Προς το περιεχόμενο

FrAcTaL-gR

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    72
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με FrAcTaL-gR

  • Ημερομηνία γέννησης 23/05/1970

FrAcTaL-gR's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. έβαλα μερικές println μέσα στην compare και διαπίστωσα οτι η getVertexDegree παρουσιάζει λανθασμένα αποτελέσματα (είχες δίκιο DirectX). Οταν τη χρησιμοποιώ έξω από την compare τότε δίνει σωστά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ανώμαλη συμπεριφορά. Επίσης να αναφέρω οτι έχω λύσει το πρόβλημα μου υλοποιώντας την κλάση Comparable, αλλά ο καθηγητής μου, μου ζήτησε υλοποίηση με Comparator.
  2. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εχω ελέγξει την getVertexDegree, δίνει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα. Βασικά είχα κάνει τη δουλειά που ήθελα υλοποιώντας την Comparable, αλλά ο καθηγητής μου με παρότρυνε να το υλοποιήσω με την comparator και τότε άρχισαν τα προβλήματα.
  3. 'Εγραψα την παρακάτω κλάση με σκοπό να συγκρίνω αντικείμενα Vertex με σκοπό να sortάρω έναν πίνακα με τέτοια αντικείμενα με αύξουσα σειρά της τιμής getVertexDegree (η οποία δεν είναι πεδίο της κλάσης Vertex). Ο κώδικας μεταγλωτίζεται κανονικά χωρίς λάθη, χωρίς errors, χωρίς κανένα πρόβλημα. > class vDegreeComparator implements Comparator<Vertex> { @Override public int compare(Vertex v1, Vertex v2) { int v1D=0; int v2D=0; try{ v1D=getVertexDegree(v1); v2D=getVertexDegree(v2); } catch(ArrayIndexOutOfBoundsException arrayIndexOutOfBoundsException){ System.err.printf("\narrayindexOutOfBoundsException: %s\n", arrayIndexOutOfBoundsException); } catch(Exception exception){ System.err.printf("\nException: %s\n", exception); } if (v1D>v2D) return 1; else if (v1D<v2D) return -1; return 0; } } Στη συνέχεια γράφω μια μέθοδο για το sortάρισμα του πίνακα που με ενδιαφέρει. >public void sort() throws Exception { Arrays.sort(vertices, new vDegreeComparator()); .................. } Οταν εκτελώ το πρόγραμμα η μέθοδος sort() δίνει λανθασμένα αποτελέσματα, με λίγα λόγια ... δεν κάνει sort. Υπάρχει κάποιο λάθος που δεν βλέπω?
  4. Να κάνω κι ενα υποθετικό ερώτημα; Εστω οτι κάνουμε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και στη συνέχεια γράφουμε ένα πρόγραμμα που να στηρίζεται σε αυτές. Αυτό το πρόγραμμα, άμα το δώσουμε σε κάποιον άλλο, τότε αυτός ο άλλος δεν θα πρέπει να έχει κάνει τις ίδιες (ή παρόμοιες) ρυθμίσεις ώστε να διαβάζει σωστά τα Ελληνικά που θα "παράγονται" από το πρόγραμμα μας; Θέλω να πω, τελικά, νομίζω οτι θα υπάρχει πρόβλημα στην φορητότητα του προγράμματος, έτσι δεν είναι;
  5. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ όταν ασχολήθηκα με τον DEV-C++. Ρώτησα τον καθηγητή μου και μου είπε οτι ο μόνος τρόπος για να διαβάζονται σωστά τα Ελληνικά στην κονσόλα του DOS είναι να χρησιμοποιήσεις για συγγραφή του κώδικα τον text editor που προσφέρει το DOS, ("Edit", νομίζω ονομάζεται). Δηλαδή, ξέχνα τα ελληνικά στο DEV C++ (και σε οποιοδήπτε άλλο compiler, υποθέτω). Αυτό που κάνω εγώ είναι να γράφω greeklish, πχ printf("dose arithmo\n"); Πάντως τα σχόλια του κώδικα γράφονται κανονικά στα Ελληνικά (αλλωστε, τα σχολια δεν μεταγλωτίζονται).
  • Δημιουργία νέου...