Προς το περιεχόμενο

asaduu

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    86
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με asaduu

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1970

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

  1. Αν και παρατέθηκαν αναλυτικά οι διαφορές μεταξύ τους, θα ήθελα να προσθέσω μερικά πράγματα για τους ψυχολόγους. Από παλαιότερες αναρτήσεις εδώ στο φόρουμ , φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν τους συμπαθώ. Η ομαδοποίηση συμπεριφορών, η ταξινόμηση προσωπικοτήτων, η στατιστική όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω είναι τα βασικά τους εργαλεία. Είναι η τέχνη της χειραγώγησης. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η επέμβαση στην συμπεριφορά του δεν γίνεται να υπαγορεύεται από έναν τσαρλατάνο, σαν να είναι το υποκείμενο του ένα άβουλο ων, ένα πρόβατο. Οι ψυχολόγοι ήρθαν για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την έλλειψη της πνευματικότητας του ανθρώπου. Κάποτε ένας άνθρωπος με προβλήματα θα πήγαινε στον εξομολόγο του, η εξομολόγηση μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία. Και οι κανόνες με τον εξομολόγο ήταν ξεκάθαροι. Σήμερα όμως που έχει εκλείψει κάθε ίχνος πνευματικότητας στον άνθρωπο, τα όρια, οι κανόνες, η ηθική η ίδια, όλα είναι θολά και μπερδεμένα μέσα του. Το να κλέβει για παράδειγμα κανείς την εφορία θεωρείται κάτι φυσιολογικό, το να τεμπελιάζεις ή να προσπαθείς να βγάλεις σύνταξη από τα 40 έτη, να επωφεληθεί κάποιος από κάποια ατυχία του διπλανού του, το να χωρίζεις έτσι απλά γιατί βρήκες μια άλλη γυναίκα νεότερη κ.λπ. δύσκολα θα βρεθεί σημερινός άνθρωπος να τα καταδικάσει, χρειάζεται πλέον οδικό χάρτη στη ζωή του, μια ζωή μπερδεμένη χωρίς σαφή όρια και κανόνες. Και θα έρθει ο ψυχολόγος να βοηθήσει τον μπερδεμένο να θέσει στόχους και να γίνει παραγωγικό το υποκείμενο του, ένας ακόμα άξιος καταναλωτής. Όλος ο κόσμος θα χρειάζεται ψυχολόγο όσο ό άνθρωπος θα απομακρύνεται από το Θεό και την πνευματικότητα.
  2. asaduu

    Κόστος Ζωής

    Το ζήτημα είναι το κατά πόσο είστε έτοιμοι για πόλεμο. Το να κρατήσεις ένα σπίτι και μια σχέση οικονομικά πιεσμένος δεν είναι εύκολο. Μπορείς να φας φακές 3 μέρες συνεχόμενα; Μπορείς να πλύνεις στο χέρι αν χρειαστεί; Μπορείς στο απόλυτο κρύο και κατακλυσμό από βροχή να σηκωθείς πρώτος από τα σκεπάσματα και να πας για δουλειά; Έχεις υπομονή να πνίξεις τον εγωισμό σου εν όψη ακατάπαυστης γκρίνιας; Το έτερον ήμισυ είναι κακομαθημένο με κομμωτήρια νύχια κ.λπ.; Σ' Αγαπάει ή με την πρώτη δυσκολία θα μπει σε ένα ξένο ακριβό αυτοκίνητο και άντε γεια; Είναι ζητήματα που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις γιατί η απάντηση στη ερώτηση σου δεν είναι απλή αριθμητική. Δεν θέλω να αναφερθώ σε περισσότερα, απλά να θυμάσαι αυτό που σου είπα, είσαι έτοιμος για πόλεμο;
  3. Άφησες έξω Κατερίνη και Κιλκίς. Όχι , μετακομίζω συχνά και το όφελος για το οποίο θεωρείς ότι καμαρώνω δεν το χαίρομαι. Όταν υπάρχει μαγαζί που εμπορεύεται το ίδιο προιόν (για να μην πω πολύ καλύτερο) σε καλύτερη τιμή έχω κάθε δικαίωμα να απαιτήσω και από τους υπόλοιπους εμπόρους να συμμορφώσουν την τιμή τους. Τούμπα που είμαι τώρα έχω 2 επιλογές, εδώ δεν υπάρχει αποκλειστικότητα; Για την ιστορία, η Φιλαδέλφεια στην Αθήνα διαχρονικά έχει σκ@τά επιλογές παρόλο που είναι λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Στην Σκύρο η κάλυψη ήταν καλύτερη.
  4. Πάλι δεν έβαλες όλη την κάλυψη αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν γίνεται φίλε μου να μου απαγορέψεις την σύγκριση. Επαναλαμβάνω, στις τιμές αυτές δεν μπορεί να θεωρείται επιδότηση. Στο κάτω κάτω αν θέλεις να μιλήσουμε για άλλες περιοχές, έχω το πατρικό μου ψηλά Ν.Φιλαδέλφεια στην Αθήνα και η μοναδική μου επιλογή είναι ο ΟΤΕ για κουπόνι. Που είναι οι υπόλοιποι φανταστικοί πάροχοι που σου φαίνεται μικρή η HCN; Συνοικιακή εταιρία με παρουσία σε 10 χώρες, δεν κάνει όμως για σένα γιατί σου χαλάει το αφήγημα.
  5. H HCN αναπτύσσεται σε όλη τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Κατερίνης. Το δίκτυο καλύπτει ήδη μια απόσταση μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα και διασχίζει όλη τη Θεσσαλονίκη. Ιδιόκτητο δίκτυο, όχι πουλάω αέρα με τα καφάο του ΟΤΕ. Λυπάμαι που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που έχεις για τους παρόχους αλλά με τα δικά σου πρότυπα αν εξαιρέσω τον ΟΤΕ, τους υπόλοιπους γυρολόγους δεν μπορώ να τους θεωρήσω παρόχους. Δεν παραπονέθηκα για την τιμή, απλά αυτό που προβάλλεται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιδότηση. Είναι απλά ένας τρόπος, ένα gimmick για να προσελκύσω καταναλωτές. Γενικά καλό είναι να θυμόμαστε, άλλο πράγμα είναι πατάω στη γη και είμαι ρεαλιστής για τις δυνατότητες της πατρίδας μας και άλλο πράγμα είναι να ανεχόμαστε την απαράδεκτη πολιτική των εταιριών που λυμαίνονται τον χώρο. Τιμολογιακή πολιτική, εξυπηρέτηση πελατών, προσφερόμενες υπηρεσίες και πάει λέγοντας. Και σταματάω εδώ, δεν θίγω άλλες παραμέτρους εργασιακού μεσαίωνα στους παρόχους πρότυπο - πουλάω υπηρεσίες με τα σύρματα που αγόρασε και εγκατέστησε ο λαός και είμαι κράτος και δεν λογοδοτώ πουθενά.
  6. Οι τιμές αυτές δεν είναι σοβαρές. Αυτό δεν είναι επιδότηση, πιο ακριβά μου κοστίζει να πάω σε επιδοτούμενη και ελαφρώς χειρότερη γραμμή από αυτή που έχω (κυρίως στο upload). Ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς του Αμαζονίου. Στην HCN που είμαι τώρα πληρώνω για 120/120 (down - up) 26 euro και η φτηνότερη εναλλακτική μου είναι σε επιδοτούμενη vodafone 100/10 (down - up) 28 euro ή Nova 200/20 (down - up) με 34 euro. Που είναι η επιδότηση; (για την ιστορία έχω υποβάλλει ερώτηση στο γραφείο αρωγής χρηστών στη ιστότοπο του sfbb και περιμένω απάντηση ).
  7. asaduu

    Diablo Immortal [PC][Android][iOS]

    Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό. Παίζω μόνο χωρίς να πληρώσω, έφτασα paragon 50 με 1500 combat rating και παίζω κάπως άνετα σε hell2. Έχει τεράστιο βάθος (για mobile game) . Σε σπρώχνει αν μείνεις πίσω σε xp , (ο server παίρνει κάθε μέρα 2 paragon, αν είσαι κάτω από το level του server παίρνεις boost % xp για να τον φτάσεις, και αντίστοιχα αν είσαι πολύ πάνω τρως penalty xp ) , εξαιρετικό pvp, εξαιρετικό end game γενικά. Είναι πολύ προσεγμένο σε όλα τα επίπεδα. Αν έπρεπε να σταθώ σε κάποιο αρνητικό (πέρα από το monetisation scheme του που ούτως ή άλλως δεν απευθύνεται σε όλους, δεν παριστάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι) θα στεκόμουν στο ότι είσαι μονίμως capped σε ένα σωρό από πράγματα, αν θέλεις να βάλεις ώρες για να κάνεις κάποιο progress δεν στο επιτρέπει. Είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, άρτιο τεχνικά, αισθητικά, και φυσικά super smooth gameplay. Η Blizzard έχει κάνει λάθη αλλά ξέρει να φτιάχνει παιχνιδάρες.
  8. Καλησπέρα στην παρέα, ψάχνω εδώ και καιρό την ταινία : American Cousins (2003) - IMDb Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος έχει καμιά ιδέα που μπορώ να την βρώ.
  9. Πολύ καλό μέλλον ειδικά στην Ελλάδα έχει το κεφάλαιο « υποβοηθούμενη αναπαραγωγή » εξωσωματικές κ.λπ. να μην επεκταθώ. Πολύ καλό νομικό πλαίσιο (έρχοναι από άλλες χώρες), πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας (ξαναέρχονται από άλλες χώρες) + κουλτούρα που βοηθάει με τις γυναίκες να γίνονται μαμάδες από το πουθενά (δηλαδή μόνες και χωρίς γάμο+κατάψυξη - κρυοσυντήρηση ωαρίων) σε περασμένη ηλικία, κουλτούρα που θα κορυφωθεί περαιτέρω και θα γενικευθεί εκτιμώ, + εξαιρετικές απολαβές. Πιστεύω ότι ως χώρα είμαστε «βαριά βιομηχανία» σε αυτόν τον τομέα. Δεν γνωρίζω πως συναντιέται ο κλινικός βιοχημικός με τα παραπάνω αλλά αν υπάρχει μονοπάτι προχώρα άφοβα.
  10. Οι εκπαιδεύσεις και τα διάφορα σχολεία αφορούν όλο το προσωπικό, πολλές φορές και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ. Ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις στελέχωσης και την ειδικότητα. Αν μπήκες για παράδειγμα ως τραυματιοφορέας μην περιμένεις να περάσεις σχολείο μη καταστροφικών ελέγχων (Nondestructive Testing) που είναι σχολείο που αφορά τεχνικούς. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κάποιος να σου πει με ασφάλεια πόσοι ακριβώς είναι οι Έλληνες με τέτοια εξέλιξη που έτσι και αλλιώς την παρέθεσα ως μία επιπλέον πτυχή και όχι ως αυτοσκοπό. Για την Πολεμική Αεροπορία που έχω μία μικρή εικόνα είναι αρκετοί. Γνώρισα Έλληνες που εργαζόντουσαν ως πολίτες σε Νατοϊκή βάση στο αεροδρόμιο στην ασφάλεια πτήσεων, στην εξουδετέρωση πυρομαχικών , σε μαχητικά αραβικών χωρών αλλά και αρκετούς σε ιδιωτικές εταιρίες οπλικών συστημάτων στην Ευρώπη και στην Αμερική. Πολλά επίσης παραδείγματα από νέους των ειδικών δυνάμεων που εργάζονται στην ασφάλεια εμπορικών πλοίων. Διεθνώς, αυτή η κινητικότητα στελεχών με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες είναι τεράστιο ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση. Μερικοί για παράδειγμα με γνώσεις και εμπειρία στα αντιαρματικά βλέπουν ευκαιρίες αποκατάστασης στην Ουκρανία το οποίο όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και τόσο υγιές. Επαναλαμβάνω, είναι μία ακόμα πτυχή στην απόκτηση εργατικών εμπειριών και ικανοτήτων που δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στον παραλογισμό της ειδησεογραφίας (π.χ. Καναδός ελεύθερος σκοπευτής που πάει να ασκήσει το επάγγελμα του στην σύγκρουση Ουκρανίας - Ρωσίας) που εμφανίζει ως κάτι το τετριμμένο την τραγωδία του πολέμου προσωπικά ντρέπομαι που εμφανίζω τις παραπάνω εναλλακτικές και σε ουδεμία περίπτωση τις προτείνω, αλλά είναι εδώ και υπάρχουν. Και δυστυχώς είναι αρκετές.
  11. Έχω αναφερθεί σχετικά για το ζήτημα εδώ αλλά θα ήθελα προσθέσω και μερικά ακόμα που αρκετοί αγνοούν. Οι Ένοπλες δυνάμεις, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην πατρίδα μας. Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις αλλά με την ευκαιρία των προσόντων που μας παρέθεσες θέλω να σταθώ σε μία πτυχή που σπάνια αναφέρεται. Υπάρχουν τρομερές εκπαιδεύσεις, τόσο σε ποικιλία όσο και σε έκταση. Δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα για παράδειγμα (τα παραδείγματα ενδεικτικά) σχολεία HUMINT (πληροφοριών – αντιπληροφοριών) , σχολεία ειδικών δυνάμεων, σχολεία ξένων γλωσσών (με έμφαση στις στρατιωτικές πληροφορίες), τεχνικά σχολεία που αφορούν διαχείριση και συντήρηση προηγμένων τεχνολογικά οπλικών συστημάτων και άλλα πολλά. Σχολεία τα οποία σε συνάρτηση με την άσκηση των καθηκόντων σου και την απόκτηση εμπειρίας ίσως προσφέρουν άλλες ευκαιρίες, ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλους μεγάλους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των Ελλήνων πρώην στρατιωτικών που αποστρατεύτηκαν πρόωρα για να εργαστούν σε κάποια νατοϊκή βάση με ελκυστικές αποδοχές, ως civilians). Ακόμα και στην Ελλάδα, περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας που εργάζονται στην Lockheed Martin στην ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F16 (τα παραδείγματα ενδεικτικά). Που θέλω να καταλήξω; Δεν είναι απαραίτητα τροχοπέδη ο θεσμός των ΕΠΟΠ (για τις αναφορές με τις πολλές μεταθέσεις και την δύσκολη καθημερινότητα), μπορεί να είναι και αφετηρία για πολλά άλλα, σπουδαία πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα σου – όπου και αν βρίσκεσαι – με νοοτροπία παρκαρίσματος. Ψάχνουμε διαρκώς πως θα γίνουμε καλύτεροι, δεν θέλουμε να βρεθούμε σε νεκροταφείο ελεφάντων περιμένοντας το γήρας και τη σύνταξη. Το πως ξεκινάς έχει σημασία αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Ακόμη και ως ΕΠΟΠ μπορείς να τα καταφέρεις.
  12. Επιτρέψτε μου να προσθέσω και κάτι που δεν αναφέρθηκε. Πέρα από το ζήτημα της αμοιβής, η εταιρία προσφέρει και κάτι μοναδικό, κάτι που μόνο αυτή η εταιρία μπορεί να προσφέρει (σε τέτοια έκταση). To αφεντικό της apple έχει τρομερά μεγάλες εξουσίες και δυνατότητες που εκτείνονται πολύ έξω από τα όρια της εταιρίας του, μεγαλύτερες ακόμη και από αυτές του προέδρου (αν εξαιρέσουμε το κουμπί με τα πυρηνικά). Μπορεί αν το επιθυμεί, κυριολεκτικά να καταστρέψει οικονομικά μία ολόκληρη χώρα από το γραφείο του, να κάνει cancel το οτιδήποτε. Δεν υπάρχει πρόεδρος χώρας ή πρωθυπουργός που δεν θα κάτσει προσοχή στο τηλέφωνο όταν τον καλέσει. Ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με αυτόν. Με λίγα λόγια πέρα από το ποσοτικό της αμοιβής, ήδη εισπράτει και άλλα πράγματα που η αξία τους δεν υπολογίζεται τόσο απλά. Όπως και να 'χει, δεν συμφέρει καμία πλευρά αυτή η σχέση να διαταραχθεί.
  13. Δηλαδή έχω άδικο ότι μόνο το προπτυχιακό δίνει επαγγελματικά δικαιώματα . Έχω άδικο ότι ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός δλδ δεν μπορεί να γράψει φάρμακα κλπ. ΟΚ φίλε. Του είπα τη γνώμη μου και του ευχήθηκα από καρδιάς καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει. Ενδεχομένως να ήμουν λίγο απόλυτος αλλά έτσι και αλλιώς έχει άλλους δέκα που του είπαν ότι η ψυχολογία - μπουρδολογια είναι κάτι μαγικό. Ας έχει εικόνα από όλο το φάσμα, ακόμη και και αυτό της μίζερης μειοψηφίας. Άλλωστε είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, θέλω να κινείται το χρήμα με όλους, τους πιο απίθανους τρόπους. Θέλω να υπάρχουν οι απανταχού σαβούρες για να τα παίρνουν από φουκαράδες, π.χ νομίζει ο άλλος ότι θα σώσει το γάμο του σε ειδικό σύμβουλο - ψυχολόγο; Μέσα και εγώ! Ποιος είμαι εγώ να πω όχι στο όνειρο.
  14. Με τόσο άρτια τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία δεν έχω παρά να παραδεχτώ το σφάλμα μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
  • Δημιουργία νέου...