Προς το περιεχόμενο

Backpacker

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    787
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με Backpacker

  • Ημερομηνία γέννησης 4 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ικαρία
  • Ενδιαφέροντα
    Backpacking, Gaming, Cinephile, Series addict

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ικαρία

Πρόσφατες Επισκέψεις

10.229 προβολές προφίλ

Backpacker's Achievements

Experienced

Experienced (12/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

4k

Φήμη

  1. Ρε φιλε εχεις συμβολαιο μεχρι το 2027 τι κάθεσαι και ασχολείσαι? Ας την να ζηταει οτι θελει. Δεν εχει πραγματικα καμια μοχλευση και εσύ τις έχεις όλες. Το καλύτερο για αυτήν με τα υπαρχοντα δεδομενα ειναι να συνεχισεις να της δινεις τα μαυρα που της δινεις τωρα εξτρα απο αυτα που γραφει το συμβολαιο. Αν ειναι τοσο χαζη και πιεσει παρα πολυ ξεκινας να δινεις μονο αυτα που γραφει στο συμβολαιο στην τραπεζα μεχρι το 2027 και ας την να τραβαει τα μαλλια της δεν μπορει να κανει το παραμικρο.
  2. Εν τω μεταξυ τα δίκτυα ενέργειας των περισσότερων χωρών δεν αντέχουν το καλοκαίρι τον φόρτο απο μερικά αιρκοντίσιον...φανταστείτε να προστεθούν και πόσες δεκάδες χιλιάδες ταχυφορτιστές που ο καθένας από αυτούς ισούται με 10-15 AC έκαστος. Δεν αναφέρω καν το ανέφικτο κατασκευής ολων αυτων των ταχυφορτιστων που χρειαζονται στις μεγαλυτερες μητροπολεις του πλανητη που χωροταξικα δεν υπαρχει χώρος ουτε για καρφίτσα.
  3. Δίκιο έχει. Όλες αυτές οι παρανοικές προθεσμίες ειδικά της ΕΕ ειναι απλά για γέλια. Το πετρέλαιο ειναι παντού δεν μπορείς να το ξεκόψεις έτσι. Τα κόστηα αντικατάστασης του ειναι σε δυστοπικά επίπεδα και με τις οικονομίες των χωρών σε χάλια κατάσταση όλα αυτά μοιάζουν τελείως παραμύθια.
  4. Καλά πολλές εταιρείες έχουν βάση σε ευρωπαικη πόλη αλλά όλο το προσωπικό που δουλεύει remote το δηλώνουν σε νησιά εξωτερικου (φορολογικους παραδείσους) σε εταιρίες βιτρίνες με βάση εκει. Isle of Man κλασσικη περίπτωση τέτοιου μέρους από προσωπική εμπειρία στην περίπτωση μου.
  5. Backpacker

    E-shop.gr

    Εγώ που είχα παραγγείλει το Football Manager πριν κανα 2 βδομαδες ήρθε κανονικά σε 3 μέρες μέσα. Επαρχία Σέρρες.
  6. Σίγουρα είσαι σε μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο πένθους ακόμα. Συνήθως αυτές οι περίοδοι δεν ειναι καλές για να πάρει κάποιος αποφάσεις ζωής.
  7. Οχι μπορει..το πιο πιθανο αυτο ειναι. Ειδικα Θεσσαλονικη και Αθηνα θα τα πιασουν οι τοπ των τοπ απο τη σχολη αρα ολοι οι υπολοιποι επαρχια.
  8. Δεν παίζει ρόλο η εντοπιότητα για δικαστικούς υπαλληλους. Οι επιτυχόντες που μπαίνουν στη σχολή όταν την τελειώσουν ανάλογα την σειρά που είχαν σε αυτή (βαθμο δλδ) συμπληρώνουν ένα αντίστοιχο μηχανογραφικό με τις πόλεις που είναι διαθέσιμες εκείνη τη χρονια. Καθε χρονο αλλαζει και ο αριθμος των εισαχθεντων και φυσικα οι πολεις με τα δικαστηρια που ειναι διαθέσιμα. Και για κάποια χρόνια δεν μπορεί να κανει καποιος ούτε καν αίτηση μετάθεσης.
  9. Εντάξει ΕΠΟΠ πάνε άτομα με κανενα χαρτι και προσον στα χέρια τους. Προφανως για αυτους η σιγουρια ενος μισθου ειναι μεγαλο δελεαρ. Άτομα που αν δεν μπαινανε ΕΠΟΠ στον ιδιωτικο τομεα θα δουλευαν σε θέσεις ανιδείκευτων οπως σερβιτοροι-ντελιβεραδες-υπαλληλοι σε βενζιναδικα κτλπ. Εδω μιλαμε για αποφοιτους νομικης. Δλδ δεν ειπαμε να ανοιξεις γραφειο προφανως. Αλλα σαν μισθωτοι ειτε σε ΜΚΟ είτε σε ποσες αλλες εταιρείες κτλπ οι δικηγοροι ευκολα μπορουν να βρουν εναν μισθο πανω απο το 1000αρικο. Αποφοιτος νομικής που παλευει να παρει 900 ευρω μισθο ειναι κατάντια για τις σπουδες του και το διαβασμα που εχει ριξει. Και ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι οι περισσοτερες θεσεις δικαστικων υπαλληλων ειναι Αθηνα ή σε μεγάλες πόλεις και συνηθως ακριβές (Ηρακλειο-Χανια-Πατρα-Σαλονικη-Γιαννενα-Κερκυρα-Ροδο κτλπ) το βιοτικό επίπεδο με αυτό τον μισθουλάκο ειναι πραγματικά χαμηλό.
  10. Γενικά έχει αχανή ύλη και είναι υψηλού επιπέδου. Όχι τόσο όσο για Εθνικη Σχολη Δημοσιας Διοικησης αλλα ενα κλικ πιο κατω. Το θεμα ειναι οτι πολλοι δινουν και τους δυο αρα οι βασεις πανε πολυ ψηλά. Αν αναλογιστείς οτι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αποφοιτοι νομικης (ειδικα στους εισαχθεντες ειναι πανω απο 80-90% το ποσοστό) καταλαβαίνεις οτι έχουν τεράστιο αβαντάζ λόγω εξοικείωσης με την ύλη. Η γραπτή εξέταση γινεται στη Σαλονικη και τα προφορικά περίπου 1-2 μηνες μετά στην Αθήνα. Προσωπικά τόσο διάβασμα για ένα μισθό στα 900 ευρώ δεν τον αξίζει αν με ρωτάς. Ειδικα οταν βλεπω αποφοιτους νομικης να ιδρώνουν για να γινουν μισθωτοί δημοσιου και να παίρνουν τα ίδια με έναν δασκαλο ή με έναν υπαλληλάκο στις εφορίες και τους δήμους το θεωρώ ψιλοκατάντια.
  11. Mini για πάντα! Πανέμορφο μοναδικό στυλ και απαράμιλλη οδηγική εμπειρία.
  12. Ακριβώς. Δεν είναι τυχαίο που έκλεισαν χιλιάδες πρατήρια τα τελευταία 10 χρόνια. Πρέπει να έχεις όνομα στην πιάτσα...να είσαι σε καλό σημείο. Και να έχεις και αρκετό αέρα από πίσω ώστε να αντέχεις να δίνεις πιστώσεις σε επαγγελματίες (φορτηγα-νταλικες-λεωφορεία κτλπ) ή ακομα καλύτερα να χτυπάς δημόσιους διαγωνισμούς για ανεφοδιασμούς δημοσιων υπηρεσιών και θέρμανση τους γιατι το κράτος πληρώνει με 2-3 μήνες καθυστερηση μπορει και παραπάνω.
  13. Στο κέρδος παίζουν συνήθως 5-8 λεπτά το λίτρο. Τα λειτουργικά παίζουν τεράστιο ρόλο. Παίζει ρόλο αν ειναι ιδιοκτητο το μαγαζι. Αν ειναι ιδιοκτητο και το κτιριο. Αν εχει δικα του βυτία. Τι τζίρους κανει. Αν καποιος ειναι τρελο περασμα και τζιραρει πολυ τοτε προφανως τον παιρνει να εχει 1-2 λεπτα μικροτερο κερδος στο λιτρο γιατι τα βγαζει στον συνολικο τζιρο. Επίσης δεν εχουν ιδιο κέρδος σε ολα τα καύσιμα πχ στην 100αρα βενζινη θα εχει 1-2 λεπτα κερδους περισσοτερο στο λιτρο απο οτι στην απλη 95αρα γιατι στην πρωτη τζιράρει περισσοτερο και στοχεύει και σε διαφορετικο κοινο. Κάποιος που βαζει 100αρα πχ προφανως εχει οικονομικη ανεση και κοιταει την ποιοτητα αρα δεν τον νοιαζει η τιμη αν θα ειναι 2-3 λεπτα ακριβοτερη. Οι τιμές δεν αλλάζουν αυτόματα με τους εφοδιασμους. Αλλαζουν οποτε πουλησεις το καθε καυσιμο. Πχ σε μια δεξαμενη 10 κυβικων (δλδ 10.000 λιτρα) Οταν εφοδιαζει καποιος δεν το κανει ουτε οταν αδειαζει η δεξαμενή ουτε την γεμιζει φουλ φυσικα οταν εφοδιασει. Αν εχει μεσα ακομα 2 κυβικα με Χ τιμη οταν φερει το βυτιο για ανεφοδιασμο και βαλει αλλα 5 κυβικα δεν θα αλλαξει την ιδια στιγμη. Θα πουλησει τα "παλια" 2 κυβικα με την τιμη που τα ειχε παρει και μετα θα αλλαξει τιμη για τα νεα κυβικα που προστεθηκαν. Αυτο ειναι το σύνηθες στα ιδιοκτητα. Στα εταιρικα προφανως αλλαζουν μαζικα και ταυτόχρονα τιμές ανεξαρτήτως εφοδιασμών γιατι εχουν και συμφωνιες με τους διαχεριστες να πουλανε ιδια τιμη. Δεν κοντραρονται μεταξυ τους δεν ειναι χαζοι.
  14. Το Apple TV σχετικα με τον ανταγωνισμο εχει πολυ μικρότερη ποικιλία...αλλά αυτό για μενα ειναι καλο γιατι πραγματικα οτι βγαζει ειναι ποιοτητα. Ted Lasso - οτι πιο feel good εχει βγει ποτέ Defending Jacob - μινι σειραρα!! Mythic quest - τρελο γέλιο Morning Show - σειράρα SILO - πολύ δυνατό! See - πολύ δυνατό! Black Bird - απίστευτο Severance - θα γράψει ιστορία Hijack - Πολύ καλό σε κρατάει κολλημένο Platonic και Trying - Ωραίες κωμωδίες και οι δύο που όμως αγγίζουν και πιο ευαίσθητα θέματα Foundation - Τίμια σειρά Shrinking - Αξιοπρεπέστατη
  15. Οταν είμαστε ακόμα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι στα 0,42 περίπου δεν μπορω να φανταστώ να πέφτει μέσα στο καταχείμωνο που οι καταναλώσεις ανεβαίνουν κατά πολύ. Έστω λιγο πάνω θα πάρει. Άρα στο καλύτερο σενάριο αυτοί του benefit και αυτοί του κοντρολ θα πληρώνουν τα ίδια κατά 95% απλά με διαφορετικά προγράμματα απλά αυτοί του κοντρολ δεν θα έχουν το μυαλό τους να τσεκάρουν τιμές μη ξεφύγει η τιμή.
  • Δημιουργία νέου...