Προς το περιεχόμενο

Spira

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    141
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Spira's Achievements

  1. ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν καταλαβαίνω σωστά θα πρέπει να πάρω κάποιου τύπου T2 καθώς τα Τ1 μάλλον έχουν νόηνμα με ύπαρξη και αλεξικευρανου. Οι διατάξεις προστασίας του απαγωγού είναι κάτι που θα μπορούσα να ελένξω αν ο ηλεκτρολογος θα βάλει. Γενικά τι οδηγίες θα πρέπει να του δώσω (επειδή δεν τους πολυ εμπιστεύομαι)
  2. Αυτό είναι για τριφασικό? Άρα σύνολο 5 θέσεις? Μπορείτε να μου πείτε πιο μοντέλο είναι αυτό? Βλέπω μεγάλη διακύμανση στις τιμές: https://www.meidanis.gr/el/ovr-t2-3n-40-275s-p-qs-apagog-upert-54-80871.html https://www.meidanis.gr/el/ovr-t1-t2-3n-12-5-275s-p-qs-apagogos-upertasis-54-80856.html
  3. Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω ένα αντικεραυνικο στον πίνακα σε καινούργιο σπίτι με τριφασική παροχή. Σκέφτομαι για ένα της raycap αλλά εκτός από θέμα κόστους) επειδή καταλαμβάνει 8 θέσεις και ίσως είμαι οριακά θα ήθελα να μάθω κάποια εναλλακτική περίπτωση. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κοιτάξω ακριβώς και προτιμώ να κάνω την επιλογή εγώ και όχι ο ηλεκτρολόγος. Ο πίνακας είναι της Hager Volta 4 σειρών και ασφάλειες της Schneider Electric.
  4. Άρα αφού δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για αντιγραφή των κλειδίων και από ότι καταλαβαίνω ο κύλινδρος ειναι καλός δεν υπάρει λόγο αντικαταστασης του.
  5. Αν καταλαβαίνω σωστά, μάλλον εννοείς αυτός ο κύλινδρος είναι καλός. Η πόρτα έχει εγκαταστηθεί τον Οκτωβριο και από τότε τα κλειδιά ανταλλάσονται μεταξύ μαστόρων... Οπότε θεωρώ μια αλλαγή στο κύλινδρο είναι καλό να γίνει.. Το κόστος δεν απασχολεί τόσο (αρκεί να μην είναι πεταμένα χρήματα) οπότε ακόμα και για τον MCS δεν υπάρχει θέμα. Για το defender σκεφτομαι να κρατήσω αυτό αν είναι, εκτός αν έχει κάποιο πολύ μεγαλύτερο όφελος ασφάλειας.
  6. Αυτή είναι η κλειδαριά ασφαλείας. Εκτός από κύλινδρο χρειάζομαι κάτι άλλο (για επιπλέον ασφάλεια). Αν καταλαβαίνω σωστά έχει ήδη κάποιο defender ήδη. Τέλος υπάρχει κάποια πρόταση για κλειδαριά για αποθήκη. Έχει μεταλλική πόρτα (δεν νομίζω ότι είναι ασφαλείας)
  7. Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες για τον EVVA MCS, dom diamant και τον Omega plus. Το κόστος δεν είναι θέμα, το defender ενισχύει την ασφάλεια?
  8. Θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος μία κλειδαριά ασφαλείας για πόρτα Siamo extra 1 και σε τι κόστος κυμαίνεται? Η αλλαγή θα γίνει σε καινούργια πόρτα για λόγους ασφαλείας. Χρειάζεται αλλαγή μόνο ο κύλινδρος ή και η κλειδαριά?
  9. Θα πρέπει να απευθυνθώ σε διαφορετικό τεχνικό για κάθε λύση? Η πρέπει να είναι επίσημος αντιπρόσωπος? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους?
  10. Επειδή όπως καταλαβαίνω ο ajax πιθανόν να μην καλύπτεται από την υπάρχουσα καλωδίωση που υπάρχει ήδη, μάλλον θα τον αποκλείσω. Θα μπουρασατε να μου πείτε στον caddx σε πιο ή ποια μοντέλα θα με κάλυπταν, για να δω τι προδιαγραφές έχει?
  11. Καλησπέρα, είμαι σε σκέψη για τοποθέτηση συναγερμού σε καινούργια μεζονέτα. Το σπίτι έχει 2 πατώματα με την καλωδίωση έτοιμη και μαγνητικές επαφές περασμένες στις πόρτες-παραθυρα(7) και αναμονες για ανιχνευτές σε όλους τους χώρους και για σειρήνα και πληκτρολόγιο. Έχει κάποιος να μου προτείνει μάρκα και ένα ενδεικτικό κόστος. Θα με ενδιέφερε και κάποια ενσωμάτωση με smart. Οι Ajax fibra αξίζουν σε σχέση με paradox/ sigma?
  12. Spira

    Φίλτρα νερού

    Καλησπέρα αγόρασα το PBS-400 μαζί με την κεφαλή Pentair Everpure - Ql3b. Μπορεί κάποιος να μου τι εξαρτήματα χρειάζομαι για απεθείας σύνδεση σε μπαταρία που έχει 3.8"? Επίσης δεδομένου ότι έχει πλαστική κεφαλή, τι επιλέγουμε πλαστικούς συνδέσμους ή μπρούτζινος / ανοξείδωτους για την σύνδεση του?
  13. Spira

    Smart Home

    Το φαντάστικα ότι μάλλον θα θέλει επιπλέον.. Μάλλον το ξεχνλαω οπότε γιατί δεν νομίζω οτί υπάρχει τέτοια εγκατάσταση...
  14. Spira

    Smart Home

    Καλησπέρα, θελω να κανω αυτοματισμό σε ηλεκτρικά ρολά(4) σε καινούργιο σπίτι. Στην αρχή σκεφτόμουν να εγκαταστήσω 4 χ Shelly 2pm. Όμως έπεσε στο μάτι μου το Shelly Pro Dual Cover / Shutter PM το οποίο εγκατιθιστάται κατεθείαν στον πίνακα. Έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις εγκατάστασης το συγκεκριμένο? Δηλαδή θα μπορώ να ελέγχω τα ρολά (πάνω - κάτω) και με τον διακόπτη και μέσω εφαρμογής?
  15. Φανταζομαι το υβριδιδικο, είναι σύστημα που μπορείς και ενσύρματα και ασύρματα να συνδέσεις. Επειδή υπάρχει περίπτωση την τοποθέτηση να την κάνει ο ηλεκτρολόγος που είναι υπεύθυνος για την οικοδομή αν πάω σε ένα τέτοιο σύστημα, τι ακριβώς μηχάνημα/ εξοπλισμό - μοντέλο (αν γνωρίζεις) θα χρειαστώ? Δεν έχω καταλάβει αν τα hub της ajax συνεργάζονται/ μπορούν να συνδεθούν με ανιχνευτές 3ους ή δέχονται αποκλειστικά τους δικούς τους.
  • Δημιουργία νέου...