Προς το περιεχόμενο

panos2000gr

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.813
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με panos2000gr

  • Ημερομηνία γέννησης 25/06/1976

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Greece

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Thessaloniki City

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

panos2000gr's Achievements

  1. Προφανώς δεν λέω για σένα....εσύ ζητάς μόνο 300 ευρώ για τον χρόνο σου και όχι 500. Αλήθεια τι δουλειές κάνετε που αποδίδουν 300 ευρώ την ημέρα ? Εγώ πάντως με μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ δεν θα στηνόμουν σε ουρά 🤣 Απλά αν θέλεις να το πουλήσεις ή να κάνεις ανταλλαγή όπως βλέπω ότι έγραψες τώρα υπάρχουν οι αγγελίες...δεν είναι ο κατάλληλος χώρος εδώ νομίζω. Ειδικά αν υπάρχουν άνθρωποι εκνευρισμένοι που δεν κατάφεραν να παραλάβουν. (δεν είμαι ανάμεσα σε αυτούς ενημερωτικά). Απλά για την συζήτηση συμμετέχω.
  2. Δυστυχώς απορολόγηση και πλημελής έλεγχος του όλου συστήματος, ευνοούν μεταπωλητές και μαυραγορίτες. Δικαίωμα του καθενός βέβαια, αλλά σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα κομψό να δηλώνει κάποιος ευθαρσώς ότι κοστολογεί 500-600 ευρώ τις υπηρεσίες αναμονής του, απευθυνόμενος μάλιστα σε άτομα που ήταν στην ίδια ουρά, έχουν φάει ταλαιπωρία και έφυγαν με άδεια χέρια. Δεν κατηγορώ: ας το κάνει αν αυτή είναι δουλειά του, αν έχει ανάγκη τα 500 ευρώ για να ζήσει...αλλά τουλάχιστον να το κάνει πιο διακριτικά/κομψά. Γνώμη μου πάντα. Για το κατάστημα τώρα είναι κρίμα αν δεν είχε διαθέσιμα 150 τεμάχια να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Όταν διαφημίζεις event τόσο καιρό με μια προσφορά κράχτη, δεν μπορεί να μαζεύεις τον κόσμο μόνο για φωτογραφίες+ντόρο και στο τέλος να ικανοποιείς το 15% από αυτούς. Ίσως έπρεπε να βάλει στο παιχνίδι 14αρια/16αρια με διαφορετικό configuration και ανάλογα ελκυστικές τιμές, ώστε να εξυπηρετήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή σε προσφορά θα βγουν όλα τα Μ1/PRO/MAX για να ξεστοκάρουν.
  3. Χαλαρά θα πάρετε όλοι...τώρα μένει να αποφασίσετε SpaceGray ή Silver, αν έχει διαθέσιμα και τα 2.
  4. Θα προσπαθήσω να το τσεκάρω, αν και με μια πρώτη μάτια τα reviews δεν είναι και πολύ κολακευτικά, ενώ οι επιδόσεις του συγκεκριμένου επεξεργαστή για κλάματα. Ποσο μάλλον όταν πλησιάζει τα 1400 ευρώ. Νομίζω είναι καιρός και η intel να πάει προς arm.
  5. Τα δούλευαν αλλά όχι με την ίδια επιτυχία που έχουν οι silicon επεξεργαστές. Υπήρχαν και εκεί τότε θέματα με θερμοκρασίες. Γενικά μην μπεις στην διαδικασία να συγκρίνεις θερμικά intel με apple m silicon, ειδικά σε daily task. Είναι χαμένη υπόθεση. Ποιο μοντέλο έχεις εσύ ακριβώς που λειτουργεί δροσερά και αθόρυβα σε clamshell mode? Να το πάρω να το τεστάρω και εγώ γιατί θέλω να έχω ένα δεύτερο σύστημα windows,.
  6. Το δοκίμασα με ένα σύγχρονο hp envy και ένα thinkpad x1 carbon με thunderbolt θύρα και ήταν απλά τραγική εμπειρία. Καμία απολύτως σχέση σε θερμοκρασίες, θόρυβο , επιδόσεις και συνολική εμπειρία χρήσης. Βασικά δεν τολμάς να αφήσεις κλειστό το καπάκι αν θέλεις να βρεις οθόνη Μου φαίνεται μέρα με νύχτα πραγματικά για να μπω σε οποιαδήποτε διαδικασια έστω και υποτυπώδους σύγκρισης. Ακόμη και οι πιο low voltage επεξεργαστές της intel δυστυχώς υποφέρουν σε στενούς χώρους είτε αυτοί είναι laptop, είτε nuc , είτε αλλά mini pc. Το ακριβώς αντίθετο με τα mac που πολλά μοντέλα είναι fanless (air) χωρίς παράλληλα να ζεσταίνονται σχεδόν ποτέ, ενώ σε αλλά μοντέλα που έχουν ανεμιστήρα θα τον ακούσεις μια φορά τον χρόνο και αυτό αν τα καταφέρεις και με πολύ μεγάλη προσπάθεια. (Mac mini, MacBook Pro). Στο 16αρι είμαι μόνιμα στους 0rpm. 😁 Προσοχή αναφέρομαι σε συγκεκριμένη χρήση και λειτουργία όπως περιγράφω και παραπάνω. Δεν μιλάω για desktop buildings ή τα windows γενικα σαν λειτουργικό.
  7. Ναι…2 φορές την έχω πάρει και δεν είχα κάποιο θέμα. Γενικά αν διαβάσεις κριτικές (Amazon, Skroutz, reviews) θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές μέχρι τα 500 ευρώ. Απόλυτα ευχαριστημένος είμαι, ποσό μάλλον αν την είχα πάρει στα 270 ευρώ που παίζει τώρα.
  8. Για να έχεις ιδανικότερο αποτέλεσμα τύπου iMac και να κάνει σωστό scaling , προτείνω μια 4Κ usb-c, η οποία τροφοδοτεί το laptop (βάζεις το τροφοδοτικό στην τσάντα επομένως), δίνει εικόνα και παράλληλα μπορείς να χρησιμοποιείς τις θύρες usb 3.2 που διαθέτει η οθόνη. Ένα πολύ καλό και οικονομικό πάνελ με τέτοια χαρακτηριστικά είναι αυτό στα 270 ευρω με δωρεάν μεταφορικά: https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSS2722QC/DELL-Monitor-S2722QC-27''-4K-USB-C-AMD-FreeSync-HDMI-Height-Adjustable-Speakers-3YearsW 3 πράγματα διαφέρουν: Ο επεξεργαστής δεν είναι ο Pro αλλά ο MAX Η μνήμη είναι 32GB και όχι 16GB H GPU είναι 32core και όχι 19core Το αντίστοιχο M3 MAX με ίδιο configuration RAM-SSD έχει 5.000 ευρω για να έχεις μια σφαιρική εικόνα.
  9. Το λειτουργικό είναι πλέον θέμα συνήθειας. Πλην gaming που τα Windows αποτελούν μονόδρομο, όλα τα υπόλοιπα λίγο-πολύ είναι κοινά. Αυτό όμως που με εξιτάρει στα Macbook με silicon chipset και δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι αντίστοιχο σε Windows laptop είναι το πόσο τέλεια λειτουργεί το Clamshell mode. Στην ουσία αγοράζεις ένα μηχάνημα και έχεις δύο. Με μια οθόνη 4Κ usb-c και ένα σετ keyboard/mouse, μπορείς να έχεις ένα σύστημα 2 σε 1. Laptop για όποτε το χρειάζεσαι για portable χρήση και ένα αθόρυβο/απροβλημάτιστο σε λειτουργίες και θερμοκρασίες desktop/imac. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό καλώδιο usb-c. Για να φτιάξω κάτι αντίστοιχο σε Windows dekstop θα χρειαστώ ένα κάρο ανεμιστήρες, υδροψύξεις, ποιοτικά κουτιά και δεν ξέρω πόσες φορές θα είμαι πάνω σε κατανάλωση. Για Windows laptop ούτε καν το συζητάω τι θα συμβεί από θερμοκρασίες αν κλείσω το καπάκι και το λειτουργήσω 2-3 ώρες. Γιατί πιστεύω ότι μπορεί να γίνει το αντίθετο; Θεωρώ ότι οι περισσότεροι στην πρώτη προσφορά, πίστεψαν ότι τα κομμάτια θα είναι ελάχιστα και δεν μπήκαν στην διαδικασία να στηθούν στις ουρές. Η Θεσσαλονίκη επίσης μπορεί να εξυπηρετήσει ενδιαφερόμενους από Γιάννενα μέχρι Αλεξανδρούπολη και από Βόλο/Λάρισα μέχρι Κοζάνη/Φλώρινα, καθώς με την Εγνατία σε 2-2.30 ώρες το πολύ φτάνεις άνετα από όλα τα άκρα. Ελπίζω τουλάχιστον να το πάρουν άτομα που θα πιάσει τόπο και όχι μεταπωλητές.
  10. Ο καθένας έχει την γνώμη του. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι θεωρείς το 14αρι φορητό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε αυτό. Εκεί είναι η ένσταση μου. Για 14αρι είναι κάτι παραπάνω από γκουνουτζα που λες και εσυ 😂 …και καλώς ή κακώς η φορητότητα είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορει να σταθεί σε σύγκριση. Τα υπόλοιπα όλα είναι hands down. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό νομίζω…είναι κάτι αντικειμενικό. Αν τα 1450 είναι σούπερ για το 14αρι M1 Pro (που συμφωνώ) , τότε τα 1530 για το συγκεκριμένο M1 Max θα πρέπει να το χαρακτηρίσουμε διακεκριμένη κλοπή. 😂
  11. Συμφωνώ...όπως και το us keyboard με τα γράμματα κεντραρισμένα το βρίσκω πιο κομψό, από το ελληνοαγγλικό. Συνήθεια είναι βέβαια.
  12. Για περισσότερες λεπτομέρειες σου βρήκα κάτι από ξένο site: https://www.singular.com.cy/apple-16-inch-macbook-pro-m1-max-chip-with-10core-cpu-and-32core-gpu-32gb-ram-1tb-ssd-silver.html?sl=el Φυσικά το πληκτρολόγιο θα είναι ελληνικό και το χρώμα της επιλογής σου. Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που λέει.
  13. Για κάποιον περίεργο λόγο στα γόνατα με βολεύει περισσότερο το 16αρι από το 14αρι. Σαν να κάθεται καλύτερα λόγω του αυξημένου μεγέθους , να μην κουνιέται. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Για ταξίδια αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για λαπτοπ, περνώ μαζί αποκλειστικά το iPad Pro. Σταθερή αξία.
  14. Σε παραπέμπω στην συζήτηση που έχουμε παραπάνω. Γνώμη μου ότι κανένα δεν είναι πραγματικά φορητό. Και τα 2 έχουν την δυσκολία τους στην μετακίνηση και στην ουσία συγκρίνεις ποιο είναι λιγότερο δύσκολο και όχι ποιο είναι πραγματικά φορητό. Υπόψη επίσης ότι στο 14 m3 pro ακόμη και σε base model (16/512) η τιμή θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Στο 16αρι m1 max θα κερδίσεις οθόνη, ηχεία, διπλάσιο και ταχύτερο ssd, διπλάσια RAM, διπλάσιο σε μέγεθος trackpad, ενώ και στις επιδόσεις θα είσαι αρκετά κοντά νομίζω (λογικά το m3 pro θα είναι ελαφρώς καλύτερο). Και μόνο όμως το 1000αρικο που προκύπτει σαν διαφορά είναι ικανό να σου δώσει την απάντηση σου. Αν μιλάμε δε για 14αρι m3 pro σε 32/1ΤΒ εκεί η διαφορά εκτοξεύεται πολύ παραπάνω. Πήγαινε στην istorm, τσίμπα το 16αρι και τρέχα πριν το μετανιώσουν
  15. Φάσκεις και αντιφάσκεις σε αυτά που λες όμως. Από την μια δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, από την άλλη γράφεις ότι σε ενδιαφέρουν και γι αυτό δεν πας στο Air. Από την μια ενδιαφέρεσαι για φορητότητα, από την άλλη επιλέγεις το πιο βαρύ 14αρι της αγοράς. Δεν βγάζω νόημα προσωπικά. Ένα MBA M2 ας πούμε είναι πολύ πιο κόντα σε επιδόσεις με το M1 PRO (ειδικά σε μέσο ορο χρήσης όπως γράφεις) και είναι πολύ λεπτότερο/ελαφρύτερο (κατά 400γρ), καλύτερη αυτονομία και σχεδόν μηδενική παραχώρηση σε διαστάσεις οθόνης. Μεταξύ των μοντέλων που συζητάμε (14inch PRO/16 & 16inch M1 MAX/32) υπάρχει πολύ μεγαλύτερο gap σε οθόνη και επιδόσεις. Το 14αρι επειδή ρώτησες παραπάνω το έχω αγοράσει 3 φορές: σε Μ1 Pro , σε M1 MAX και σε M2 Pro (...και τα 3 τα χαίρονται αυτή τη στιγμή μέλη του insomnia καθώς πουλήθηκαν εδώ μέσα). Προσωπικά δεν θεωρώ ούτε το 14αρι ως σωστή επιλογή για φορητότητα. Επειδή το ένα είναι ελαφρύτερο από το άλλο δεν σημαίνει ότι το καθιστά φορητό. Σε μια τσάντα πλάτης το ίδιο μου κάνουν, αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη. Θέλω να πω είτε κουβαλάω 3 κιλά συνολικά, είτε 3,5 τα οφέλη που έχω είναι νομίζω πολλαπλάσια. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν (ότι στην ουσία κανένα εκ των δύο δεν είναι πραγματικά φορητό), ακόμη και αν μιλούσαμε για ίδια μοντέλα, με ίδιο configuration που διέφεραν μόνο σε διάσταση οθόνης, πάλι το 16αρι θα επέλεγα για τους λόγους που είπαμε: καλύτερες θερμοκρασίες, καλύτερη μπαταρία, καλύτερη οθόνη, καλύτερα ηχεία, διπλάσιο trackpad και σχεδόν μηδενικό throttling. Στην προκειμένη περίπτωση όμως επειδή μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο σε CPU/GPU/RAM, δεν το καθιστά απλά συνολικά καλύτερο, αλλά και περισσότερο future proof. Για 100 ευρώ λοιπόν διαφορά, με κλειστά μάτια και χωρίς δεύτερη σκέψη να πάτε όλοι στο 16αρι M1 MAX/32gB/32core . Ειδικά όσοι μπορείτε να παραβρεθείτε στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθηνα, τα 1500 περίπου ευρώ που κοστίζει με αποφορολογηση είναι ίσως η καλύτερη προσφορά όλων των εποχών σε Apple. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ κάτι αντίστοιχο.
  • Δημιουργία νέου...