Προς το περιεχόμενο

mad-proffessor

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.537
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με mad-proffessor

  • Ημερομηνία γέννησης 10/03/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Ενδιαφέροντα
    computing, linux, programming

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.976 προβολές προφίλ

mad-proffessor's Achievements

  1. Hello, μου ήρθε η φυσική κάρτα αντικατάστασης αλλά δεν με αφήνει να την ενεργοποιήσω, τι μπορώ να κάνω; Γενικά όλες οι ρυθμίσεις είναι αδύνατο να αλλαχθούν στην εφαρμογή. Μου λέει "fully activate your card by making a pin payment". Πώς θα γίνει αυτό αφού είναι απενεργοποιημένα όλα; Μπορεί να ενεργοποιηθεί με μια ψηφιακή (ηλεκτρονική) αγορά μήπως; Υπάρχει κάπου στην εφαρμογή support? Παλιά ήταν πιο ευκολοχρηστη παντως νομίζω.
  2. Το 1ο είναι εφικτό γενικά. Αν διαβάσεις το manual θα δεις ότι λέει ότι θα πρέπει η VGA να υποστηρίζει dsc για το 2ο ερώτημα. https://dl.dell.com/content/manual12109242-dell-u2723qe-monitor-user-s-guide.pdf?language=en-us
  3. Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό αφού μπορείς να πας σε κάποια μαγαζιά που τα εκθέτουν στο κοινό. Στην δική μου αισθητική σαν gaming μου αρέσουν τα Asus.
  4. Μιλάς για windows προφανώς γιατί σε λινουξ δεν υποστηρίζεται καλά καλά το CPU ακόμη από ότι ξέρω πόσο μάλλον φαντάζομαι το Asus software για το CPU scaling/ fan control.
  5. Όλα έχουν συν κ πλην, θα κοίταζα σίγουρα AMD Ryzen 4800-5800 κ πάνω, ελάχιστα 16 gb ram και 6 gb VRAM της κάρτας γραφικών. Από αυτά που έχω συλλέξει από προσωπικου κι από το ίντερνετ τα omen έχουν πρόβλημα στην οθόνη, τα Asus στο cooling system. Από κοντά που είδα κάποια τα gaming εκτός του g14,g15 (που κι αυτά ξεφεύγουν λίγο από το μπάτζετ σου) είναι όλα τεράστια κ αντιαισθητικα. Αν έπρεπε να επιλέξω οπωσδήποτε κάποιο από αυτά που παραθέτεις θα πήγαινα στο tuf. Σε εγγύηση θα έλεγα dell ή lenovo κ μετά οι άλλες.
  6. Έβλεπα κι εγώ το g14 για αγορά (αν κ νομίζω με τον 4800hs ) κ για κάποιο περίεργο λόγο το μηχάνημα έβγαζε συνεχώς ζεστό αέρα από τις γρίλιες του χωρίς να κάνει κάποιο processing εμφανώς στο desktop. Γενικά ενώ είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή η συγκεκριμένη σειρά λάπτοπ εγώ λέω να την αποφύγω.
  7. Το συγκεκριμένο υποστηρίζει display port + power delivery από την type-c θύρα; Φαίνεται να έχει δυνατά specs αλλά δεν κατάλαβα από την περιγραφή του e-shop είναι full aluminum body ή απλά το καπάκι;
  8. Να σου πω επίσης ένα ωραίο αντικείμενο: Να δεις όλα τα etl tools (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα), να τα παρουσιάσεις κ να κάνεις κ κάτι πρακτικό με ένα από αυτά σε κάποια από τις 2 πιο διαδεδομένες high level (java, python).
  9. Αυτό ακούγεται ενδιαφέρον για να είναι σημείο αναφοράς για εσένα πιο μετά αλλά αν δεν ξέρεις ήδη προγραμματισμό σε web και/με databases θα είναι χρονοβόρο. Άλλα μοντέρνα θέματα είναι ρομποτική/automation με python που υπάρχουν πρακτικές εφαρμογές σε αρκετά κομμάτια της αγοράς.
  10. 30-50 για μπαταρία κ SSD, έχω ένα dell Inspiron με τον i5-2410m κ η μπαταρία του καινούργια μου βγαίνει 70 με μεταφορικά (κ νομίζω δεν είναι καν η γνήσια dell). Αυτή που έχει πάνω κρατάει 3-5 λεπτά max. Παρεπιπτόντως δεν έχει κανένα πρόβλημα με fhd YouTube.
  11. Ε αν υπάρχει τόση δυσκολία στο μπάτζετ κ το βλέπει το προγραμματισμό ως χόμπι κ όχι κάτι που θα του αποφέρει απολαβές μελλοντικά ας παρακολουθεί python tutorials από το κινητό, δεν έχει νόημα refurbished laptop
  12. Σίγουρα αυτή η παράμετρος της μπαταρίας ακόμη πιο σημαντική, κανένα refurbished δεν θα κρατάει πάνω από ώρα, οπότε θα χρειαστεί κ έξτρα μπαταρία. Νομίζω ασύμφορο να δώσεις 200-250 για refurbished, θα πήγαινα σε κανονικό laptop.
  13. Έχω έναν xeon 15ετιας (σαν τον q6600 που είχες) στα 2.5ghz με 4 cores έβαλα YouTube 1080p σε CentOS 7 με gnome και 4GB ram, το αποτέλεσμα ήταν: - Firefox χωρίς hardware acceleration της κάρτας γραφικών (Nvidia 620 desktop) - cpu utilization ~70% σε όλα τα cores, ram usage 1.78 GM - Firefox με hardware acceleration της Nvidia GPU - cpu utilization 30%-50%, ram usage 1.78 GB Οριακά θα κάνεις αυτό που θες στα 720p σε μια καρτέλα χωρίς GPU acceleration, για προγραμματισμό δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα νομίζω. Σίγουρα θα είσαι οριακά πάντως κ αν θες video με απαιτήσεις ίσως έχεις πρόβλημα όπως λέει κ ο φίλος, τώρα για να βλέπεις tutorials python στο YouTube νομίζω ίσως είναι οκ. Ο i5-2410m και ο i7-640l σε καλύπτουν αν τους βρίσκεις σε υλοποίηση με 4gb και πάνω ram. Γενικά μην αγχώνεσαι έβλεπα Netflix σε laptop (που καινούργιο έκανε λίγο κάτω των 200 ευρώ) με Celeron κ 2 GB ram, το YouTube με html5 δεν θα σε προβληματίσει για python tutorials.
  14. Το δεύτερο αν μπορείς να διπλασιάσεις κ τη ram, θα σου κάνει. Γενικά απέφυγε επεξεργαστές τύπου Celeron.
  • Δημιουργία νέου...