Προς το περιεχόμενο

mepanousis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    17
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

mepanousis's Achievements

  1. Δεν διαφωνούμε κάπου , έγραψες ότι αν δεν υπάρχουν μάρτυρες την κοπανάς και από ένοπλη ληστεία , μετά φόνου θα συμπληρώσω. Αν ωστόσο υπάρχει επαφή σε ένα ατύχημα τα πράγματα απλοποιούνται.
  2. Πήγες νοσοκομείο , εκεί είναι το κλειδί της υπόθεσης. Είχα μιλήσει με φίλη δικηγόρο που δεν ασχολείται με αστικό δίκαιο όμως , από την αρχή. Η συμβουλή της ήταν να πάω νοσοκομείο έστω και μία δύο μέρες μετά. Λόγο προσωπικής ηθικής αυτό δεν μπορούσα να το κάνω όπως έγραψα. Στην δική σου περίπτωση κανονικά δεν δικαιούσαι αποζημίωση αφού δεν υπήρξε επαφή. Την κέρδισες λόγο νοσοκομείου . Το νοσοκομείο αλλάζει τελείως το τι εν δυνάμει μπορείς να διεκδικήσεις οπότε από την στιγμή που βλέπουν ότι τους κάλεσε δικηγόρος και υπάρχει χαρτί νοσοκομείου , προτιμούν να σε πληρώσουν. Ο δικηγόρος σου μπορεί να μην σε ενημέρωσε , αλλά όταν κάλεσε την ασφάλεια τους είπε , ή πληρώνετε αυτά ή σας πάω για τραυματισμό και 30.000 ευρώ . Εκεί βέβαια μιλάμε για αγωγή - παραστάσεις - αναβολές - μάρτυρες και 2+ χρόνια χαμένα οπότε και εσένα και τον δικηγόρο σας συμφέρει να πάρετε τα λεφτά και να ξεμπερδεύετε σε μία εβδομάδα. Σε περίπτωση μη τραυματισμού που μιλάμε για υλικές ζημίες δεν έχει ρίσκο να το πάνε δικαστικά , στην χειρότερη περίπτωση θα σου πληρώσουν αυτά που πρέπει πολλά χρόνια μετά όπου πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα.
  3. Απαντώ προς όλους . Αυτόν τον ρόλο παίζει ο φιλικός διακανονισμός. Ακόμα και να μην το παραδέχεται ο άλλος σε πληρώνει σχετικά άμεσα η δική σου ασφαλιστική (αρκει να ειναι σωστή η καταφραγή θέσεων) και μετά τα βρίσκουν οι δύο ασφαλιστικές μεταξύ τους κάτι που γίνεται με ένα τηλέφωνο. Δυστυχώς αυτήν την λεπτομέρεια δεν την ήξερα. Η αστυνομία δεν συνεργάζεται γενικότερα .Ακόμα και σε περιπτώσεις τραυματισμών ενδέχεται να κάνει τόσο πλημελή καταγραφή που να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν δεν έχεις φιλικό διακανονισμό ή δεν έχει η ασφαλιστική του άλλου , τότε η δική σου ασφάλεια σου λέει απλά βγάλε άκρη μόνος σου.
  4. Μα και να έχω εγώ φιλική , όπως διάβασα στο φόρουμ υπάρχει περίπτωση να μην έχει ο άλλος οπότε και πάλι τρέχεις. Το κόλπο με τον τραυματισμό το έμαθα μετά. Η λογική του είναι η εξής , πας νοσοκομείο ,καταγράφεται στα χαρτιά του νοσοκομείου ως ατύχημα .Στην συνέχεια λες στην ασφαλιστική που δεν θέλει να σε πληρώσει ,ότι , κοίτα δεν θα σε πάω μόνο για τις υλικές ζημιές, θα σε πάω και για τραυματισμό που φτάνει και τα 30.000 ευρώ. Η ασφαλιστική ουσιαστικά είναι εταιρία διαχείρισης ρίσκου, τέτοιο ρίσκο δεν θέλει να το πάρει από μαθηματικής απόψεως ,οπότε.με το που στείλεις το χαρτί εισαγωγής σε νοσοκομείο ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν μπλοφάρεις , σου καταβάλει το ποσό ή σε καλεί για διαπραγμάτευση ανάλογα την περίπτωση. Έχοντας επαφή με τα νοσοκομεία για προσωπικούς λόγους , θα μου ήταν πολύ δύσκολο να προσποιηθώ τραυματισμό δεδομένου ότι μιλάμε για ειδικότητα χειρουργού , πιθανόν να γίνουν εξετάσεις αξονικής , μιλάμε για αναμονή άνω του 12ωρου την ώρα που υπάρχει ένας γιατρός χειρουργός ανά 900.000 άτομα πλέον . Θα μιλήσω με δικηγόρο αν και το βλέπω πολύ δύσκολο να βγαίνει άκρη. Η θετική δήλωση από αυτόν που φταίει δεν έχει νόημα . Ίσα ίσα οι ασφαλιστικές το πρώτο που ψάχνουν σε θετικές δηλώσεις είναι να δούνε αν τα δύο άτομα γνωρίζονται και τον έχουν στήσει. Την απόφαση την παίρνει η ασφαλιστική βάση υπαιτιότητας που στην δική μου περίπτωση είναι ξεκάθαρη μέσω της καταγραφής όπου και τα δύο μέρη συμφωνούν για τις θέσεις των οχημάτων.
  5. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Τον Οκτώμβρη είχα ένα ατύχημα με την μηχανή μου. Οδηγώντας σε μονόδρομο , με προσπέρασε σκούτερ από δεξιά , με βρήκε με αποτέλεσμα να πέσω και να προξενηθούν ζημιές στην μηχανή μου. Ο άλλος οδηγός είχε την σθεναρή εντύπωση ότι αφού υπήρχε χώρος από δεξιά μου , μπορούσε να περάσει , έτσι στην δήλωση που έγινε δήλωσε άγνοια για το αν φταίει η όχι. Ήρθε και η τροχαία αλλά αφού είδαν ότι δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός , έγραψαν στο δελτίο συμβάντων ότι εμφανίστηκαν αλλά δεν χρειάστηκε να κάνουν καμία καταγραφή. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα . Έτυχε η ασφάλειά μου να μην έχει φιλικό διακανονισμό. Οπότε έπρεπε να καλέσω εγώ την ασφάλεια του εμπλεκομένου και να συνενοειθώ μαζί τους . Έχω καλέσει πάνω από 10 φορές όπου γίνεται το εξής. Παραδέχονται την υπαιτιότητα του πελάτη τους αλλά μου προτάσουν σαν επιχείρημα ότι δεν έχει κάνει θετική δήλωση και ότι δεν τον βρίσκουν ώστε να μιλήσουν μαζί του και να αποφασίσει να αλλάξει την δηλωσή του. Στην τοποθέτησή μου ότι αυτό δεν είναι ορθή απάντηση αφού καθημερινά αντιμετωπίζουν κυρίως υποθέσεις ασυμφωνίας μου απαντούνε ότι επιβάλεται να μιλήσουν μαζί του. Η εταιρία προφανώς ψεύδεται , έχουν περάσει 4 μήνες , έχουν παραδεχτεί ότι έχει εμφανιστεί τις πρώτες μέρες ο πελάτης τους από εκεί και ότι τον έχουν ενημερώσει για υπαιτιότητα απλά προφανώς εκμεταλεύονται ότι δεν υπάρχει φιλικός διακανονισμός και δεν καταβάλουν την αποζημείωση. Να ενημερώσω ότ έχουν στείλει κανονικά πραγματογνώμονα σε συνεργείο όπου πήγα την μηχανή και έχουν καταγράψει όλες τις ζημιές κανονικά. Ακούω απόψεις ότι πρέπει να τους πάω δικαστικά αλλά η αγωγή κοστίζει γύρω στα 2000 ευρώ , οι ζημιές στα 1000 ευρώ οπότε δεν με συμφέρει. Η απορία μου είναι , στα καθημερινά μικρά τρακαρίσματα πραγματικά οι ασφάλειες καλύπτονται πίσω από την αδυναμία του δικαστικού συστήματος; Τι νοήμα έχει να πληρώνουμε ασφάλεια αν πρέπει να κινηθούμε οι ίδιοι νομικά ; Καταλαβαίνω ότι στον φιλικό διακανονισμό , η κάθε ασφάλεια έχει όλη την άνεση να στέλνει αγωγές σε άλλη ασφάλεια οπότε προφανώς και μιλάνε μεταξύ τους προς μία κοινή λύση αλλά όταν κάποιος δεν έχει φιλικό διακανονισμό είναι απλά καταδικασμένος ;; Υπάρχει ουσιώδης τρόπος να διεκδικήσω τα νόμιμα;; Αυτή την στιγμή έχουμε ένα επίσημα καταγεγραμμένο ατύχημα με υλικές ζημιές όπου οι ασφάλειες δεν θέλουν να πληρώσουν κανένα εμπλεκόμενο ...
  6. Αυτά έγραφε ο μηχανικός του πωλητή στο ΠΕΑ που εξέδωσε για να γίνει η μεταβίβαση.Και εμένα μου φαίνονται υπερβολικά φουσκωμένα. Λοιπόν αφού βρήκα μηχανικό και μου αξήγησε αναλυτικά τι παίζει , το πρόγραμμα είναι μία ταλαιπωρία για όλους με εξαίρεση μέσα στον Covid όπου είχαν δώσει μια μεγάλη επιδότηση της τάξης το 80%. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει να βελτιώσεις οπτικά και λειτουργικά ένα σπίτι αλλά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βοηθάει στο να χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για ψύξη/ θέρμανση το κάθε σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται βάρος σε εξωτερικές μονώσεις ταράτσας - πρόσοψης , όπου μάλιστα στην πρόσοψη χρειάζεσαι και γραπτή άδεια από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες κάτι που μπορεί εύκολα να αρνηθούν σε μικρά κτήρια 3ων - 4ων ορόφων λόγο ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Ένα παλαιό σπίτι του 60 , με μόνωση ταράτσας και θερμοπρόσοψη , ήδη έχει εξαντλήσει το μέγιστο ποσό της επιδότησης(18.000 ευρώ) χωρίς να μπορεί να αλλάξει λέβητα , ή να βάλει κουφώματα ... Αν τώρα κάποιος θέλει να το ενοικιάσει ή και να μείνει μέσα , ίσως να είναι προτιμώτερο ειδικά αν είναι σε περιοχή που δεν πιάνει πολύ κρύο να βάλει έναν ηλιακό (500-1000 ευρώ) Να βάλει φθηνά κουφώματα ( ~5000 με 7000 ευρώ ) ώστε το σπίτι να μην έχει θόρυβο , να έχει λειτουργικά παράθυρα με σίτες ώστε το καλοκαίρι και να αερίζεται και με τα μισά λεφτά να έχει ένα τουλάχιστον αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που κακά τα ψέματα είναι πιο βασικό για να μπορέσεις να νοικιάσεις έναν χώρο ή και να μήνεις μέσα εφόσων δεν αντιμετωπίζεις ακραίες θερμοκρασίες.
  7. 2 Μπαλκονόπορτες 4 παράθυρα 2 εξόπορτες
  8. Ευχαριστώ και πάλι που στέκεστε. Θα σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβετε τις αμφιβολίες μου . Έχω ένα σχετικά πρόσφατο πιστοποιητικό ( 2 ετών) που δείχνει ότι το κτήριο είναι σε την τελευταία ενεργειακή κατάταξη και προτείνει κάποιες εργασίες βελτίωσης . Εκτιμάει τα κουφώματα στις 13.000 ευρώ όταν έχω προσφορά με 5000 ευρώ αυτή την στιγμή . Η δε προσφορά των 5000 ευρώ κρίνεται πιθανών τσιμπημένη. Οπότε το 55% των 13.000 ευρώ είναι μεγαλύτερο από το να έκανα την εργασία εκτός προγράμματος . Επίσης θα με.ενδιεφερε να ξερω αν μπορώ να κάνω αίτηση δοκιμαστικά στο πρόγραμμα και αν δω ότι δεν με συμφέρει να μην προχωρήσω σε καμία εργασία , κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τα voucher συσκευών που πολύς κόσμος δεν προχώρησε σε αντικατάσταση .
  9. Σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και την απάντηση. Θα ήθελα να κάνω την ελάχιστη υποχρεωτική παρέμβαση στο οίκημα που θα επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος από το πρόγραμμα.Το κτήριο είναι νόμιμο. Το ερώτημα είναι απλό , εκτός προγράμματος παίρνω προσφορά για πορτοπαράθυρα στα 5000 ευρώ ,αν το ψάξω σίγουρα θα βρω και παρακάτω , με το πρόγραμμα θα πληρώσω 2500 ευρώ ή είναι φτιαγμένο έτσι να πληρώσω 5000 ή και παραπάνω με διευκόλυνση το δάνειο ; Ομοίως θα με ενδιέφερε για εγκατάσταση φυσικού αερίου αν πραγματικά υπήρχε κάποια εξοικονόμηση μέσω του προγράμματος όπως και ηλιακός. Σας ευχαριστώ και πάλι που σταθήκατε.
  10. Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφερόμουν να βελτιώσω ένα ακίνητο τελευταίας ενεργιακής κατηγορίας. Διάβασα αρκετά posts και έχω έρθει σε επαφή με δύο εταιρίες που αναλαμβάνουν από την αρχή την αίτηση. Είχα κάποιες αμφιβολίες για το πρόγραμμα αυτό και τελικά με τα λίγα που διάβασα και εδώ αλλά και από τις απαντήσεις των δύο εταιριών διαπίστωσα ότι πρακτικά υπάρχει τυράκι μέσα σε φάκα.Το τυράκι είναι ένα ποσοστό επί τοις εκατό που υποτίθεται ότι θα κερδίσει ο ιδιοκτήτης και η φάκα είναι ένας λαβύρνιθος γεμάτος παγίδες τόσο από τους εμπόρους και μηχανικούς όσο και από τον ίδιο τον θεσμό. Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν , υπάρχει υπερτιμολόγηση στα υλικά και την εργασία . υπάρχουν παράπλευρα έξοδα και γενικά , νομίζω ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι σε θέση να ξοδέψουν απλόχερα ένα πενταψήφειο νούμερο χρημάτων που μέσω του προγράμματος μπορούν να το πάρουν σαν δάνειο κρατώντας το κεφάλαιο. Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα. Αν κάνω κάπου λάθος θα χαρώ πραγματικά να ακούσω κάποια άλλη απόψη. Επίσης οι εταιρίες που ήρθα σε επαφή δεν έκαναν καμία κοστολόγηση όσο και αν το ζήτησα αλλά το μόνο που φάνηκε να τους ενδιαφέρει είναι τα τμ ώστε να υπολογίσουν την μέγιστη χρηματοδότηση.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια κονδύλια και η αγορά κοιτάει να τα εκμεταλευτεί στο έπακρο με την τσέπη του ιδιοκτήτη να έρχεται τελευταία ή και να είναι εντελώς εκτός εξίσωσης. Ζητώ συγνώμη αν κάνω κάπου λάθος και αν κάποιος γνωρίζει να μου συστήσει μηχανικούς/συνεργεία που να λειτουργούν προς κοινό όφελος ιδιοκτήτη - τεχνικού θα ήμουν ευγνώμων.
  11. Καλησπέρα σε όλους . Θα ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση. Βλέπω προσφορές διάφορες από παρόχους ρεύματος και το ερώτημα για να γίνει συγκεκριμμένο θα πω το εξής. Πχ elpedison 0.08 χρέωση για τον Οκτώμβρη .... επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από κυμαινόμενα προγράμματα και ρήτρες αναπροσαρμογής και παρόχους πέρα από ΔΕΗ , υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε την τελική τιμή κιλοβατόρας ; Μου φαίνεται too good to be true η ΔΕΗ να χρεώνει 0.13 ή 0.15 (τελική τιμή) και άλλη εταιρία να χρεώνει 0.08.
  12. Eίναι λάθος αυτό , ότι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή ρίχνουν τη θερμοκρασία του αέρα. Η συμπίεση και αποσυμπίεση γίνεται στον ίδιο χώρο άρα στο τέλος οι απώλειες είναι προστιθέμενη ζέστη. Είναι σαν να λες ότι ένα ψυγείο με ανοιχτή την πόρτα , θα παγώσει ένα δωμάτιο ... Στα aircondiotion η συμπίεση (για ψύξη) γίνεται έξω από το σπίτι και μόνο η αποσυμπίεση γίνεται μέσα....για αυτό και καταλήγουμε να έχουμε διαφορά θερμοκρασίας με έξω..
  13. Καλησπέρα , έχει δοκιμάσει κανείς την PlanetSim Data για Gps Tracker - λειτουργία με data ; Φαίνεται να είναι ότι πιο φθηνό υπάρχει με χρέωση 10 ευρώ τον χρόνο - όπως τα υπολόγισα - , βέβαια πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις ελάχιστη φόρτιση 20 ευρώ αλλά και πάλι συμφέρει.
  14. Καλησπέρα , έχει δοκιμάσει κανείς την PlanetSim Data για Gps Tracker - λειτουργία με data ; Φαίνεται να είναι ότι πιο φθηνό υπάρχει με χρέωση 10 ευρώ τον χρόνο - όπως τα υπολόγισα - , βέβαια πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις ελάχιστη φόρτιση 20 ευρώ αλλά και πάλι συμφέρει.
  • Δημιουργία νέου...