Προς το περιεχόμενο

Tilemaxx

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    4.737
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με Tilemaxx

  • Ημερομηνία γέννησης 18/06/1992

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

71.616 προβολές προφίλ

Tilemaxx's Achievements

Veteran

Veteran (13/15)

  • Αφοσιωμένος
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

2,9k

Φήμη

  1. Τσεκάρετε το mail σας για 3 μήνες δωρεάν Amazon Music μετά την αγορά του Prime. Εγώ το έλαβα.
  2. Ουσιαστικά τα account credentials είναι ενιαία για όλα τα regions. Απλά άλλαξα στο πολωνικό website, με το ίδιο account, με ελληνικό κινητό, ελληνική χρεωστική, χωρίς VPN, πλήρωσα, δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα. Και το App του PS5 με έκανε αυτόματα redirect στο Πολωνικό user interface με τα πολωνικά μετεφρασμένα promos κλπ. Σε εμένα αυτή ήταν η διαδικασία.
  3. Επίσημα, ούτε με το φυσικό δισκάκι σου ανήκει τιποτα. Μόνο η άδεια χρήσης του software, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Ακόμη και το δισκάκι να έχεις, μπορεί ο publisher με ένα update να σου ακυρώσει την άδεια. Εφόσον πλέον το φυσικό μέσο είναι ένας απλός container περιεχομένου (καμία κονσόλα δεν τρέχει παιχνίδι μέσα από δισκάκι από την περασμένη γενιά), το όλο concept ότι έχει μεγαλύτερη «αξία» το φυσικό μέσον είναι απλά ουτοπία. Εξάλλου όλα τα σημαντικά patches και updates πάνε περίπατο αν δεν συνδεθείς στο Ίντερνετ και τα κατεβάσεις ψηφιακά, όποτε μια η άλλη.
  4. Συγνώμη, εκ παραδρομής δεν είδα ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο iPhone 8/X, και έψαχνα σαν το κουτορνίθι! Ζήτησα να κλειδωθεί το θέμα.
  5. … παρά με αναγκάζει μόνο να περάσω σε iOS 17, κάτι που δεν χρειάζομαι. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να εμφανιστεί OTA, για να γλιτώσω το ipsw και την διαδικασία μέσω iTunes? EDIT: Άκυρο, τελικά είναι αποκλειστικά και μόνο για κάποιες παλιότερες συσκευές (8/X) και όχι για 14 Pro Max.
  6. Η Sony δεν ακολουθεί το gaming τμήμα της MS. Το επιχειρηματικό μοντέλο θέλει να ακολουθήσει. Είναι δόκιμο να θέλεις μεγαλύτερο μερίδιο στα 3rd party, αυτό είναι ένα μέρος της εξίσωσης. Είναι διαφορετικό εντελώς όμως να μην μπορείς να έχεις ένα οικοσύστημα όπου θα μπορέσει να σου παράξει σταθερά έσοδα, πλην των ΑΑΑ 1P τίτλων που αν δεν αλλάξουν, θα μπαίνουν μέσα όλοι μαζί. Οι 50εκ. πωλήσεις PS5, δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε ικανό αριθμό συνδρομητών PS+, κάτι το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις τιμών που μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμες. Δεν τραβάει η δουλειά με το τωρινό μοντέλο. Παραδειγμα ένα Last of Us το οποίο θα είναι σχετικά σύντομα στο PS Plus, το οποίο θα μπορεί να παίξει κόσμος σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών. Αν βάλεις το PS+ σε PC-Steam-TV-Mobile, κερδίζεις μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρηστών, που θα θελήσουν να πληρώσουν. Και ίσως να επενδύσουν στα 1P Gaas που θα παρέχεις. Κάτι που τώρα δεν γίνεται. Και ο χρήστης PC δεν θα ψωνίσει PS5 όπως δεν θα ψωνίσει και Xbox (αφού μπορεί να έχει όλο το οικοσύστημα της MS σε μια εφαρμογή). Άρα λοιπόν αυτόν τον πελάτη θέλεις να κερδίσεις. Που τώρα δεν μπορείς. Με tentpole παραγωγές τύπου SM, Last of Us, με εκθετικά κόστη παραγωγής και πάνω-κάτω το ίδιο αριθμό χρηστών να ψωνίζει, πας για κλείσιμο κάποια στιγμή. Και όχι ούτε τα royalties από τα 3rd party αρκούν ούτε για ζήτω. Το brand name είναι ένα metric αλλά όχι απόλυτα. Δεν είναι iPhone το PS που θα πουλάει ρεκόρ συσκευών επειδή και μόνο είναι brand. Δεν παίρνεις κονσόλα απλά και μόνο για να την κοιτάς στο έπιπλο.
  7. Tilemaxx

    Εγγύηση κονσολών

    Ο Γερμανός μου έδωσε 2 χρόνια εγγύηση για το PS5. Στην πραγματικότητα όμως αν πάθει κάτι σε αυτό το διάστημα η «εγγύηση» είναι οτι το πας στην Astra Service που εδώ και 100 χρόνια επισκευάζει δορυφορικά πιάτα, εξοπλισμούς και τηλεοράσεις. Δεν ξέρουν από κονσόλες, γνωστός που το έστειλε του πετσόκοψαν την HDMI θύρα και το πέταξε στα σκουπίδια. Και στην καλύτερη να στο στείλουν πίσω και να σου δώσουν ανακατασκευασμένο με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι πιθανότητες να καταφέρουν να επισκευάσουν κονσόλα η να στείλουν πίσω καινούργια είναι μηδαμινές. Όποτε τσάμπα κόπος να ασχολείστε με ελληνικό “service”PlayStation. Οι retailers απλά δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Σε στέλνουν στην Άστρα και μετά κανεις τον σταυρό σου και 10 προσευχές.
  8. Tilemaxx

    PlayStation Plus [PS Plus]

    Resident Evil 4 Remake PS5 στα 30€. 12 ευρώ κάτω από το φθηνότερο καινούργιο στο Σκρούτζ. Αξίζει γι’ αυτό και ψώνισα.
  9. Tilemaxx

    Red Dead Redemption 2 [PS4][Xbox One]

    Δεν υπάρχει 60fps σε PS5. Μόνο με hack σε jailbroken μηχάνημα.
  10. Οι πωλήσεις hardware παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο στο τελικό καθαρό κέρδος σε σχέση με 2-3 γενιές πριν. Αυτό διότι από εποχές PS1-N64 το software ήταν το make or break metric για τις εταιρίες. Γι’ αυτό ακριβώς και η μη-τυχαία πρωτοκαθεδρία της Sony από το 1997 και μετά έναντι του N64, καθώς το CD-ROM ήταν 3-4 φορές φθηνότερο να τυπωθεί και να διανεμηθεί μαζικά σε σχέση με τις «κασέτες». Οποιος αναλύει την βιομηχανία με μέτρηση αριθμού κονσολών που πουλήθηκαν, είναι γύρω στα 15 με 20 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις. Πλέον όμως με το budget των τίτλων να αυξάνεται ΕΚΘΕΤΙΚΑ (4-8-16-32 εκ.) από τις HD κονσόλες και μετά, το περιθώριο ROI (return of investment) είναι και αντίστοιχα μικρότερο απ’ ότι μόλις 5 χρόνια πριν. Γι’ αυτό και βλέπουμε τον προβληματισμό των στελέχων της Insomniac ότι έτσι δεν «βγαίνει», αν ο ρυθμός πολλαπλασιασμού του budget είναι ήδη x3 (από SM1 σε 2), με αποτέλεσμα να χρειάζονται γύρω στις 8εκ. κοπιες μόνο για να καλύψουν το ΚΟΣΤΟΣ ανάπτυξης. Με αποτέλεσμα όπως και οι ίδιοι λένε να υπάρξουν περικοπές έτσι ώστε τα μελλοντικά παιχνίδια τους να μην υπερβαίνουν τα 300-400 εκ.(!) για να αναπτυχθούν. Αυτό γιατί μικρότερες κυκλοφορίες όπως το Μοράλες έφεραν περισσότερα έσοδα. Μικρότερα παιχνίδια λοιπόν με το ίδιο μπατζετ, και «πετσόκομμα» όσο μας παίρνει. Νομίζετε λοιπόν ότι η Sony ακόμα και άλλες 100εκ. κονσόλες να πουλήσει μέχρι του χρόνου, θα συνεχίζει να «κονομαει», όταν στην καλύτερη τα πιο εμπορικά της exclusive all-time κινείται περί στις 20εκ. κοπιες; Η νομίζετε ότι όλοι όσοι ψωνίζουν PS κονσόλα διαχρονικά καίγονται για τα αποκλειστικά της; Μειοψηφία ήταν και θα είναι πάντα αυτός ο κόσμος. Συμπερασματικά λοιπόν η MS πρόλαβε τις εξελίξεις και γι αυτό πάει να επιβάλλει ένα άλλο μοντέλο, που απ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και η Sony όπως αποκαλύφθηκε. Multi platform 1st party κυκλοφορίες με όσο μεγαλύτερο consumer reach σε υπολογιστές, κινητά, τηλεοράσεις, streaming, portables κτλ. Η ανάγκη για dedicated hardware σε βάθος 10ετιας θα έχει ξεφτίσει, και ίσως οποίος επιμείνει θα βάλει λουκέτο.
  11. 15 ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του trailer, καθώς έγινε leak νωρίτερα. Πάντως αυτά που βλέπουμε στο trailer είναι για μια γενιά μπροστά hardware…
  12. 15 ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα καθώς το trailer έγινε leak. Αγιασμό επειγόντως πρέπει να κάνουν εκεί στην Rockstar.
  13. Ξαναλέω ότι όσους έπιασαν στην έφοδο του Σεπτέμβρη, ήταν όσους βρήκαν να ψωνίζουν box απευθείας από τα καταστήματα, που και πάλι δεν μπορεί να αποδοθεί κατηγορία για κάτι, καθώς υπάρχει έλλειμα ερμηνείας του νόμου του 2003. Αν δημιουργηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να επικαιροποιεί τις ποινές, τότε ναι θα υπάρχει θέμα.
  • Δημιουργία νέου...