Προς το περιεχόμενο

apomat1982

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    176
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με apomat1982

  • Ημερομηνία γέννησης 28/06/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

apomat1982's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

32

Φήμη

  1. Το κινητό όντως έχει αυτό το θέμα λόγω του edge. Δεν είναι τόσο έντονο όσο του S7 αλλά και πάλι μπορεί να το ακουμπάς χωρίς να το καταλαβαίνεις και να μην έχει απόκριση η οθόνη όταν πατάς με το δάχτυλο. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έπεισα έναν apple fanboy να το πάρει και κατά λέξη είπε πως μετά την αλλαγή ένιωσε πως η Apple τον κορόιδευε τόσα χρόνια. Συγκρίνοντας όμως με το Note 5 που έχω, θα έλεγα πως το μόνο που δεν έχω και θα το ήθελα, είναι η υποδοχή της sd κάρτας. Κατά τα άλλα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Και το edge δεν θα το ήθελα καθόλου. Τώρα για τα υπόλοιπα σχόλια που διάβασα εδώ μέσα, μπορώ να πω πως είναι άστοχα τα περισσότερα, αφού κανείς δεν έχει καθημερινή εμπειρία χρήσης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερη συσκευή για να χρησιμοποιήσει κάποιος και σε επαγγελματική χρήση μου έχει λύσει τα χέρια. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.
  2. Θα σου πρότεινα να δεις και τον Jason Lanier Και τα βίντεο που ανεβάζει στο Youtube. Μπορεί να δείξει τι μπορούν πραγματικά να κάνουν οι mirrorless
  3. Έχεις δίκιο φίλε μου το σταματάω εδώ για να μην ενοχλώ τους υπόλοιπους
  4. Τώρα μου έκανες τα μούτρα κιμά με αυτά που είπες και θα αργήσω πολύ να συνέλθω. Πολύ εύκολα αρπάζεσαι σε συζήτηση που γίνεται σε φιλικό κλίμα. Και σκέψου πως ούτε κι εσυ με ξέρεις για να μου μιλάς έτσι. Το ότι ενημερώνεσαι δε φαίνεται καθόλου από αυτά που λες. Από τρόπους σκίζεις πάντως.
  5. Μπορείς με ένα φθηνό αντάπτορα από 10 εώς 40 ευρώ να χρησιμοποιήσεις όλους αυτούς τους παλιούς φακούς στη σειρά Α7 προσφέροντας μάλιστα και focus peaking. Και δεν πετάς τίποτα και δεν αποχωρίζεσαι τους φακούς που ερωτεύτηκες στα νιάτα σου.
  6. Καλά όλα αυτά που λες, αλλά όπως δείχνουν πολλοί επαγγελματίες του εξωτερικού, ήδη κάνουν την αλλαγή σε mirrorless. Όσο για τους φακούς, γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το μέγεθος και το βάρος των φακών ώστε να ισορροπούν καλύτερα σε μικρότερο σώμα. Σίγουρα οι Mirrorless έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους, αλλά οι εταιρείες δείχνουν ότι έχουν την τεχνολογία στα συρτάρια τους και την πλασάρουν όταν κρίνουν αυτοί πως η αγορά την έχει ανάγκη
  7. Μπορεί να υπάρξει μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Sony δε θα κρεμούσε τόσο εύκολα όλους αυτούς που επένδυσαν σε συστήματα με φακούς α-mount. θα κατέστρεφε τη φήμη της. Από την άλλη δε θα έβαζα τη σειρά Α7 απέναντι στην Α99. Το λέει και ο αριθμός ότι δεν είναι ίδια κατηγορία. Θα είχε ενδιαφέρον όμως μια μηχανη Α9, που όπως ακούγεται θα ανακοινωθει φέτος. Τότε θα μπορούσα να συγκρίνω 2 ισάξιες μηχανές με διαφορά τον καθρέφτη.
  8. Για να μην κουράζουμε τη συζήτηση, δε θέλεις να βλέπεις τις mirrorless ούτε ζωγραφιστές, παρόλα αυτά τις κατακρίνεις χωρίς να είσαι ενημερωμένος και να μην έχεις εικόνα από τις δυνατότητές τους. Ακυρώνεις ο ίδιος τον εαυτό σου.
  9. Για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις, το να μιλάς σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο είναι τουλάχιστον άστοχο, αφού ούτε fanboy της Sony είμαι, ούτε πληρώνομαι από τη Sony. Στη σελίδα που κοιτάς υπάρχουν 11 φακοί για τη σειρά Α7 οπότε κάτι δε βλέπεις καλά. Επίσης υπάρχουν οι σειρές Batis, Loxia kai Otus της Zeiss που είναι πραγματικά αξιόλογοι φακοί. Από την άλλη το f2.8 που λες τι παραπάνω θα μου δώσει από το IBIS που μπορεί να κερδίσει 4-5 stop σε ταχύτητα; Όσο για την επιλογή της Α99 δε θα το σχολιάσω. η όλη κουβέντα γίνεται για την ανάπτυξη των mirrorless απέναντι στις DSLR/DSLT.
  10. με τη διαφορά ότι μέσω EVF βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα πριν ακόμη πατήσεις το κουμπί του κλείστρου οπότε ξέρεις από πριν τι βγάζεις. Επίσης με το EVF μπορείς να βλέπεις το θέμα σου σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, κάτι που με το OVF είναι αδύνατο.
  11. Ξαναρίξε μια ματιά στο Site της Sony για να μην εκτίθεσαι. Υπάρχουν 2 σειρές φακών για τις mirrorles της Sony, οι E-mount και οι FE-mount. Και έρχονται άλλοι 8 φακοί. Φυσικά και ένα σύστημα τριών ετών δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα σύστημα 30 ετών. Αλλά οι προσπάθειες για υποστήριξη του συστήματος είναι σημαντικές και οι πρώτες μετρήσεις για την ποιότητά τους βγάζουν πολύ καλά νούμερα. Και αν συνυπολογίσουμε τη χρήση αντάπτορα για τους φακούς α-Mount τότε η γκάμα εκτοξεύεται. http://www.sony.gr/electronics/fakoi
  12. Υπάρχουν ήδη 12 φακοί και η Sony σχεδιάζει να βγάλει άλλους 8 μέχρι το τέλος του έτους. Χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που υπάρχουν από τρίτες εταιρίες.
  13. Δεν κάνει μόνο ο αισθητήρας τις σοβαρές φωτογραφίες. Και πίστεψέ με, υπάρχουν και αισθητήρες που είναι χειρότεροι από μικρότερούς τους.
  • Δημιουργία νέου...