Προς το περιεχόμενο

jakegate7

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.434
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.280 προβολές προφίλ

jakegate7's Achievements

Veteran

Veteran (13/15)

  • 10 Classifieds
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

300

Φήμη

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω με την παραπάνω δήλωση. Δηλωμένος στην εφορία ως κάτοικος εξωτερικού, δηλωμένο το τηλέφωνο και η τωρινή διεύθυνση κατοικίας στο e-gov KYC (μετά από επισκεψη σε ΚΕΠ λόγω ξένου αριθμού). Πρασπαθούσα να κάνω επικαιροποιηση στοιχείων στην Πειραιώς και μου έβγαζε πρόβλημα με την διεύθυνση κατοικίας. Μετά από 3-4 email και ένα τηλέφωνο στην υποστήριξη, μου επικαιροποιήσαν τον λογαριασμό ΑΛΛΑ δεν έβαλαν την καινούργια μου διεύθυνση αλλά άφησαν την παλιά στην Ελλάδα (!!) Πάλι email, τηλέφωνα, επικαιροποίηση στοιχείων και απλά αγνόουν την τωρινή διεύθυνση και αφήνουν την παλιά. Αφού έχασα 5-6 ώρες προσπαθώντας να αλλάξω την διεύθυνση μου, το πήρα απόφαση και θα πάω σε κατάστημα όταν θα έρθω Ελλάδα. Η τράπεζα μου στην Ολλανδία παίρνει αυτόματα τα στοιχεία μου από το δημοτολόγιο με βάση το αντίστοιχο ΑΜΚΑ. Οσες φορές έχω μετακομίσει, δεν ξόδεψα ούτε μισό δευτερόλεπτο για να ανανεώσω την διεύθυνηση μου μιας και γίνεται αυτόματα. Με το ίδιο σύστημα λειτουργούν όλες οι κυβερνητικές και δημοτικές υπηρεσίες και διάφορου είδους ασφάλειες και τράπεζες. Τι πιο λογικό να έχεις ενα source of truth αντι 10 διαφορετικά . Δεν αντιλέγουμε ότι είναι οδηγία από την ΕΕ αλλά ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί το σύστημα είναι τραγικός. Είναι λες και δεν ξέρουν την σημαίνει η λέξη UX. Αν δεις το μνμ μου πιο πάνω, στην χώρα που βρίσκομαι γίνονται ολα αυτόματα χωρίς να περιμένεις από τον χρήστη να κάνει μόνος τους επικαιροποιήση στοιχείων. edit: Άλλο ένα τραγικό παράδειγμα, δυο άτομα ως δηλωμένοι κάτοικοι εξωτερικού, δηλωμένο το τηλέφωνυ εξωτερικού στο e-gov KYC. Ο ένας έκανε χωρίς πρόβλημα την πιστοποιήση τον στοιχείων του στον gsis/myaade που τα έκανε συγχρονισμό από το e-gov KYC. Το δεύτερο άτομο δεν μπορεί γιατί το gsis/myaade δεν δέχεται τον αριθμό τηλεφώνου ως έγκυρο. Και τα δύο τηλέφωνα είναι εξωτερικού στην ίδια εταιρία (όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο). Σχετικό ερώτημα στην ΑΑΔΕ δεν βοήθησε καθόλου και η συμβούλη τους ήταν να βάλεις το τηλέφωνο ενός συγγενή στην Ελλάδα. Δηλαδή αν δεν έχει κάποιον στην Ελλάδα, τι κάνεις? Αγοράζεις ελληνικό αριθμό μόνο για την ΑΑΔΕ? Βάζεις στην τύχη έναν ελληνικό αριθμό? Είναι σαν να έχουν βάλει μηδέν σκέψη στην υλοποιήση.
  2. Δεν υπάρχουν στην Αθήνα παρόμοιες υπηρεσίες? https://www.greenwheels.com https://www.snappcar.nl https://www.share-now.com/nl/en/ https://www.sixt.com/share/#/
  3. Εξαρτάται σε ποια περιοχη κοιτας και τι απαιτήσεις εχεις. Αν ψαχνεις συντομη απαντηση: Ειναι στον θεο
  4. Αυτό ακριβώς είναι το "σχέδιο" μου. Ως τώρα μας (+ συντροφος) βολεύει αλλά κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Σίγουρα δεν θα έχουμε τις ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες (πολύ πιθανόν η δουλειά της συντρόφου να μην υπάρχει καν Ελλάδα) αλλά θεωρώ πιο σημαντικό να σου ταιριάζει εκεί που βρίσκεσαι Σχετικά με τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι το χειμώνα κάποιες φορές ξεχνά να βγάλει ήλιο αλλά από την άλλη τα καλοκαίρια είναι πιο ήπια και δεν υποφέρεις με τα 40άρια της Ελλάδας.
  5. Δεν έχω προσωπική εμπειρία για το Ολλανδικό σύστημα αλλά αυτά που έχω ακούσει από συγγενείς και γείτονες φαίνεται ανώτερο του Ελληνικού. Στο δημοτικό δεν έχουν (σχεδόν καθόλου) homework και τα παιδιά έχουν χρόνο να παίξουν, να κάνουν κάποιο δραστηριότητα και να κοινωνικοποιηθούν. Στο γυμνάσιο και λύκειο έχουν ευελιξία να επιλέξουν και να αλλάξουν διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεσαι φροντιστήριο. Τα παιδιά γενικά μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα και να διαμορφώνουν την γνώμη τους από μικρή ηλικία. Οι υποδομές Στο πανεπιστήμιο δεν συγκρίνονται με της Ελλάδας. Λογικά για να το πουλήσεις θα πρέπει να έχεις ολλανδικές πινακίδες. Αν έχεις το αυτοκίνητο στο όνομα σου και θέλεις να βγάλεις Ολλανδικές πινακίδες τότε γλυτώνεις το BPM tax. Τα έξοδα για το αυτοκίνητο: Η βενζίνη περίπου 20-30 λεπτά πιο ακριβή από Ελλάδα, τώρα έχουν την ίδια τιμή γιατί μείωσαν το ΦΠΑ. Road tax, εξαρτάται από την περιοχή που μένεις, αν είναι βενζίνη η πετρέλαιο και το βάρος του αυτοκινήτου Ασφάλεια, πάλι εξαρτάται από την περιοχή που μένεις και την πακέτο θες. Maintenance, όπως φαντάζεσαι το κόστος εργασίας είναι διπλάσιο σε σχέση με την Ελλάδα
  6. χμμ όχι ακριβώς Υπάρχουν τρια διαφορετικά επιδόματα για παιδιά και το ύψος της επιδότησης εξαρταται από τον συνολικο εισόδημα, αριθμό παιδιών, ώρες εργασίες κτλπ. Πολύ συνοπτικά εδώ: https://www.iamexpat.nl/expat-info/allowances-benefits-netherlands/child-benefits Στα 60 μεικτά περιλαμβάνει το vakantiegeld (δώρο διακοπών) ? Αν δεν ειναι υπολόγιζε έξτρα σχέδον ένα (0,96) μισθό. Επιπλέον ερωτήσεις που μπορείς να κάνει είναι αν υπάρχει κάποιο pension plan? bonus στο τελος της χρονίας? Δεν ξέρω σε ποιο κλάδο είσαι αλλά το πιο πιθανόν να έχεις και κάποια αύξηση στο μισθό σου κάθε χρόνο . Γενικά είναι πολύ συνιθέσμενο να μην μένεις στην ίδια πόλη που δουλεύεις και τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, τραμ, μετρό) λειτουργούν όπως πρέπει. Καλά κάνεις και κοιτάς το worst case scenario για να είσαι προετοιμασμένος Βέβαια αν βρει και η κοπέλα σου δουλειά φτάνετε σίγουρα μαζί τα 100k, Άνετα αποταμιευτε 2κ (αφού βγάλεις όλα τα εξοδα) τον μήνα μαζί.
  7. ευτηχώς δεν κόλλαγε και μου πήρε ένα λεπτό. μόνο τόκους και φέτος
  8. Καλησπερα, η μητέρα μου πηρε ταμειο ανεργίας για ενα μηνα το καλοκαίρι και στην συνέχεια μπηκε η επιδοτηση σε αναστολη επειδη ξεκίνησε δουλεια (εποχιακη). Πλεον δεν δουλεύει αλλο και θελω να της κανω αιτηση για συνεχιση επιδοτησης (υπολείπονται 2 και κατι μηνες). Της εβγαλα καρτα ανεργίας αλλα δεν βλεπω καπου επιλογη για συνεχιση επιδοτησης. Μηπως πρεπει να κανω αιτηση για νεα επιδοτηση και οταν (με το καλο) ελέγξουν την αιτηση θα δουν οτι υπαρχει ηδη επιδοτηση σε αναστολη? Ευχαριστω.
  9. Καλησπερα, θα πάμε την επόμενη εβδομάδα Κεφαλονια όπου θα μείνουμε για πέντε μέρες. Το ξενοδοχείο είναι στην Σκαλα. Το πλάνο ειναι να κάνουμε ημερήσιες εξορμήσεις σε διαφορετικά μέρη. - Καραβακι απο Σκάλα για Ιθάκη, φεύγει το πρωί και γυρνάμε το απόγευμα. Κόστος γύρω στα 40 euro/ατομο. Υπάρχουν 3-4 καραβάκια που το κάνουν αυτό. Κάποια πρόταση για συγκεκριμένο καραβάκι? - Παραλία αντίσαμου + Σπηλιά Μελισάνης + Φαγητό στα Πουλάτα (Διάβασα καλά σχόλια για δυο ταβέρνες εκεί) - Παραλία Μυρτός + Φαγητό στο Φισκάρδο - Παραλία Σκαλας + χαλαρό ποτάκι το βράδυ στο "Sesto Koroni Hill Bar". Έχει κάποιος πρόταση για φαγητό/ποτάκι σε κάποια από αυτά τα μέρη? Η κάτι άλλο που θα άξιζε να δούμε? Ευχαριστώ. edit: Είδα από προηγούμενο ποστ οτι σε κάποιες παραλίες πληρώνεις για ξαπλώστρες/ομπρέλα, υπάρχει χώρος αν θέλεις να βάλεις τα δικα σου πράγματα?
  10. Μονο που δε φταίει η τεχνολογία αλλά υπάλληλος της τράπεζας. Αν είχες 2500 ευρω σε 50αρικα ειναι 50 χαρτονομίσματα. Αν η κατάθεση ειναι σε δικό σου λογαριασμό που έχεις κάρτα, μπορεις να τα βάλεις και απο atm. Υπάρχουν κάποια που έχουν την επιλογή "online κατάθεση" και μπορείς να βάλεις πολλά μαζί.
  11. Μαλον εννοει οτι το domain που ειχε κατα νου ειναι free
  12. Θα μου επιτρέψετε μια προσθήκη σε αυτά που γραφόταν τις προηγούμενες σελίδες. Ουκ ολίγες φορές έχω δει/ακούσει άτομα που τους ήρθε πρόστιμο από Ελλάδα γιατί δεν είχαν δηλώσει το παγκόσμιο εισόδημα τους (Προφανώς δεν ήταν δηλωμένοι ως κάτοικοι εξωτερικού). Επομένως, μην σκεφτείτε καν να παραλείψετε να το κάνετε. Το κάνεις μια φορά και είσαι ήσυχος. Τιπ: Σε επαρχιακές ΔΟΥ επειδή δεν υπάρχει ξεχωριστό τμήμα για ΔΟΥ Εξωτερικού (όπως στην Αθήνα πχ), δεν θα παρατηρήσετε αλλαγή στην ΔΟΥ που ανήκετε στο TaxisNET (Προσωπ. Πληρ/ση -> Στοιχεία Προσώπου -> Φυσικού προσώπου -> Αρμόδια ΔΟΥ). Αυτό που κάνουν συνήθως είναι να γράψουν το όνομα της χώρας στο εξωτερικό στην Διεύθυνση Κατοικίας
  13. Αυτό ακριβώς που γράφει ο προηγούμενος. Με την ζωγραφική το κάνεις με μερικά κλικ. Προσωπικά δεν θα ανέβαζα την ταυτότητα μου ή άλλα σημαντικά έγγραφα σε site άγνωστης προέλευσης.
  14. Το ειχα κανει με το δικο μου 22αρι μονιτορ και εφτασε μια χαρα. Καλο τυλιγ.α και ανμεσα σε μαλακα ρουχα.
  15. Αντιλαμβάνεσαι ότι η λύση σε όλα αυτά δεν ειναι το φιλοδώρημα ε? Η λύση θα ήταν να πληρώνεις το delivery έξτρα (όπως στο εξωτερικό), οπότε ο εργοδότης θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες παροχές/συνθήκες εργασίες στους ντελιβεράδες. Και με την σειρά τους η ντελιβεράδες δεν θα βασίζονται σε tips για να καλύψουν τα προβλήματα του κλάδου τους. Είναι το ίδιο παράλογο στην Αμερική με τους σερβιτόρους, παίρνουν 3.60 και βασίζονται στο τιπ του άλλου. Αντί να έπερναν κανονικό μισθό και να μην υπάρχει αυτή η ανάγκη. Btw αυτό με τα τιπ στην Αμερική έχει ρίζες από την απελευθέρωση των δούλων. Απλά για να ξέρετε την ιστορία αυτού του "εθίμου" https://splinternews.com/the-racist-history-of-tipping-1798704699
  • Δημιουργία νέου...