Προς το περιεχόμενο

mits@kos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.144
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Larizona

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

mits@kos's Achievements

  1. Καλή είναι η τιμή. Αν θες Vanilla Android, χωρίς bloatware και custom UIs, τα Μoto είναι η τοπ επιλογή.
  2. Δηλαδή γιατί δε βλέπουμε τεχνητά ουράνια σώματα που συγκριτικά με τον όγκο της Γης είναι σημειακά αντικείμενα; Βέβαια, όταν κάποιος σε ρωτάει αν σου φαίνεται αυθεντική μια επεξεργασμένη αναπαράσταση με βάση την απεικόνιση του Άρη μέσα από ραδιοτηλεσκόπια, η παραπάνω ερώτηση φαντάζει εύλογη.
  3. Είναι πολλά τα λεφτά κατά τα φαινόμενα
  4. Θυμάμαι το Insomnia τις εποχές του 384Kbps ADSL, τότε που το internet δεν ήταν στα χέρια του κάθε τραχανά με smartphone, οι συζητήσεις ήταν ωραίες, περιεκτικές και πλούσιες σε γνώση και ποιοτική πληροφορία, που δεν ήθελες να βγάλεις τα μάτια σου με κουτάλι μετά από 10 σχόλια. Ελιτισμός; Δυστυχώς ναι, αλλά τουλάχιστον είχαμε ακόμη το www. Τώρα έχει καταληφθεί από Ουρούκ-Χάι και πρέπει να βρούμε κάτι καινούριο.
  5. Θερίζει σε ταχύτητα και διαχείριση μνήμης. Long live FF.
  6. Και κάποιοι "επιστημονικά αναλφάβητοι" δοξάζουν τενίστες κι απαξιώνουν επιστήμονες.
  7. Αντίο Cassini. Μακάρι να πιάσει τόπο όλη η υπερπολύτιμη γνώση του ηλιακού συστήματος που μας πρόσφερες.
  8. Αυθαίρετα δεν είναι, από τη στιγμή που στοιχειοθετούνται. Προσωπικά είναι σίγουρα.
  9. Νομίζω πως οδεύουμε σε δύο βασικές πλατφόρμες που αφορούν τον οικιακό χρήστη, ή τουλάχιστον έτσι διαφαίνεται. Η μία είναι η ενοποιημένη gaming/media streaming πλατφόρμα, που θα καταλήξει να περικλείει MS-Sony υπό κοινή ομπρέλα (όχι κοινή κονσόλα, αλλά δραματική αύξηση σε cross-play, cross-platform τίτλους, άροντας πρακτικά το δίλημμα επιλογής). Η MS ήδη ενοποίησε Xbox με Windows PC σε αυτό το κομμάτι. Εδώ μπορούν να ενσωματωθούν και οι χρήστες που κάνουν με ένα PC, ότι θα έκαναν και με ένα tablet/smartphone σε επίπεδο καθημερινής χρήσης. Η δεύτερη αφορά όσους έχουν απαιτήσεις productivity/content creation/development, οι οποίοι και θα στραφούν (βασικά ήδη εκεί βρίσκονται) σε MacOS και Linux, μιας και η MS πλέον πραγματικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου αν ο μέσος χρήστης, που δε χαζεύει όλη μέρα στο Facebook, μπορεί να κάνει κάτι παραγωγικό μέσα από το λειτουργικό της. Δε νομίζω πως το desktop Linux θα γίνει ποτέ "φιλόξενο" στο gaming, και μακάρι να μη γίνει, γιατί θα ανοίξουν έτσι πολλές κερκόπορτες που θα το υποβαθμίσουν σε άλλους, πολύ βασικότερους τομείς. Διαφοροποιημένες διανομές τύπου SteamOS, θεωρώ πως έχουν σίγουρα μέλλον, όσο το gaming απομακρύνεται από το γραφείο και εδραιώνει την παρουσία του στο σαλόνι. Το μόνο που κρατάει το desktop gaming ζωντανό, είναι το εξαιρετικά χαμηλό κόστος των παιχνιδιών στο PC, μέσω digital distribution. Όσο ανεβαίνει το VR, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για διαφορετικού τύπου χωροθέτηση και το γραφείο δε θα καλύπτει τις απαιτήσεις. Τα miniPCs σαλονιού έχουν αστεία διείσδυση στην αγορά για να θεωρηθούν λύση. Τέσπα, ο χρόνος θα δείξει.
  10. To Linux είναι ήδη κυριάρχο σε ΟΛΑ, από servers μέχρι θερμοσίφωνες, εκτός από τα οικιακά desktop PCs. Με την MS να έχει δείξει τι κατεύθυνση σκοπεύει να ακολουθήσει στον τομέα των οικιακών OS από τα Win 8, καθώς και την ανάπτυξη Linux-based λειτουργικών (άλλης κλίμακας) από την ίδια την MS (https://azure.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-showcases-the-azure-cloud-switch-acs/), είναι θέμα χρόνου να αλλάξει ριζικά ο χάρτης των οικιακών OS. Γενικότερα, καλό είναι να μάθουν όλοι να δουλεύουν Linux για αμέτρητους λόγους. Όχι απλά γιατί υπερτερεί τεχνικά κι αρχιτεκτονικά, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, ελέγχου στο σύστημα, προσωπικών δεδομένων και, φυσικά, ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. Είναι τεράστιο κρίμα το ότι οι χρήστες δε συνειδητοποιούν τι σημαίνει αυτό. Αν πάλι είναι ευχαριστημένοι από το μηδαμινό έλεγχο που έχουν στα PC τους μέσω των ακραία dummified και πλήρως proprietary Win10, τα οποία ίσως αποτελέσουν και το κύκνειο άσμα μεγάλης OS κυκλοφορίας της MS για home υπολογιστές, τότε ας αγνοήσουν τα παραπάνω.
  11. Δε θέλω να σοκάρω, άλλα τα 10 εγκαθίστανται και τρέχουν πλήρως και unactivated. Δε χρειάζεται καν κλειδί από μαγαζιά τύπου Kinguin. Το μόνο μειονέκτημα, είναι ένα watermark στο desktop και το ότι δεν μπορείς να βάλεις χέρι στο personalization. Big deal. Το παραπάνω είναι ένα από τα δείγματα που έχει δώσει τα τελευταία 2 χρόνια η MS για το πόσο γραμμένα έχει πλέον τα Win σε home/consumer επίπεδο. Η MS δίνει το λειτουργικό της τζάμπα στο κοινό, αυτό από μόνο του είναι οργουελικό. Όταν δε, ενσωματώνει Linux σταδιακά μέσω του store, τότε απλά πετάει λευκή πετσέτα κι αποδέχεται πόσο πεπαλαιωμένης αρχιτεκτονικής είναι τα λειτουργικά της. Γενικότερα, βάλτε σταδιακά Linux, για να μη σας φανεί πολύ απότομη η μετάβαση όταν εκ των πραγμάτων θα αναγκαστείτε να βάλετε. Ειδικά αν δε χρειάζεστε κάποιο Windows-only λογισμικό για επαγγελματικούς λόγους, βάλτε χθες.
  12. Εδώ και μέρες βρίσκομαι στα βουνά, 1500+ μέτρα υψόμετρο. Φουλ 4G σήμα, κατεβάζω με 4,5-5ΜΒ/s. Pingαρα google.com και το αποτέλεσμα είναι ~70ms. Φυσάει εν ολίγοις.
  13. To τραγικό είναι πως όλες οι τελευταίες ανακοινώσεις επαληθεύουν πως η Intel είχε ανά πάσα στιγή τη δυνατότητα να λανσάρει το 6/8 core ως consumer mainstream πρότυπο κι απλά άρμεγε την αγορά, κρατώντας τις τιμές ψηλά και διατηρώντας το 4core ως standard. Καπιταλισμούλης <3
  14. Σε οποιοδήποτε σοβαρό ακαδημαϊκό περιβάλλον, χρησιμοποιούνται VPNs για πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, λογισμικό, γενικότερα γνώση από τους φοιτητές-καθηγητές-ερευνητές. Είναι αναντικατάστατο. Πρόκειται για τεχνολογία-εργαλείο. Το Netflix και τα torrents είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σκέφτεται κανείς.
  • Δημιουργία νέου...