Προς το περιεχόμενο

makislb

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    66
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με makislb

  • Ημερομηνία γέννησης 31/03/1986

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

makislb's Achievements

  1. Ε αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι πως ενα gimbal για κινητά κανει περίπου 180-220 ευρω και για μια mirrorless που μαζί με τον κιτ φακό ειναι 450 γραμμάρια πρέπει να δωσω τόσα παραπάνω. Πάντως το ois θα περιμένω να το δω σε reviews γιατι αφενως η gx85 δεν έχει κυκλοφορίσει ακόμα και αφετέρου ειναι νομιζω η πρώτη mirrorless που έχει ois 5 axies σε 4K. Όπως με βλέπω θα παρω αρχικά την κάμερα και θα μαζέψω για το gimbal. Σκέφτομαι να πουλήσω και το 6s plus να παρω ενα 6 το πιο φθηνό να βγάλω απο κει τα χρήματα. Επίσης έχω πολλές απορίες. Οι παλιοί φακοί αξίζουν τον κόπο να το ψάξεις; Χρειάζομαι speedbooster για το βίντεο η με έναν απλό κονβερτορα κανω δουλειά; Όσον αφορά τα mm, οποιονδήποτε φακό και να παρω θα πρέπει να τον πολλαπλασιάζω με το 2 ας πούμε για να βλέπω τα mm σε m43; Υπάρχει τρόπος να κανω sync το recording απο iPhone και lumix camera ώστε να βάλω εξωτερικό μικρόφωνο απο iPhone γιατι η gx85 δεν έχει mic input; Επίσης πως μοιράζεις ενα budget σωστα σε μια αγορά με σκοπό κυρίως το βίντεο; Σώμα, φακοί, gimbal, mounts, κάρτες, μπαταρίες, μικρόφωνα, γιατι πχ αν δωσω ολα μου τα λεφτά μπορώ να παρω το σώμα της gh4 αλλα μπορώ να παρω και σχεδόν ολα τα παρά πανω.
  2. Ενδιαφέρομαι να παρω μια mirrorless κυρίως για video. Μέχρι τωρα είχα καταλήξει στην Lumix g7 αφού είδα το budget μου και τις επιλογές που είχα. Αρχικά επειδή ειναι η πρώτη φορα που θα ασχοληθώ με recording (μέχρι τωρα ήμουν κυρίως στο edit/post production) αρχικά έλεγα να χρησιμοποιώ footage μόνο απο το iPhone 6s Plus μέχρι να δω τι ακριβώς θελω να κανω και τι απαιτήσεις θα έχει αυτο. Οι επιδόσεις όμως σε low light ειναι κακές. Τεσπα είδα οτι βγαίνει η Lumix gx85 που έχει 5axies ois +2 απο φακό η τιμή περίπου 800 με τον κιτ. Έλεγα στην αρχή να παρω κανα φθηνό beholder του 30ευρου και κανα 35mm Ψαχνωντας έπεσα πανω στα gimbal. Αναρωτιέμαι αν το ois της gx85 θα δίνει αποτέλεσμα κοντα σε αυτο ενός gimbal ή αν θα ηταν προτιμότερο να επιλέγω μια μηχανή χωρίς ois όπως η g7 και να ψάξω για καμία προσφορά gimbal στα 400€ Επίσης αλλες απορίες. Θα έχει μεγάλη διαφορα απο το iPhone σε low light? δεν πρόκειται να κανω κάτι επαγγελματικο αρχικά αλλα θελω να έχω ενα αξιόλογο footage. Έστω κι απο τις διακοπές μου. Αλλα όταν έχω πάντα στην τσέπη μου ενα κινητό με τόσο καλή κάμερα αξίζει να επενδύσω άλλο 1 χιλιάρικο για μια ερασιτεχνική κάμερα; σορρυ για τις πολλές απορίες αλλα ειδικά mirrorless δεν είχα ποτε.
  3. 1250 βγάζει εκει τωρα βεβαια αφού έχει και κάποιες γρατζουνιές ελάχιστες και ενα dead πιξελ λογικά σύμφωνα με αυτο πάντα θα πέφτει η τιμή του 100-150 ευρω. Σε καθε περιπτωση απο οτι βλέπω και στο eBay γύρω στα 1150-1200 παίζουν σε αυτη την κατασταση.
  4. Θα επρεπε να το σκοτώσω αν επρεπε να το πουλήσω σήμερα ή αν επρεπε να το που πουλήσω γενικα. Θα ηθελα να το πουλήσω και να παρω ενα επόμενο μοντέλο. Γιαυτο και δε δέχτηκα προσφορές κοντα στην τιμή μου προς το παρόν.
  5. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    το adaptoraki που ανεφερα πιο πανω το τσεκαρα σε apple store απο τη μια ειναι γνησιο απο την αλλη ειναι αυτο που απεσυρε η apple προσφατως. οποτε μου το αλλαξαν αμεσως με ενα αλλο καινουριο γνησιο χωρις να με ρωτησουν τιποτα. ουτε ταυτοτητα δεν ειχα μαζι μου
  6. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    Πιο φθηνά τους έχει στο eBay. Πάντως σήμερα έφτασε ο δικός μου θα τον αφήσω να δουλέψει καμία βδομάδα και μετα θα αφήσω ριβιου
  7. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    Αυτο το έψαξες για να απαντήσεις οτι ειναι καλύτερο το δικό σου; Αν το έκανες αυτο σου υπόσχονται μόλις έρθει το δικό μου θα το βάλω κατω να το πατήσω και θα παρω απο όπου θες.
  8. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    Ναι συνήθως δίνουν τον φθηνότερο που υπάρχει. Παρε αυτόν που ποσταρα εγω. Δεν τον έχω παραλάβει ακόμα αλλα έχει πολυ καλα reviews. Αρκεί να έχεις paypal αν και νομιζω οτι και email να του στειλεις θα βρείτε τροπο αφού ειναι Ελλάδα.
  9. Εμένα μου το κανει αυτο όταν τελειώνουν οι μπαταρίες
  10. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    Ναι αναδιπλώνονται αν βγάλεις τον ανταπτορα που θα τον κουβαλάς μέχρι να τον χάσεις
  11. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    Ναι αλλα λογικά θα έχει και κάποια μεταφορικά όποτε με +2 ευρω παίρνει το plug eu ακόμα και για το αισθητικό κομμάτι.
  12. makislb

    Macbook keyboard layout EU - US

    http://m.ebay.com/itm/Apple-GENUINE-ORIGINAL-EU-Europe-Plug-MacBook-iPhone-iPad-2-pin-adapter-DUCKHEAD-/131751544726?txnId=1207029926003 εγω πηρα αυτόν με PayPal που ειναι Θεσσαλονίκη λογικά αυριο μεθαύριο θα έρθει. Μπορείς να βρεις και πιο φθηνούς τύπου με 1-2 ευρω χωρίς μεταφορικά αλλα θα κανει κανα μήνα να έρθει. Επίσης μπορείς να πάρεις ανταπτορα απο μαγαζί με ηλεκτρονικά αλλα ειναι ολόκληρη γκουμουτσα και κανει 3-5 ευρω επίσης.
  13. Μια χαρά συσκέυη ειναι αλλα 1.2mp μπροστινή κάμερα Το 2016;;; Δεν με νοιάζει κι ας μην την χρησιμοποιήσω ποτε. 1.2mp και λέει για το ρετινα φλας. Ποιο φλας; προβολείς θα θέλεις για να φανείς υπό σκιά. Επίσης έχει το παλιό Touch ID και δεν έχει βαρόμετρο Αυτά βρήκα απο το σάιτ της Apple. Κατα τα αλλα όντως πολυ όμορφο κινητό. Το 5s ηταν πάντα η πιο όμορφη συσκευή.
  14. Έχω βρει απο eBay trusted sellers 2 MacBook Pro Το ενα ειναι του 2013 Οκτώβρη 15" 16gb ram 2.3ghz i7 cpu 512ssd και ειναι με την ξεχωριστή gpu Το άλλο ειναι χωρίς gpu του 2014 15" με 2.2ghz i7 16ram +256ssd και ειναι 90 ευρω φθηνότερο επίσης ειναι και τα 2 μεταχειρισμένα με 6μηνες εγγύηση του πωλητή σε εξαιρετικές τιμές 0 dead pixel 100 κύκλους μπαταρίας περίπου Έχει τόσο μεγάλη σημασία η gpu για final cut premiere κλπ; Γιατι είμαι ήδη πανω απο το budget μου και τα τσιγκουνευομαι τα 90
  15. Ναι δε διαφωνώ οτι ο i7 στα μουλτικορ θα υπερτερεί το θέμα ειναι ότι στις εκάςτοτε αναβαθμίσεις η Apple φροντίζει τα νέα μοντέλα να εφοδιάζονται με νέες τεχνολογίες που δεν γνωρίζω κατα ποσό ειναι μόνο νούμερα ή αν πρακτικά σε αυτο που θα κάνω θα με ωφελήσει. Ηταν μια γενικότερη απορία που έχω. Πχ το iPhone 6 Plus θεωρώ ότι έχει καλύτερη κάμερα απο το 6s το μικρό λόγω του οπτικού σταθεροποιητη. Ή πχ η Philips tv που έχω που ειναι 5ετιας απο την καλύτερη σειρά της Philips 9xxx θεωρώ ότι βάζει κατω πολλές low budget 4κ σήμερα αν παίξουν hd footage. Απλά αν όμως τις συγκρίνεις 4κ low badger με 4κ footage ε τότε η δικιά μου δεν έχει ελπίδες. Η απορία λοιπόν ηταν αν σε αυτά που το χρειάζομαι εγω το καλύτερο μοντέλο 2 χρονια πριν ειναι ανώτερο απο το 13αρι του 2015 γιατι όπως και να χει και το 13αρι Mac Pro ειναι όχι air ή κάτι άλλο.
  • Δημιουργία νέου...