Προς το περιεχόμενο

linkdesink

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    25
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με linkdesink

  • Ημερομηνία γέννησης 07/11/1985

linkdesink's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Αφοσιωμένος
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. linkdesink

    Kde ή Gnome;

    Φυσικά και είναι ανοιχτου κώδικα το kde. Αντίθετα με αυτό που πιστέουν πολλόι στο linux το συντριπτικό ποσοστό του development γίνετε απο προγραμματιστές που δουλέουν σε τεράστιες εταιρείες και πληρώνονται και όχι από εθελοντές, πάνω απο 80% των developers του κέρνελ ειναι πληρώμενοι απο εταιρέιες μεγαθήρια Το KDE έχει περίπου 12 developers που δουλέουν με μίσθο και πλήρη ωράριο για το KDE, το gnome εχεί πολλούς πολλούς παραπάνω για αυτό εχει για παράδειγμα καλύτερη υποστήριξη wayland, λιγότερα σπασμένα/εγκατελείμενα προτζεκτ κτλ. Δεν είναι το ίδιο να έχεις developers εθελοντές που αφιέρωνουν μερίκες ώρες την εβδομάδα όταν έχουν χρόνο στο KDE και το ίδιο να έχεις πληρώμενους developers που δούλευουν κάθε μερα για οχτώ ώρες. Για να καταλάβεις την διαφορά το KDE έχει σπονσορες όπως η canonical και η Suse αυτοί οι σπόνσορες κατά κύριο λόγο δίνουν κάποια χρήματα τον χρόνο για να γίνουν τα συνέδρια του KDE, Η canonical και η Suse όμως στο gnome δίνουν πληρώμενους developers οι οποίοι φτιάχνουν bugs, γράφουν κώδικα κτλ. Γιατί οι εκδόσεις που έχουν επί πληρώμη τρέχουν μόνο gnome οπότε ουσιατικά βοηθάνε μόνο το gnome γιατί από εκεί βγάζουν λεφτά. Τα παιδια στο KDE κάνουν απίστευτη δουλειά, αλλά όπως έχουν πει πολλές φόρες δούλευουν στα όρια τους και δεν παίρνουν ιδιάτερη υποστήριξη απο τις μεγάλες εταιρείες.
  2. linkdesink

    Kde ή Gnome;

    Εξαρτάται τι ψάχνεις, και τα δύο είναι πολύ καλά άλλα πολύ διαφορετικά. Το KDE είναι πολύ περισσότερο παραμετροποιήσιμο και οι εφαρμογές του γενικά είναι καλύτερες όχι όλες αλλά αρκετές από αυτές. Το πρόβλημα του KDE είναι ότι προσπαθεί να κάνει τα πάντα και για αυτό είναι λιγότερο σταθερό από το gnome, κακά τα ψέματα είναι πιο buggy. Γενικά το KDE έχει λιγότερους devs και ειδικά πληρωμένους που να δουλεύουν full time σε αυτό και κάποιες φορές αυτό φαίνεται. Το gnome φαίνεται πιο όμορφο αν και γούστα είναι αυτά κυρίως λόγω του gnome HIG, κάθε εφαρμογή πρέπει να πληρεί κάποια standards αισθητικά για να είναι μέρος του gnome, αυτός είναι ο λόγος που όλα στο gnome δείχνουν ποιο ομοιόμορφα, ενώ στο KDE κάθε εφαρμογή δείχνει διαφορετική. Επίσης το gnome έχει καλύτερη Wayland υποστήριξη, Σε αυτό που είπες για το email στο KDE η KDE PIM σουίτα τους είναι σπασμένη πάνω από δέκα χρόνια από KDE 4 εποχή. Γενικά η άποψη μου είναι οτι το gnome έχει λιγότερα feature αλλά σχεδόν όλα δουλεούν σωστά, ενώ το KDE έχει πολυ περισσότερα αλλά κάποια απο αυτά είναι σπασμένα μερικά εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
  3. Έχουν θέμα με το maintenance των πακέτων εδώ και κάποιο καιρό, νομίζω ίσως παίζει ρόλο το οτί δεν έχουν κάποια εταιρεία από πίσω να χρηματοδοτεί την διανομή. Το χειρότερο ήταν πέρσι νομίζω είχαν αφήσει gcc και glibc για έξι μήνες χωρίς update, και υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας με τις εκδόσεις στα ρέπο του arch, μάλιστα η fedora είχε πατσαριστεί ,υπάλληλος της red hat είχε φτιάξει το patch και στο arch δεν είχαν κάνει τίποτα.
  4. Εφόσον έχεις πειραματιστεί και με μνήμες και τα λοιπά μαλλον θέμα με την motherboard πρέπει να είναι. Εμένα το laptop είναι πέντε ετών οπότε δεν αξίζει με την καμιά να αλλάξω motherboard με την πρώτη ευκαιρία θα το αλλάξω...Σίγουρα εφόσον μπορείς και κρίνεις ότι δεν αξίζει καλύτερα να πας για αλλάγη. Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται στο ένα λειτουργικό να έχεις πρόβλημα ένω στο άλλο όχι απο την στιγμή που το hardware έχει πρόβλημα...μου φαίνεται παράξενο...
  5. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (σχεδόν) φίλε μου.Από τον Μαίο το laptop μου τρέχει μόνο linux και δεν μπορώ να εγκατασήσω τα windows 7/8.1 δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λήθει ακόμα. Αρχικά δεν μπούσα να μπω καν στο setup των windows. Ύστερα από άπειρες δοκιμές ανακάλυψα ότι αν απεργοποίησω την κάρτα ήχου από το bios τα 8.1 εγκαθίστονται αλλά όχι τα 7.Βέβαια και τα 8.1 δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί στο πρώτο restart μετά το install τώνε μπλέ οθόνη με κωδικό power state driver failure. Και μετά όταν μπαίνω παλί το pc δεν κάνει restart και shutdown ούτε πέφτει σε sleep.Και στο άκυρο σύνεχιζει να βγάζει που και που μπλε οθόνες πάντα με κωδικό power state driver failure.Δοκιμάσα update των windows,chipset drivers και γενικά όλων των drivers όπως επίσης και ξανάεγραψα το BIOS καθώς δεν υπάρχει νεότερη έκδοση αλλά τίποτα. Μερικές προτάσεις έλεγχος δίσκου με το iso του κατασκευαστή και έλεγχος μνημών με το memtest iso,Δοκιμή κλεισίματος των περισσότερων συσκευών από το BIOS καθώς επίσης και επαναγορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο BIOS. Αλλαγή του Sata controller από το bios από AHCI σε IDE και το ανάποδο. Αποσύνδεση άχρηστων usb συσκευών όπως εξώτερικοί σκηροί άσε πάνω μόνο ένα mouse. To ότι σού κλείνει το pc μπορεί να είναι κάποια πολή γρήγορη μπλε οθόνη αν και κανονικά θα έπρεπε να κάνει restart....ίσως υπερθέρμανση αλλά χλωμό το κόβω. Y.Γ Ακόμα τρέχω linux και ή καρτά ήχου παίζει τέλεια μάλλον έχω hardware problem με την motherboard...Βέβαια σε linux το laptop πάει σφάιρα χωρίς κολλήματα...Θ θέος και η ψυχή του πραγματικά...
  • Δημιουργία νέου...