Προς το περιεχόμενο

light360

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    312
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με light360

  • Ημερομηνία γέννησης 07/04/1981

light360's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

29

Φήμη

  1. Πραγματικά, αντι να γελάμε με γκοπνικο-αστεια, ας σκεφτούμε λίγο τι πάνε να καταφέρουν εδώ. Ελπίζω και οι δικοί μας (ΕΕ όχι Ελλαδα προφανώς) να ξυπνήσουν στο θέμα semiconductors γιατι τώρα καταλαβαμε ότι είμαστε διαχρονικά εξαρτημένοι απο τα supply chains του κάθε ενος (Κινας, Ταιβαν, US) και ρισκάρουμε να μείνουμε σε χλωρό κλαρι. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ βήμα για την βιομηχανία και την αγορά μιας χώρας που συστηματικά υποτιμούμε αλλα έχει καλως ή κακώς ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό ΣΑΦΩΣ ανώτερο και αποφασιστήκότερο απο τη Δυση. Τώρα η υλοποίηση και τα θέματα διαφθοράς είναι αλλη συζητηση. Αυτά.
  2. 8 χρόνια και μερικά δις μετά, αποφάσισε ότι ήταν λάθος και "We want to help America". Την αγαπάω αυτή την εταιρία
  3. Ή θα μπορούσε να βάλει μια ρύθμιση και να διαλέγει ο χρήστης εάν θέλει να αργεί η συσκευή του και όχι να τον θεωρεί τόσο ζώο για να πάρει μια απόφαση. Τυπική ρητορική, το κάνει για να σε προστατεύσει.
  4. Απο τα σχόλια είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καλη επίγνωση τι σημαίνει Net Neutrality και οι περισότερες προβλέψεις\καταστροφολογίες είναι αρκετά εκτός πραγματικότητας. (Να σας προλάβω, δεν ειμαι σε καμία περίπτωση κατα της ιδέας της ουδετερότητας) Σύμφωνα με την αρχη ουδετερότητας, ένας πάροχος δεν έχει το δικαίωμα να διαχωρίζει την κίνηση ανάλογα με το περιεχόμενο\κατευθυνση της. Αυτό ήταν κάτι επαναστατικό σε σχέση με την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου. Στο internet είναι το ίδιο τι στέλνεις πακέτα απο αθήνα-λαμία τι στέλνεις αθήνα-αυστραλία. Επίσης, ο πάροχος πρέπει να σε χρεώνει το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις και ακόμα και αν χρησιμοποιείς skype, torrent ή youtube. Εάν ο πελάτης έχει επιλογές τότε το πρόβλημα είναι μικρό, ισα ισα του δίνει μεγαλυτερη ποικοιλία στις επιλογές. Εάν όμως είσαι στην αμερική που δυστυχώς ένα 60%+ ποσοστό ζεί κάτω απο ένα ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό μονοπώλειο τότε οποιαδήποτε αλλαγή προς αυτήν τη κατευθυνση σε επειρεάζει αρνητικά. Ακόμα χειρότερα, δημιουργείται μια σύγκουση συμφερόντων απο την στιγμή που αυτές οι εταιρίες είναι κολλωσοί δισεκατομμυρίων και εκτείνωνται σε πολλες αγορές. Για τους παρόχους υπάρχει συμφέρον να μην δουλεύει καλά το Skype για να πουλήσει πιο πολύ το τηλεφωνικό τους πακέτο ή το netflix και τα torrent για να προωθήσουν το καλωδιακό\δωρυφορικό τους πακέτο. Το πρόβλημα δηλαδή είναι αρκετά εστιασμένο στις ΗΠΑ, που εκεί λόγω της άσχημης κατάστασης στην αγορά υπάρχει τεράστια ανάγκη να προστασία των καταναλωτών. Αυτή η αλλαγή θα επειράσει αυτο το κόσμο που έχει ανάγκη απο τους εν λόγω περιορισμούς. Για παράδειγμα κάτι τέτοιο συμβαίνει σε αρκετές εταιρίες στην ευρώπη. Π.χ. έχουμε το 0.facebook.com που είναι δωρεάν ή τα πακέτα της vodafone για δωρεάν προσβαση σε Spotify youtube facebook κλπ. Και για τις μεγάλες εταιρίες που έχουν δικά τους datacenter, το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα. Αυτες οι εταιρίες λειτουργούν ως αυτόνομες δικτυακές οντότητες (autonomous systems) και πρέπει διακρώς να διαπραγματεύονται πρόσβαση (peering agreements) και τιμές με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που τις εξυπηρετούν. Αυτό το ζούν ήδη απο την πλευρά τους, τώρα θα το ζούν και οι καταναλωτές τους. Άρα συνολικά το πρόβλημα θα το τραβήξουν κυρίως οι αμερικάνοι καταναλωτές που δεν έχουν πολλες επιλογές, αυτοι που έχουν ανάγκη για μεγαλυτερη προστασία και αυτοί που πάνε να ανταγωνιστούν την comcast και την κάθε comcast. Οι υπόλοιποι καλως ή κακώς θα επιβιώσουν.
  5. Ενα βελτιομένο Team Fortress φαινεται σε μένα. Ελπίζω να βγεί καλο (και τσάμπα )
  6. light360

    Fedora waiting for dev-sd*.device

    Σε μια fedora (systemd) που έχω κάνει εκγατάσταση πάνω σε usb, στο startup μου πετάει ένα Waiting for a job in dev-sdc3.device και μετα απο μερικα δευτερόλεπτα με πετάει σε emergency shell. Οταν έκανα την εγκατάσταση το partition που περιείχε το / ήταν στο /dev/sdc3 ενώ μετά άλλαξε η σειρά και είναι στο /dev/sdb3. Στο /etc/fstab είναι όλα τα devices με uuid και δοκίμασα να βάλω nofail στο partition που κολάει χωρις καμια διαφορά. Δοκίμασα επίσης ένα systemctl disable dev-sdc.device αλλα πέταγε ένα μυνημα No such file or directory . Τι άλλο να δοκιμάσω???
  7. light360

    Triple Boot σε Macbook air

    Εχω ένα Macbook air mid-2012 με bootcamp. Δεν λέω, καλό το os x αλλα θέλω να ξαναγυρίσω σε native linux που έχω μάθει τόσα χρόνια. Έχω δεί αρκετούς οδηγούς απο τις περισσότερες διανομές αυτό που δέν καταλαβαίνω τί παίζει με τους bootloader. Όταν δουλεύω απο USB φορτώνει μια χαρα χωρις loaders κλπ. Επίσης ξέρει κανείς πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία? Υπαρχει πιθανότητα να μου μείνει στο χέρι (brick)? Για διανομή μαλλον debian το κόβω, αν και έχω διαβασει οτι η fedora υποστηρίζει natively τα mac.
  8. light360

    Απεβίωσε ο Tom Clancy

    Ο τύπος έγραφε τις ιστορίες για απίστευτα παιχνίδια με απαίσιες ιστορίες. Το αποκορύφομα του τα Splinter Cell. Το μόνο που "ξέφυγε" λιγο απο την λογική "ηρθε ένας τρομοκρατης Fisher, σκότωσε τον" ήταν το conviction. Πέρα όμως απο τον νεοσυντηριτισμό, τον αμερικανικό πατριοτισμό και όλη την ρεπουμπλικάνικη νοοτροπία που εκπροσωπούσε, έγραφε ιστοριούλες που είχαν πλακα.
  9. Υπόψην, υπαρχει και ο chromium 100% ανοιχτος κώδικας και ακριβώς ίδιες επιδώσεις.
  10. Ευχαριστώ για τις προτασεις ,οσο για τον SSD σκεφτομαι να παρω μελλοντικά έναν 128Gb κυρίως για τα λειτουργικά. Μεχρι στιγμής είμαι μεταξύ: AMD 8530k vs i5 4570 AMD vs Nvidia Επίσης εχουν σημαντική διαφορά οι claviar Blue, claviar Black, Barracuda?? Πείτε μια αξιόλογη mobo για ιντελ και αμδ αντιστοιχα.
  11. Λοιπόν, διαθέτω ενα budget γυρω στα 700ε για ένα PC χωρις οθόνη και αλλα περιφεριακα. Κυρίως, για coding, λιγο 3d modeling και για παιχνιδια. Εχω σκοπο να το αγοράσω (για διαφορους λογους) απο το e-shop της πατρας. Γενικα θέλω να έχει 1τβ σκληρο μια αρκετα καλή καρτα (κατα προτίμηση nvidia λογο linux, αν δεν υστερεί σημαντικά). Αν εξαιρέσουμε την mobo που την εβαλα σχεδον τυχαια, πείτε μου αν το συστημα εδώ αξίζει τα λεφτά του. Ευχαριστώ.
  12. light360

    Xbox 360 Hacking v2

    Εχω το dash 2.0.9199.0 που ειναι πριν το update για τα xdg3. To live δεν με ενδιαφερει.
  13. light360

    Xbox 360 Hacking v2

    Λοιπον βρήκα ένα xbox benq φλασαρισμένο σε ενα παλιό iXtreame πριν το update για τα xgd3. Δεν βρήκα το original firmware που φοραγε αρχικά αλλα μονο το μονταρισμένο. Μπορεί κάποιος να μου πει πώς κάνω το update για τα xgd3. Χρειάζεται να φλασάρω σε stock πριν το dash update ή να παω και τώρα?
  14. light360

    Μαθηματικά

    khanacademy.org Φίλε το σαιτ είναι θρησκεία......
  15. light360

    World Of Warcraft Topic v1

    Μπήκε απο το pc μου και στο recovery δεν του έπαιρνε σωστά τα στοιχεία.
  • Δημιουργία νέου...