Προς το περιεχόμενο

sakatis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    151
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με sakatis

  • Ημερομηνία γέννησης 29/03/1984

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    ΑΡΓΟΣ
  • Ενδιαφέροντα
    ΤΑΞΙΔΙΑ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

sakatis's Achievements

  1. sakatis

    Smart Home

    Μπορείς να βάλεις sonoff dual r3 που δείχνει το status.
  2. sakatis

    Smart Home

    οποιαδήποτε συσκευή sonoff zigbee ή γενικότερα zigbee? θα χρειαστεί να γίνει pairing με αυτή την συσκευή να υποθέσω?
  3. sakatis

    Smart Home

    Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να "επεκτείνω" την εμβελεια του zigbee bridge της sonoff? το έχω στο υπόγειο και πιάνει μέχρι ισόγειο, με αποτελεσμα να αποσυνδεονται οι αισθητηρες που εχω στον 1ο και στον 2ο όροφο.
  4. sakatis

    Smart Home

    έχει κάποιος εμπειρία από το emporia vue gen2 για μέτρηση καταναλώσεων? φαίνεται να μπορεί να μετρήσει ταυτόχρονα με μια συσκευή μέχρι 16 "γραμμές" φορτίων. (είναι περίπου στην "λογική" του efergy)
  5. sakatis

    Smart Home

    Καησπέρα σας, δύο ερωτήσεις από μεριάς μου: 1) ψάχνω τρόπο ώστε να μπορώ να βλέπω την κατανάλωση νερού στο σπίτι (στιγμιαία και αθροιστικά) και να μπορώ να ελέγξω απομακρυσμένα τον γενικό διακόπτη νερού. Υπάρχει κάποιο προιον που να γίνεται integrate και στο HA? 2) η sonoff έχει κάποιο προιόν "αξιόπιστο" με clamps ώστε να μετράω κατανάλωση ενέργειας σε τριφασική παροχή πχ. στον κεντρικό πίνακα ή τι θα προτείνατε σαν αξιοπιστη λύση? αντίστοιχος μετρητής για μονοφασικά φορτία? Ευχαριστώ εκ των προτερων.
  6. sakatis

    Smart Home

    Επειδή το σπίτ μου είναι 4 επίπεδα, έχω την εξής διάταξη σε 2 πίνακες σε διαφορετικό επιπεδο: στο υπογειο όπου "κατεβαινει" και το καλώδιο του θερμοσιφωνα υπάρχει στον πινακα η ασφαλεια και το ρελε καθως και ενας διακοπτης ραγας "αλερετουρ" με μια λυχνια. Στον 2ο οροφο στον πινακα υπαρχει και ο δευτερος διακοπτης ραγας "αλερετουρ" με μια λυχνια. Η λογική είναι ότι πχ αναβεις τον θερμοσιφωνα απο τον διακοπτη αλερετουρ στο υπογειο και αν καποιος ειναι στον δευτερο οροφο να βλεπει αναμμενο το λαμπακι και να καταλαβαινει οτι ο θερμοσιφωνας ειναι ανοιχτος και να τον κλεινει κ.ο.κ. Πήγαμε με τον ηλεκτρολογο μου και συνδεσαμε στον πινακα του υπογειου το sonoff pow r2. παρολα αυτα δεν μπορω να "πετυχω" την παραπανω λογική με το sonoff. Δηλαδη καταληγω οτι δεν μπορω πχ να αναψω θερμοσιφωνα απο sonof αλλα να τον κλεισω από κάποιον από τους διακοπτες αλερετουρ. Ισχυει? Υπάρχει η δυνατοτητα πχ οπως ειναι το mini R2 και ανοιγω φως απο την εφαρμογη αλλα κλεινω φως από τον διακοπτη να πετυχω κατι αντιστοιχο με το pow r2? Εχω μπερδευτει...
  7. sakatis

    Smart Home

    Καλημέρα σε όλους, προσπάθησα να διαβάσω σχεδόν όλες τις σελίδες του φορουμ...παρόλα αυτά δεν κατέληξα κάπου και "θόλωσα" πιο πολύ! χαχα η ερώτηση μου είναι απλή: στο σπίτι μου, όλη η ηλεκτρική εγκατάσταση (όπου και αν ξεβίδωσα διακόπτη / πρίζα) είναι με ουδέτερο. Ποιαείναι η πιο value for money λύση κατα την γνωμη σας για να αρχίσω να ασχολούμαι με τα του εξυπνου σπιτιου? Εννοώ κατι που μπορω να αρχισω να δοκιμαζω πχ. μια πριζα και να εχω την δυνατοτητα να επεκτείνεται κατα το δοκουν αναλογα μα τον διαθεσιμο χρονο/χρημα. Αναφερω αυτο με τον ουδετερο γιατι καταλαβα παιζει ρολο σε ολα τα "μικρο-διακοπτακια" (shelly-sonoff κτλ) που "κρυβονται" πισω απο τους διακοπτες/πριζες μεσα στα ηλεκτρολογικα κουτια. Ευχαριστω εκ των προτερων
  8. sakatis

    Εξοικονομώ κατ' οίκον

    Καλημέρα σας, υπάρχει εικόνα αν τελικά θα συνεχιστεί το εξοικονομώ κατ' οίκον, και αν ναι πότε?
  • Δημιουργία νέου...