Προς το περιεχόμενο

karabouzouk...

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    352
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με karabouzouk...

  • Ημερομηνία γέννησης 08/07/1989

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Larisa - Kefalonia

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

karabouzouk...'s Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

43

Φήμη

  1. Απο arduino... Σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε!!
  2. Καλησπέρα, Ξέρει κάποιος αν θα έχω πρόβλημα στα σύνορα σε διαδρομή από Estonia-Tallinn σε Latvia-Riga με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (Hertz λογικά)? Ευχαριστώ
  3. Www.otan_ginei_auto_de_tha_mporei_kapoios_na_grafei_etsi_as_poume?e?.com
  4. Ακομα με τιποτα. Θα το συνδεσω σε arduino. Αρχικα μονο σαν χρονοδιακοπτη και μετα σε συνδιασμο και με τη θερμοκρασια που θα μετραω.
  5. Μπήκε και το ρελέ (ευχαριστώ για τις συμβουλές). Παράλληλα με το διακόπτη, για να δουλεύει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Επόμενο task πέρασμα καλωδίου (utp??) μέχρι το θερμοσύφωνα όπου και θα πρέπει να δώ που θα χωρέσω θερμόμετρο (κάτι τέτοιο εννοώ) για να έχω και θερμοκρασία νερού... στο περίπου.
  6. Το χω πιασει το νοημα! Δε θα ασχοληθω αλλο με το αρχικο ρελε, θα αγορασω ρελε ραγας και τα σχετικα. Απλα ενημερωτικα.. αν κολλουσα κατευθειαν πανω στις επαφες του ρελε που εχω τα καλωδια της παροχης παρακαμπτωντας ετσι και την κλεμα και τις λεπτες διαδρομες θα ειχε διαφορα..?? Ευχαριστω για τις απαντησεις!
  7. Συμφωνω οτι και οι διαδρομες και οι κλεμες και ακομη και τα ποδια του ιδιου του ρελε ειναι πολυ λεπτα για 30A.. απλα δεν μπορω να καταλαβω τη χρηση ενος τετοιου ρελε αν δεν μπορει να διαχειριστει τα ρευματα που αναγραφει.Εχεις να μου προτινεις καποιο συγκεκριμενο απο ebay πχ..? Σκοπος μου ειναι να φτιαξω διαφορους αυτοματισμους σπιτιου με το arduino και τη διαχειριση τους απο μια android εφαρμογη για παραδειγμα. Οποτε δεν ειναι μονο ο θερμοσιφωνας γι αυτο και το arduino. ΤΟ διαβασα το ποστ σου. Προτινες ρελε ραγας.. και ζητησα εκτος απο πληροφοριες για τη χρηση που προοριζεται ενα ρελε σαν αυτο που ηδη εχω, κατι πιο συγκεκριμενο για το τι να αγορασω ωστε να μην παρω παλι κατι που δε θα κανει για τη δουλεια που το θελω.
  8. Για τα 24volt που χρειάζεται.. δικό μου λάθος.. έψαξα να βρω ένα λινκ στα γρήγορα και δεν πρόσεξα ότι έλεγε 24 volt. Αυτό που έχω πάρει πραγματικά είναι όντως 5 βολτ όποτε κάνει για arduino. Είναι ακριβώς αυτό http://www.ebay.de/itm/272352045552 Μπορεί να ανάβει το θερμοσίφωνα 2-3 φορές τη μέρα από 10-15 λεπτά.. Αν δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω το καταλαβαίνω.. υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να χρησιμοποιήσω? Και γιατί το συγκεκριμένο να λέει 30A αν δεν μπορεί να διαχειριστεί 30Α..? Είναι από τα ποιο κοινά που κυκλοφορούν.
  9. Καλησπέρα, Παράγγειλα ένα Site: τέτοιο relay από το ebay με το οποίο είχα σκοπό να ανοίγω για συγκεκριμένο χρόνο ένα θερμοσίφωνα. Κάνει για τη δουλειά που το θέλω..? Βλέπω ότι οι διαδρομές του είναι πολύ λεπτές.. μπορεί και να είναι ιδέα μου.. αλλά βλέπω τα καλώδια της παροχής του στον πίνακα και είναι αρκετά χοντρά.. τα οποία δεν χωράνε καν στις υποδοχές του ρελέ.. Αυτό μπορώ να το κάνω πατέντα να τις αλλάξω.. Αλλά έχω πάρει το σωστό ρελέ?? Ευχαριστώ
  10. Πριν μετακομίσω 5 λεπτα με τα ποδιά. Τωρα 8 λεπτα με ποδηλατο και 15-20 με τα ποδια. Ο χειμώνας θα ναι δύσκολος!
  11. To πρόβλημα φαίνεται να διορθώθηκε με το νέο kernel (4.2.0-36-generic). Χωρίς απρόοπτα θα φάει μερικά χρονάκια ακόμα αυτή η έκδοση ubuntu. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  12. To έκανα. Θα δω αν θα χει διαφορά.
  13. Aυτή την αναβάθμιση σκέφτομαι να κάνω και γω απλά είναι λίγο φασαρία μιας και προτιμούσα πάντα την καθαρή εγκατάσταση και όχι την αναβάθμιση. Πιστεύεις έχει διαφορά αναβάθμιση από καθαρή εγκατάσταση? Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  14. Γι αυτό έβαλα και το screenshot γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος στη RAM. Κανονικά είχα εγκατεστημένη και μια 4GB ακόμα. Δηλαδή σύνολο 12. Την έβγαλα κατά τις δοκιμές. Το θέμα είναι ότι δε γεμίζει καν η 8αρα. Αν χρειαστεί θα του βάλω και άλλη εννοείται.. αλλά εφόσον δε χρειάζεται σε μένα γιατί να το κάνω? Ένας λόγος που προτιμούσα το Linux είναι για τη σταθερότητα του έναντι των windows, δε χρειαζόταν να κάνω δηλαδή φορμάτ κάθε ένα ή δύο χρόνια. Τα ubuntu συγκεκριμένα τα προτιμώ λόγο της διασημότητας τους (που λόγο αυτής βρίσκω ευκολότερα λύσεις στα διάφορα προβλήματα) και λόγο του ότι ένα τεράστιο ποσοστό των plug n play δυνατοτήτων τους δεν τις βρίσκω έτοιμες σε άλλες διανομές που δοκίμασα στο παρελθόν.
  15. Καλησπέρα μετά από καιρό (στον οποίο δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ λόγο δουλειάς). Αυτά που δοκίμασα/είδα και νομίζω ότι απαντάνε στην ερώτηση σου είναι τα εξής: - Δοκίμασα 3 διαφορετικούς δίσκους για χρήση swap και είχα και με τους 3 το ίδιο πρόβλημα. (έκανα την αλλαγή σωστά, σύμφωνα με οδηγό και είδα στο system monitor ότι τον αναγνώρισε σωστά). - Δοκίμασα ακόμη και ΧΩΡΙΣ καθόλου swap και τα κολλήματα δε σταμάτησαν. (εννοείται ότι υπήρχαν αρκετά GB ελεύθερης RAM) - Για αρκετές βδομάδες δοκίμασα να δουλέψω σε windows χωρίς το παραμικρό κόλλημα ακόμη και όταν δοκίμαζα να φτάσω τη RAM σε αρκετά μεγάλο ποσοστό χρήσης. - Άφησα αρκετές ώρες MEMTEST χωρίς να βγάλει πρόβλημα και επειδή δεν με έπισε δοκίμασα και με καινούρια RAM (το πρόβλημα συνεχίζεται) - Η διεργασία που φαίνεται να αναλαμβάνει δράση κάθε φορά που έχω το πρόβλημα είναι η kwswapd0 για την οποία είδα αρκετές αναφορές στο internet ότι εμπλέκεται σε παρόμοια προβλήματα. Χωρίς όμως για ακόμη μια φορά να έχω βρει κάποια λύση. Το πρόβλημα δεν είναι να αδειάσω για μια φορά τη swap (δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια!) αλλά να σταματήσει το πρόβλημα. Άσε που το δοκίμασα και... ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ Ευχαριστώ πολύ
  • Δημιουργία νέου...