Προς το περιεχόμενο

steliospal

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    44
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με steliospal

  • Ημερομηνία γέννησης 14/04/1983

steliospal's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

44

Φήμη

  1. steliospal

    Official Beer Topic

    Ορθόν, επιλέγεις ένα οποιοδήποτε προϊόν βάσει της αναλογίας ποιότητας/τιμής . Να είναι μάγκες οι της Αθηναϊκής , να φτιάξουν πιο σοβαρές μπύρες για να τις πιούμε. Γιατί δεν είναι οτι δεν μπορούν, είναι οτι δε θέλουν για τους Χ,Ψ δικούς τους λόγους που σε αυτούς φταίμε κι εμείς ως καταναλωτικό κοινό.
  2. steliospal

    Official Beer Topic

    Ακριβώς, και η αντίθετη ατάκα είναι εκνευριστική: "δε μου αρέσει η μπύρα" - σώπα ρε φίλε - η ; και ποιές έχεις δοκιμάσει; - εεε μακφάααρλααααντ , χαααααινεκεεεεν, σοοοοολ και λα τραπ. Εντάξει έχω πιεί αρκετές. ....
  3. steliospal

    Official Beer Topic

    Συμφωνώ σε αυτό με τη διάθεση και γι αυτό υπάρχουν τόσο διαφορετικά είδη μπύρας, αλλά δε συμφωνώ σε αυτό που αφορά την ποιότητα. Δεν κρίνω κανέναν που θέλει να πιεί νερομπουρμπούλι, αλλά θα κρίνω άνετα κάποιον που μου λέει οτι οι μπύρες της Αθηναϊκής πχ είναι καλύτερες απο αυτές της brew dog πχ πάλι.
  4. steliospal

    Official Beer Topic

    20 things worth knowing about Site: http://theoatmeal.com/comics/beer">beer απο το oatmeal
  5. steliospal

    Official Beer Topic

    αν δεν κάνω λάθος την είχα βρει σε μαγαζί στη Θεσ/κη
  6. steliospal

    Tablet: Bitmore Tab1010 10.1" 8GB

    Απ' ότι είδα δεν έχει google store.Επίσης δεν rootάρεται. Κάποιος άλλος έχει κάτι να μας πει επ'αυτού;
  7. steliospal

    Official Beer Topic

    Για να τα ξεχωρίσουμε λίγο γιατί κι εγώ μπερδεύτηκα λίγο : Για τη ζύμωση στο μπουκάλι: Με λίγο ψάξιμο : Απο την brooklyn Brewery (απο τις πολύ καλές μίκροζυθοποιίες): 100% re-fermentation or bottle conditioning means that the beer is bottled flat and gets all of its carbonation from the re-fermentation in the bottle. Partial re-fermentation, which is frequently referred to as bottle-conditioned, involves taking what is often flat beer, and adding carbonation to it first before adding a small amount of yeast and sugar to complete the process. As such, most bottle-conditioned beers are only partially bottle-refermented. 100% bottle-conditioning is now rare, but results in far greater complexity and aging ability. Eν ολίγοις: όταν λένε για πλήρη επαναζύμωση , δε σημαίνει οτι ζυμώνει όλη η μπύρα ξανά αλλά ουσιαστικά μπαίνουν λίγα ζάχαρα για να φτιαχτεί το CO2 . Δεν παράγεται αλκόολ όμως ( οτι γίνεται ακριβώς ό,τι κάνουμε με τις σπιτικές ), όπως ακριβώς εξήγησα παραπάνω . Μερική επαναζύμωση , είναι ίδια με την παραπάνω διαδικασία , μαζί με τεχνητό Co2 . Αλλού (πχ Αμερική) αναφέρεται και ως ωρίμανση στο μπουκάλι . Η ωρίμανση στο μπουκάλι μπορεί να βοηθήσει στη γεύση (ωριμάζουν οι γεύσεις και τα αρώματα της μαγιάς), η "ψευτοζύμωση" για το CO2 όμως όχι, για αυτό και οι Αμερικάνοι δεν αναφέρονται στο ζήτημα της ζύμωσης, αλλά στην ωρίμανση. Δεν ξέρω αν η gouden carolus και η Carmeliet χρησιμοποιούν κάποια απο αυτές τις μεθόδους . Αλλά αν το κάνουν , δέχομαι πως μπορεί να έχεις εσύ δίκιο και να τους έπεσαν λίγο παραπάνω ζάχαρα και να έγινε μία μπυροβομβίδα (παρ' όλο που μου φαίνεται περίεργο να κάνουν τέτοια λάθη τόσο μεγάλες ζυθοποιίες). Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση , όπως είπα, δε γίνεται κάποια τρομερή διαδικασία ζύμωσης. Το αλκόολ δεν επηρεάζεται (όπως έγραψα και παραπάνω, άντε 0,01%) και προσωπικά αμφισβητώ οτι επηρεάζεται και η γεύση συγκριτικά με το να βάζεις το CO2 τεχνητά (έχω δοκιμάσει ίδια μπύρα και με τις 2 μεθόδους και προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ αυτή με την Co2). Για την επαναζύμωση στο ποτήρι : Επιμένω πως είναι πίπες
  8. steliospal

    Official Beer Topic

    Γενικά δε μου αρέσει να είμαι απόλυτος αλλά επειδή ασχολούμαι αρκετά με το θέμα, μου κάνει μεγάλη μούφα. Σκοπιμη ζύμωση μία εμπορική μπύρα δεν θα κάνει στο μπουκάλι γιατί απλά δεν υφίσταται λόγος. Μπορεί κάλλιστα να κάνει 2η ζύμωση σε δοχείο με ίδια αποτελέσματα (αν θέλει πχ να ανεβάσει το αλκοολ). Αλλά πέρα απο αυτό σου λέει οτι γίνεται επαναζύμωση στο μπουκάλι για να πουλήσει μούρη και διαφορετικότητα απο τις μπύρες της σειράς και πιθανώς οτι γι αυτό το λόγο έχει καλύτερη γεύση. Δες: Η ζύμωση λέει ξεκινάει απο τη στιγμή που αδειάζει στο ποτήρι. Αυτό ΔΕΝ παίζει για τους λόγους που έγραψα πιο πάνω. Δες κι εδώ btw. Επίσης , άλλο λάθος : "όταν παγώσει η μπύρα " ... Την μπύρα (αν είναι καλή) δεν την πίνουμε παγωμένη, την πίνουμε δροσερή-κρύα. Για τις μπύρες που λες: Μήπως ήταν σε μπουκάλι gouden carolus αλλά ήταν homebrew; ή μήπως ήταν καλοκαίρι και ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία;
  9. steliospal

    Official Beer Topic

    Πωπωω χωρίς παρεξήγηση αυτό με την επαναζύμωση είναι μεγάλη βλακεία. Ούτε στη weiss ούτε σε οποιαδήποτε άλλη γίνεται επαναζύμωση στο μπουκάλι . Εdit: Γίνεται μόνο "ψευτοζύμωση" για CO2 Είναι κοινή λογική: αν ζυμώσει μπύρα σε μπουκάλι όσο είναι κλειστό ,πολύ απλά θα σπάσει γιατί η μαγιά τρώει ζάχαρα-αμυλάση και σου χέζει οξυγόνο και αλκόολ . Επίσης η ζύμωση είναι μία διαδικασία που παίρνει πολύ ώρα και δε γίνεται σε δευτερόλεπτα που εσύ θα ανακινήσεις το μπουκάλι. Και η άλλη που λες που επαναζυμώνεται πριν ανοίξεις το μπουκάλι απλά δεν υπάρχει. Στις σπιτικές μπύρες μόνο (και σε όλα τα είδη μπύρας , όχι μόνο στις weiss) γίνεται μία πολύύύύύύ μικρή ζύμωση αφού πριν εμφιαλώσεις βάζεις πάρα πολύ λίγα ζάχαρα (πχ 100-200 γρ πολύ χοντρικά για 20 λίτρα) για να αλληλεπιδράσουν με τη μαγιά και να φτιάξουν ανθρακικό μέσα στο μπουκάλι . Αλλά μιλάμε για τόσο "μικρή" ζύμωση που δε βγάζει πολύ οξυγόνο (ίσα ίσα για να σου βγάλει Co2) και δεν βγάζει πολύ αλκόολ (άντε 0,01 %) , ακόμα και τότε όμως, αν βάλεις αρκετά ζάχαρα θα έχεις τις λεγόμενες "μπυροβομβίδες" (καμπούμ). Βέβαια στις εμπορικές μπύρες το CO2 το βάζουν τεχνητά και δε μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία Η ανακίνηση στο τέλος λοιπόν, γίνεται για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η μαγιά σε ένα ποτήρι και όχι για "επαναζύμωση" όπως λένε διάφοροι βλάκες marketeers για να πουλήσουν μούρη και να ψαρώσουν κόσμο. Επίσης προσφάτως η βεργίνα weiss τσίμπησε διεθνές βραβειάκι. Google it.
  10. steliospal

    YARVIK Xenta 10"

    Δεν ξέρω φίλε, καλό φαίνεται . Για πες μας
  11. steliospal

    Official Beer Topic

    Μωρε γενικά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος και συνήθως το βαρέλι είναι ποιοτικότερο απο το μπουκάλι-κουτάκι. Αλλά στην heineken εγώ δε καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά , πέρα οτι παίζει το βαρέλι να είναι πιο παγωμένο και πιθανώς γι αυτό πιο ευχάριστο. Η αθηναϊκή ζυθοποιία btw δε χρησιμοποιεί ανθάκια ή pellets λυκίσκου , αλλά σιρόπι λυκίσκου , πράγμα που κάνει τη γεύση του λυκίσκου να χάνεται ακόμα περισσότερο.
  12. steliospal

    Official Beer Topic

    ok, γούστα είναι αυτά φαντάζομαι
  13. steliospal

    Official Beer Topic

    @ Πέτρος, δε μιλούσα σοβαρά. Μου φαίνεται ίδια
  14. steliospal

    Ναργιλές topic :)

    Bεβαιώσου οτι είναι αεροστεγώς συνδεδεμένα όλα τα συνδεόμενα εξαρτήματα. Δοκίμασε να κλείσεις απο τη μία πλευρά το σωληνάκι και να φυσήξεις για να δεις για τυχών διαρροή. Αν όλα είναι ΟΚ, δοκίμασε να βάζεις λιγότερο καρβουνάκι
  15. steliospal

    Ναργιλές topic :)

    Βάζε λιγότερο καρβουνάκι
  • Δημιουργία νέου...