Προς το περιεχόμενο

scullyist

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.383
  • ΜΕΛΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

18.181 προβολές προφίλ

scullyist's Achievements

  1. scullyist

    Ζωύφιο ερώτηση

    Ονίσκος καθόλου επικίνδυνο και κακώς τα σκοτώνεις https://www.e-storieskritis.gr/2021/07/blog-post_6.html http://www.anthanassa.gr/ellhnika/arthra/arthra_anthanassa.aspx?id=141
  2. scullyist

    Πληγή σκύλου

    Κάθε περίπτωση διαφορετική, αλλά το αναφέρω απλά ως μια πιθανότητα, ίσως να την θέσεις ως ερώτημα στο γιατρό σου...: σε αδέσποτο γάτο που δεν έκλεινε επί 2-3 μήνες, στο τέλος έγιναν ράμματα στην πατούσα, μόνο έτσι έληξε το θέμα.
  3. Μάλλον ανάλογα με τα κέφια του κάθε καταστήματος είναι; σ' εμενα αυτή η βεβαίωση της cosmo (από κατάστημα) έχει και σφραγίδα και υπογραφή
  4. Νο1. Να τσεκάρεις τα υπόγεια της οικοδομής σου και των γειτονικών οικοδομών/μαγαζιών/γκαραζ, μήπως χώθηκε και παγιδεύτηκε κάπου, πολύ συνηθισμένο με τα γατιά. Και ΟΧΙ, δεν κλαίνε όλα ώστε να τ' ακούσεις κάποια στιγμή, πρέπει να πας να κοιτάξεις και τις πιο απίθανες γωνιές μέσα στο υπόγειο, δεν μπορείς να φανταστείς πού χώνονται. Και μην περιμένεις απαραίτητα να σου μιλήσει αν ακούσει την φωνή σου ακόμα κι αν το έκανε έξω, ψάξε εξονυχιστικά. Επίσης, άσε ΝΕΡΟ και τροφή μέσα και πήγαινε να τσεκάρεις ώρες αργότερα ή την άλλη μέρα, αν έχει φαγωθεί. Νο2. Αστείρωτος; Αν ναι, ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν βόλτες και τ' αρσδενικά μπορεί να λείψουν για μέρες αν βρουν θηλυκό. Αυτά είναι τα καλά σενάρια, με την προυπόθεση εύρεσης/επιστροφής. Καλή τύχη.
  5. Fixed. Που ούτε χρόνο δεν της έδωσες να προσαρμοστεί οπότε κι αυτό αμφίβολο.
  6. Δεν είναι το θέμα αν θα μείνει έγκυος, αλλά γενικά η επαφή οικόσιτου με αδέσποτο... στο ελάχιστο ψύλλους, στο πιο σοβαρό, και ειδικα αφού μιλάμε για αστείρωτο αρσενικό που θα τους έχει κάνει τους καυγάδες του, μια γρατζουνιά ή δαγκωνιά = πιθανή μετάδοση σοβαρών γατοασθενειών. προσωπικά δεν θα ήθελα το ρίσκο για την "παρεούλα" (δεύτερο ζωάκι είναι η απάντηση σε αυτό και θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει, αν και όποτε έχει τη δυνατότητα). Κάποια στιγμή ναι, το παίρνουν απόφαση και πάνε παρακάτω όπου θα βρούνε την αστείρωτη, αλλά π.χ. τώρα στη γειτονιά μου έχουν κολλήσει 2 άσχετα αρσενικά να πολιορκούν τις στειρωμένες μας μέρες τώρα, φεύγουν, ξαναεπιστρέφουν (στα γυρω τετράγωνα είναι όλες στειρωμένες, οπότε ακόμη ψάχνονται κανοντας κύκλους)...καυγάδες, σβερκώματα κλπ. Ο ένας ο ταλαίπωρος και με άγριο συνάχι/ρεινοτραχείτιδα...για να τρέχουμε με αντιβιώσεις μετά.
  7. Δεν ισχύει 100%. Αν δεν βρίσκουν αστείρωτο θηλυκό μια χαρά της κυνηγάνε τις στειρωμένες.
  8. https://elta.gr/metafora-xrimaton-sto-esoteriko
  9. Ε βγάλτο και βρες άλλο τρόπο για βάλε-βγάλε. Αν όχι...πάρε ένα πολύ μικρό κομμάτι ΩΜΟ κοτόπουλο, κάνε μια σχισμή σαν pouch, βάλε μέσα το χάπι και δες αν θα το αρπάξει και θα το κατεβάσει αμάσητο. Μικρό κομμάτι, ίσα να βάλεις καλυμμένο μέσα το χάπι, μην είναι μεγάλο και αναγκαστεί να μασήσει και το πετύχει και της έρθει γεύση. Αν το χάπι είναι γαιδούρι, κόψτο. Το άλλο δεδομένου αυτού που είπα με τα αδέσποτα, δεν το καταλαβαίνω, θα ζητούσα επεξήγηση. Τα ράμματα καλά κρατούν στο Ελλάντα, αυτό ξέρουν αυτό εμπιστεύονται που λένε, προσωπικά δεν έχω πετυχει γιατρό ακόμη να μην κάνει. Αλλά ράμματα με ράμματα έχουν και διαφορά. Την δική μου ο μλς της είχε κάνει και τεράστια τομή και ράμματα αρνιού. Σε άλλους που πήγα μετά άλλα ζώα, πολύ μικρή τομή και με το ζόρι έβλεπες το ράμμα, κέντημα.
  10. 3...Και γιατί δεν της το βγάζεις μόνο για το φαί/χάπι και μετά της το ξαναφοράς Τα ράμματα θα ξεραθούν και θα πέσουν, ή θα τα βγάλετε ή θα τα κόψει-βγάλει η ίδια. Δεν θυμάμαι πόσο κάνει να δέσει αρκετά το δέρμα, υποθέτω λιγότερο από όσο λένε να κρατάμε το κολάρο, ρώτα και τον γιατρό σου. Εντάξει μια κάποια προσοχή αλλά μη φρικάρεις τόσο με τα εξωτερικά ράμματα υπάρχουν κι άλλα εσωτερικά...(μη φαντάζεσαι πως θα βρεις τα όργανα της στο πάτωμα δηλαδή). Εδω στειρώνονται αβέρτα αδέσποτα και είναι ελεύθερα έξω την δεύτερη μέρα χωρίς κολάρο και επιτήρηση. Αυτό στα bold το είπε ο γιατρός;
  11. Αυτό δεν το ήξερα. Με οδηγεί σε δική μου ερώτηση. Τα τζιμάνια θεωρούν πως όλοι έχουν σταθερό τηλέγωνο, αν δεν συμπλήρωνα το πεδίο, δεν έπαιρνε την αίτηση. Έβαλα λοιπόν και εκεί, το νούμερο του κινητού. Είναι άραγες λόγος για μετέπειτα ακύρωση; Ναι, οπότε την διπλη πληρωμή του Δεκέμβρη την έχεις στο τσεπάκι. (Κατά σύμπτωση κι εμένα 5/12 ανακλήθηκε η αίτηση, μου ήρθε το μαίηλ χθες, έκανα την νεα πριν λίγο και έχει ισχύ από 1/1/23, οπότε είναι για τις πληρωμές του επόμενου εξάμηνο: Ιαν. έως ΚΑΙ Iούνιο.)
  12. 1. Η αίτηση που έκανες 5/6 και εγκρίθηκε, έχει ισχύ από τον επόμενο μήνα, είναι για το εξάμηνο/πληρωμές: Ιουλιος-Αυγ-Σεπτ-Οκτ-Νοεμ-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ. Κάνεις δεν ξανακάνεις αίτηση, η πληρωμή του Δεκεμβρίου ανήκει στην προηγούμενη αίτηση που σου ενέκριναν και δεν την χάνεις. 2. Όπως λέει και το μαίηλ που σου έστειλαν, την νέα αίτηση πρέπει να την κάνεις έως και τέλος του μήνα. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τα στοιχεία ώστε να χρειαστεί να μεταβείς στο Δήμο όπως σου είπαν, πέσει το ρεύμα, κρεμάσει το σύστημα, ή...κάτι....κάνε την και 12 παρά ένα στις 31/12, το σύστημα θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει αυτόματα εκείνη τη στιγμή.
  • Δημιουργία νέου...