Προς το περιεχόμενο

sdim

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    856
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με sdim

  • Ημερομηνία γέννησης 25/09/1968

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Athens,Greece
  • Ενδιαφέροντα
    music,cinema,computers
  • Απασχόληση
    English teacher

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.816 προβολές προφίλ

sdim's Achievements

  1. Αυτό φαντάστηκα. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Σε λογαριασμό Facebook με ξεχασμένο password και με ενεργοποιημένο το Two Factor Authentication, όπου και εκεί δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης του password επειδή όλα τα δεδομένα έχουν σβηστεί από τον λογαριασμό που το περιείχε στο Microsoft Authenticator, υπάρχει δυνατότητα επανεισόδου στον λογαριασμό αυτόν του Facebook; Έστειλα μέιλ (καμία απάντηση), έστειλα έγγραφα ταυτοποίησης όπως ζητούν (δεν τα δέχτηκαν)...Τίποτα δεν κατάφερα. Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω κάτι με άλλο τρόπο ή να το ξεχάσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Αυτό προσπάθησα να κάνω και πριν αλλά δεν έγινε. Τώρα, όμως, άλλαξα από UEFI σε Legacy και πρώτη επιλογή boot from HDD και δουλεύει. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  4. Καλησπέρα. Μετά από καθαρή εγκατάσταση Windows 11 σε λάπτοπ, όταν μπουτάρει το μηχάνημα βγάζει μήνυμα πάνω αριστερά "cannot find boot device" και αν το κάνω restart, μπαίνει σε mode τσεκαρίσματος σφαλμάτων στο BIOS. Όταν, όμως, μπουτάρει και πατήσω F12 (one time boot options) και επιλέξω "boot from HD", μπαίνει κανονικά στα Windows. Μπήκα με το Windows 11 USB stick να κάνω επιδιόρθωση στο boot, αλλά δεν έγινε τίποτα. Τι στο καλό γίνεται;
  5. Λοιπόν, ξεκίνησα με την μπαταρία του BIOS, η οποία είναι ΟΚ. Το επόμενο που πάντα υποψιάζομαι κι εγώ είναι η RAM, καθώς θυμάμαι ότι όταν το πήγα για καθαρισμό πριν δύο χρόνια και επέκταση RAM, κάτι είπαν ότι δύσκολα βρήκαν τα slots όπου έπαιζαν καλά τα δύο στικάκια RAM. Έβαλα κι έβγαλα τις RAM μέχρι που είδα ότι η μία έπαιζε καλά στο 3ο slot. Το μηχάνημα μπούταρε και είπα να δοκιμάσω να προσθέσω και την άλλη, μήπως... Στην αρχή κάτι δούλεψε, αλλά τη δεύτερη φορά που μπούταρε το μηχάνημα, δεν είχα εικόνα. Άλλαξα συνδυάζοντας τα slots, αλλά το μόνο που φαίνεται να δουλεύει απρόσκοπτα είναι το 3ο slot, οπότε και το άφησα μόνο του. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το PC έχει 4GB RAM, αλλά τουλάχιστον παίζει, αφού κατά μέσο όρο το Mint XFCE δεν θέλει κατά μέσο όρο πάνω από 2GB. Δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλη τη RAM που είχα, αλλά τουλάχιστον παίζει το PC. Ευχαριστώ άπαντες για τη βοήθεια.
  6. Ευχαριστώ, παιδιά. Θα ενημερώσω στην πορεία.
  7. Και τα τέσσερα φωτάκια μέσα στη μητρική ανάβουν. Το num lock γιατί να ανάβει; Όχι, δεν έχω άλλο τροφοδοτικό. Μόνο αν βγάλω από ένα ακόμα πιο παλιό pc. Ούτε μνήμες. Σχετικά με αυτό, θα μπορούσα να μπω με το live USB stick του Mint που έχει memtest, αλλά το θέμα είναι ότι ούτε BIOS δεν μπαίνει.
  8. Καλησπέρα σε όλους. Σε PC δεκαετίας που τρέχει Mint XFCE 64-bit, ενώ μέχρι χθες όλα δούλευαν κανονικά, σήμερα με το που μπουτάρισε το μηχάνημα, στο πρώτο λεπτό φριζάρισε και αναγκάστηκα να κάνω reset από το κουμπί. Έκτοτε, δεν έχω καθόλου εικόνα ενώ η οθόνη δουλεύει. Για να τσεκάρω αν είναι θέμα οθόνης, μάλιστα, δοκίμασα μια άλλη που έχει και HDMI αλλά και πάλι τίποτα. Να εξηγήσω πως το PC δεν έχει κάρτα γραφικών on-board αλλά μια NVidia GT 630 με θύρα RGB, DVI και HDMI. Έβγαλα και επανατοποθέτησα τη RAM, ξεβίδωσα τη βάση της κάρτας και έβαλα καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα, επανασύνδεσα, αλλά τίποτα. Έβαλα πάνω μια άλλη κάρτα που είχα πρόχειρη (NVIDIA GeForce GT 610) αλλά και πάλι τίποτα. Αρχίζω να πιστεύω πως έχει θέμα η μητρική στη διεπαφή της κάρτας. Απόψεις;
  9. Ευχαριστώ και τους δυο σας. Κατέβασα το πρώτο λινκ που έδωσε ο φίλος, με το ελληνικό Office 2016 και εγκαθιστώντας το, μπήκα και έδωσα τον λογαριασμό στον οποίο είχα περάσει το λογισμικό. Το ήθελα στα αγγλικά, οπότε με πήγε μέσα από τις ρυθμίσεις της γλώσσας και κατέβασε το ίδιο στα αγγλικά. Δεν είχα δει το δεύτερο λινκ, αλλά θα το κρατήσω να υπάρχει. Κάτι άλλο τώρα...Στα εγκατεστημένα προγράμματα έχει δύο καταχωρίσεις: Μία στα ελληνικά και μία στα αγγλικά. Μπορώ να σβήσω τη μία;
  10. Είναι η έκδοση Home and Student και φυσικά έχω το κλειδί. Ήταν στα αγγλικά.
  11. Καλησπέρα σε όλους. Πώς μπορώ να επανεγκαταστήσω αγορασμένο σε κατάστημα Office 2016 σε λάπτοπ όπου έγινε φορμάτ; Προσπαθώ διάφορα που διαβάζω...Συνδέθηκα με τον λογαριασμό στον οποίο ήταν καταχωρισμένο το Office για να κατεβάσω τον installer, αλλά τίποτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Το είχα για σύνδεση του PC στο δίκτυο πριν, αλλά τώρα το συνέδεσα μέσω καλωδίου ethernet στο ρούτερ. Επειδή στον κεντρικό υπολογιστή είναι συνδεδεμένος με USB από παλιά, δεν τον αποσυνέδεσα, αφού δουλεύει καλά εκεί. Στον άλλο υπολογιστή του δικτύου, έβαλα το στικάκι Bluetooth/Wifi όσο τον σέταρα για να έχω ίντερνετ. Τώρα τον έχω με ethernet εφόσον είναι κοντά στο ρούτερ. Edit: Φίλε sstratos, ευχαριστώ για την παράθεση των οδηγιών. Ενώ είχα εγκαταστήσει από το Store το app της HP, δεν μπορούσε να κάνει την εγκατάσταση. Κατέβασα και έτρεξα το setup από τη σελίδα της HP και επέλεξα εγκατάσταση με ήδη configured printer over wifi. Δούλεψε. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
  13. Και με στικάκι BT/WiFi που το πρωτοπροσπάθησα, τα ίδια έκανε. Το ψιλιάστηκα και το απενεργοποίησα, αλλά δεν ήταν αυτό. Το δίκτυο είναι private.
  14. Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώ να προσθέσω έναν ήδη υπάρχοντα εκτυπωτή (P1102w Laser / WiFi) σε PC που είναι συνδεδεμένο μέσω ethernet στο ρούτερ. Ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος με USB στον άλλο υπολογιστή του δικτύου, αλλά προσπαθώ να τον συνδέσω ασύρματα στο PC που αναφέρω. Προσπάθησα μέσω προσθαφαίρεσης προγραμμάτων στα Settings και με το Store app της HP. Προσπάθησα και μέσω του HP Print and Scan Doctor, αλλά τίποτα. Ο εκτυπωτής φαίνεται μεν, αλλά δεν συνδέεται δε. Το μήνυμα λάθους που βγάζει στα Windows Settings είναι "Attention required" και φυσικά δεν εκτυπώνει. Ούτε το troubleshooting απέδωσε. Προσπάθησα και μέσω απόδοσης manual IP αλλά πάλι τίποτα. Καμμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. Δηλαδή, ρε παιδιά, για να καταλάβω... Τελικά, έστω και χωρίς TPM θα είναι δυνατή η εγκατάσταση Win11;
  • Δημιουργία νέου...