Προς το περιεχόμενο

dimitridegrecia

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    354
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με dimitridegrecia

  • Ημερομηνία γέννησης 07/11/1988

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

dimitridegrecia's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

440

Φήμη

  1. Δεν γουστάρω Apple για άλλους λόγους, αλλά αν τα κάνει έτσι όπως τα δείχνει απλά ότι πιο άρρωστο έχω δει. Θα το παιρνα μόνο και μόνο για να δω το επερχόμενο Oppenheimer σε 70mm IMAX με αυτό χαχα
  2. Υστεροφημία (legacy) λέγεται κανονικά, άσχετα αν το έχουμε δει -λανθασμένα- πολλές φορές σε ταινίες κτλ, και ναι, συμφωνώ μαζί σου. Υ.Γ. Ακόμα και το κληροδότημα προς την ανθρωπότητα πιο σωστό θα ήτανε, κληρονομιά λαμβάνεις (κληρονομώ-κληροδοτώ). Α ρε ινσόμνια καιρό είχα να γράψω σχόλιο χαχα
  3. Ε άμα καταφέρει να βγάλει θέματα και στο δίσκο της μιας εκ των δυο πιο πολυαναμενόμενων συσκευών (δλδ σε ένα "halo" drive - see what I did there😝) τότε πάει χαμένη. Άλλο ο δίσκος των 40 ευρώ για να βάζουμε μέσα παραγωγές dorcel tv και άλλο ο ssd του XsX. Λογικά θα χουν πέσει πάνω κατά πάνω.
  4. Όταν ανακαλύπτεις τέτοιο bug, καλό είναι να μην το λες παραέξω και να συνεχίζεις να απολαμβάνεις το τζάμπα ρευματάκι σου. ΑΛΛΑ ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ας φτιάξω ένα βιντεάκι στο γιουτιουμπ να νιώσω κι εγώ η μοναδική χιονονιφάδα λίγο σημαντικός. ΠΑΡΤΑ ΤΩΡΑ
  5. Δεν ξέρω για τις μετοχές τι ακριβώς παίχτηκε (δεν νομίζω να ξέρει και κανένας χαχα), απλά μιας και διαβάζω για τετραετή συνεργασία υποθέτω οτι κάποιο συμφέρον έχει και η Vodafone... Μήπως επειδή είναι MVNO (virtual πάροχος δλδ) εξαιρείται από τις προυποθέσεις της ΕΕΤΤ; Λέω τώρα, δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...Αλλά και πάλι, εσωτερικά και μεταξύ τους τα κανονίζουν, εδώ συμπνέουν οι 3 ανταγωνιστές στην τιμολόγηση, Nova και Vodafone θα διαφέρανε; (Κάπου εδώ μπαίνει το meme με τους δύο Σπάιντερμαν χαχα)
  6. Μερικοί (οι περισσότεροι) εδώ μέσα, καλό θα ήταν να ψάξετε λίγο τι συμβαίνει με τη Nova (ή να διαβάσετε όλο το άρθρο έλεος). Θα λειτουργεί ως MVNO. Μέσω Vodafone θα εκπέμπει, στις ίδιες κεραίες. Απλά αντί να βλέπεις Vodafone στο κινητό σου, θα βλέπεις πάροχο Nova. Όπου είχες και δεν είχες σήμα με Vodafone, το ίδιο θα είναι και με Nova. Επίσης, η Vodafone έχει μεγάλο ποσοστό μετοχών στη Nova. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: 1) Δεν μιλάμε για καινούριο πάροχο. 2) Δεν μιλάμε για 4ο παίχτη που "σπάει" το καρτέλ (λες και αν ήταν 4ος παίχτης θα το έσπαγε αλλά τεσπα) 3) Δεν μπορεί να κάνει καλύτερες προσφορές από τη Vodafone στην κινητή. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ. Τις προσφορές θα τις κάνει σε αυτούς που έχουν Nova Triple Play κτλ. με δώρο π.χ. Novacinema ή Αθλητικά ή σε Nova Energy. Η Vodafone ΠΟΤΕ δεν θα αφήσει να μπει σαν νέος παίκτης και να της μειώσει το πελατολόγιο. Θα προσπαθήσει να τσιμπήσει πελάτες από Cosmote Κινητή και TV για να ρίξει τα ποσοστά τους. Εγώ απότι καταλαβαίνω, όποιος προεγγραφεί και εγκριθεί θα έχει ΔΩΡΕΑΝ το πρόγραμμα αυτό, έως ότου τελειώσει η δοκιμαστική περίοδος και αρχίσει να χρεώνεται. Δεν ξεκινάει δλδ με 15 ευρώ το μήνα από την πρώτη μέρα. Σας παρακαλώ να μην ακούμε βλακείες τύπου "πω και θα ψάχνεις σήμα και δεν θα βρίσκεις" "που πας ρε Νοβα με 8 ευρώ τα 2GB" και άλλα ευφάνταστα σχόλια, nothing new here. BTW Εγώ που έχω δύο full pack στο όνομά μου στη Nova, έχω 50ρι VDSL, απεριόριστα κινητά και 60 λεπτά διεθνή με 37,90 το μήνα το καθένα (του πατέρα μου και το δικό μου). Αν σε μένα μου κάνουνε προσφορά για π.χ. 100ρι VDSL δωρεάν και μου κρατήσουνε την ίδια τιμή που πληρώνω τώρα στο συμβόλαιο στη Vodafone για το κινητό, φυσικά και θα πάω, βλάκας θα ήμουν αν δεν πήγαινα. Που τα είδατε τα 60ρια και τα 70ρια το μήνα δεν ξέρω...αυτά είναι τιμές καταλόγου...πάρτε στο τηλεφωνικό κέντρο και ζητήστε να σας πάρουν από το τμήμα προσφορών.
  7. Καλό σαν σκέψη, Ελλάδα δεν θα υλοποιηθεί ούτε για αστείο και φυσικά επιφυλασσόμεθα για την "διαγραφή" δεδομένων (αν και προσωπικά δεν με νοιάζει και τόσο). Εδώ δεν μπορούμε να επιβάλλουμε ώρες κοινής ησυχίας στις εισπρακτικές και τα τηλεφωνικά κέντρα και θα βάλουν από μόνοι τους να φαίνεται ποιός σε παίρνει;;; ΚΛΑΙΩ. Για Αμέρικα καλό είναι..
  8. Διαβάζοντας 5 σελίδες σχόλια, προς έκπληξή μου, συνειδητοποίησα το εξής: Κανείς δεν έχει αναφέρει το σωστό λόγο που κάποιος δίνει και κάποιος λαμβάνει tip. Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Ο σερβιτόρος, ντελιβεράς, κούριερ, βενζινάς κτλ, εάν γνωρίζει οτι θα πάρει φιλοδώρημα κάνοντας υπέρ του δέοντος καλά τη δουλειά του, τότε θα την κάνει έτσι ακριβώς. Αν γνωρίζει οτι δεν θα πάρει ούτε σεντ αν δεν λέει καλημέρα, αν σου πετάει το φαγητό, αν δεν χαμογελάει, αν δεν σου προσφέρει να σου καθαρίσει τα τζάμια γιατί έβαλες 50-60 ευρώ βενζίνη, τότε θα αποφύγει αυτές τις συμπεριφορές. Το φαγητό μας και τη βενζίνη μας θα την πάρουμε. Αν όμως ο άνθρωπος με τον οποίο συναναστρέφεσαι (έστω και για δευτερόλεπτα) προσωπικά, κάνει την εμπειρία πιο ευχάριστη και που ξέρεις, σου φτιάξει και τη μέρα, τότε το πρέπον είναι να ανταμοιφθεί... Έχω ζητήσει πίσω το τιπ γιατί σχεδόν μου πέταξε το φαγητό από το ασανσέρ και ούτε ευχαριστώ δεν είπε. Του είπα μάθε να λες ευχαριστώ και την επόμενη φορά θα σου δώσω τα διπλά (στεναχωρήθηκα αλλά πείσμωσα - σκεφτόμουν όμως οτι ίσως έτσι να τον κάνω καλύτερο άνθρωπο ). Δεν σου έκανα τίποτα, το φαγητό μου παρήγγειλα, αν δεν ήμουν εγώ και άλλοι τόσοι μπορεί να ήσουν άνεργος. Πες ένα καλησπέρα, ένα καληνύχτα, ένα καλή όρεξη, ένα ευχαριστώ. Πες ένα "τούμπανο το εργαλείο, πένα το αμάξι, πανέμορφο το αυτοκίνητό σας", δεν χάνεις τπτ, μπορεί να μη σου δώσω τιπς γιατί δεν συνηθίζεται, αλλά που ξέρεις, ίσως έρχομαι μόνο σε σένα για βενζίνη...Ρώτα με πως ήταν το φαγητό μου (όχι επειδή σε υποχρεώνει το αφεντικό). Πρότεινέ μου κάτι στον κατάλογο που δεν το έχω δει...Το καταλαβαίνω οτι στο τέλος της βάρδιας μπορεί να σαι πτώμα, να σαι εκνευρισμένος, το κεφάλι σου να ναι καζάνι. Όπως κι εγώ στη δουλειά μου όμως, θα μιλήσω ευγενικά, έστω και τυπικά. Το ελάχιστο που περιμένω είναι το ίδιο. Δεν έχω κολλήματα με πληθυντικούς ευγενείας κτλ, η ευγένεια πηγάζει από μέσα σου και ακούγεται στον τόνο της φωνής σου. Και πες με μάγκα μου, αγορίνα, μπρο, όπως γουστάρεις. Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, αλλά η ευγένεια είναι στη φωνή. Ο κούριερ που κολλά χαρτάκια και με κοροιδεύει μέσα στη μούρη μου, όχι τιπς δεν θα πάρει, θα φάει κράξιμο. Ο κούριερ που θα με πάρει στο κινητό και θα προσπαθήσει να με εξυπηρετήσει (να αφήσει αλλού το πακέτο, να με περιμένει, να κανονίσω άλλη μέρα και ώρα) θα του αφήσω τιπ (ή έστω τα ψιλά της αντικαταβολής). ΟΧΙ γιατί είναι υποχρέωσή μου, αλλά γιατι το ΚΕΡΔΙΣΕ. Υ.Γ. Επίσης αναλογιστείτε το εξής: Εάν πας σε μια ταβέρνα, και δεν σου αρέσει το φαγητό, έχεις το δικαίωμα της επιλογής να μην ξαναπάς. Αν παραγγείλεις από κάπου φαγητό και ο ντελιβεράς είναι αγενέστατος, έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις ντελιβερά; Άρα, το φιλοδώρημα είναι ο τρόπος εξασφάλισης της ποιότητας ΚΑΙ στο ντελίβερυ. Υ.Γ.2 Εάν όλοι εφαρμόζαμε τα παραπάνω, το επίπεδο υπηρεσιών που θα λαμβάναμε θα ήταν έτη φωτός μπροστά. Και αντίστοιχα οι δουλειές αυτές θα ανταμείβονταν πολύ καλύτερα απ'οτι δυστυχώς ανταμοίβονται τη σήμερον ημέρα. WIN-WIN.
  9. Νομίζω οτι κόλλαγε λόγω των συνδέσεων των εκάστοτε μαθητών, λογικά δεν έχει σχέση με την δική σου ταχύτητα σύνδεσης ή λαπτοπ. Αλλά λογικό μου φαίνεται για τις πρώτες μέρες...Με δεδομένο την ψηφιακή εξέλιξη της χώρας και παλαιότερα παραδείγματα, το οτι λειτούργησε τόσο γρήγορα το σύστημα και δεν έπεσε τελείως δεν το περίμενα ομολογουμένως (και έκραζα την πρωτοβουλία όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία εγγραφής λέγοντας ποιός θα πάρει μίζα πάλι οεο). Όπως ανέφερε και ο Theo, δεν μπορούν να μπουν άσχετοι απλά και μόνο λόγω της υποχρεωτικής εγγραφής των μαθητών με τα email τους στα οποία τους έρχονται προσκλήσεις με αριθμό "meeting room" και κωδικό. Αν βέβαια τα παιδιά προωθούν τα στοιχεία αυτά σε τρίτους, τότε ναι μπορεί να μπει κάποιος. Παρόλα αυτά, η εκάστοτε δασκάλα έχει παρουσιολόγιο και βλέπει τους μαθητές με τα ονόματά τους, οπότε αν μπει κάποιος άσχετος (όπως κάποιοι γονείς που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν το μάθημα - ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά) μπορείς να τους διώξεις από το meeting room, μιας και ο καθηγητής είναι ο host. Στη μάνα μου έτυχε γονέας μέσα που εμφανιζόταν ως user2, ρώτησε η μάνα μου ποιος είναι και απάντησε η μητέρα του παιδιού, της είπε οτι απαγορεύεται αυτό που κάνει και την kickαρε.
  10. Έχω να πω οτι στο συγκεκριμένο κομμάτι η κυβέρνηση το χειρίστηκε πολύ καλά. Ρύθμισα της μάνας μου που είναι φιλόλογος το λαπτοπ και έχει ήδη κάνει 8 online μαθήματα με 25 μαθητές τη φορά και δεν έχει κάνει κιχ. Ούτε μια πτώση στη σύνδεση. Και είναι εύκολο στη χρήση μιας και όλο το διαχειριστικό κομμάτι είναι από το Υπουργείο και οι μαθητές μπαίνουν με ονοματεπώνυμο στο "meeting" κάθε καθηγητή χωρίς να μπαίνουν άσχετοι ή ανώνυμοι. Μόνο αρνητικό (και δεν έχει να κάνει με την πλατφόρμα) είναι οτι πλέον οι καθηγητές αναγκάζονται να κλείσουν τις κάμερες γιατί τα μλκισμένα τους τραβάνε βίντεο με screen capture ή με το κινητό και τους γελειοποιούν στο Tik Tok.
  11. Γι αυτούς που λέτε οτι κούριερ αφήνουν χαρτάκι χωρίς να χτυπήσουν κουδούνι ισχύει οτι το κάνουν, έκατσα μια μέρα επίτηδες κάτω από τη δουλειά γιατί είχα τις υποψίες μου και περίμενα να έρθει και τον είδα να γράφει το χαρτάκι χωρίς να χτυπήσει (ACS στο κέντρο Αθήνας), τον τράβηξα βίντεο. Την επόμενη μέρα που περιμέναμε την παράδοση το ξαναέκανα και είδα άλλον μεταφορέα να το κάνει πάλι. Επειδή κατάλαβα οτι πρόκειται για πολιτική καταστήματος (δεν θα έδινα έναν άνθρωπο τόσο στεγνά), πήγα με τα δύο βίντεο στο κατάστημα και έγινε της %#$@#ας. Δεν χωράνε να τα βάλουν στα μηχανάκια όλα τα πακέτα και σε αναγκάζουν να πας να τα πάρεις για να γλυτώνουν χρόνο και υπαλλήλους. Για να μη σχολιάσω συμβόλαιο της γυναίκας μου με προθεσμία για υπογραφή και έξτρα λεφτά για αυθημερόν παράδοση από κέντρο Αθήνας για Γλυφάδα έκανε 12 μέρες αρχές Δεκεμβρίου. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ τα κούριερ είναι υποχρεωμένα να περάσουν 2 φορές αν δεν σε βρουν την πρώτη, μην πάτε σαν θύματα στο κατάστημα με την 1η φορά που βλέπετε χαρτάκι. Τα ΕΛΤΑ πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστούν και να φτιάξουν επιτέλους μοντέρνα συστήματα εφάμιλλα των κούριερ. Δεν μπορεί εν έτει 2020 να μου βάζεις ακόμα γραμματόσημα (αφήνω απέξω το κομμάτι του φιλοτελισμού). Ακόμα και σε συστημένα με tracking number να κολλάω γραμματόσημα...πες μου πόσο έχει, εκτύπωσε ένα κουπόνι σε 5 δεύτερα και άντε στην ευχή του θεού.
  12. Είμαστε λίγο για τον γιούτσο στην Ελλάδα. Και εξηγούμαι: Τα ίδια λέγανε οι ίδιοι και οι ίδιοι για το 4Κ, δεν έχει περιεχόμενο, δεν έχει κάρτα γραφικών να το υποστηρίζει, Κωνσταντίνου και Ελένης και μπλα μπλα μπλα. Εγώ ξέρω οτι με i5 και GTX960 έχω native 4K στην 49ρα Samsung JU6000 με το HTPC εδώ και 4 χρόνια. Το Youtube γεμάτο με 4Κ βίντεο (όλοι σχεδόν οι youtubers γυρνάνε σε 4Κ εδώ και χρόνια). Στο κατέβασμα ταινιών πάλι, ότι ταινία βγήκε σε blu ray υπάρχει σε 4Κ για να την κατεβάσεις. Ακόμα και remastered όπως ο Νονός π.χ.. Netflix, Amazon Prime που έχω, παίζουν 4Κ και HDR κιόλας (άσχετα αν εμένα δεν το υποστηρίζει η TV). Με μια αξιοπρεπή ADSL στα 16-17Mbps και βλέπεις άνετα. Με 50ρα VDSL άρχοντας. Το desktop των Windows όταν το βάζεις σε 4Κ είναι άρρωστο, ο χώρος που έχεις να δουλέψεις και η λεπτομέρεια είναι πολύ μπροστά σε σχέση με FullHD. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν το ζήσεις το 4Κ. Και το ίδιο θα γίνει με το 8Κ. Δεν χρειάζεται 70 ιντσών τηλεόραση, γιατί πολύ απλά και στην 50ρα να το βάλεις θα ναι σαν να βλέπεις real life από το παράθυρό σου. Το πίξελ ούτε με μικροσκόπιο δεν θα φαίνεται. Στο γραφείο δουλεύω σε Dell Ultrasharp 24ρα αλλά FullHD και βλέπω τα πίξελ και εκνευρίζομαι. Και σκεφτείτε οτι στο σπίτι είναι τηλεόραση η 4Κ οθόνη, όχι monitor υπολογιστή (με ότι συνεπάγεται σε ακρίβεια χρωμάτων, ζώνες φωτός κτλ). Όσο για το 8Κ περιεχόμενο, ήδη έχει βιντεάκια στο youtube. Δείτε το ίδιο βίντεο σε 4Κ τηλεόραση σε 4Κ και σε 8Κ ανάλυση αντίστοιχα και θα δείτε οτι η διαφορά υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε το FullHD σαν CRT και το 4Κ σαν meh πολύ mainstream. Μην ακούω για ελληνική τηλεόραση. Όποιος βλέπει GNTM και Voice και Καφέ της Χαράς και θέλει ποιότητα 4Κ, συγγνώμη αλλά κλαίω. Είναι σαν να λες οτι θες να δεις western του '60 σε 4Κ. Αν εκείνο δεν γίνεται, τότε ούτε το Καφέ της Χαράς γίνεται. Θα δεχτώ το επιχείρημα μόνο σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που δεν τα μεταδίδει κανείς εδώ στην Ελλάδα ενώ γυρίζονται σε τέτοιες αναλύσεις (π.χ τελικός Champions League ή Ολυμπιακοί Αγώνες). Μην είστε οπισθοδρομικοί και αρνητικοί. Οποιαδήποτε εξέλιξη καλοδεχούμενη. Αν μη τι άλλο, οι τώρα άπιαστες 4Κ OLED, QLED κτλ που κοστίζουν 2-3 χιλιάρικα θα πέσουν στο 500ρι. Δεν σας χάλασε. ΥΓ. Είδα 8Κ στο Plaisio της Αγ. Παρασκευής 70 ιντσών νομίζω και μου πεσε το σαγόνι κόντεψα να μπω μέσα στο πάνελ την κοίταζα από τα 10 εκατοστά και νόμιζα είναι παράθυρο teleport για το Περού (ένα τέτοιο demo έδειχνε).
  13. Αν εννοείς σε φωτογραφία, τότε όχι. Δεν είναι τηλεσκόπιο με φακούς. Την έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τη φάση του Hubble. Είναι αδύνατο να φωτογραφίσεις οτιδήποτε με ακρίβεια σε τέτοιες αποστάσεις. Ακόμα και εκείνη η μαύρη τρύπα που "φωτογράφισε" η NASA νομίζω ότι ήταν ψηφιακή απεικόνιση από δεδομένα που είχε συλλέξει με ραδιοτηλεσκόπιο. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν εξωπλανήτες και το που βρίσκονται, τώρα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν τον κάθε ένα ξεχωριστά για τη σύστασή του και χοντρικά αν μπορεί να στηρίξει ζωή απότι κατάλαβα.
  14. Ρε παιδιά δεν είπε κανείς οτι το ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ως επετειακό ή anniversary η Samsung, απλά ως στρογγυλός αριθμός το 10, θυμάμαι πολλοί περιμένανε να έχει κάνει μεγάλο άλμα η εταιρεία (το οποίο δεν έκανε τελικά και ήταν απλά το επόμενο στη σειρά S τηλέφωνο-ναυαρχίδα). Απλά εννοούσα οτι μου χαλάει τον ψυχαναγκασμό μου! Μην κολλάτε σε μια λέξη λες και μιλάμε με το νομικό τμήμα της εταιρείας!
  15. Μόνο εμένα με χαλάει οτι αυτή η κάμερα έπρεπε να είχε μπει στο 10ρι (ως επετειακό μοντέλο) και όχι στο 11;;;
  • Δημιουργία νέου...