Προς το περιεχόμενο

Deorum

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    132
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Deorum

  • Ημερομηνία γέννησης 22/07/1981

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Deorum's Achievements

  1. Εγώ πάντως, έχω 2-3 μέρες που το ψάχνω. Έχω 10άρα ασφάλεια - 1.5άρι καλώδιο. Τείνω προς 12ρι, inverter πάντα, κλιματιστικό, γνωρίζοντας (πιστεύω) τι σημαίνει αυτό. Έχω διαβάσει πολλές κουβέντες αναλύσεις δεξιά αριστερά, καταλαβαίνω ότι με μια στοιχειώδη αίσθηση του μέτρου δεν θα έχω πρόβλημα. Καίει μαξ 6Α, και στο ξεκίνημα δεν τραβάει (μέχρι και 10πλάσιο διάβασα κάποιος έλεγε εντάξει ψυχραιμία) τόοοοσο ρεύμα παραπάνω αν είναι inverter, και αν είναι για μερικά millisecond δεν υπάρχει θέμα, ούτε στα καλώδια, έχει κάβα άλλα 4αμπέρ εξάλλου για τις άλλες δουλειές, ούτε στην ασφάλεια. Προς τα εκεί καταλήγω, γιατί το να αλλάξεις όλα τα καλώδια δεν είναι εύκολο, και φυσικά δεν μιλάω για τίποτα όργια που έχω διαβάσει/ακούσει και τέτοια, για 18ριά και 24άρια σε "απλές" γραμμές. Η μόνη ρεαλιστική λύση αν τελικά δω ότι δεν με παίρνει, είναι εξωτερικό καναλάκι από τον πίνακα, σε αντίθετη περίπτωση, αν μιλάγαμε για 18ρι να το έβλεπα αυτό το ενδεχόμενο. Τώρα όμως νομίζω με παίρνει να βάλω το 12άρι όπως είμαι. Όπως είπα με μια στοιχειώδη αίσθηση του μέτρου. Η έρευνα συνεχίζεται, γνώμες δεκτές. (δεν έχω καταλήξει, απλά που τείνω λέω, ακόμα το σκέφτομαι)
  2. Δεν μπορείς να ξέρεις όμως ότι ήταν μόνο το κλιματιστικό εκεί πάνω, μπορεί να είχε και το σίδερο, και την σκούπα, και τις τηλεοράσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο? Σωστά?
  3. Ξέθαψα αυτό το θέμα, γιατί ψάχνω και εγώ λίγο το 1.5άρι καλώδιο του σπιτιού & η 10άρα ασφάλεια πόσο μπορεί να αντέξει. Όσους ρωτάω λένε, 2.5άρι καλώδιο για 12ρι AirCondition. Όμως τα νούμερα δεν πολυβγαίνουν, εκτός αν βάζουν πχ άλλα 1500watt για τις υπόλοιπες συσκευές Γενικά αυτό που έχω να προσθέσω, είναι πως το 6.3KW ψύξη, δεν σημαίνει ότι καίει 6.3KW. σημαίνει ότι μπορεί να απάγει τόσο "ογκο" ζέστης, το πόσο καίει είναι διαφορετικό (χοντρικά το 1/3) Δλδ ένα 9άρι Air Condition, καίει περίπου 900watt, και έχει ψύξη δύναμης ~3000watt. Αυτό που λένε, είναι ότι ναι μεν το 12άρι μπορεί να είναι εντάξει (η θεωρεία λέει ότι 10άρα ασφάλεια και 1.5άρι καλώδιο είναι οκ ως 2200watt, άρα το 12άρι aircondition που παίζει στα ~1200watt είναι οκ), αλλά στο άνοιγμά του, τραβάει πάρα πολύ και εκεί ίσως έχεις πρόβλημα. Ισχύει? Το έχει μετρήσει κανείς? Έχει κάποιος ανάλογη πείρα? Ευχαριστώ,
  4. ΟΚ ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. πως βρέθηκε η πόρτα όμως στην κουβέντα μας? Εννοείς ότι αν δεν έχεις προβλέψει πρώτα μια καλή πόρτα, δεν έχει νόημα να σκεφτείς το χρηματοκιβώτιο? Αυτό που λες, για τρύπες κτλ, εννοείς αυτό που λέω, "πακτωμένο", δλδ βιδωμένο στον τοίχο-πάτωμα. ναι? Τελικά μπερδεύτηκα, την μία λες "δεν θα μπουν τυχαία στο σπίτι και θα διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο" (ενθαρρυντικό αυτό, το τυχαίο θέλω να προστατέψω, δεν νομίζω ότι ποτέ θα αποτελούσα στόχο). Δλδ φαντάζομαι λες, ότι έχουν ανοίξει σπίτια συνήθεις διαρρήκτες, βρέθηκαν μπροστά σε χρηματοκιβώτιο, και έφυγαν χωρίς να καταφέρουν να το παραβιάσουν. Και από την άλλη λες, η βασική μέθοδος είναι κουβάλημα, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα. Εννοείς, αν τελικά σε έχουν σταμπάρει και το αποφασίσουν, τότε έτσι θα στο φάνε. Αλλά πρέπει να έρθουν γνωρίζοντας ότι πάνε για χρηματοκιβώτιο.
  5. Προφανώς μιλάμε στα πλαίσια του ρεαλιστικού, ότι κάπως ανοίγονται/όλα ανοίγονται το ξέρουμε
  6. Καλησπέρα, Χρηματοκιβώτια αξίζουν την διαδικασία, τι πιστεύετε? Ανοίγονται? Τα παίρνουν κ τα σηκώνουν όλα μαζί και φεύγουν? (φαντάζομαι θα έχουν ένα σχετικό βάρος..?) Να πω και το disclaimer, δεν είναι ότι έχεις/εχω καμιά περιουσία, αλλά 2-3 πραγματάκια που τα πονάς μπορεί ο καθένας να τα έχει, νομίζω ότι θα έδινα 300€ να τα ασφαλίσω όσο λείπω.
  7. Εντάξει σε βαλίτσα μπαίνει και χειραποσκεύη, δεν είναι και τόοοοσο τραγικό, αλλά στον λαιμό σίγουρα δεν μπαίνει.
  8. Άρα το δείχνεις στην έξοδο. Τελωνείο με Τελωνείο δεν επικοινωνούν. Και εδώ είναι θέμα τύχης. Φοβάμαι ο φακός δεν προσαρμόζεται στην μηχανή έτσι απλά (εκτός αν έχεις δει αθλητικούς ρεπόρτερ να προσγειώνονται έχοντας τα κανόνια φορεμένα...) Είναι μόνο χειραποσκευή ή στην βαλίτσα (αλλά δεν το ρισκάρω εκτός αν ασφαλίζεται, αλλά αν ασφαλίζεται φαντάζομαι τραβάς την προσοχή).
  9. Ευχαριστώ, Θέλω να πω, δεν συνεννοούνται κάπως τα τελωνεία μεταξύ τους? Νομίζω το ΦΠΑ αφαιρείται πλέον απευθείας από το κατάστημα, αλλά και πάλι σου ζητάνε όταν πας στο εκεί τελωνείο να συμπληρώσεις κάτι φόρμες. Αν τους γράψεις κανονικά.... τι θα γίνει? (το έχω κάνει.. ) Η πτήση είναι Τόκυο μέσω Κωνσταντινούπολης και το αντικείμενο ένας μεγάλος φωτογραφικός φακός, αξίας 3-4Κ. Φυσικά και μπορείς να το παίξεις απλά τουρίστας και ότι απλά τον είχες και πριν. ΥΓ. Αν μπει στην βαλίτσα, ασφαλίζεται η βαλίτσα για παν ενδεχόμενο?
  10. Ερώτηση, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί (τοσες σελίδες είναι αυτές) Αν αγοράσεις κάτι από πχ Αμερική ή Ιαπωνία, που θα ταξιδέψεις εσύ προσωπικά ως εκεί. Και το φέρεις στις χειραποσκεύες σου ή στην βαλίτσα σου. Ποιες οι πιθανότητες να πέσεις σε τελωνείο? Και αν ναι, αυξάνονται οι πιθανότητες αυτές αν εκεί πχ το έχεις αγοράσει tax-free? (με την έννοια ότι το δηλώνεις στο δικό τους τελωνείο για να πάρεις την επιστροφή και ίσως βάζουν κανά σημάδι στο διαβατήριο σου?)
  11. Θεωρίες συνωμοσίας για την apple, (και καλά επιτηδες το άφησε, Μάρκετινγ και έτσι) και δεν σκέφτεστε την πιο απλή θεωρία συνομωσίας για το gizmodo (που δεν είναι ούτε καν http://www.) ότι με ξένα κόλυβα κάνει δουλείες. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την πολιτική. Θεωρίες συνωμοσίες για διάφορα πράγματα, και δεν σκέφτεστε την βασική θεωρία συνωμοσίας... ότι αυτός που τα διαδίδει αυτά (και δύσκολα καταρίπτονται) κάτι κερδίζει. Εντάξει, κάποιος πήγε για ποτό και ξέχασε το prototype iphone 4. Γιατί ως γνωστόν πριν κυκλοφορήσουν, τα μοιράζουν σε καμιά 100ριά testers να τα "παίζουν" ελεύθερα για 1-2 μήνες.
  12. Αν η Apple έχει 34.000 άτομα μεταξύ των οποίων καθαρίστριες και φορτηγατζίδες, τι σημαίνει? Μήπως αντίστοιχο ποσοστό -logistics- δεν έχει και η WePad, στα 180 άτομα που απασχολεί? Anyway, το θέμα είναι ότι σε αυτά τα πράγματα υπάρχουν 100δες μικρά πραγματάκια που κάνουν την διαφορά αλλά δεν φαίνονται εύκολα στα specs. Μπορεί η διαφορά να είναι ένα κουμπί στην λάθος θέση, δεν ξέρω. Αλλά αυτό είναι το παν στο software. Εκεί πατάει η apple και εκεί ακριβώς είναι πετυχημένη. Σημειώνω πως δεν έχω καμία απολύτως συσκευή apple, κυρίως λόγω του ότι δεν θέλω να δεσμεύομαι σε προγράμματα. Αλλά όποτε βλέπω από φίλους μου το iphone, δεν μπορώ να μην δεν εντυπωσιαστώ πόσο απλά και εύκολα μπαίνει στο internet και βλέπεις youtube και λοιπές βλακείες, ενώ με οποιοδήποτε latest Nokia που έχει περάσει απο τα χέρια μου, απλά δεν... . Μακάρι να είναι μια καλή απάντηση φυσικά, ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει. Αλλά τις περισσότερες φορές που προσπάθησα να ακολουθήσω εναλλακτικές οδούς (πχ archos αντί για ipod) για να γλιτώσω 10-15%, συνήθως ταλαιπωρηθηκα αρκετά παραπάνω με διάφορα μικροπροβλήματα.
  13. Ξεφεύγουμε απο το θέμα μας, αλλά γίνεται να παίρνεις 25 ένσημα και να έχεις 300ευρώ μισθό (τρόπος του λέγειν ίσως είναι 400 οκ). Με μερική απασχόληση. Με ωρομίσθιο. Υπάρχουν τρόποι.
  14. Αγαπητέ είμαι βοηθός σε λογιστήριο. Αν πάρεις 1000 μικτά ευρώ σε έναν μήνα (μιλάω για ΙΚΑ) τότε παίρνεις στην τσέπη 840 (16% κρατήσεις). Ο εργοδότης πληρώνει άλλα 30% περίπου στο ΙΚΑ. Αυτά δεν αλλάζουν, είναι φίξ. Αν τώρα αυτά τα 1000ευρώ μικτά που πάρεις, μοιρασθούν είτε σε 10 ημ/σθια (10 ένσημα) με 100ευρώ την μέρα είτε σε 25 ημ/σθια (μάξιμουμ) με περίπου 35ευρώ την μέρα. Ίδια λεφτά πληρώνεσαι και ίδιες εισφορές πληρώνει και ο εργοδότης. Στην μία όμως παιρνεις 10 ένσημα, στην άλλη 25. Ελπίζω να το διευκρίνησα. Όπως και να έχει το είπες και μόνος σου. Τα λεφτά είναι βάσει του μισθού. Οι μέρες που δουλεύεις καθορίζουν τα ημ/σθια, και όχι τα λεφτά που παίρνεις. Ο φίλος πιο πάνω είπε πως δούλεψε 140 μέρες και του κολλήσαν 21 ημ/σθια. Ο εργοδότης δεν κερδίζει χρήματα αν σου κολλήσει λιγότερα ημ/σθια. Δεν το έκαναν για να κλέψουν κανέναν, είναι θέμα λαλακίας. Κερδίζουν αν δηλώνουν λιγότερα απο όσα πέρνεις. Άλλο κεφάλαιο αυτό.
  15. Κάναν λαλακία τότε απο εκεί που δούλευες. Τα ένσημα (σωστότερα ημερομίσθια) δεν επιβαρύνουν τον εργοδότη. Ο εργοδότης δεν πληρώνει εισφορές βάσει των ενσήμων. Πληρώνει βάσει του μισθού σου. Θα μπορούσε να σου βάλει πιο πολλά ημ/σθια χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε 1 ευρώ. Αυτό που σου λέω ισχύει 100%.
  • Δημιουργία νέου...