Προς το περιεχόμενο

Yoshi

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    146
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Yoshi

  • Ημερομηνία γέννησης 08/08/1986

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.196 προβολές προφίλ

Yoshi's Achievements

  1. Εισαι μεγαλο τρολ τελικα, αλλα εγω φταιω που σε παιρνω σοβαρα
  2. Βασικα δεν περιμενα να το καταλαβεις, αλλα παρε ενα παραδειγμα. Εχεις εναν εργατη δυνατο οσο 10 οπως λες και στην σειρα των εργασιων υπαρχει μια που θελει φτιαρι. Καποια στιγμη φτανει η σειρα της συγκεκριμενης εργασιας αλλα ο εργατης δεν εχει φτυαρι και πρεπει να παρει τηλεφωνο να το παραγγειλει και να περιμενει να ερθει. Ε ολο το εργοταξιο κολλησε μεχρι να ερθει το φτυαρι. Ενα προβλημα που θα το δεις και real life σε οποιαδηποτε εφορια οταν παιρνει καποιος αδεια (η παει για καφε απεναντι)
  3. «υψηλού κινδύνου λόγω ορισμένων ζητημάτων ασφαλείας»
  4. Γιατί μέρη του άρθρου, και ειδικότερα συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, δέν αποτελούν είδηση, αλλά αβάσιμη, συκοφαντική, μή εμπεριστατωμένη τοξική και βαθιά διχαστική γνώμη με ιδεολογικά, πολιτικά, οπαδικά, φανατιστικά στοιχεία σε πρωτοφανές επίπεδο για το insomnia. Παρατηρώντας άλλα άρθρα σας στον ίδιο τομέα (insomnia.gr/articles) η ποιότητα, η συνέπεια, η συνοχή και η αντικειμενικότητα είναι ξεκάθαρα ανωτέρου επιπέδου απο αυτό το άρθρο, οπότε οι χρήστες είναι λογικό να περίμεναν κάτι πολύ καλύτερο. Εάν ήταν ξεκάθαρο και πασιφανές οτι το άρθρο είναι απλά γνώμη του συγγραφέα, δέν νωμιζω να είχε κανένας παράπονο. Δέν είναι ξεκάθαρο στην πράξη πώς μπορεί να διακρίνει κάποιος χρήστης εάν πρόκειται να διαβάσει κάποια είδηση ή κάποια γνώμη! Όλοι αυτοί που παραπονιούνται, πσιτεύω απλά οτι θέλουν το insomnia να είναι πηγή καλύτερης ποιότητας ειδήσεων και άρθρων, και να βελτιώνει την ποιότητα κάθε φορά ή έστω, να την κρατάει σταθερή, αντι να την εκμηδενίζει. edit: άν ήθελα να διαβάσω γνώμες θα πήγαινα στο twitter. Απλά "do better".
  5. Εαν η δουλεια δεν ειναι κατι που ενας νεος θα ηθελε να κανει, και να εντρυφυσει, ισως ειναι προβλημα της εταιριας και οχι της δουλειας σαν τυπος επαγκελματος. Υπαρχουν απειροι τροποι να κανεις ελκυστικη μια δουλεια σε μια εταιρια στους νεους. Ο πιο πασιφανες φυσικα ειναι ο μισθος και η μισθολογικη εξελιξη, που θα καθορισει και το τι σοι εργαζομενοι θα σκασουν μυτη. Σαν κυκλος. Απο την αλλη αν δεν πεσει η ποιοτητα των εργαζομενων που ερχονται, και αυτο κατα συνεπεια δεν αποτελεσει προβλημα στην εταιρια, η εταιρια δεν εχει λογο να κανει πιο ελκυστικη την δουλεια. Αλλος κυκλος. Χρειαζεται κινητρο, οχι μαστιγιο, ισως εκει το βλεπουμε διαφορετικα. Εαν παλι (οπως ειπα παραπανω κατα καποιο τροπο) η εταιρια παιρνει χαλβαδες, ισως σε βλεπει και εσενα ετσι, αρα θα επρεπε ηδη να εχεις αλλαξει. Στο στρατο συνηθως με την προαγωγη επισυναπτεται μεταθεση για τον ιδιο λογο. Ενδιαφερον διαλογος, αν και φυγαμε απο τον Ελον, thanks
  6. Πιστη στον εαυτο σου και στις ικανοτητες σου εχεις? Αν ναι, γιατι να γινεις τετοιος μανατζερ? Εγω θα ελεγα ναι, αλλα με τον δικο μου τροπο, οχι με μαστιγιο οπως κανετε εσεις, αν θελετε, καλως, αν οχι ψαξτε αλλον. Ο μοναδικος τροπος που θα ημουν ανετος επισης με τον εαυτο μου σαν μαντζερ (και σε καθε ποστο βασικα)
  7. Αν δεν σου κανει ο εργαζομενος παιρνεις αλλον (η fast forward λυση). Δεν φωναζεις, ουτε μαλωνεις ουτε τιποτα. Φυσικα μπορεις να δωσεις feedback με επαγκελματικο τροπο και να παρατηρησεις και να αναφερεις την αποδοτικοτητα του υφισταμενου, αλλα και οφειλεις να βοηθησεις, ειτε με training ειτε με το να κατσεις και εσυ στο excel μαζι του στην τελικη. Αν σε ρωτησει το αφεντικο τι εκανες πες του βοηθουσα οσο μπορουσα, και μετα η αποφαση να τον κρατησει τον αλλον η οχι ειναι δικη του, οχι δικη σου. Ειναι λιγο δυσκολο να μεταφερω τι ενοω ακριβως. Αυξηση παραγωγικοτητας δεν ειναι το ιδιο στις μεγαλες εταιριες με το να βοηθας υπαλληλους η με το να μειωνεις το κοστος, αλλα αποτι καταλαβαινω ησουν πολυεργαλειο εκει και ισως ειναι θολα τα ορια των αρμοδιωτητων. Οταν υπαρχει προβλημα κοστους και το αφεντικο θελει να μειωσει το κοστος στον ταδε τομεα, το γραφει στο χαρτι πρωτα, και μετα γινεται project για αυτο που περιλαμβανει εμπειρους business architects / enterprise architects που μπορουν να προτεινουν και να σχεδιασουν λυσεις. Το να προσπαθεις να λυσεις ενα προβλημα που δεν σου ειπε κανενας οτι ειναι προβλημα, ισως να μην ειναι χρησιμο σε κανεναν! Το να προσπαθεις να λυσεις ενα προβλημα που εμπιπτει στι λιστα αρμοδιωτητων των προισταμενων σου δεν το εκανα ποτε και ουτε προκειται, και ουτε το προτεινω, γιατι πολυ απλα δεν πληρωνεσαι για αυτο, και στην τελικη αν θελουν διευθυντη να πληρωσουν να παρουν διευθυντη. Αν το αφεντικο σου παλι θελει καποιον να κραταει το μαστιγιο, θυμησου οτι εχεις και προσωπικες νομικες ευθυνες για οτι κακο συμβει. Το "ετσι ειπε το αφεντικο ετσι κανουμε" τυφλα, θα πρεπει να το αποφευγεις.
  8. Τα εχεις μπερδεψει. Ο μανατζερ ειναι εκει για να βοηθαει τους εργαζομενους να κανουν οτι προσεληφθηκαν εκει να κανουν, οσο πιο καλα μπορουν. Ο μανατζερ ειναι και αυτος αλλος ενας υπαλληλος, αλλα συνηθως εχουν βλεψεις αφεντικου με υφος δικτατορα. Το κοστος της εταιριας ειναι θεμα του funding department, οχι του manager. Οταν εμπλεκεται ο manager σε θεματα κοστους πιθανως εχει βλεψεις και κοιταει να κανει το καλο παιδι στο τμημα αυτο εις βαρος ολων των αλλων για προσωπικους παντα λογους. Το funding department συνηθως ειναι διπλα στο αφεντικο, αρα αρκετα ψηλα, και οτι κανει φαινεται στο αφεντικο αμεσως.
  9. Και εγω σου λεω οτι ισχυει. Τα δικα σου δεδομενα που ειναι και δεν τα βλεπω? Πιστη υπαρχει εκει που υπαρχει ψωμι να φανε. Η πιστη δεν τρωγεται. Η "πιστη" που ευαγγελιζεσαι, ειναι το πιο κλασικο τρικ που καταπατανε οι εργοδοτες για να ζητησουν παραπανω απο του συμβολαιου απο τον εργαζομενο, με την ιδια αμοιβη. ΠΑΝΤΑ. Εαν μια εταιρια δεν ειναι διατεθημενη να αποτυπωσει τα θελω της και την αμοιβη για αυτα ξεκαθαρα στο χαρτι και να τα υπογραψει να την φοβασαι. edit: το πιο κλασικο ειναι οταν σου λενε οτι σιγουρα θα σηζητηθει η αιτηση σου για προαγωγη τον επομενο χρονο, εχε πιστη. Ελα ομως που τον επομενο χρονο το μονο σιγουρο ειναι να μεινεις με την πιστη στο χερι. Οι περισσοτεροι managers επισης χρησιμοποιουν μπαναλ motos οπως πιστη, one team one dream, και τετοιες αηδιες με μοναδικο σκοπο να πατησουν επανω στους αλλους εργαζομενους οσο το δυνατο περισσοτερο γινεται χωρις εξτρα κοστος στην εταιρια ωστε να λαβουν οι ιδιοι μια προαγωγη. edit: να μην ξεχασω και το "ετσι ειναι οι οδηγιες απο τους ανωθεν", δικαιολογια που ειναι τοσο τοξικη και καταδικαστεα που δεν φανταζεσαι. Οι γερμαναραδες ειχαν επισης την ιδια δικαιολογια για τα αποτροπαια πραγματα που κανανε, και καταδικαστηκανε, αλλα αυτο σιγα σιγα ξεχνιεται
  10. α. Απλα απολυσε τον παρε αλλον. Εχεις (εχουν, οι leaders) leadership responsibility να προσλαμβανεις αυτους που κανουν για τη δουλεια που θες να γινει. Αν δεν το καταφερνουν αυτο οι laaders, απολυση και αλλος. τοσο απλο. β. Μια χαρα χτιζεται ομαδα και mentoring και training. γ. Αμα θες "πιστη" παρε κανα παπα. Η σχεση εργαζομενου-εταιριας ειναι βαση συμβολαιου οπως οριζει ο νομος. Το οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο. Οι λεγομενοι "αντικοιινωνικοι" προγραμματιστες που χτιζουν την καθε εταιρια και πληρωνωνται λιγοτερο απο τους παπαδες-manager (κοινως παπατζηδες). Τι σημασια εχει αν ειναι οπως ειναι? Αυτο που τους πληρωνεις το κανουν?
  11. κοιτα για αρχη χαιρομαι που φερνεις μερικα στοιχεια, πραγμα που σε τιμα, αντιθετως με την πλειοψηφια των χρηστων εδω μεσα, που θεωρουν οτι κατι ειναι παραπλανητικο επειδη αυτοι και μονο αυτοι ενιωσαν οτι παραπλανηθηκαν και καλα. Αυτο ειναι ενα απο τα παρα πολλα που ειπε ο πιτερσον, δεν εχει στηριξει ολη τη λογικη του σε ενα νουμερο, ειναι κομματι αυτης, και αρκετα μικρο σχεδον μηδαμηνο. Και να στο ρωτησω και απο την αλλη, ποσα εκατομμυρια πρεπει να πεθανουν για να πει καποιος οτι ο κουμουνισμος δεν εκανε τελικα καλο σε κανεναν παρα μονο στην ηγεσια? Ρητωρικη ερωτηση, και παλι μπραβο που φαιρνεις στοιχεια στο τραπεζι τουλαχιστον, οτι και να νομιζεις/πιστευεις.
  12. ε ναι λοιπον, εχουμε και χρηστη ινσομνια πιο σοφιστικε και ιστορικο γνωστη και απο Jordan Peterson. Πες μας κι αλλα
  • Δημιουργία νέου...