Προς το περιεχόμενο

loukas77

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    600
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με loukas77

  • Ημερομηνία γέννησης 10/07/1993

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

loukas77's Achievements

  1. Σε ευχαριστώ πολύ! Αυτο εχω κάνει, αλλά όταν χτυπάω την IP του tp-link (που του δίνει ο DHCP του MikroTik) δεν μπορώ να μπω στο configuration, παρά μόνο αν σετάρω manual IP στον υπολογιστή στο (διαφορετικό) subnet που θεωρει το tp-link ότι ειναι, και χτυπήσω τη gateway IP που είναι το tp-link επάνω. Ό,τι έχω γράψει δηλαδή στην απο πάνω απάντησή μου. Η ίδια η TP-Link μου απάντησε ότι το VR900 δεν υποστηρίζει AP Mode, και αυτό που θέλω να κάνω *δε γινεται*. Είπα να μην τους το χαλάσω και να τους πω οτι γίνεται 😜
  2. Βρηκα τι εφταιγε, το TP -Link με κλειστο DHCP εξακολουθει να εχει σαν LAN IP ενα δικο του subnet (192.168.2.1), οπότε για να μπω στο config του πρεπει να δωσω static IP στο laptop και μετα να χτυπησω την IP του TP-Link (όχι αυτη που παιρνει από το MikroTik, αλλά αυτη που εχω δωσει στο config του LAN). Επίσης, το TP-Link δε σε αφηνε να σετάρεις αυτή τη LAN IP να ειναι στο ιδιο subnet με το "WAN". Εξακολουθω να μην μπορω να μπω στο config/pingάρω το TP-Link με την "WAN" IP που παιρνει από το MikroTik, αλλά είμαι οκ να κανω τη διαδικασια με τη manual IP μια στο τοσο που θα θελω να πειραξω τα WiFi settings. Όσων αφορά τις ασυμβατήτητες TP-Link-MikroTik, όντως όταν συνέδεα το ethernet (που εφερνε το internet από MikroTik) στη WAN θύρα του TP-Link, δεν έπαιρναν IP οι clients του TP-Link. Όταν όμως συνέδεσα το ethernet σε οποιοδήποτε άλλο port, τότε οι clients παιρνουν κανονικά IP+Internet από τον DHCP του MikroTik. Μαλλον εχεις δει το ιδιο πρόβλημα mad. P.S.: Ναι, με quick setup έγινε το initial setup, και μετά μόλις εξοικειώθηκα με winbox, άλλαξα/πρόσθεσα ό,τι ήθελα. Εχεις δει κάτι που θεωρείς ότι πρέπει να απενεργοποιηθεί από το config του quick setup?
  3. Σε ευχαριστώ πολύ mad! Όταν λες ασυμβατοτητες τι ακριβώς εννοείς; Θεωρώ ότι αν υπήρχε πρόβλημα, δε θα έπαιρναν IP+Internet οι clients του TP-Link. Όσων αφορά τις ταχύτητες, η έχω πέσει σε προβληματικό MikroTik ή όντως τα Chateau δυστυχως έχουν κακό Wi-Fi… Δες τα συγκριτικά speedtests, και έχω παρατηρήσει πολλά late/dropped packets στο Wi-Fi του MikroTik, και σταθερότατη σύνδεση με το VR900 MikroTik: https://www.speedtest.net/my-result/i/4896119379 TP-Link: https://www.speedtest.net/my-result/i/4896118076 Θα δοκιμάσω να κλείσω το firewall τελείως να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει κάτι από εκεί, και να κάνω ένα reset το TP-Link και ξανα configure με manual IP και ανοιχτό το “remote configuration”, ίσως να βλέπει το traffic απλό το δίκτυο του MikroTik σαν να έρχονται από έξω.
  4. Καλησπέρα forum! Πρόσφατα άλλαξα το router στο LAN του σπιτιού μου και σήμερα προσπάθησα να προσθέσω το "παλιό" μου router σαν AP για να έχω πιο σταθερό+γρήγορο WiFi. Η τοπολογία του δικτύου είναι η εξής: MikroTik Router φέρνει το internet στο LAN. MikroTik DHCP Server enabled, WiFi Off (γιατί ειναι λιγο κακό σε σχέση με του TP-Link). TP-Link Archer VR900 συνδεδεμένο με ethernet στο MikroTik σε AP mode, με κλειστό τον DHCP server, παίρνει στατική IP από τον DHCP του MikroTik, και όλοι οι clients του παίρνουν IP+Internet από το MikroTik. Όλα παίζουν κανονικά (και οι ταχύτητες WiFi του VR900 σε σχέση με το MikroTik είναι 6 πλάσιες και με 0 packet loss), αλλά πλεον δε μπορω να μπω στο configuration του TP-Link (για να διαχειριστώ SSIDs, channels, bands, guest networks κλπ του WiFi). Πρακτικά, το VR900 είναι σαν να μην υπάρχει στο δίκτυο. Δοκίμασα να το χτυπήσω με την reserved IP που του δίνει ο DHCP του MikroTik αλλά δεν απαντάει. Ούτε στα pings απαντάει. Έχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να μπω στο configuration του TP-Link? Το router έχει σιγουρα IP γιατι 1. Δε θα ειχαν internet οι clients του και 2. τον βλεπω ως bound στο DHCP Server Table του MikroTik. Ευχαριστώ πολύ! P.S: Αν αποσυνδεσω το VR900 από το MikroTik και συνδεθω κατευθειαν πανω του με ethernet, το PC παίρνει self assigned IP και παλι δε μπορω να μπω στο TP Link αφού δεν ειμαστε στο ιδιο subnet (λογικό αφού το VR900 δεν τρέχει DHCP).
  5. Been there, done that... https://pixlr.com/ Παντως το θεωρω ενα βήμα μπροστά από την Adobe, αντίστοιχα έχω σταματησει καιρό να χρησιμοποιώ office μετά το google suite.
  6. Με Telestet δεν είχαμε ποτε τέτοια προβλήματα!!! 😜
  7. loukas77

    Trackstore και skroutz

    Μπηκα σημερα απο περιεργεια να δω τι κανει αυτο το μαγαζι που ειχα προσπαθησει το Μάιο 2020 να ψωνισω με τιμολογιο και δεν τα καταφερα ποτε. Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι το μαγαζί έχει εξαφανιστεί και το site του δεν δουλεύει. Η πλάκα είναι ότι αφού περίμενα 1+ μήνα για έλεγχο χαρτιών και για να μου πουν ότι "θελει αλλες 30 μερες για να ερθει το κινητο απ τον προμηθευτη", ακυρωσα την παραγγελια μου και αφησα αρνητική κρητική στο skroutz. Μετά την κρητική μου, το κατάστημα επικοινώνησε μαζί μου 2-3 φορές για να την αλλάξω σε θετική και να μου εξηγήσουν τι συνέβη. Χαίρομαι που δεν άλλαξα την κριτική μου, και απότι φαίνεται δικαιώνομαι. Εύχομαι να βρουν άκρη όσοι την πάτησαν με αυτούς, και απότι φαίνεται πρέπει να προσέχουμε από που ψωνίζουμε.
  8. Ανασταση του thread αλλα δεν νομιζω να υπαρχει λογος να ανοιξω αλλο. Πηρα σημερα στη BigBlue τηλεφωνο, και μου ειπαν οτι "δεν υπαρχει κανενας περιορισμος στα GB ούτε μειωση ταχύτητας μετά από κάποιο όριο, ούτε πολιτική ορθής χρήσης, ούτε νυχτερινά unlimited". Τωρα τι να σας πω. Θελω να το προτείνω σε ένα φίλο που στην περιοχή του φτάνει 1.2MBPS απ τον ΟΤΕ, γιατι το καφαο ειναι 4.5km μακρια απ το σπιτι του, και είπα να κάνω και εγώ την έρευνά μου. Όποιος είναι πελάτης, ας μας ενημερώσει αν ειναι ευχαριστημένος ή όχι. P.S.: Μου είπαν ότι έχει 600-800ms ping, που είναι λογικό.
  9. Εγώ με τη σειρά μου έβαλα πριν μια εβδομάδα VDSL που μου υποσχέθηκαν 35 minimum στο τηλεφώνημα πώλησης, και τελικά συγχρονίζω στα 22-23. Ήρθε τεχνικός της Cosmote 2 φορές, μετρησε 22 MBPS down, μεγιστη λόγω απόστασης, και μου είπε οτι δεν μπορει να γινει τπτ καλυτερο αν δεν φερει εδω ο ΟΤΕ οπτικές ίνες (ποτέ δηλαδή, μιας και στο απο κάτω στενό έχουν φέρει εδώ και 1 χρόνο, και οι γείτονες συγχρονίζουν 50/100). Εγώ τώρα μπορώ να ζητήσω έκπτωση στο πάγιο ή θα μου πουν την καραμέλα, που ακούω 1.5 εβδομάδα τώρα, "δωρεάν υποβάθμιση σε ADSL", που δεν θέλω γιατί θα πιάνω 10-13MBPS? Θα είναι καλλυμένοι νομικά με την υποβάθμιση, ή μπορώ να απαιτήσω έκπτωση στο πάγιο του VDSL και όχι υποβάθμιση?
  10. Με τον ηλεκτρολόγο κατάφερα να φέρω τα 19MBPS/2up μεσα στο σπιτι, και να μην εχω απωλειες απο τα τηλεφωνα. (Τοσο μετρησα και οταν κουμπωσα το ρουτερ κατευθειαν εκει που φτανει το καλωδιο του ΟΤΕ, και τοσο ειχε μετρησει και ο τεχνικος του ΟΤΕ με το μηχανημα του) Τώρα ξεκινάει η περιπέτεια, είτε της έκπτωσης, είτε να μου το υποβαθμίσουν σε ADSL και ποιος ξερει ποσα θα πιανω λογω της αποστασης... Θα σας ενημερωσω τι εγινε.
  11. Σας ευχαριστώ και τους 3! Σήμερα θα έρθει ηλεκτρολόγος να δούμε την καλωδίωση και αν μπορεί να έρθει το "20ρι VDSL" μέσα, για να αποφασίσω αν θα κόψω τον ΟΤΕ ή θα πληρώνω το καταπληκτικό VDSL του... By the way, αν απαιτήσω διακοπή, και πάω στη Vodafone πχ, θα μείνω 10+ μέρες χωρίς τηλ/internet ε? Δεν μπορώ να πω στον άλλο πάροχο να επισπεύσει τη σύνδεση λόγω της κατάστασης?
  12. Καλησπέρα forum! Είχα αφήσει το όλο θέμα ADSL/VDSL/Fiber γιατί ήμουν ικανοποιημένος με τα 15/0.8 (down/up) που έπιανα τα τελευταία 6 χρόνια με τη wind αλλά λόγω των συνθηκών καταλήξαμε να δουλεύουμε 4 άτομα remote και αναγκαστικά δεν μας κάλυπτε μία 24άρα γραμμή. Βάζω το TLDR πάνω πάνω, γιατί ακολουθεί όλη η περιπέτεια, που δεν χρειάζεται να τη διαβάσετε αν δεν θέλετε: Έπιανα 15/0.8 με Wind ADSL και πιάνω 9.5/1.1 με Cosmote VDSL. Τι να κάνω? Κρατάω το "VDSL". Υποβαθμίζω τη σύνδεση σε ADSL, και όοοσο συγχρονίσει. Παίρνω τηλ, τσακώνομαι, σπάω το συμβόλαιο (μπορώ δωρεάν?) και γυρνάω στη Wind ή στη Vodafone για πιο φτηνό ΑDSL. Ακολουθεί το full story. (Warning: Είναι μεγάλο) Και μία ακόμη ερώτηση. Το router της Cosmote, συγχρονίζει με "οκ" attenuation (χάλια, αλλά νορμάλ νούμερα) ενώ όταν βάζω τον router που έχω πάρει, TP-Link Archer VR900, έχει πολύ υψηλό attenuation στο upstream, αν και φαίνεται να συχρονίζει καλύτερα. Παραθέτω τα νούμερα αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το καλό μου router έχει τέτοια νούμερα, και αν αξίζει να τα κάνω bridge και να κρατήσω το Speedport μόνο για το τηλέφωνο, για να έχω καλύτερο WiFi, QoS κλπ: Ευχαριστώ πολύ!
  13. Ελπίζω το παιδί που την έφτιαξε να είναι μαθητης/φοιτητής/χομπίστας γιατί δεν βλέπεται η καημένη 😫 On a more serious note, μην εμπιστεύεστε άκυρα APKs που δεν έχουν περάσει από google play (εκτός αν δεν είδα το λινκ στο «άρθρο»). Όχι ότι πιστεύω ότι το συγκεκριμένο είναι malicious, αλλά καλύτερα να γραψεις ένα SMS με το χέρι απ το να εγκαθιστάς άσχετες εφαρμογές από άγνωστες πηγές.
  14. Είμαι συνδρομητής Spotify από το 2015 και δεν το βλέπω να αλλάζει σύντομα, παρόλο που είμαι Apple user. Από το apple music trial δεν εντυπωσιάστηκα, μιας και το Spotify με ξέρει και μου προτείνει πολύ καλύτερα πράγματα (δεν ακούω ελληνική μουσική όμως). Πάντως είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός, οπότε good luck και στις 2 εταιρίες.
  15. Τελικά σε σχέση με το θέμα μου, ήρθε σήμερα το πακέτο σπίτι μου, οπότε έγινε λάθος και το διόρθωσαν μόνοι τους, χωρίς να πάρω τηλ.
  • Δημιουργία νέου...