Προς το περιεχόμενο

tommy2486

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    64
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Ενδιαφέροντα
    Software Engineering

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.347 προβολές προφίλ

tommy2486's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

44

Φήμη

  1. Καλησπέρα στην παρέα. Παιδιά αν κάποιος είναι να παραλάβει η έχει παραλάβει την οθόνη και δεν την θέλει ας με ενημερώσει γιατι δυστηχώς δεν την πρόλαβα την προσφορά.
  2. Εχει άλλα specs αυτό που έβαλες στο link σε σχέση με αυτό το TS
  3. Και σε εμένα που έχω παίξει ήρθε το refund. Δεν έχω δοκιμάσει αν ανοίγει πλέον το παιχνίδι αλλά φαντάζομαι δεν θα ανοίγει. Το αστείο είναι πως επειδή είχα πληρώσει μέσω PayPal με είχε χρεώσει 74 λεπτά και στο refund πήρα πίσω 69 λεπτά.
  4. Άλλαξε η τιμή στα 199. Κλασική τακτική από το συγκεκριμένο κατάστημα.
  5. Εγώ πήγα μία σακούλα στον βασιλόπουλο με 500 ευρώ σε κέρματα. Τους τα άφησα να τα μετρήσουν και το απόγευμα πέρασα και πήρα 500 ευρώ σε πενηντάρικα. Δεν έμεινα εκεί όταν θα τα μετρούσαν καθώς γνώριζα την υπεύθυνο και επειδή είχα δουλεία έφυγα. Επίσης δεν τους ζήτησα εγώ να μου τα χαλάσουν αλλά με ρώτησαν αυτοί αν έχω να τους δώσω γιατί τους είχα δώσει και παλαιότερα.
  6. Προσπάθησε να επιβεβαιώσεις ότι όντως ο θόρυβος προέρχεται από πάνω. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο προηγούμενο μου σπίτι νόμιζα ακριβώς το ίδιο με σένα και τελικά όλος ο θόρυβος ήταν από του από κάτω. Τελικά το κατάλαβα όταν πήγα στις 12 το βράδυ στους από πάνω και ο θόρυβος ακουγόταν και εκεί. Όταν κατέβηκα έβαλα το αυτί μου στο πάτωμα και διαπίστωσα όντως ότι είναι από κάτω. Επίσης στο καινούργιο (έχω ταράτσα από πάνω μου) μου ένα βράδυ νόμιζα ότι ο από κάτω έκανε εργασίες στη μία το βράδυ. Δεν άντεξα και κατέβηκα και του χτύπησα και ο άνθρωπος ήταν στην ίδια κατάσταση με μένα και νόμιζε ότι εγώ έκανα τον θόρυβο. Τελικά ήταν αυτός που έμενε κάτω από αυτόν.
  7. Δεν θέλω να ανοίξουμε συζήτηση περί ηθικής. Όταν δίνεις μαύρα λεφτά το κάνεις για την πάρτη σου για να έχεις μεγαλύτερο κέρδος και τυπικά κλέβεις εκτός από του εργαζόμενους και την επιχείρηση που δεν κάνει την ίδια λαμογιά με εσένα. Μακάρι να κλείνανε όλες τις επιχειρήσεις που δουλεύουν με μαύρα. ΥΓ. Ένας εργοδότης που θέλει να είναι νόμιμος μπορεί να προσφέρει εναλλακτικά κάποιες παροχές (κουπόνια, ιδιωτική ασφάλεια υγείας κ.α) αντί να δίνει μαύρα λεφτά. Και ο εργοδότης θα είναι νόμιμος και ο εργαζόμενος εξασφαλισμένος στο να μην χάσει τα μαύρα λεφτά κάποια στιγμή.
  8. Φίλε μου έχεις δίκιο για την συγκεκριμένη περίπτωση στο θέμα της πλήρης απασχόλησης (και ας υποβαθμίζεις το θέμα της σύνταξης), αλλά με επιβεβαιώνεις πλήρως πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα λαμόγια αφεντικά αλλά και το άτομα που επιζητούν μαύρη εργασία.
  9. Όσο ηλίθιο είναι πχ που ένας ντελιβεράς που κολλάει μισά ένσημα και μάλιστα όχι για όλο το μήνα και αν πάθει ατύχημα θα πληρωθεί με τον μισθό που δήλωνε. Αν χρειαστεί να δικαιολογήσει μία αγορά αυτοκινήτου θα πληρώσει φόρο και κάποια στιγμή που θα πλησιάζει η σύνταξη και δεν θα μαζεύει τα ένσημα εκεί να δεις ηλίθιο που θα είναι. Συμφωνούμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα των δύσκολων καιρών που ζούμε. Τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν ακόμη και με το καλό ΠΑΣΟΚ. Εκεί να δεις μαύρη εργασία. Το πρόβλημα είναι θέμα νοοτροπίας. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που εκβιαστικά αποδέχονται να εργάζονται με μισά και καθόλου ένσημα, αλλά υπάρχουν και πολλοί που είτε το επιζητούν είτε δεν σκέφτονται πόσο επιζήμια είναι για αυτούς μακροπρόθεσμα. Κλείνοντας παραθέτω παράδειγμα γνωστού μου σε εταιρεία security. Δουλεύουν 12 ώρες και τους λένε 3 ευρώ την ώρα με 8 ώρα ένσημα ή 3.5 τελείως μαύρα. Και επέλεξε το δεύτερο γιατί λέει θέλει να μαζέψει λεφτά να πάρει αυτοκίνητο. Οπότε σίγουρα φταίνε τα λαμόγια οι εργοδότες αλλά φταίμε και εμείς. Και στην σύμβαση πρόσληψης τι υπογράφεις; Εκεί το μόνο ποσό που υπάρχει είναι το μικτό.
  10. Σχετικά με το μικτο πόσο σε νοιάζει γιατί αυτό είναι το ποσό που θα υπογράψεις. Τώρα στο άλλο θέμα με τα μαύρα προφανώς και θα μπορούν να δικαιολογησουν όσο μπορούν με το βασικό μισθό. Πχ ο βασικός μισθος είναι 585 μικτά 490 καθαρά σύνολο 6880 το χρόνο καθαρά. Άρα αν κάποιος φιλοξενείται και δεν έχει αυτοκίνητο η εφορία του χρεώνει τεκμήριο διαβιωσης 3000 ευρώ άρα τα υπόλοιπα 3880 τα θεωρεί ότι μπορεί να τα βάζει στην άκρη. Δηλ χοντρικά σε 3 χρόνια δικαιολογίες ένα αυτοκίνητο 10.000. Δάνειο και πιστωτική δύσκολα. Επίσης βγαίνει χαμένος και στο θέμα σύνταξης και σε τυχόν αποζημίωση.
  11. Σε εταιρείες φίλε μου. Πάντα σου αναφέρουν τα μικτά και ενίοτε και τα καθαρά που αναλογουν. Σου αναφέρουν πάντα τα μικτά γιατί αυτό είναι και το ποσό που θα υπογράψεις στην σύμβαση προσλήψης.
  12. Ναι λογικό εσύ καταλαβαινεις αυτό που αναφέρεις για τα τσεπάτα, αλλά εγώ μαζί με τον TS και ενδεχομένως με την πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται χωρίς μαύρα καταλαβαίνουμε το φορολογητέο ποσό. Γενικά σε όσες συνεντεύξεις και αν έχω παρευρεθεί θα ακούσεις για μεικτό μισθό και για καθαρό(φορολογητέο). Η όποια παρακράτηση θα έρθει μετά την και θα συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες πχ πολύτεκνος.
  13. Γενικά στην αγορά υπάρχει ο μικτός και ο φορολογητέος καθώς ο τσεπάτος εξαρτάτε ο από την φορολογία που δεν είναι ίδια σε όλους (Παντρεμένος, παιδιά, ΑΜΕΑ). Το χρόνου μπορείς να παίσει και άλλο το αφορολόγητο οπότε έμμεσα τα τσεπάτα να μικρύνουν. Τι εννοείς ότι μπερδεύομαι και η εφορία δεν μου κρατάει τπτ. Αφού μόνο σου το λες ότι ο εργοδότης μου παρακρατεί το ποσό και το αποδίδει άμεσα στην εφορία.
  14. Αυτά που περιγράφεις ισχύουν για τον εργοδότη. Αυτός βγαίνει κερδισμένος. Δηλαδή το ποσό των 3300 θα το βάλει στην τσέπη του ο εργοδότης. Ο εργαζόμενος θεωρητικά κερδίζει τα 564 που δεν θα χρειαστεί να καταβάλει σαν φόρο εισοδήματος, αν είναι πολύ πιθανόν τα 300 ευρώ που είναι μαύρα να μην του τα δίνει στα δώρα και στην άδεια 3x300 = 900 ευρώ. Ο εργαζόμενος βγαίνει σίγουρα χαμένος σε χαμηλό καθαριστικό (για αγορές, δάνειο, πιστωτική), ένσημα και αναρρωτικών επιδομάτων. Μην μπερδεύεις το αφορολόγητο με το εισόδημα. Το 952 ευρώ είναι το μικτό μηνιαίο εισόδημα. Στο μικτό μηνιαίο εισόδημα εφαρμόζεται κράτηση 16% που είναι η εισφορά για το ΙΚΑ του εργαζομένου(είναι άλλο πόσο από αυτό που θα καταβάλει και ο εργοδότης). Οπότε 952 * 16%=152 ευρώ. Δηλαδή το καθαρό φορολογητέο εισόδημα είναι 800 ευρώ. Αν η εφορία δεν σου παρακρατεί κάποιο ποσό από το εισόδημα σου τότε εσύ θα πληρώνεσαι 800 ευρώ και στο τέλος θα σου ζητήσει φόρο 563 ευρώ. Αλλιώς η εφορία σου παρακρατεί 41 ευρώ το μήνα και στο τέλος δεν πληρώνει φόρο. Και στις δύο περιπτώσεις το φορολογητέο εισόδημα σού είναι τα 800 ευρώ καθώς ο φόρο που θα προκύψει είναι παράγοντας πολλών παραμέτρων.
  • Δημιουργία νέου...