Προς το περιεχόμενο

Vancas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    251
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Vancas

  • Ημερομηνία γέννησης 10/03/1983

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.571 προβολές προφίλ

Vancas's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. Και μερικές φωτογραφίες της πόρτας. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά την λύση της omega plus μιας και μου φαίνεται ότι θα έχει τη λιγότερη "φασαρία" στην εγκατάσταση.
  2. Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τελείος άσχετος με το θέμα και ψάχνομαι για μια μικρή αναβάθμιση σε πόρτα ασφαλείας η οποία είχε μπει εξ αρχής στο σπίτι από τον κατασκευαστή. Χρονολογία περί το 2000, κατασκευαστής πόρτας «πλαίσιο», κλειδί cisa τύπου χρηματοκιβωτίου, defender δεν έχουμε και η περιοχή είναι Θεσσαλονίκη. Η κλειδαριά έχει ξεχαρβαλωθεί από τη χρήση (όχι απόπειρα παραβίασης) όποτε αν είναι να αλλαχθεί σκεφτόμουν να πάω σε κάτι πιο καινούργιο. Στο σπίτι μέσα δεν υπάρχει και τίποτα άξιο κλοπής ποτέ, όποτε δε νομίζω ότι είναι και πολύ πιθανός στόχος για ψαγμένα καλόπαιδα. Το budget που σκεφτόμουν είναι περί τα 250 με εγκατάσταση. Διαβάζω για καταπέλτες, defenders, άγκυρες, πλάκες μαγγανίου μαγνησίου και vibaranium και χάνω λίγο τη μπάλα. Πιστεύετε γίνεται τίποτα με αυτό το budget; To Defender είναι θεωρείτε απαραίτητο; Με αυτό το budget με παίρνει η να βάλω απλά καλύτερη κλειδαριά και αφαλό; Καμία πρόταση για κλειδαριές και ότι άλλο χρειάζεται; Επίσης προτάσεις για αγορά/εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη; ( ή link σε post που έχουν γίνει προτάσεις). Ευχαριστώ
  3. ήταν taboo. Τα πιο σύγχρονα DCs πλέον επιλέγουν αυτή την οδό. Τα DCs έχουν εξελιχθεί και δεν έχουν μείνει στις υποδομές παλαιού τύπου. Φυσικά αναφέρομαι σε DC τα οποία επενδύουν σε μελέτες και εξέλιξη των υποδομών τους και όχι σε περιπτώσεις όπου ακολουθούν τα παλιά πρότυπα γιατί στο μυαλό τους έτσι πρέπει να είναι το DC. Άλλα παραδείγματα είναι πχ η αφαίρεση του ψευδοπατώματος για μεγαλύτερες αντοχές φορτίων (στατικών και κινούμενων) η αύξηση των θερμοκρασιών κλπ.
  4. Η πυρόσβεση στα Data Centers δεν γίνεται με foam. Μάλλον εννοείς μίγματα αερίων ολικής κατάκλισης. Το Halon έχει όντως καταργηθεί καθώς δεν ήταν φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης το CO2 δεν χρησιμοποιείται στα Data Centers για πολλούς και διάφορους λόγους. Το πιο πιθανό είναι να το δείς μέσα σε Data Center σε πυροσβεστήρες χειρός. Τα αέρια που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι HFC based (FM200, Novec κλπ) ή Inert (IG55, IG541 κλπ). Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο παραπάνω κατηγορίες (τόσο στον τρόπο λειτουργίας, απαιτήσεις χώρου/υποδομών κλπ όσο και στο κόστος) που επηρεάζουν την επιλογή της κατάλληλης λύσης. Υπάρχουν και άλλες λύσεις τύπου aerosol (επίσης ολικής κατάκλυσης) που κατακλίουν με μικροσωματίδια και αέρια το χώρο αλλά θα τα συναντήσεις κυρίως σε μικρά computer rooms, περιφερειακά PoPs κλπ. Φυσικά ανάλογα την ποιότητα των υποδομών του Data Center, δεν αποκλείεται να δεις και συστήματα CO2, Halon που δεν έχει αλλαχτεί λόγω κόστους η ακόμα και deluge fire sprinklers. Όπως επίσης μπορεί να δεις και Data Center με διαφορετικό σύστημα για το κάθε τμήμα του (πχ άλλο σύστημα στα Η/Ζ, άλλο στο white space κλπ). Τα περισσότερα καινούργια και σύγχρονα Data Centers όμως χρησιμοποιούν νερό. Πρόκειται για συστήματα water mist τα οποία κατασβένουν τη φωτιά με μικροσκοπικά σταγονίδια νερού. Φυσικά οι σωλήνωσεις παραμένουν στεγνές (dry pipes) εκτός εάν ενεργοποιηθεί το σύστημα. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί και δικλείδες ασφαλείας για την ενεργοποίηση, πλήρωση, κένωση κλπ του συστήματος (πχ double knock double action). Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης πολλά και διάφορα για αυτό και επιλέγεται κατά κόρον στα περισσότερα σύγχρονα DCs. Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι προσωπικές προτιμήσεις ή απαιτούμενες προδιαγραφές που τρελαίνονται στο συνδυασμό των λέξεων DC και νερό, οπότε εκεί μάλλον θα δείς λύση αερίου. Σχετικά με τη σήμανση των υποδομών πυρόσβεσης, διαφέρει από χώρα σε χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις θα δείς κόκκινες σωληνώσεις όχι γιατί αυτό απαιτείται από την νομοθεσία, αλλά γιατί αυτό χρησιμοποείται κατά κάποιο τρόπο εθιμοτυπικά. Όπως επίσης, πολλές φορές θα δείς κόκκινες τις σωληνώσεις του ASD γιατί έτσι τις προμηθεύει ο κατασκευαστής. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως οι σωληνώσεις παραμένουν άβαφες ή βάφονται με κάποιο άλλο χρώμα (εφόσον δεν αντίκειται σε κάποιο κανονισμό) και τοποθετείται σήμανση σε προκαθορισμένα σημεία με βάση την εκάστοτε νομοθεσία.
  5. Οι μεταφράσεις εγγράφων και apostille είναι λίγο περίεργη διαδικασία αλλά αν προσέξεις 2-3 πραγματάκια λογικά θα ξεμπερδέψεις εύκολα. Και εξηγώ. Θα πας θα πάρεις το πιστοποιητικό γέννησης. Με το πιστοποιητικό γέννησης θα πάς να πάρεις apostille. (Αν ψάξεις στο internet θα βρεις ότι η Ελλάδα έχει σύμβαση με την Ολλανδία και δεν χρειάζεται apostille, αλλά αγνόησε το και πήγαινε να το πάρεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο). Μετά θα πας το πιστοποιητικό γέννησης με το apostille να στο μεταφράσουν. Εδώ έχεις δύο επιλογές. 1. Το μεταφράζεις στην Ολλανδία. Στην Ολλανδία υπάρχουν αναγνωρισμένοι μεταφραστές της Ελληνικής στου οποίους μπορείς να απεθυνθείς. Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη αλλά το κόστος θα είναι πιο υψηλό απ' ότι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσο πάει τώρα το μαλλί στην Ελλάδα αλλά θα υπολόγιζα τα διπλά και ίσως παραπάνω στην Ολλανδία. 2. Το μεταφράζεις στην Ελλάδα. Εδώ σου προτείνω να μη το μεταφράσεις σε δικηγόρο ή μεταφραστικό γραφείο γιατί μπορεί να έχεις δυσκολία και να μη το αναγνωρίζουν στην Ολλανδία. Προτείνω να πας στο υπουργείο και να στο μεταφράσουν αυτοί για να έχει τη σφραγίδα του υπουργείου η μετάφραση. Όταν το πας για τη μετάφραση θα ζητήσεις να σου μεταφράσουν και το apostille. Με το μεταφρασμένο πιστοποιητικό και τα υπόλοιπα χαρτιά που χρειάζονται κλείνεις το ραντεβου σου για να πάρεις το BSN και να κάνεις register. Πρόσεξε το επόμενο βήμα. Πας εσύ όλο σιγουριά ότι είσαι ΟΚ και ξαφνικά σου λένε "sorry αλλά θα έπρεπε να έχει σφραγίδα apostille και το μεταφρασμένο.". Πανικοβάλλεσαι εσύ και παίρνεις υπουργεία, δημοτολόγια, φίλους, γνωστούς και την Τατιάνα Στεφανίδου. Όλοι όμως επιμένουν ότι σου λενε μπαρούφες και δεν μπαίνει σφραγίδα apostille σε μεταφρασμένο έγγραφο. Και ναι. Έχουν δίκιο. Οπότε εσύ με σιγουριά λες στην κυριούλα/κυριούλη που σε εξυπηρετεί ότι αγαπητή/αγαπητέ μου η σφραγίδα apostille δεν μπαίνει σε μεταφρασμένο έγγραφο. Για αυτό το λόγο σας έχω φέρει μεταφρασμένο έγγραφο από το υπουργείο με κρατική σφραγίδα και μετάφραση του apostille που είχε σφραγίσει το έγγραφο. Αν επιμένει επιμένεις και εσύ. Η πιο πιθανή έκβαση είναι να το αποδεχθούν (παίζει να σου πουν ότι προχωρούν τη διαδικασία και θα το εξετάσουν και να σε πάρουν μετά από 1-2 μέρες να σου πουν ότι όλα οκ.)
  6. http://www.nazos.gr/files/uploads/KATALOGOS%20GR%20BIOM%20PINAKES%20ABB.pdf Τώρα επειδή πολλοί θα το θεωρήσουν overkill το IP66 και ίσως βγει λίγο πιο ακριβό από αυτά που σκέφτεσαι να δώσεις βάλε γενικά ένα κουτάκι με σχετικά καλό IP για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ προσωπικά αν είναι το κουτί σε εξωτερικό χώρο κοιτάω να βάζω καλό κουτί για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία.
  7. Τότε κάνε μία λίγο μεγαλύτερη κατασκευή σαν εξωτερικό κουτί που θα κλειδώνει μέσα του το κουτί με την ρεγκλέτα και κλείδωσε εκεί το modem router. Αν είναι προσωρινό βάλε ένα μικρό routerακι και θα σαι μία χαρά. Υποθέτω ότι έχεις υπολογίσει ότι θα χρειαστείς και ρεύμα για οποιοδήποτε εξοπλισμό βάλεις εκεί
  8. Γιατί να βάλεις το Modem router στο τοιχείο αυτό; To modem/router θα είναι στο σημείο που θα κάνεις τον κεντρικό "κόμβο" του σπιτιού. Αν θες σε εκείνο το σημείο να έχεις και μία κάμερα η οποία παίζει με UTP, τότε όπως θα περνάς την γραμμή από το τοιχείο προς το σημείο που θα κάνεις τον κεντρικό κόμβο, περνάς παράλληλα και extra καλώδιο για την κάμερα.
  9. Ότι λέει ο poulinos στο προηγούμενο post. Στο τοιχείο θα πρέπει να έχεις προεγκαταστήσει ένα μικρό κουτάκι, το οποίο συνηστώ να είναι IP66 για προστασία από σκόνη και νερό. Προσοχή να είναι IP με υποδοχή για καλώδιο και όχι μετά να το τρυπήσετε και να χάσει την στεγανότητα του. Αν το κουτί είναι σε εξωτερικό χώρο εύκολα προσβάσιμο και από άλλους συνηστώ να υπάρχει και η δυνατότητα κλειδώματος (είτε στο κουτί μικτονόμησης είτε με εξωτερικό κουτί/κατασκευή) για την αποφυγή υποκλοπών κλπ. Δεν τερματίζουν σε κάποιο βύσμα, αλλά όπως είπε ο poulinos μέσα σε αυτό θα βάλεις μία οριολωρίδα (ρεγκλέτα) πάνω στην οποία θα σου τερματίσουν την γραμμή. Εκεί θα κάνεις και την μικτονόμηση με το καλώδιο που θα μεταφέρει την γραμμή στον κεντρικό κόμβο του σπιτιού.
  10. Καλημέρα, Επειδή και εγώ ψάχνομαι για την αγορά ultrabook και με απασχόλησε αυτό το ερώτημα, το έψαξα σχετικά και βρήκα τα εξής. Όπως λέει και ο moviemaker αυτός ο SSD, συνήθως mSATA χρησιμοποιείται σαν cache με την τεχνολογία rapid Intel. Αν απενεργοποιήσεις την λειτουργία αυτή και το RAID που συνήθως ρυθμίζουν τους δίσκους, τότε θα μπορέσεις σε αυτόν να εγκαταστήσεις λειτουργικό. Από θέμα χωρητικότητας ισχύει ότι λέει ο moviemaker. Έχε υπόψιν σου ότι: Linux και η λειτουργία cache mSATA δεν έχω βρεί να παίζουν. Αν αλλάξεις τον δεύτερο HDD με SSD τότε το λειτουργικό δεν έχει νόημα να είναι στον mSATA, γιατί ο SATA SSD θα είναι πιο γρήγορος.
  11. To samsung απ' ότι είδα μόλις τώρα δεν έχει ούτε μία usb3.0 θύρα. Το δεύτερο HP (Probook) του xristoforos89 επίσης φαίνεται καλό, αλλά αξίζει να πάω σε επεξεργαστή δεύτερης γενιάς ενώ τα άλλα είναι τρίτης; Το lenovo του panteraz φαίνεται όντως καλή επιλογή συν το μεταλλικό σασί που ειδικά σε εμένα θα ήταν πολύ χρήσιμο..., αλλά έχει FE LAN. Τελικά το fujitsu φαίνεται να είναι το μόνο στα λεφτά μου που καλύπτει τα πιο σημαντικά με μειονέκτημα την λαμέ εμφάνιση. Και φυσικά το σπαστικό του θέματος ότι το δίνουν στην ίδια τιμή που έδιναν το ίδιο laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Δύσκολες αποφάσεις.
  12. Καλημερίζω. Θα ήθελα μία βοήθεια για την επιλογή ενός νέου laptop: Το laptop χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση (δηλαδή καθόλου gaming). Από βαριές εφαρμογές να τρέξει κάνα gns καμιά light φωτοσοπιά (αλλά πολύ light) κλπ αλλά γενικά θα ήθελα να πάρω κάτι με καλή επεξεργαστική ισχύ και μνήμη στο budget μου γιατί ολο και κάπου θα χρειαστεί. Το budget είναι 500 με 550€. Σε αυτά τα λεφτά βλέπω κάτι σε I3 με 4GB RAM το οποίο νομίζω με καλύπτει και οθόνη μέχρι 15,6'' (δεν θέλω και μεγαλύτερη). Λειτουργικό θα είναι linux οπότε αν υπάρχει λύση χωρίς windows και χαμηλότερη τιμή τότε ακόμα καλύτερα. Φυσικά καλό θα είναι να υπάρχει καλό after sales σε περίπτωση που κάτι χαλάσει και θέλει αντικατάσταση. Οι περίεργες απαιτήσεις μου: Καλή ποιότητα σασί γιατί δουλεύω και σε εξωτερικούς χώρους μερικές φορές και γενικά δεν το καλομεταχειρίζομαι και τόσο πολύ. Θα προτιμούσα, αλλά όχι απαραίτητα, κάτι σε ματ και όχι γυαλιστερό - λαμέ σασί. Επειδή δουλεύω και σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να έχει αντηλιά να έχω όσο το δυνατόν καλύτερες δυνατότητες θέασης της οθόνης. Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία Κατά προτίμηση num pad στο πληκτρολόγιο. Κατά προτίμηση δίκτυο με ethernet Gb και ασύρματο a/b/g/n. Σκληρός δίσκος οτιδήποτε από 300GB και πάνω είναι καλά. Έχω δει τα παρακάτω: http://www.e-laptops...ct.php?prd=2173 Lenovo (χωρίς Gb LAN) http://www.topsystem...ική-Έκδοση.html Toshiba http://www.topsystem...ική-Έκδοση.html Toshiba #2 http://www.progressi...&proionID=10909 Dell (χωρίς num pad και μου την δίνει που για να καθαρίσεις την ψύκτρα και το ανεμιστηράκι πρέπει να κάνεις όλο το laptop βίδες) http://www.syncom.gr...HOW_PROD3002577 Samsung http://www.cosmodata...product/152741/ Fujitsu (Το κατάστημα με αγχώνει λίγο και μου την σπάει που πριν λίγο καιρό έπαιρνες το ίδιο μηχάνημα με ξεχωριστή κάρτα γραφικών στην ίδια τιμή!) Αυτά. Ζητάω πολλά; Για πείτε καμία γνώμη. Ευχαριστώ προκαταβολικά και sorry για το σεντόνι.
  13. Vancas

    ζέστη με θερμοπομπούς

    Σωστά. Για να ισχύει το νυχτερινό πρέπει να κάνεις αίτηση στη ΔΕΗ. Νομίζω βάζουν και ξεχωριστό ρολόι. Η ρύθμιση που έχεις δεί υπάρχει και στα καλοριφέρ. Δηλαδή το καλοριφέρ που έχω εγώ έχει τρείς σκάλες για 2000, 1250 και 750 Watt. Επίσης έχει ξεχωριστό διακόπτη με βαθμονόμιση από το 1 έως το 6. Αυτό έχει να κάνει με τη θερμοκρασία στην οποία θα "κόψει" ο θερμοστάτης. Επομένως το καλοριφέρ θα δουλεύει σταθερά στα 2000 ή 1250 ή 750 Watt (ανάλογα ποία σκάλα έχω) μέχρι να πιάσει ο θερμοστάτης τη θερμοκρασία που έχω ρυθμίσει (από το 1 έως το 6). Με την ίδια λογική δούλευε και ο θερμοπομπός που είχα. Με δύο σκάλες στα 750 ή 1500W και ρύθμιση θερμοστάτη. Όπως σου είπα όλα αυτά τα λέω χωρίς να είμαι ειδικός αλλά από προσωπική εμπειρία. Σίγουρα η γνώμη ενός ειδικού μετράει περισσότερο. Πάντως κατά τη γνώμη μου η καλύτερη δουλειά θα ήταν καμία μικρή ξυλόσομπα. Βρίσκεις στα 150 με 200 έουρα . Μιλάμε για ζέστη και φθηνή καύσιμη ύλη. Εγώ ψήνομαι να πάω να χτυπήσω μία και να φύγουν όλα τα ηλεκτρικά.
  • Δημιουργία νέου...