Προς το περιεχόμενο

stefa_1

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    467
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με stefa_1

  • Ημερομηνία γέννησης 05/04/1990

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

stefa_1's Achievements

  1. Καλησπερα, ναι... Τελικα το παρελαβα σημερα. Δεν υπαρχουν σημαδια οτι το δεμα ανοιχτηκε, οποτε δεν ξερω τι παιχτηκε με το τελωνειο, ισως το PostNL πεταει αυτο το μηνυμα ασχετως προορισμου εφοσον ο προορισμος ειναι εκτος Ολλανδιας ? Ποιος ξερει. Επισης ο διανομεας απλα επιβεβαιωσε οτι οι καθυστερησεις ειναι λογω των μπλοκων απ οτι εμαθε οπως και η συσσωρευση δεματων, μιας και δεν ειναι οδηγος φορτηγου που κινειται μεταξυ κεντρων διαλογης για να ξερει περισσοτερες λεπτομερεις π.χ που υπαρχει μεγαλη συμφορηση. Τελος παντων, λυθηκε η απορια μου και ολα καλα. Καλη συνεχεια συμφορουμιτη.
  2. Καλησπερα, εχεις δικιο. Εν τελη εφτασε στο προτελευταιο σημειο διαλογης οπως παραθετω και στην εικονα. Υπο κανονικες συνθηκες θα επρεπε να φτασει σημερα, παντα εφευγε απο το ΚΤΕΠ ΘΕΣ/ΚΗΣ λιγο μετα τα μεσανυχτα, αλλα υποθετω ακολουθησαν παρακαμπτηριες οδους και το δεμα δεν ξεκινησε για την επαρχια (μια ωρα απο θεσσαλονικη ειμαι με το ΙΧ) γιατι μαλλον υπαρχει ενεργο μπλοκο καπου, αλλιως ποτε μου δεν ειχα τετοια καθυστερηση. Ειτε ελτα, ειτε ιδιωτικη courier, 9/10 περιπτωσεις ειχα το δεμα στα χερια μου την αμεσως επομενη εργασιμη με το που πατουσε Ελλαδα. Τελωνειο δεν φαινεται σε κανενα tracking εκτος απο το PostNL που συνεχιζει να δειχνει το πιθανον(?) αυτοματοποιημενο μηνυμα. Εν παση περιπτωση, ελπιζω αυριο να το χω. Να σε καλα.
  3. Ευχαριστω για την πληροφορηση συμφορουμιτη. Μεχρι τωρα ειχα την εντυπωση οτι δεματα εκτος Ε.Ε σημαινει αυτοματα οτι ανοιγονται, για ελεγχο του περιεχομενου (απαγορευμενα αντικειμενα) και την προσθηκη ή μη δασμων, και εντος Ε.Ε οτι απλα γινεται τυπικος ελεγχος με ακτινες Χ ή σκυλους μιας και απο την μεγαλη ποσοτητα δεματων που εχω παραλαβει τα τελευταια χρονια απο χωρες της Ε.Ε, ποτε δεν ειχα κουτι που να εχει ανοιχτει ή να αναφερεται τελωνειο σε οποιοδηποτε tracking. (Εκτος αν παιζει κατι με την προσφατη απαγορευση του HHC και τους καρφωθηκε στο μυαλο οτι οι λατρεις του θα συνεχιζουν να τα παραγγελνουν απο αλλες χωρες της Ε.Ε με την ελπιδα οτι δεν θα πεσει σε κανα τυχαιο ελεγχο και ειπαν να αρχιζουν να ελεγχουν τα μικρα δεματα.) Εν παση περιπτωσει, το δεμα πατησε Ελλαδα 1-2 μερες μετα το notification και παρακατω κανω screenshot το tracking απο το parcelsapp. Βαση αυτου, παιζει ακομα να περασει τελωνειο ή εχει φυγει για επαρχια που μενω Βορεια Ελλαδα ? Καθε φορα με PostNL το tracking ειναι το ιδιο (οπως φαινεται και στα screenshots απο το προηγουμενο ποστ που εκανα attach), και ολα τα δεματα συνηθως, οπως και αυτο, θα επρεπε να παραδωθει σημερα. Δηλαδη με το που γινει αφιξη Αθηνα, παει για αναχωρηση απο το Κ.Δ.Δ Αθηνας (in transit) και μετα τα μεσανυχτα φτανει στο ΚΤΕΠ Θεσσαλονικης και το πρωι εχει φτασει στην επαρχια μου για παραδοση. Καμια αλλαγη απο χτες οπως και φαινεται. Λογω της χθεσινης κακοκαιριας? Λογω αγροτων ? Ολων μαζι ? Λογω πιθανου τελωνειου στη Θεσσαλονικη ? (Απο ΗΠΑ που ανεφερες, ολο κ ολο μια φορα πηρα κατι, και πηρε 2 εβδομαδες αλλα πανε χροοοονια). Οποτε τι συμπερασμα βγαζεις απ αυτο : ?
  4. Εχει αλλαξει κατι με τον εκτελωνισμο δεματων απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε ? Εχω παραγγειλει πολλες φορες με διαφορες courier αλλα και με postNL και δεν ειχα κανενα θεμα με το τελωνειο και γενικοτερα. Χρονια τωρα ποτε τιποτα δεν εχει περασει απο τελωνειο στο tracking απο αγορες απο χωρες της Ε.Ε. Και σημερα, ενω στο tracking δεν γραφει πουθενα (βαση εμπειριας απο αλλες αποστολες με postNL θελει αλλες 2-3 μερες ακομα πριν πατησει Ελλαδα) μου βγαζει στο site της postNL οτι το δεμα εφτασε Ελλαδα και πρεπει να ελεχθει στο τελωνειο. Οτι πηρα και την προηγουμενη φορα, το ξαναπηρα, με postNL. Δειτε στις εικονες :
  5. stefa_1

    Apple iPhone XR (Άσπρο/64 GB)

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/01/2024 01:07 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλειται το εν λογω κινητο σε πολυ καλη κατασταση, παντα σε θηκη. Εχει κατι λιγα φυσικα σημαδια χρησης. Δεν φορουσε screen protector απο την πρωτη στιγμη, του περασα αργοτερα, αλλα η οθονη ειναι πολυ προσεγμενη και καποιες αμελητεες μικρογρατζουνιες που μεταβιας φαινονται λιγο στο πανω δεξι μερος της οθονης, δεν επηρεαζουν καθολου την ποιοτητα εικονας αλλα και γενικοτερα οπως φαινεται και στις εικονες η ποιοτητα εικονας ειναι καινουργιου. Υγεια μπαταρίας, 80% (Βλέπε : https://ibb.co/zSsJMyJ). Θα δωθει στο κουτι του, χωρις αποδειξη. Τιμή : 200€ Περισσοτερες εικονες μπορειτε να δειτε στο album του ImgBB εδω : https://ibb.co/album/yc9sBg Αποστολή τροποι : 1) Χερι με χερι Κατερινη 2) Αποστολη με ΕΛΤΑ Courier αντικαταβολή Point 2 Point (παραλαβή απο το κατάστημα) με εξοδα παραλήπτη 3) Αποστολη με ΕΛΤΑ Courier ύστερα απο κατάθεση Point 2 Door (με διανομέα στο σπίτι σας) με δικά μου εξοδα αποστολής

    200 €

  6. Οχι, το ΕΕΕ μπαινει κανονικα. Νεα αιτηση κανω στο πρωτο 10ημερο του Νοεμβριου, οποτε εκει θα δουμε αν εχει σχεση με το ΚΕΑ ή οχι.
  7. Σε συνεχεια με το δευτερο δεμα απο PostNL, ενω περιμενα να γραφει για παραδοση σημερα, εχει κολλησει στις 19 Αυγουστου 06:59 Κ.Δ Θεσσαλονικης - Εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο (elta courier app) για μια επαρχια 1 ωρα και κατι διπλα απο τη Θεσσαλονικη. Με ποδηλατα τα μεταφερουν για εξοικονομιση ενεργειας μαλλον.
  8. Στο parcelsapp.com υπαρχει αναλυτικοτατο tracking που δεν βρισκεται ουτε σε ελτα, ουτε σε ελτα κουριερ ουτε σε ποστNL. Βασικα μου τα γραφει ολα εις διπλουν ξανα, γιατι ο πωλητης ξεχασε φυσικα γιατι ηταν γκαντεμικη βδομαδα, να μου βαλει το 2ο αντικειμενο που παραγγειλα και ξανα η ιδια διαδικασια. Παλι καλα που δεν πληρωσα ξανα την αποστολη θα ηταν για ... Στο parcelsapp λοιπον, δειχνει το tracking διπλο, ιδια ωρα, απλα στην μια ωρα γραφει GREECE POST, και ταυτοχρονα την ιδια ωρα, την ιδια περιγραφη αλλα σε ELTA COURIER. Συμφωνα με την ωρα αναχωρησης, να υποθεσω οτι μεχρι αυριο θα προλαβει να φτασει συμπρωτευουσα για παραλαβη απο το elta courier ? Συνηθως η ελτα κουριερ τα καταφερνει πρωτευουσα-συμπρωτευουσα σε μια ή λιγοτερο εργασιμη, γιατι αν δεν φτασει ουτε αυριο, τοτε αρχιζουν υποψιες οτι μπορει να ερθει με ΕΛΤΑ απλο, μιας και αυτη τη φορα μου εδωσαν παγκοσμιο tracking και οχι δικο τους που απαρτιζεται απο γραμματα αναμεσα σε αριθμους. Edit : Συμφωνα με το PostNL το δεμα εφτασε στις 17 Αυγουστου κατα τις 02:00 δηλαδη λιγο πολυ κατα τις 16 του μηνος. Τωρα γιατι εμφανισε σημερα οτι εφτασε, αποριας αξιο οπως και την προηγουμενη φορα που με τρελαναν.
  9. Δεν θυμαμαι ακριβως, νομιζω 10.000 και κατι βγαζει τεκμαρτο. Καθε χρονο ιδια δηλωση γινεται, ιδιο ποσο, ιδια αιτηση κεα. Εδω δεν το εβγαλε αυτο σε παλιοτερη δηλωση με το ΙΧ που βρισκεται σε ακινησια και το κοστολογουσε 3000ε ενω για πουλημα δεν κανει ουτε για 800. Ισως εννοει το προγραμμα που σε επιδοτει αν βρεις εργασια ή κατι τετοιο, και δεν εχω αρκετα εισοδηματα για την εισπραξη του επιδοματος. Αν ηταν κατι σοβαρο, λογικα θα επρεπε να κοπει ευθυς αμεσως η καρτα εαν τα εισοδηματα ειναι μεγαλα. Κατι εχει να κανει με το προγραμμα "δουλειες ξανα" της δυπα και μαλλον δεν εχω αρκετα εισοδηματα για να εκμεταλλευτω τις παροχες. Edit/ΟΡΙΟ : Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο. Αρα στα 10.000 που ειμαι, δεν στεκει. Αγαμος σε μονοπροσωπο νοικοκυριο.
  10. Bρηκα το νομο, δεν καταλαβα και πολλα, ουσιαστικα ειναι ο νομος για την αναδιαρθρωση του ΟΑΕΔ οπως η μετονομασια σε ΔΥΠΑ, τα νεα εισοδηματικα κριτηρια για τις παροχες, και οσον αφορα την υπερβαση εισοδηματων, στο αρθρο που γραφει, λεει οτι ειναι ξεπερασμενο το οριο εισοδηματων για παροχες του οαεδ (ταμειο ανεργιας κτλ) εξαιρουμενων βοηθηματων π.χ επιδομα σε μακροχρονια ανεργους με κυβερνητικη εντολη. Τωρα το πως ξεπερασα τα οριο εισοδηματων με μηδενικα εισοδηματα ειναι αποριας αξιο. Ο υπαλληλος στο τηλ ειπε οτι δεν σχετιζεται με το ΚΕΑ η παρουσα ειδοποιηση, ειναι καθαρα θεμα της ΔΥΠΑ. Μου ειπε βασικα πατε σε ενα τοπικο ΚΠΑ να μαθετε εαν σας προβληματιζει ή γιατι βγηκε ενω εχετε μηδενικα εισοδηματα. Και το τεκμαρτο να υπολογιζει, παλι εντος οριων ειμαι. Η καρτα συνεχιζει να ειναι κανονικα ενεργη, το ΚΕΑ στην πλατφορμα κανονικα ενεργο χωρις επισημανση ή κατι τετοιο, κατι με το νομο 2020 εγραφε οτι μεχρι 12 μηνες δεν λαμβανεται υποψη το εισοδημα, οποτε αυτο βγηκε ειτε μετα την υποβολη της φορ. δηλωσης ή ξεπερασα τους 12 μηνες που δεν καταλαβα τι εννοει στο αρθρο. Ολα υπολειτουργουν λογω διακοπων σε δημ. και ιδ. τομεα. Μου εβγαλαν την πιστη και οι μεν και οι δε τις 1-2 τελευταιες βδομαδες απ οσους εμειναν πισω. Απο googlαρισμα γραφει : "Νόμος 4921/2022. Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της,"
  11. Δεν ηταν ογκωδες, τελικα το παρελαβα μετα κοπων και βασανων απο τα ΕΛΤΑ Courer. Εκει ηταν εξαρχης! Ο υπαλληλος απλα δεν μπορουσε να το βρει, και εριχνε το φταιξιμο στα ΕΛΤΑ για να με ξεφορτωθει. Οποτε πηγα στα ΕΛΤΑ Courier με το tracking σε ενα χαρτακι το απογευμα κανα 40' πριν κλεισει, δεν ανεφερα τιποτα για οτι εγινε το πρωι, και μετα απο 5' ψαξιματος, καταφερε και το βρηκε. Αρα ψεματα οτι ηταν στα απλα ΕΛΤΑ ο υπαλληλος, και μαλιστα σιγουρος. Απ αυτη την ιστορια υποθετω οτι τα tracked δεματα απο χωρα της Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε τα φερνουν τα elta courier. Τα μη tracked (οπως εγινε μια φορα) απλα το βρηκα στο ταχ.κουτι.
  12. Καλησπερα, Μπαινοντας στην πλατφορμα του oaed e-services, μου γραφει το εξης, οπως θα δειτε και στην εικονα : "Σας ενημερώνουμε ότι δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζει το άρθρο 19 του Ν. 4921/2022, όπως ισχύει." Δεν εχω εισοδημα απο πουθενα (εκτος του ΕΕΕ φυσικα) καθαρο μηδενικο, ΙΧ σε ακινησια 1 χρονο, και μενω σε παλιο σπιτι με δωρεαν παραχωρηση (αρα ουτε περιουσιακα στοιχεια στο ονομα μου) εχω ΕΕΕ και φυσικα ενεργη καρτα. Τι ειναι παλι τουτο ?
  13. Το γνωριζω...Απλα μου κανει εντυπωση οτι κανενας δεν γνωριζει που βρισκεται το δεμα, φταιει η περιοδος διακοπων ή παντα ετσι ειναι τα ΕΛΤΑ/PostNL ? (Για το αγχος που ειπες εχεις δικιο:)
  14. Καλησπερα, Πρωτη μου εμπειρια με τα postNL και τα Ελληνικα ταχυδρομεια και κοντευουν να με τρελανουν, ολοι τους! Μεχρι στιγμης με ιδιωτικες courier κανενα απολυτως προβλημα, ολα ρ ο λ ο ι. Παμε να δουμε τον γολγοθα : 1 Αυγουστου το αντικειμενο σταλθηκε με postNL track n trace αφου εγινε η παραγγελια την προηγουμενη το βραδυ 10 Αυγουστου εφτασε Κ.Δ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, μετα απο 3 ωρες εμφανισε οτι το αντικειμενο εφτασε Ελλαδα (αλλα νταλων) 11 Αυγουστου, σημερα δλδ, το δεμα εφτασε στην πολη μου και εδω αρχιζουν τα ωραια. Επειδη δεν ξερω ποιος αναλαμβανει τα tracked postNL, ξεκιναω με τα ελτα courier, στο σαιτ των ελτα και ελτα κουριερ γραφει σχεδον τα ιδια με μια εξαιρεση, στα ΕΛΤΑ Courier γραφει : Ωρα 11 και κατι : "Το αντικείμενο βρίσκεται στο κατάστημα-Δυνατότητα παραλαβής". Παιρνω τηλ να το σιγουρεψω στα ελτα κουριερ της επαρχιας μου. Μου λενε δεν εχουν κατι τετοιο, και ΑΜΑ το εχουν, το μεσημερι θα προωθηθει στα ελτα για παραδοση οποτε ειναι, οποτε καλεστε τους αμεσως αν θελετε να το παρετε απο κει. Καλω λοιπον να το παρω απο κει. Μου λενε δεν το εχουμε εμεις, 99% ειναι στα ελτα κουριερ. Παρτε τους ξανα. Ξαναπαιρνω, μου λεει ευγενικα ο υπαλληλος οτι με πηρατε και πριν, λεω πηρα ελτα, αυτο και αυτο, τι αλλο να κανω ? Να παρω στο κεντρο διαλογης (μονο αυτο εμεινε!) λεει οχι, τα ιδια θα σας πουν. Ξαναπαιρνω ελτα, λεω αυτο κ αυτο. Μου λενε παρτε με σε 5' να παω να ψαξω γιατι ηρθε ενα φορτηγο πριν. Παιρνω σε 5', λεει οχι, το αντικειμενο το τονιζω ειναι στα ελτα κουριερ. Ξαναπαιρνω παλι στα ΕΛΤΑ, αυτη τη φορα αρχισε να τα ψιλοπαιρνει και λεει, κυριε, δεν εμφανιζει κατι το συστημα γιαυτο το δεμα, ουτε ονομα ξερουμε, ουτε τιποτα. Φτανω στο αμην και παιρνω στα κεντρικα ελτα κουριερ αθηνα. Εν τω μεταξυ στο PostNL, το δεμα με το που εφτασε Ελλαδα, αλλαξε το στατους και γραφει...απορριφθηκε απο τον παραληπτη και το tracking ενεργοποιειται ξανα για επιστροφη!! Στα κεντρικα μου λενε οτι κατι τετοιο δεν παιζει, και το δεμα ειναι 100% στα ΕΛΤΑ Courier, και πιθανοτατα δεν το εχουν σκαναρει. Για πειτε μου τωρα, εγω τι να κανω ? Να παω στα ελτα κουριερ το απογευμα και να απαιτησω να ψαξουν ? Δεν εχω κατι αλλο κατα νου. Ο ενας ριχνει το μπαλακι στον αλλο και εχω και την αργια του 15αυγουστου να τα εχει ολα σε αναμονη εντος και εκτος Ελλαδας, να φανταστειτε ενα αλλο δεμα απο το PostNL ενω γραφουν οτι το περιμενουν απο προχθες, αν δεν ρωτουσα στο τσατ, στο tracking ακομα λεει οτι το περιμενουν, ενω ο υπαλληλος του postNL λεει οτι παραληφθηκε κανονικα κ εχει επεξεργαστει! Οσον αφορα την επιστροφη, πολυ απλα μου απαντησε ο Ολλανδος "οτι δεν ξερει γιατι γραφει το συστημα οτι επιστρεφει, απο τη στιγμη που εφτασε στη χωρα σας, υπευθυνη ειναι η εταιρια που θα σας το φερει, δεν γνωριζω καθολου γιαυτο το ενδεχομενως λαθος tracking." Ο πωλητης δεν ασχοληθηκε και πολυ μαζι μου, λεει αφηστε το να ερθει πισω και θα το ξαναστειλουμε. Εχω ξαναπαρει πολλες φορες απο κει, εστελναν με DHL, αλλα δεν συνεργαζονται πλεον. No way 1 μηνα αναμονη.
  • Δημιουργία νέου...