Προς το περιεχόμενο

booZe

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    345
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με booZe

  • Ημερομηνία γέννησης 26 Νοεμβρίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

booZe's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/02/2024 07:47 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Άριστης κατάταστασης iconic μηχανικό πληκτρολόγιο Cooler Master CM Storm Mech Keyboard με Cherry MX brown switch σε ANSI US layout (όπως τα αντίστοιχα ελληνικά πληκτρολόγια) με λευκό backlight και επιφάνεια αλουμινίου (SGK-7000-MBCM1). Είναι προφανώς μεγάλο πληκτρολόγιο, το είχα χρησιμοποιήσει περί τους 2-3 μήνες και μετά λόγω αλλαγής γραφείου σε μικρότερο, δεν είχα αρκετό χώρο, οπότε από τότε κάθεται στο κουτί του στο ντουλάπι. Δίνεται στο κουτί του με όλα του τα παρελκόμενα. Την εποχή κυκλοφορίας του κόστιζε ~160 ευρώ. Σελίδα κατασκευαστή: https://www.coolermaster.com/catalog/peripheral/keyboards/mech/ Powerful 32 bit 72 MHz Rapid Fire Engine Glow Lighting groove and indicators Embedded Steel plate and Aluminum cover Full mechanical Cherry MX switches Programmable Macro keys Detachable USB 3.0 cable 2 USB 3.0 Super Speed ports for Gaming Gear or Phone/Tablet charging Rugged handle for easy transportation N Key Rollover: 64 Polling Rate: 1000 Hz/1ms Ενσωματωμένη μνήμη: 128KBytes Διαστάσεις: 553(L)x267(W)x43(H) mm Βάρος: 1686 γρ / 3.71 lbs Προτιμώ συναλλαγή από κοντά, είμαι Αθήνα/βόρεια προάστια, τελευταία τιμή 65€ 70€ 75€ . Ενδεικτικές παρουσιάσεις/reviews:

    65 €

  2. Με τα μέσα πάντως που προσφέρονται σήμερα, ο χρόνος που θέλει ένας καλός προγραμματιστής να γίνει ΠΟΛΥ καλός, είναι εκθετικά μικρότερος απ'ό,τι πριν 15-20 χρόνια. Το Copilot ακόμα και στα χέρια ενός junior μηχανικού που θέλει να εξελιχθεί & να μάθει, όχι απλά να ορίσει ένα work item ως "done", είναι πραγματικά φανταστικό. Η τέχνη του Copy & Pasting από το Stackoverflow εν έτει 2024 απλά έχει γίνει πολύ πιο εύκολη -αρκεί να έχεις την κουλτούρα πρώτα να καταλαβαίνεις γιατί το όποιο κομμάτι κώδικα που προτείνεται, μπορεί να γίνει μέρος του δικού σου codebase, για το οποίο πάντα εσύ έχεις την ευθύνη.
  3. Έχοντας δουλέψει για πολύ καιρό το Microsoft Surface Precision mouse (που σαν σχήμα είναι ίδιο με το Ergonomic) αλλά και τα Logitech MX Master 2S, Logitech MX Anywhere 2S και τελευταία το Logitech MX Master 3S, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο @@topos, η σειρά MX Master είναι πολύ κοντά σε αίσθηση (αν και λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος) ενώ η σειρά MX Anywhere είναι ένα πολύ βολικό mobile mouse (μικρότερο, δε στηρίζει καλά την παλάμη, αλλά είναι πολύ φορητό και μπορείς να κάνεις άνετα δουλειά εκτός γραφείου). Για το budget και τα χαρακτηριστικά που έχεις ορίσει, το MX Master 2s είναι μάλλον το πιο κοντινό.
  4. Στον Κωτσόβολο φαίνεται να έχει το ANSI US layout (το enter σε μια γραμμή) που θα προτιμούσα, ενώ βλέπω εδώ κυκλοφορεί περισσότερο το ISO version (κάθετο enter σε δύο σειρές). Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ποια έκδοση είναι;
  5. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, προσθήκες σαν και αυτές είναι που αποδεικνύουν την κατεύθυνση κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την Microsoft τα τελευταία χρόνια. Το παρακάτω παλαιότερο clip δείχνει εν μέρει τον αντίκτυπο τέτοιων κινήσεων.
  6. Μαζί σου είμαι σχετικά με τις διαφορές και σίγουρα δε θα κοίταζα σε laptop σε άλλη περίπτωση, απλά η διαθεσιμότητα και το VFM σε desktop GPUs είναι στα τάρταρα, π.χ. 3060 στα 600 που παίζει; Υπάρχει κάποια αντίστοιχη σύνθεση που μπορεί να φτιαχτεί πριν το τέλος Οκτώβρη; Στο φορητό τα extra 16GB είναι κόστος της τάξης ~70 euro, μικρή διαφορά στο συνολικό.
  7. Το laptop που ανέφερα είναι το: Lenovo Legion 5 15ACH6H (Ryzen 7-5800H/16GB/1TB/GeForce RTX 3060/FHD 120Hz) ~1500 euro. Ναι, η φορητότητα δεν είναι ζητούμενο, απλά bonus -δηλαδή ως desktop replacement θα χρησιμοποιούσα κυρίως ένα laptop. Εντύπωση μου είχε κάνει ο φίλος μας από το YouTube που βρήκε τις διαφορές σχετικά μικρές από την desktop έκδοση (για το παραπάνω laptop):
  8. Χαίρετε! Βλέπω ότι για να φτιάξω μια αξιοπρεπή σύνθεση για προγραμματισμό, editing και gaming, με ένα 8-core CPU και μια 3060/3060ti θα χρειαστεί να ξεπεράσω τα 1600 (το σύνολο της σύνθεσης του συνημμένου ξεκινάει από τα 1800 περίπου), ενώ π.χ. ένα σχεδόν αντίστοιχα δυνατό αξιοπρεπές laptop (πχ. Lenovo Legion 5 με Ryzen7/3060) θα είναι ίσως και φθηνότερο από αυτό, με μικρότερο form factor και μια οθόνη bonus. Οθόνη και λοιπά περιφερειακά υπάρχουν. Μπορεί να βελτιωθεί δραστικά η παραπάνω σύνθεση; Αν όχι, αξίζει να φτιάξει κάνεις desktop αυτή την εποχή ή ένα laptop είναι ίσως καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή δεδομένων των συνθηκών;
  9. Μιλάς για το Surface Type Cover ή γενικά για ένα πληκτρολόγιο που είχε κάποιο Surface Pro που έτυχε να δεις; Πριν το χρησιμοποιήσω είχα πολλές αμφιβολίες για αν θα βολεύει, τι travel θα έχουν τα πλήκτρα για τόσο λεπτό πληκτρολόγιο κτλ, αλλά είναι εντυπωσιακό το ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μια χάρα, δεδομένου και πόσο λεπτό/portable είναι το set μαζί με το Surface Pro. Τα Surface Books/Laptops έχουν πάρα πολύ καλά πληκτρολόγια, οπότε υποθέτω δεν μιλάς γι'αυτά.
  10. Είμαι νέος κάτοχος ενός Μac Mini m1 και το έχω συνδέσει με δύο οθόνες Dell U2518D (1440p). Αυτή που είναι συνδεδεμένη με HDMI για κάποιο λόγο φαίνεται ως 5120x2880 (στο System Report) με αποτέλεσμα να πρέπει να την ορίσω ως scaled για να την φέρω πίσω σε 1440p. Η δεύτερη συνδέθηκε με καλώδιο USB-C to DP και παίζει σωστά στη native ανάλυσή της. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε αυτή με το HDMI το κείμενο είναι ελαφρώς πιο blurry από την άλλη και επιπλέον τα χρώματα διαφέρουν (με τις ίδιες ρυθμίσεις και στις δύο), ενώ σε Windows φαίνονται ίδια, στο μάτι τουλάχιστον. Είμαι εντελώς αρχάριος στο macOS, οπότε θα είχατε καμία πρόταση για να στρώσω το συγκεκριμένο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  11. Ήσυχο και μηχανικό; Ακόμα και με red switches θα είναι πολύ μακρυά σε θέμα θορύβου από ένα ήσυχο μεμβράνης. Στη θέση σου με τα κριτήρια που έχεις θέσει θα κοίταζα κάτι από αυτά: https://www.skroutz.gr/s/21031472/Logitech-MX-Keys-Ασύρματο-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-US.html (όταν ξαναπέσει στα 99 eur) https://www.skroutz.gr/s/7487306/Logitech-Illuminated-Keyboard-K740-Πληκτρολόγιο-Αγγλικό-US.html Επιβεβαίωσε το layout, φαίνονται και τα δύο με το "σωστό" Enter πάντως.
  12. Επιπλέον, οι ΑΙΟ υδροψύξεις δεν έχουν σταθερή απόδοση σε βάθος χρόνου, αρχίζουν και έχουν εσωτερικές διαβρώσεις και χάνουν έστω και πολύ αργά ποσότητα υγρού λόγω εξάτμισης κτλ. Να προσθέσω ότι εμφανίστηκε στα 81.80 ευρώ (+5 μεταφορικά) στο BeQ (δεν έχω καμία εμπειρία με το κατάστημα -επίσης κατόπιν παραγγελίας): https://beq.gr/product/noctua-nh-d15-chromax-black-επεξεργαστής-ωύκτης-2/
  13. Καλησπέρα σε όλους, Δεν έχω προλάβει να κάνω αρκετή έρευνα αγοράς, αλλά είμαι μεταξύ αυτών των δύο, με την Samsung να είναι αυτή τη στιγμή 100 ευρώ ακριβότερη. Η χρήση της θα περιλαμβάνει και gaming με κάποιο next gen console -με πιθανότερο το Xbox X Series. Υπέρ/κατά με βάση την τρέχουσα διαφορά τιμής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Οπότε δώσε και τα δύο cents σου please. 😊 Θα την ξαναγόραζες;
  15. 89.99 Euro βλέπω έχει από την Creative: https://en.creative.com/p/speakers/creative-stage
  • Δημιουργία νέου...