Προς το περιεχόμενο

kalmik

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    745
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με kalmik

  • Ημερομηνία γέννησης 26 Φεβρουαρίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

kalmik's Achievements

  1. kalmik

    E-pass διοδίων

    Για να το λύσουμε λογικά το θέμα με τις μοτό στα διόδια, νομίζω ότι υπάρχει λύση. Στα μεγάλα διόδια που έχει την πολύ ανάσχεση και τις ουρές απλά θα έπρεπε να υπάρχει και μια διέλευση ειδικά για μοτό. Problem solved. Στα μικρά με τις πολύ λιγότερες ουρές και καθυστερήσεις δεν τίθεται το θέμα που έθεσε ο μοτοσικλετιστής.
  2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/03/2024 12:41 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Fujifilm S5 Pro. Η τελευταία professional ρεφλέξ που έβγαλε η Fuji με υβριδικό αισθητήρα 6/12Μegapixel. Διάσημη για την απόδοση των λευκών. Σε άψογη κατάσταση κλικ γύρω στα 5000. Ελάχιστα χρησιμοποιημένη. Παραλαβή χέρι χέρι από γραφείο μου Κ.Πατήσια για υποχρεωτικό έλεγχο καλής λειτουργίας. 220 ευρώ. Φωτό διαθέσιμες κατόπιν συνεννόησης

    220 €

  3. Όσοι υπολογίζουν στην επιδότηση (δηλ. όλοι) ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν σας την εγγυάται... Βέβαια το λογικό θα ήταν να γίνεται στην πηγή (στην αγορά) όπως με τη μεγάλη απόσυρση του 1991-92. Αν έχεις βέβαια τσίπικο κράτος και διαφημίζει επιδοτήσεις (χωρίς να τις εξασφαλίζει) τότε πρέπει να προσέχεις πολύ τα οικονομικά ανοίγματα.
  4. kalmik

    E-pass διοδίων

    Iσχύει. Το e-Pass δεν είναι συνδεδεμένο με ορισμένη πινακίδα. Το γνωρίζω από προσωπική πείρα που το εναλλάσσουμε ανάμεσα σε δύο οχήματα έχοντας απλά πάρει δεύτερη βάση (δίνουν).
  5. Λογικά και οι δύο ασφαλιστικές είναι υ8 πόχρεες εις ολόκληρον , αν δεν υ πάρχει αντίθετη διάταξη νόμου. Απλά δεν μπορείς να αποζημιωθείς και από τις δύο γιατί θα ήταν αδικαιολογητος πλουτισμός. Τη λύση θα την δώσει το δικαστήριο.
  6. Προφανώς η λεκτική διατύπωση για "ταυτόσημη" αναγραφή χρώματος πάσχει. Αν ξέρατε πόσες υπουργικές αποφάσεις είναι γραμμένες στο πόδι από τεχνικής πλευράς επειδή τις συνέταξε δικηγόρος χωρίς τεχνικό σύμβουλο, θα γελάγατε... Εννοεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη ότι αν η αναγραφή χρώματος είναι παρεμφερής δεν ακυρώνεται η κλήση. Και πράγματι η περιγραφή χρωμάτων στην καθημερινή γλώσσα έχει ισχυρό στοιχείο υποκειμενικότητας. ¨Οταν όμως έχουμε άσχετα μεταξύ τους χρώματα πχ. άσπρο αντί για μπλε, ασημί αντί για κόκκινο και κίτρινο αντί για πράσινο, ε τότε... Επίσης όλοι συμφωνούν ότι η περιγραφή του οχήματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη μέχρις ότου, επιτέλους, η παράβαση να τεκμηριώνεται με φωτογραφία.
  7. Kάποτε έξω από ΑΒ Περισσού μου έδωσαν κληση για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο. Περιέργως εκεί υπήρχε και δεύτερο μικρο πεζοδρόμιο. Δυστυχώς την επόμενη μέρα έχασα πολύ κοντινό μου πρόσωπο και έτρεχα σε κηδείες και πέρασε το τριήμερο υποβολής ένστασης. Μετά από καιρό ρώτησα τυχαία υπάλληλο τηςΠολεοδομίας του δήμου και αποδείχθηκε ότι το πεζοδρόμιο πάνω στο οποίο είχα παρκάρει ήταν ...ιδιωτικό. Δυστυχώς την πλήρωσα κι ας είχα δίκηο. Όμως μου έμεινε το παράπονο της αδικίας. Οπότε αν μπορείς τράβηξέ το. Αν έχουμε δίκηο, να μην το χάνουμε... ΥΓ εδώ τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Άλλο αντ άλλου χρώμα, μουτζούρα, ήσουν αλλού το επίμαχο διάστημα, ΥΓ 2 Να γιατί είναι ΗΛΙΘΙΟ να ανατίθεται η κρίση για ενστάσεις τροχονομικού χαρακτήρα στην Αστυνομία. Θα έπρεπε να εξετάζονται από ανεξάρτητη αρχή π.χ. ένα Ειρηνοδίκη με μία απλή γραπτή διαδικασία και να μην εξαναγκάζεται ο πολιτης που ίσως έχει δίκηο να υποβάλλεται σε έξοδα δικηγόρου για να αποδείξει ότι δεν είναι ...ελέφαντας
  8. Αυτή η ηλιθιότητα με πάρα πολλούς χειρισμους από την οθόνη είναι εκτός από αντιεργονομική και άκρως επικίνδυνη. Δε νοείται να σου βάζουν πρόστιμο για το κινητό και να είναι "νόμιμο" να αποσπάται η προσοχή και το βλέμμα από το δρόμο (σε χειρότερο βαθμό από το κινητό) για να ρυθμίσεις το A/C ή να βρεις σταθμό ραδιοφώνου ή να ανάψεις την αντίσταση ξεθολώματος ή... ή... Επίσης αρκετά από τα συστήματα ADAS (όπως το lane assist, το Adaptive Cruise Control κλπ.) υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. Αντί να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των οδηγών και να αφαιρεθούν άδειες από κακούς οδηγούς, τα αφήνουν όλα στον ηλεκτρονικό αυτόματο πιλότο.
  9. Αυτό με την Αθήνα ασφαλή πόλη με κάνει να γελάω. Ίσως ως τη δεκαετία 1980. Μετά η συνταγή χάλασε... Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο ασφαλείς περιοχές. Απολύτως ασφαλείς όχι, αφού αρκετοί κακοποιοί στοχεύουν σε υψηλές αξίες... και κτυπάνε τα καλά σπίτια στο Βόρεια και Νότια προάστια. Άλλοι αρκούνται και σε "ταπεινά χτυπήματα" βλ διαρρήξεις, κλοπές πορτοφολιών, τσαντών, ληστείες με απειλή μαχαιριών, επιθέσεις σε ηλικιωμένους ωε εύκολα θύματα. Η μικρή και μεσαία παραβατικότητα στα ύψη αφού πάρα πολλά συμβάντα δεν καταγράφονται καν. Ρομά συν κάποιες ομάδες μεταναστών έχουν συμβάλει στους δείκτες εγκληματικότητας και πριν κάποιοι αρχίσουν την καραμέλα περί ρατσισμού, υπάρχουν δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία που το δείχνουν (και μάλιστα είναι ελλιπή, λόγω μη επαρκούς καταγραφής). Δυστυχώς... Επίσης η υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης από τα μνημόνια και μετά έχει εξωθήσει και μια μερίδα του ντόπιου πληθυσμού στην παραβατικότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα δύσκολα βρίσκει κανείς πραγματικά ασφαλείς περιοχές (εξ άλλου δεν είναι περιτοιχισμένες με συρματοπλέγματα και security όπως συμβαίνει στη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική_) Ίσως κάποια στιγμή φτάσουμε και εμείς εκεί.
  10. Hθικό δίδαγμα. Προτιμάτε όσο μπορείτε τις συναλλαγές χέρι χέρι. Ειδικά αν το ποσόν είναι μεγάλο. Εξ αποστάσεως "iPhone 15Pro max στις ζελατίνες του" απλά μην το κάνετε γιατί το διακύβευμα είναι ακριβό...
  11. H συγκεκριμένη αοιδός έχει στο ενεργητικό της δύο τρία καλά κομμάτια, αλλά μάλλον δε της βγαίνει η προσπάθεια να είναι μοναδική και ανεπανάληπτη, κτιζοντας αυτόνομη παρουσία, όπως επιδιώκει. Ταλεντάκι όχι ταλεντάρα... και με κρίση μουσικού προσανατολισμού. Εξ ου και η σαλάτα που ακούσαμε (αν και στα ελαφρυντικά να αναγνωρίσουμε ότι δεν απευθύνεται σε σοβαρό ακροατήριο αλλά στο κοινό της Eurovision). To πρόβλημα είναι ότι στο πανηγυράκι της Eurovision δεν πάνε (εδώ και χρόνια) σοβαροί καλλιτέχνες....
  12. kalmik

    Δίπλωμα Οδήγησης Β & Α2

    Aυτές τις ανεπάρκειες (για να μην πούμε βαρειά κουβέντα) του κράτους δε γίνεται να τις επωμίζεται ο απλός πολίτης ο οποίος είναι 100% νόμιμος έχοντας περάσει εξετάσεις, πληρώσει παράβολα και εξέταστρα κλπ. και να του πει κάποιος αστυνομικός "δεν έχεις δίπλωμα, πάρε κλήση ή χειρότερα πήγαινε δικαστηριο" Bέβαια εκεί αθωώνεσαι 100% λόγω παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος της διοίκησης, αλλά γιατί να έχεις το άγχος; Δε ντρεπόμαστε που μας ζητάνε να είμαστε 100% εντάξει, να πληρώνουμε απίστευτες εφορίες κλπ. και ολόκληρο κράτος να μην μπορεί να εκτυπώσει ένα %$05τ903=-256 μένο δίπλωμα σε λογικό χρόνο;
  13. kalmik

    ASUS ZenBook Duo 2024 (UX8406) Review

    Την ίδια πάνω δουλειά κάνει ένα laptop (ίσως με touchscreen) συν μια δεύτερη φορητή οθόνη OLED ή στην ανάγκη ένα iPad σε ρόλο δεύτερης οθόνης. Αυτό το σενάριο για work on the go. Αλλιώς συνδέοντας στο laptop ένα 27άρι 4K μόνιτορ στο γραφείο είσαι βασιλιάς. Και με πολύ λιγότερη δαπάνη. Όσο για την αντοχή των Zenbook σε μακροχρόνια σκληρή χρήση δεν είμαι σίγουρος... αναφέρει κάπου άν έχουν military grade certification?
  14. Σε ένα αρρύθμιστο καπιταλισμό του τύπου laissez faire που προωθεί η παρούσα κυβέρνηση όλα επιτρέπονται. Σε ένα ρυθμιζόμενο καπιταλισμό (σαν κι αυτόν που είχαμε προ μνημονίων και προ Μητσοτάκη) θα υπήρχαν ρυθμιστικές παρεμβάσεις π.χ.όταν ο πληθωρισμός ξεφεύγει αχαλίνωτος, όταν εκτοξεύονται τα νοίκια, όταν η απόκτηση κατοικίας είναι απλησίαστη, όταν τα επιθετικά funds αγοράζουν δάνεια στο 5% και μετά απαιτούν το 100% της αξίας κλπ..
  15. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο (αφού πρώτα μπει στην μετοχική ΄συνθεση). Δε νομίζω ότι ο Κορώνης θα έχει τύχη....
  • Δημιουργία νέου...