Προς το περιεχόμενο

Navu

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.082
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με Navu

  • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.039 προβολές προφίλ

Navu's Achievements

  1. Αδερφέ, η ερώτηση πήγαινε στην πιο πάνω ανάλυση περί watt/ευαισ8ησίας. C2XD δεν έχω ιδεά τι είναι...
  2. Ωραία. Έχουμε 2 ηχεία διαφορετικού κατασκευαστή. Και τα 2 με πρόσληψη ισχύος στα 10rms. Ποιο 8α παίξει πιο δυνατά;
  3. Το τεχνικό χαρακτηριστικό που μετράει είναι η ευαισ8ησία του ηχείου (dB/1w), τα rms είναι αδιάφορα. Oπότε τα ηχεία χωρίζονται σε "ευαίσ8ητα" και "αναίσ8ητα" (αδόκιμοι όροι και οι 2). Οπότε το πόσο δυνατά 8α παίξει το ηχείο, τι στά8μες 8α επιτύχει, εξαρτάται από την ευαισ8ησία. Τα "watt" είναι υπεύ8υνα για τα δυναμικά, τις μεταβάσεις από χαμηλές σε υψηλές στά8μες.
  4. Ας παραλάβεις πρώτα κ τα λέμε. Υπάρχει αξιολόγηση στο Skroutz.
  5. Τα Edi έχουν λίγο ανισόρροπο ήχο, το μπάσο είναι στο Θεό... Αν σου αρέσει αυτό, έχει καλός, αν όχι, υπάρχει λύση.
  6. Χμμμ... Η αλή8εια είναι πως το έψαχνα πολύ τις τελευταίες μέρες, τα ελληνικά shops έχουν ξεπουλήσει, η ίδια η ASROCK ισχυρίζεται πως ενδεχομένως από Μάϊο 8α έχει ξανά κάποιο στοκ και σιγά σιγά 8α έρθει και προς Ευρώπη... ...οπότε την Πέμπτη το απόγευμα ξαναμπήκα στο skroutz και ΩΩΩΠ, τι βλέπω; Το TechStores το είχε δια8έσιμο! Κάνω την παραγγελία και όντως την άλλη μέρα κιόλας με ειδοποίησαν και πήγα και το πήρα. Τους ρώτησα μάλιστα που κατάφεραν και το βρήκαν, ψέλισαν μόνο πως όντως έχει ξεπουλήσει σχεδόν παγκοσμίως. ΒΕΒΑΙΑ όταν γύρισα Φάληρο και το άνοιξα, διαπίστωσα πως κάποια πραγματάκια δεν "κολλούσαν" για καινούργιο καινούργιο. Δλδ, ενώ το case γενικά δεν έφερε σημάδια χρήσης, πχ το σακουλάκι του power cable ήταν σκισμένο πλευρικά, αλλά και το κομμάτι καλωδίου μετά το brick του τροφοδοτικού ήταν χύμα, χωρίς κάποιο δετικό, όπως είναι όλα τα brand new. Οπότε, υπο8έτω πως κάπου ξετρύπωσαν κάποιο εκ8εσιακό κομμάτι ή κάτι τέτοιο και το έσπρωξαν με τη μία. Ενδεικτικό είναι πως αμέσως μετά την παραγγελία μου, το TechStores έβγαλε την προσφορά από το Skroutz.
  7. Επιτρέψατέ μου ένα τελευταίο post για να κλείσει ολοκληρωτικά το 8έμα. Λοιπόν, έκανα install κατ' ευθείαν κάποια αγαπημένα μου παιχνίδια 20ετίας (FarCry, etc.), τα οποία τα πάει κυριολεκτικά αεροπορία (και το 630 του i3 τα πάλευε, αλλά ο Ryzen είναι σε τελείως άλλη κλάση). Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η πρόοδος επεξεργαστών και τσιπ γραφικών, εφόσον πχ. 8υμάμαι πως η 3D Prophet 9800Pro, ενώ κόστιζε από μόνη της περισσότερο από ότι ολόκληρο το νέο σύστημα, αγκομαχούσε να τα φέρει βόλτα... Ο 3400g σε idle αράζει στους 23 Κελσίου (με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ατμόσφαιρας), σε gaming πιάνει 35 Κελσίου (ο fan της Thermalright μόνιμα στις 1000 σαλ.). Η sodimm ram πήγε στα 3200Mhz πανεύκολα (θεωρητικά o 3400g δέχεται μέχρι 2993Mhz), αν κουμπώσω κάποιον 5600g, ίσως το δοκιμάσω για παραπάνω. FPS κτλ δεν μπαίνω στον κόπο να μετρήσω, εφόσον τα settings είναι στο ultra για όλα τα games. Οπότε, THANX για άλλη φορά φορά που με βοηθήσατε να στήσω το μικρότερο, ολιγαρκέστερο και απολύτως αθόρυβο "gaming" PC που θα μπορούσα αυτή τη στιγμή. Καλό απόγευμα Κυριακής!
  8. Έτσι, έτσι... Τα χρειάστηκα κάποια στιγμή, αλλά ήξερα πως θα βρω εδώ βοήθεια...
  9. Θεούλης...! Many thanx! Όχι, δεν ηταν καινουργιος, αλλά υποτίθεται του είχα κάνει φορμάτ... Μάγκες, έχω καλά νέα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, Windows 10 activated και τώρα κάνει updates. Ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη βοήθεια! Αν χρειάζεστε κάτι περί caraudio, ευχαρίστως να ανταποδώσω, γιατί από computing όπως αποδείχθηκε είμαι λίγο πίσω...
  10. Μάγκες, θα σας κουράσω... Τα καθάρισα όλα τα σημεία στον επεξεργαστή πολύ προσεκτικά, έκανα και μια μικτή μοντίφα στο κουμπάκι του PowerOn (μήπως και ήταν αυτό που έδινε εντολή) και αφού έκανα την προσευχή μου, έκανε boot! Ρύθμισα το ρημάδι το fTPM, αλλά προχωρώντας στην εγκατάσταση μου εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα, οπότε πάλι σταματήσαμε... Τι φάση;
  11. Κύριοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. OK... Λοιπόν, ξεκούμπωσα τα πάντα, έβγαλα τον επεξεργαστή, πινάκια στραβά δεν έχει, αλλά με πιο προσεκτική παρατήρηση (ένεκα και η πρεσβυωπία), είδα πάνω στο σόκετ κάποια πραγματάκια που δεν θα έπρεπε λογικά να είναι εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, δείχνει για θερμαγώγιμη ίσως; Γύρισα τη μητρική ανάποδα μήπως και πέσουνε, τίποτα... Φυσικά δεν έβαλα χέρι, ξανακούμπωσα όλα τα πράγματα, πάτησα το PowerOn και... τίποτα. Το PCάκι είναι τελείως νεκρό, τσέκαρα πρίζες συνδέσεις, τα πάντα απ την αρχή, τζίφος... Bottomline, αύριο το πάω πίσω στο μαγαζί μπας και μου εξηγήσουν τη φάση.
  12. Κύριοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο επεξεργαστής σύμφωνα με αυτά που αναγράφει πάνω είναι ο YD3400C5M4MFH, πέραν αυτού, και οι τρεις 3400g θα πρέπει να υποστηρίζονται από το 1.70 που φοράει το PC. Εχω 4 απλά πληκτρολόγια γραφείου, τα 3 από αυτά είναι normal Dell και έχω και ένα τυπικό Keysonic χωρίς αριθμολόγιο, το οποίο δούλεψε κανονικά σε όλα τα προηγούμενα installs. Ξεκινάμε και βλέπουμε...
  13. Καλημέρα, παιδιά! Λοιπόν, το μηχανάκι αγοράστηκε καινούργιο ως barebone (case, mobo, power supply) την Παρασκευή: https://www.skroutz.gr/s/26631599/Asrock-Deskmini-X300-Barebone.html Ξεκίνησα το μεσημέρι να το στήνω, έβαλα cup (Ryzen 3400g), cooler, ram (Kingston 3200Mhz), ssd (850 EVO) και το bootαρα. Κουμπωμένο κι ένα USB 8GB για την εγκατάσταση των Win10 (το οποίο είχα χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα 4 installations, τα 3 τελευταία στο Deskmini 110 της υπογραφής). Η πρώτη οθόνη ήταν αυτή με το μήνυμα "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", κάτι το οποίο βλέπω για πρώτη φορά και εκεί άρχισε η μανούρα... Επειδή το PC δεν αντιδρούσε σε τίποτε (F2, ούτε Del, ούτε Y, ούτε N) από αυτά που περιγράφει το μήνυμα, άρχισα το troubleshooting που ήξερα: άλλαξα keyboard, άλλαξα ποντίκι, άλλαξα ssd, άλλαξα και τον cooler. O επεξεργαστής είναι αγορασμένος μεταχείρα από συμφορουμίτη (αν και το cover δείχνει να έχει φάει αρκετό ξύλο, τα pins είναι ΟΚ - θα τα ξαναδώ βέβαια). Ό,τι αλλαγή και να έκανα, το PC παρέμενε μάρμαρο: έβγαζε αυτό το μήνυμα και μετά τίποτα. Το κλείνω, κουμπώνω το άλλο PC, ψάχνω στο net, βρίσκω αυτή την ιστορία για το "New cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed", από την οποία δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά κάτι μου λέει πως αφορά συστήματα που ήταν σε χρήση, στημένα κτλ, οπότε κάποια στιγμή τους εμφανίζεται αυτό το screen. Το δικό μου όμως (υποτίθεται πως) είναι καινούργιο! Δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο, εφόσον αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πάει να το στήσει από το μηδέν. Εντωμεταξύ, το BIOS version δέχεται κανονικά τον 3400g, οπότε δε μπορεί να είναι από κει... ΥΓ. Στήνω PC μόνος μου πάνω από 20 χρόνια, hardware+software, χωρίς να είμαι φανατικός. Ξέρω 2-3 βασικά πράγματα, διαβάζω πως πρέπει να γίνονται και προχωρώ, αλλά το εν λόγω μήνυμα πρώτη φορά το βλέπω. ΥΓ2. Το πραγματικό issue είναι πως οταν φτάσει σε αυτή την οθόνη, από κει και πέρα δεν προχωρά, ό,τι και να πατήσεις, οπότε θα δοκιμάσω να μπω στο ΒΙΟS προτού φτάσει εκεί!
  • Δημιουργία νέου...