Προς το περιεχόμενο

gkimonas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    258
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με gkimonas

  • Ημερομηνία γέννησης 20/07/1984

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

gkimonas's Achievements

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/05/2024 08:26 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Σε άριστη κατάσταση, χρησιμοποιημένη ελάχιστες φορές Περισσότερες πληροφορίες --> Link-Info Δωρεάν αποστολή με Boxnow, κατόπιν κατάθεσης.

    40 €

  2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 06/05/2024 08:14 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Swiffer σκούπα, καινούργια. Δεν περιέχονται ανταλλακτικά πανάκια. Μου δίνετε κωδικό αποστολής Boxnow, και το στέλνω δωρεάν.

    0,01 €

  3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/03/2024 04:36 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Κουζινομηχανή Philips Cucina (HR2831) Καινούργιο-αχρησιμοποίητο, χωρίς κουτί. Δωρεάν αποστολή με Boxnow, κατόπιν κατάθεσης.

    16 €

  4. gkimonas

    RipBot264 HOWTO

    Μόλις κατέβασα την τελευταία έκδοση του προγράμματος αλλά όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα μου λέει πως δεν έχω εγκατεστημένο το ffdshow filter (32bit). Τόσο καιρό έτρεχα την v1.15.0 με το ffdshow_x64 rev3082 χωρίς κανένα πρόβλημα. Τι άλλαξε τώρα και θέλει την 32bit έκδοση; Ευχαριστώ
  5. gkimonas

    RipBot264 HOWTO

    Λοιπόν η ταινία (αρκετά μεγάλη, περίπου 2h) που έφτιαξα με CR 22, χωρίς resize δηλαδή η ανάλυση όσο ήταν το crop από την αρχική ανάλυση, δεν με ικανοποίησε καθόλου. Το τελικό μέγεθος του αρχείου, αν και δεν ήταν μεγάλο, αντιθέτως πολύ χαμηλό bitrate και το αποτέλεσμα όχι τόσο ικανοποιητικό. Αντιθέτως έκανα το κολπάκι που περιέγραψες στο Avisynth, με το SelectRangeEvery αλλά αυτή την φορά CR έβαλα 19, έκανα το απαραίτητο crop και επέλεξα Resize Custom σε 1,85:1 το οποίο βάση του crop το έκανα στα 720x390. Με την μόνη διαφορά πως δεν δουλεύει αν το βάλεις στο τέλος του αρχείου όπως είπες. Εγώ για να το κάνω ν' αλλάξει το μέγεθος των frames και του χρόνου, έβαλα το SelectRangeevery() μέσα στην μεταβλητή video. Δηλαδή video=SelectRangeEvery(2500,125) και στο τέλος return video Η διαφορά στην ποιότητα εμφανής, και από κάποιον σαν εμένα που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις επάνω στο θέμα. Νομίζω πως η τιμή 19 & 20, είναι καλές επιλογές για απλά DVD που φτιάχνω προσωπικά. Τέλος καλό θα ήταν να αναφέρω κάτι που παρατήρησα. Τους υπότιτλους τους κάνω rip με το subrip και τους αποθηκεύω σε srt (UTF-8). Εκεί είχα διαλέξει στην προκειμένη περίπτωση 25fps. Στο ripbot264, δεν άλλαξα το OUTPUT SPEED. Έτσι παρατήρησα πως οι υπότιτλοι δεν έπαιζαν στο τελικό αρχείο. Αντιθέτως όταν τους έκανα rip σε 23.976fps, έπαιζαν κανονικά. Τώρα δεν ξέρω αν οφείλεται στο ripbot264 ή στο subrip, αλλά το ανέφερα μήπως το έχει αντιμετωπίσει και άλλος αυτό το θέμα. Ίσως θα ήταν καλύτερο σε κάποιες ταινίες που φτιάχνουμε να αλλάζουμε το output speed σε 23.976 για καλύτερη υποστήριξη και ίσως καλύτερα αποτελέσματα στο τελικό αρχείο. Τι λες;
  6. gkimonas

    RipBot264 HOWTO

    Να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Parsifal να σε συγχαρώ γι' ακόμη μια φορά για τον πλήρες ενημερωμένο και κατανοητό οδηγό σου. Ειλικρινά ένα μεγάλο μπράβο γιατί βοηθάς άτομα που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στο video editing ν' ασχοληθούν με αυτό και να μάθουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι το MeGUI απαιτούσε και απαιτεί αρκετές γνώσεις από πλευράς του χρήστη και προσωπικά το χρησιμοποιώ ακόμα αλλά τυφολοσούρτης που λένε. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση τέτοια εργαλεία όπως το AutoGK πριν χρόνια και το MeGUI τώρα σταματούν την υποστήριξη τους. Ίσως υπάρχουν άλλοι λόγοι, δεν ξέρω αλλά προσωπικά είναι κρίμα τέτοια εργαλεία να μένουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Anyway, το Ripbot264 μόλις πριν από λίγο το έβαλα και κάνω το πρώτο μου encoding. Φαίνεται πολύ εύχρηστο και σαφώς πολύ περισσότερο αυτοματοποιημένο σε σχέση με το MeGUI. Νομίζω πως θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτό μιας και έχω σταματήσει να φτιάχνω Video σε XVID, και τα απλά DVD που ριπάρω συνήθως έχουν ένα stream ήχου, έτσι δεν με απασχολεί το θέμα με περισσότερα από ένα streams ήχου στο τελικό mkv. Κάποιες ερωτησούλες για την αρχή όμως νομίζω πως θα ήταν αναγκαίες. Αν και έχω εγκατεστημένο το ffdeshow x64, εγκατέστησα και το x86 γιατί δεν λειτουργούσε το Ripbot264. Έκανα σωστά ή θα μπορούσα να το ρίξω μέσα στο system32 των Windows και να το έβλεπε; Με το MeGUI τα βίντεο που έφτιαχνα ήταν σε MP4 (H.264/MPEG-4 AVC). Στο Ripbot264, όταν επιλέγουμε container MKV, το βίντεο που δημιουργεί είναι της ίδιας μορφής; Τα dvd μου είναι τα απλά επομένως διάλεξα το profile SD-PSP Δεν μετατρέπω τον ήχο στα video μου, συνηθίζω να κάνω copy τον αρχικό πολυκάναλο AC3 ήχο. Επίσης δεν με ενδιαφέρει τις περισσότερες φορές το μέγεθος και διαλέγω το CQ mode με το default 22. Σκεφτόμουν να άλλαζα το 22 σε 20 αλλά φοβάμαι πως όταν η ταινία θα είναι μεγάλη και μιας και βάζω τον αρχικό ήχο, το τελικό αρχείο θα είναι εξωφρενικά μεγάλο πλέον. Τέλος στο MeGUI έκανα πάντα Autocrop και διάλεγα resize suggest resolution mod16. Πχ αν το αρχικό βίντεο ήταν 720x576 θα γινόταν 720χ384 περίπου. Στο ripbot264, δεν βρήκα κάποια τέτοια επιλογή, στο πρώτο μου encoding στο ripbot264, επέλεξα μεν crop automatically αλλά διάλεξα do not resize. Το τελικό βίντεο μου θα είναι στην ίδια ανάλυση με το αρχικό; Αυτές λοιπόν ορισμένες πρώτες απορίες-ερωτήματα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και πάλι συγχαρητήρια για έναν ακόμα κατατοπιστικότατο οδηγό που μας προσφέρεις.
  7. gkimonas

    MeGUI HOWTO

    Και πως έπρεπε να το κάνω;
  8. gkimonas

    MeGUI HOWTO

    Τώρα που το έφτιαξα, άνοιξα το mkvmerge και του έβαλα το avi, το idx και το mp3 και για output του έδωσα πχ test.avi Καλά το έκανα;
  9. gkimonas

    MeGUI HOWTO

    Ωραία έκανα μια δοκιμή, έφτιαξα το avi με αρκετά καλά αποτελέσματα για πρώτη επαφή με το megui, έφτιαξα και τον ήχο σε Mp3 CBR 128 αλλά το τελευταίο στάδιο, οι υπότιτλοι, δεν το κατάφερα. Πάω από το megui Vobsubber --> Από εκεί ανοίγω το αρχείο INF για να πάρω μόνο τους αγγλικούς υπότιτλους για παράδειγμα, το ρίχνω στο queue αλλά όταν πάω να το μετατρέψω μου βγάζει το εξής σφάλμα. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο σου.
  10. gkimonas

    MeGUI HOWTO

    Parsifal πρώτα απ' όλα θα πω ένα μεγάλο Respect για τον οδηγό σου. Άξιος συγχαρητηρίων... Φυσικά ένας χρήστης που κάνει τα πρώτα του βήματα στο video encoding, συνάντησα διάφορες δυσκολίες και απορίες. Η επαφή μου με το εργαλείο MeGui, ήταν πολύ καλή αν και δυσκολεύτηκα καθώς στην τελευταία έκδοση που έβαλα αλλάζουν λίγο οι επιλογές των παραθύρων αλλά παραμένουν τα ίδια φυσικά. Ορισμένα ερωτήματα μου γι' αρχή: Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε encode πρέπει να κάνουμε την όλη διαδικασία ή μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάποιο profile για να το έχουμε και για επόμενενες χρήσεις; Όσον αφορά στην αρχή που λες σχετικά με την αναμορφική, δεν το πολυκατάλαβα καθώς εκεί που λες "ο λόγος (ratio) δε θα συμφωνεί με το λόγο διαστάσεων του παραθύρου προεπισκόπησης.", δεν μπόρεσα να δω αυτές τις διαφορές. Επίσης θα ήθελα ρωτήσω υπάρχει καμία πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία όπως ήταν το AutoGk που χρησιμοποιούσα τα τελευταία χρόνια για να φτιάχνω avi, χωρίς να παρεμβαίνω σε επιπλέον ρυθμίσεις. Τέλος όσον αφορά του υπότιτλους, αν για παράδειγμα θέλω στο avi μου να ενσωματώσω μόνο τους Ελληνικούς υπότιτλους και τίποτε άλλο, πως μπορώ να το κάνω' Γίνεται κάτι τέτοιο ή πρέπει αποκλειστικά να είναι σε ξεχωριστό αρχείο; Με συγχωρείς για την πολυλογία μου αλλά επειδή είμαι νέος στο "άθλημα" ορισμένα ίσως πράγματα δεν τα έχω καταλάβει ακόμα καλά. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων και να σε συγχαρώ γι' ακόμη μια φορά για τον πλήρη και καταπληκτικό οδηγό σου.
  • Δημιουργία νέου...