Προς το περιεχόμενο

makridis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    790
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με makridis

  • Ημερομηνία γέννησης 31/05/1984

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Παπάγου
  • Ενδιαφέροντα
    Υπολογιστές, Μουσική, Gaming

Πρόσφατες Επισκέψεις

10.778 προβολές προφίλ

makridis's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/03/2024 12:24 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    Καλησπέρα σε όλους! Θέτω προς πώληση το Alienware R1 που αγόρασα τελευταία μέρα Black Friday 2023 από το κατάστημα της Dell στο The Mall, καθώς ήταν impulse buy και προτιμώ εν τέλει να στήσω ένα gaming pc desktop έναντι αυτού. Έχω παίξει περίπου ένα 5άωρο περίπου και η κατάσταση του είναι σφραγισμένου και έχει μπει έκτοτε στο κουτί του. Το μηχάνημα είναι τέρας επιδόσεων και maxed out από πλευράς specifications στη σειρά R1. Η τιμή είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω και είναι ήδη κατά αρκετά η χαμηλότερη της αγοράς ακόμα και σε σχέση με τα παραεισαγωγής (σκρουτζομάγαζα/εξωτερικό)! Το πήρα από 6500€, 5000€ λόγω Black Friday και το δίνω 2000€ κάτω (μη συζητήσιμα). Γιάννης, περιοχή Αθήνα-Παπάγος. Προδιαγραφές Εγγύηση: 2 Έτη On Site Repair Next Business Day Σειρά: Alienware m16 R1 Οθόνη: 16", 100% DCI-P3 240Hz, 2560 x 1600, 3ms, ComfortView Plus, NVIDIA G-SYNC + DDS Επεξεργαστής: Intel Core i9 13900HX(36MB Cache Up to 5.40GHz), 24 Cores Μνήμη: 64 GB, 2x32 GB DDR5 5200 MHz Λειτουργικό: Windows 11 Pro EN/GR Σκληρός Δίσκος: 4 TB M.2 SSD Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce RTX 4090 16GB Συνδεσιμότητα: 2x Type-C (Thunderbolt™ 4.0, USB 4 Gen 2, DisplayPort 1.4 & Power Delivery) / 1x USB Type-A 3.2 Gen 1 / 1 x HDMI v2.1-Out / 1 x Mini-DisplayPort v1.4 / 1 x USB 3.2 Gen1 Type-A (PowerShare) / 1 x Audio Combo 3.5mm jack Card Reader: SD Δίκτυο: GBe LAN/ Wi-Fi 6E Dual-Band/ Bluetooth v5.2 Camera: 1080p at 30 fps FHD (Windows Hello supported) Κάρτα Ήχου: Realtek ALC3254 Μπαταρία: 6 Cell Li-Ion, 86 Wh Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Alienware mSeries keyboard with one-zone RGB LED AlienFX lighting Βάρος: 3.25 Kg Διαστάσεις: Πλάτος: 36.89 cm, Βάθος: 28.99 cm, Πάχος: 2.54 cm

    3.000 €

  2. Τι θες να σου εξηγήσω ακριβώς; Θες να κάτσω να σου κάνω ανάλυση στα κόστη κατασκευής ενός tag; Google it (για να σε βοηθήσω έχει κάνει σχετικό tear down το ifixit για τα apple tags τα οποία έχουν πιο ακριβά υλικά στο κέλυφος της συσκευής και βγαίνει περίπου 10$ το οποίο πέφτει πολύ παρακάτω αν αναλογιστείς την κλίμακα όγκου που παράγουν). Όσον αφορά την τιμή του samsung ring, ήδη οι τιμές που ακούγονται είναι >300€. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε ακόμα.
  3. Έχει να κάνει με το κόστος των υλικών κατασκευής, των τσιπ και των sensors που έχει πάνω καθώς επίσης και με την πατέντα και το μέγεθος που τα έχουν σχεδιάσει και χωρέσει. 50€ έχει ένα Bluetooth tag που έχει ένα κύκλωμα των 2 ευρώ μέσα. Μην συγκρίνεις μεταξύ τους πράγματα στο χώρο της τεχνολογίας αλλά έναντι του αντίστοιχου προϊόντος του ανταγωνισμού VS του brandname. π.χ. https://ouraring.com/product/rings/horizon
  4. Θα διαφωνήσω καθώς το gemini δεν μπορεί να δημιουργήσει εικόνες όπως μπορεί πλέον το gpt4! Επίσης το gpt4 μπορεί να σκανάρει και δικές σου πηγές πληροφορίας όπως pdf,word,εικόνες κτλ! Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει ανταγωνισμός πλέον μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε εμείς ως χρήστες/καταναλωτές!
  5. Ο desktop gamer παίζει steam χρόνια τώρα. Όχι απλώς έχει υποκύψει αλλά γουστάρει κιόλας. Από την άλλη οι κονσολάκηδες playstation θα είναι δύσκολο να υποκύψουν. Ιδιαιτέρως οι collectors. Προσωπικά, εγώ σαν collector απλώς δεν θα ξανά ψωνίσω game που δεν θέλω να παίξω σαν τρελός.
  6. Μαντέψτε που θα πάει μετά Edit: Μόλις τον τσίμπησε η Microsoft 😁
  7. Λες ότι να ναι ρε φίλε, σόρυ ειλικρινά! Το +9% και +14% που λες πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψιν σου ότι αφορούν ένα 100% επεξεργαστή παλαιάς κοπής με βαριά ενεργή ψύξη και θερμοκρασίες που ψήνεις αυγό και όχι μόνο...και το πιο σημαντικό ΧΩΡΙΣ gpu που να κοντράρει την nvidia!!! Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και να βλέπεις τα πάντα σφαιρικά και στο ευρύτερο σύνολο τους.
  8. Πόσο καταστροφολογία πχια. Είναι σαν να λες ότι το κινητό (που είναι η επιτομή της αυτοματοποίησης και δεν ξεκολλάει από το χέρι μας) έφερε τον αφανισμό του είδους. Το ΑΙ είναι ένα εργαλείο αυτοματοποίησης και χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Δεν είναι έμβιος οργανισμός και δεν παίρνει πρωτοβουλίες.
  9. Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου όταν λέω ότι η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο :)
  10. Το αστείο είναι ότι δεν δουλεύει actually. Είναι καθαρά εικαστικό το τρέχον prototype. Μια χαρά είναι το vapor chamber όπως δουλεύει αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό με το optimization και τα nm που βρίσκονται τα mobile socs.
  11. Θα σου πρότεινα να μελετήσεις τι είναι το chatgpt και πως λειτουργεί. Υπάρχουν παρά πολλοί AI devs που εξηγούν τι είναι και πως λειτουργεί σε επίπεδο αντίληψης, λογικής, συσχετισμού κ.α. Με τα σωστά και έγκυρα resources είναι πραγματικά πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε ανθρώπινο νου σε επίπεδο άντλησης και συσχετισμού πληροφορίας. Το να δίνει λάθος απαντήσεις είναι καθαρά θέμα κακής πληροφόρησης και λογικής (βλέπε flat earth 😝).
  12. Όχι Βασίλη δεν είναι έτσι. Το χρησιμοποιώ για κώδικα είναι εξωπραγματικό το τι μπορεί να κάνει ήδη. Πρωτοτυπία δεν υπάρχει ούτε από τους ανθρώπους στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Σημασία έχει αυτό που κάνεις να το κάνεις καλά και το chatgpt μπορεί από τώρα να το κάνει υπερβολικά καλά…πόσο μάλλον σε επόμενα versions του. Αν θες να δεις πρωτοτυπία, δες τι κάνουν ήδη τα ai image generators. Από πρόσωπα μέχρι artwork που δεν έχουν υπάρξει στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.
  13. Άστο μαν μου…δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς, ούτε καν κατάλαβες τι διάβασες. Τυπικό xbox fanboy.
  • Δημιουργία νέου...