Προς το περιεχόμενο

pissas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    9
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με pissas

  • Ημερομηνία γέννησης 08/11/1984

pissas's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Πρώτο Μήνυμα
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μπορώ να ακούω τον "εναλλακτικό" τονισμό στη λέξη Σάββατο. π.χ.: <<Θα τα πούμε το Σαββάτο>> αντί του <<Θα τα πούμε το Σάββατο>> Ειδικά όταν το ακούω από κοπέλα, με ξενερώνει... Από την άλλη, όταν ακούω πιτσιρίκια να λένε το βιβλίο <<βλιβλίο>>, τα λατρεύω αυτομάτως!
  2. pissas

    Present Simple or Present Continuous???

    Ωραίο και αναλυτικό. Σε ευχαριστώ!
  3. pissas

    Present Simple or Present Continuous???

    Σε αυτό που λες σου δίνω πόντο γιατί σίγουρα και οι Άγγλοι θα κάνουν λάθη ακούσια όπως και εμείς. Τελικά η Αγγλική γλώσσα δεν είναι τόσο εύκολη όσο νόμιζα. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να μάθω τα ρήματα στα οποία αναφέρεσαι. Όπως καταλαβαίνω θα έχουν κ διαφορετική σημασία. Thank you in advance!
  4. pissas

    Present Simple or Present Continuous???

    Φίλε BritGreek Το ξέρω πως ο κάθε χρόνος χρησιμοποιείται για πολλές περιπτώσεις, ωστόσο δεν τις ανέφερα εδώ εφόσον δεν θα με βοηθούσαν για να βγάλω ένα συμπέρασμα για το παράδειγμα που έχω αναφέρει. Δεν υπάρχει καμία λέξη στην πρόταση που να προδίδει "action in progress" , αλλιώς θα ήταν προφανής η χρήση του continuous. Έχεις δίκαιο που το τονίζεις αυτό. Τώρα για αυτό που λες "φαινόμενα στις μέρες μας" δεν ξέρω αν πάντα χρησιμοποιούμε continuous, αλλά μοιάζει σαν μία λογική εξήγηση. Δεν ξέρω αν είσαι φιλόλογος ή έχεις για μητρική σου γλώσσα τα Αγγλικά (Από το nickname σου το υποθέτω) Όσο για το τελευταίο που γράφεις, δεν ισχύει πάντα. Έχουμε για παράδειγμα: I am thinking of sth... I think it should be a good idea. ή και με άλλα stative verbs, αν έπιασα καλά αυτό που θές να αναφέρεις. Πάντως και εγώ googlαρισα τις φράσεις από περιέργεια, όπως έκανε ο DRLo, αλλά και αυτό από μόνο του σε μπλέκει περισσότερο. Γιατί αναρωτιέσαι: Ισχύουν κ τα 2? Το ένα ισχύει και το άλλο είναι κοινότυπο λάθος? Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  5. pissas

    Present Simple or Present Continuous???

    Thanks both! Εννοείς το "is suffering" φαντάζομαι... Με τη λογική του ότι το γεγονός αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη την στιγμή που γράφεται το κείμενο, κ για να το δραματοποιήσει/δώσει έμφαση χρησιμοποιεί present continuous.
  6. Χαιρετώ, Αποφάσισα να δώσω για IELTS, οπότε κάνοντας μία "σκούπα" στους χρόνους βρήκα ένα ebook γραμματικής με την παρακάτω άσκηση: Many people in the world ..... (suffer) from malnutrition. Ζητάει να βάλεις το ρήμα στο σωστό χρόνο (Present Simple or Present Continuous). Μεταξύ άλλων ο Present Simple χρησιμοποιείται για... A regular repeated activity/habit. General truth (statement/fact). ενώ ο Present Continuous για... Activity in progress at this moment. Activity in progress at present time period (a temporary situation). Το βιβλίο έχει ως σωστή απάντηση το "are suffering" . Και το ερώτημά μου είναι το εξής: Με ποια λογική βάζει τον Continuous? Θέλοντας μήπως να δώσει έμφαση/ να τονίσει το γεγονός? Ασφαλώς δεν είναι regular activity, αλλά δεν λαμβάνεται σαν general truth? Είναι κάτι το οποίο ισχύει, ίσως με παρόμοια έννοια με το "i live in Athens" Από την άλλη σαν "temporary situation" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Θα ξαναρωτήσω τον φιλόλογο, απλά ήθελα τα φώτα σας! Vielen dank!
  7. Ρε παίδες, δώστε μια χείρα βοηθείας γιατί με βλέπω να φουντάρω από κανα παράθυρο σαν τον άλλον στην αρβύλα... Έχω ένα laptop της toshiba. Το αγόρασα με προεγκατεστημένα τα vista. Έχει πάνω του 2 δίσκους, ο ένας έχει τα vista κ ο άλλος δεδομένα. Στον δεύτερο αποφάσισα, ακολουθώντας τον οδηγό, να κάνω partition 50 GB για να εγκαταστήσω τα XP pro. Το πρόβλημά μου είναι στην εγκατάσταση των xp. Φτάνω κανονικά μέχρι την στιγμή που βάζω την ώρα στο σύστημα, κ κάτι άλλα, κ στην επόμενη επανεκκίνηση εμφανίζει ακαριαία το σήμα των xp, στη συνέχεια στιγμιαία μπλε οθόνη όπου αναγράφονται κάτι που δεν προλαβαίνω να δω καν κ στη συνέχεια μου βγάζει την οθόνη που λέει πως το σύστημα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κ δίνει επιλογές για start windows normally, είτε μέσω safe mode κτλ. Οτιδήποτε όμως κ αν επιλέξω με ξαναβγάζει στην ίδια οθόνη. Τι έγινε ρε παιδιά που έλεγε κ ο Σπύρος? Μήπως υπάρχει πρόβλημα με τα sata? H μέγιστη λακαμία είναι πως δεν βρίσκω το dvd των vista κ έτσι δεν μπορώ να μπω τουλάχιστον στα vista, να κάνω repair όπως λέει το τρίτο βήμα του οδηγού. Καμιά βοήθεια?
  8. pissas

    "Κλειστά χρήματα"

    Και μην ξεχνάμε πως επί των τόκων των καταθέσεων, παρακρατείται φόρος 10%, ο οποίος αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο. Οπότε στους υπολογισμούς τους οποίους κάνετε έχετε το υπόψην!
  9. pissas

    "Κλειστά χρήματα"

    http://www.tsig.gr/lang-el/banks/fixed-deposits Δεν ξέρω αν θες να τα κλείσεις μια και καλή, ή θες ανά τρίμηνο ή εξάμηνο μήπως και πετύχεις κάποια καλύτερη προσφορά στη πορεία. Πάντως μπορεί και κάποιος πιο ειδικός επί του θέματος να σου πει αν αξίζουν ομόλογα, χρυσός κτλ. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι προσφορές των τραπεζών αυτή την εποχή αποτελούν μία ευκαιρία. Η απόφαση δική σου!
  10. pissas

    Τράπεζες

    http://www.express.gr/news/finance/89594oz_2008102489594.php3 http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=21&la=1&artid=61998&catid=3 Δεν γνωρίζω βέβαια αν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ωστόσο έχω την εντύπωση πως από τη στιγμή που έχει περάσει από τη Βουλή ισχύει κανονικά. Ένας πιο γνώστης θα μπορούσε να μας βοηθήσει. μόλις βρήκα και αυτό... http://www.taxheaven.gr/news/index.php?id=4062
  11. Investment group δεν είναι, περιμέναμε κάτι διαφορετικό? Αγοράζουν-πουλάν και πάει λέγοντας... Μπορεί της επιθετικής κίνησης της MIG στον ΟΤΕ να είχε προηγηθεί συμφωνία με τους Γερμανούς, ωστόσο πρώτα από όλα το έκανε για τον εαυτό της. Δεν βγήκε χαμένη έτσι δεν είναι? Όχι μόνο σαν λεφτά, αλλά και σαν όνομα. Είχαμε δει ξανά διαφημήσεις της MIG είτε είχε ξανασυζητηθεί τόσο πολύ ο Βγενόπουλος στο παρελθόν? Εφόσον λοιπόν είδαν πως τους ικανοποιούσε αυτή τους η κίνηση, καλώς έπραξαν. Ερώτηση... Εφόσον ο ΟΤΕ όντως ςξαγοραστεί από την Deutsche Telekom, εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ο ΟΤΕ ως incumbent? Εννοώ αν θα μπορεί να ρίξει κ άλλο τις τιμές, κάτι που ως τώρα η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει.
  12. Είναι πολύ απλό κύριε πλανητάρχη... Η κυρία για να πήρε laptop, σημαίνει πως θα χρησιμοποιούσε και wifi, δηλαδή ΚΑΙ τα 54 Mbps του 802.11g προτύπου. Επειδή λοιπόν το διαδίκτυο στις μέρες μας θεωρείται αγαθό, υπολόγισε το κόστος της απώλειάς του σε 1 δολλάριο / bit per second (54.000.000 bps --> 54.000.000 $). Μία πολύ λογική τιμή, και χωρίς πάγιο ΟΤΕ. Είμαι με το μέρος της λοιπόν... Το πολύ πολύ βέβαια να συμβιβαστούν κ οι 2 πλευρές στα 802,11 χιλιάδες δολλάρια κ θα είναι όλοι ικανοποιημένοι... Πέρα από τη πλάκα, θα είχε ενδιαφέρον τι λέει το εκεί πλαίσιο νόμου. Να μην μιλήσω καλύτερα για το εδώ ΠΛΑΙΣΙΟ και για τα εδώ e-shop...
  13. ...και με κλανιές θα κάνεις pings... θυμάμαι κ ένα αντίστοιχο θέμα που είχε κάνει κάποιος παλιά σχετικά με τη σύνδεση στο Internet κ το φως της τουαλέτας νομίζω ή κάτι τέτοιο. Παρόμοιες ατάκες κ εκεί!
  14. FTTC -fiber to the Cabinet- apo tin kLANNET. Sorry αλλά την εν λόγω εταιρεία λόγω ιδιοκτήτη -και όχι μόνο- δεν την κάνω κέφι. Πάντως , ασφαλώς και υπάρχει άπλετος χώρος εκεί κάτω. Αποτελεί μία αναπόφευκτη λύση σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Δημιουργία νέου...