Προς το περιεχόμενο

lexmark

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.773
  • ΜΕΛΟΣ

Σχετικά με lexmark

  • Ημερομηνία γέννησης 17/08/1975

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Ενδιαφέροντα
    Search and destroy leaving behind scorched land

Πρόσφατες Επισκέψεις

11.852 προβολές προφίλ

lexmark's Achievements

Experienced

Experienced (12/15)

  • 10 χρόνια Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

780

Φήμη

  1. lexmark

    Smart Home

    Παίρνεις το τηλεκοντρόλ του και πας στο διπλανό δωμάτιο. Αν ανοίξει (ή κλείσει (ή αλλάξει ρύθμιση (whatev ))) είναι rf αλλιώς IR. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς HA. Και βάλε Node-Red -- αν δεν έχεις ασχοληθεί με προγραμματισμό θα σου φανεί ξένο στην αρχή αλλά χρησιμοποιείς Javascript (μπορείς και python) και υπάρχουν κυριολεκτικά αμέτρητα tutorials και how-to's εκεί έξω για το κάθε πράγμα, απλό ή περίπλοκο, που θες να κάνεις. Το δικό μου setup δεν είναι τίποτα σπουδαίο, στην τελείως απλή του μορφή είναι timers και συγκρίσεις σε ένα γραμμικό μοντέλο ML, αλλά και με απλές if-else statements θα σου δουλέψει για τα κλιματιστικά. ΠΧ αν θερμοκρασία χ δωματίου 25 βάλε το κλιματιστικό του στους 23.
  2. lexmark

    Smart Home

    2 rm-mini-3 το καθένα για τα κλιματιστικά ξεχωριστών δωματίων. Κωδικοί από το broadlink manager για την ευκολία που τους έπαιρνε από τα τηλεκοντρόλ, SmartIR custom component στο HA και μετά node-red: Εκεί διαβάζει θερμοκρασία/υγρασία από αισθητήρες aqara σε τακτά χρονικά διαστήματα και περνάει τις τιμές τους σε ένα function node το οποίο καθορίζει τη ρύθμιση στα κλιματιστικά. Τρέχει 3 καλοκαίρια και 2 χειμώνες χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνω «manual» είναι ζητήσω να τα ανοίξει. Το setup βέβαια είναι αρχαίο για τα δεδομένα του Home Assistant και έχω καιρό να κοιτάξω οπότε δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
  3. lexmark

    Smart Home

    Έτσι παίζω εγώ συν μερικούς aqara motion sensors, καλυμμένους σε μεγάλο σημείο με χαρτόνι που να λειτουργούν σαν διακόπτες απλά με το πέρασμα του χεριού από μπροστά τους, συν φωνή για το εντελώς manual της φάσης.
  4. lexmark

    Smart Home

    Οπότε κοιτάς στο integration της xiaomi για τα φωτιστικά που υποστηρίζει το HA χωρίς το gateway -- θυμάμαι ότι είχε 2-3 αλλά μόνο ένα κρεμαστό, εκτός κι αν έχεις χαμηλοτάβανο σπίτι οπότε δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα όποιο και να βάλεις (πάει καιρός που έχω να το κοιτάξω βέβαια και μπορεί να έχουν προστεθεί κι άλλες συσκευές). Ρίξε και μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό που σου λέει ο @fingolfingr
  5. lexmark

    Smart Home

    Για την G2 ατύχησες δυστυχώς: New Xiaomi aqara camera/gateway - Hardware - Home Assistant Community (home-assistant.io) Η πιο απλή λύση, όπως σου είπαν, είναι έξυπνοι διακόπτες και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ούτε για το τι λάμπες θα βάλεις ούτε για το τι φωτιστικά. Δεν θα έχεις το dimming που θέλεις αλλά, meh! Η άλλη λύση είναι έξυπνες λάμπες (ξεχνάς τους έξυπνους διακόπτες -- δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και τα δύο σε ένα σεταπ). Δύο ειδών έχω εγώ. Της Xiaomi που είναι με wifi και rgb και του IKEA τις tradfri (τις 1000αρες συγκεκριμένα) με zigbee πάνω σε ένα conbee2. Οι πιο φωτεινές είναι οι δεύτερες (no-brainer). Οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες (2-3€ διαφορά αν θυμάμαι καλά, με τις δεύτερες να είναι οι πιο ακριβές). Αν δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βολέψει, δεν θα σου πρότεινα να τις πάρεις μαζεμένες (3-4 τη φορά). Πάρε 1-2 να δεις πώς είναι και αν σε βολεύουν και βλέπεις. Προσωπικά, επειδή έχω ενιαίο χώρο στο σπίτι, στην περιοχή κουζίνα-τραπεζαρία έχω xiaomi και στη περιοχή γραφείο-καθιστικό tradfri-xiaomi -- πάνω από το γραφείο είναι οι tradfri για τη φωτεινότητά τους αλλά και για το ότι έχουν πιο ψυχρό φως από εκείνο των xiaomi. Για το dimming, αν πας σε smart bulbs τελικά, είτε το πας manual από κάποιο tablet/κινητό που θα παίζει σαν C&C Center για το HA είτε το παίζεις με αισθητήρες κίνησης/φωτισμού με ώρες της ημέρας, και NR.
  6. @micos000 ο πρώτος λόγος δεν ισχύει από τη στιγμή που έχεις κάνει ήδη την αναβάθμιση (άσε που πλέον δέχεται τον κωδικό από 8.x και μετά απευθείας σε καθαρή εγκατάσταση των 10) Για τον 2ο, well, πάσο
  7. lexmark

    win7 πρόβλημα με administrator

    Δοκίμασε να τρέξεις το κάθε batch σου με ένα δεύτερο που θα έχει την εντολή «runas». Μου έχει λύσει τα χέρια προσωπικά και δεν χρειάζεται να κλείσεις UAC. Θα σου ζητήσει μια φορά κωδικό και μετά ξανά μόνο αν τον αλλάξεις. Σύνταξη και λοιπές λεπτομέρειες εδώ.
  8. Συγνώμη που μπέρδεψε ο τίτλος μου. Δεν είμαι και πολύ του hardware και δεν ξέρω πως να πω αυτό που θέλω. Πάντως το έγραψα πρώτο πρώτο ότι δεν το θέλουμε και τόσο για το gaming αλλά το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας. Δηλαδή, Fulgore, με αυτό το σύστημα, αργότερα τι θα μπορούσα να αλλάξω για να του ρίξω μια μίνι αναβάθμιση και να παίζει καλύτερα τα ανωτέρω παιχνίδια; Γιατί όπως είπα θα πέσουν και άλλα χρήματα πάνω του κατά το Πάσχα μεριά.
  9. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας και συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω πιο μπροστά για να σας προλάβω. Η ένστασή μου: Όπως είπα είναι για λίγο gaming οπότε δεν μας νοιάζει και τόσο να παίζει τα παιχνίδια στο maximum της απόδοσης. Αλλά να μην είναι και στο minimum με μια gt 620 που έχει τώρα ας πούμε. Μια μέση κατάσταση είναι πιστεύω ότι πρέπει. Επίσης το budget (4.5 - 5) θα ήθελα να κρατηθεί αυστηρά. (ξαναθυμίζω ότι μιλάμε για τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών). Ευχαριστώ ξανά και sorry που δεν σας πρόλαβα τους πρώτους Edit: Αν πρέπει να θυσιάσουμε κάτι ας το κάνουμε από επεξεργαστή/μνήμες (με το σκεφτικό ότι μέχρι το Πάσχα θα πάμε για τα κανονικά). Edit (ξανά ): για τον Vasilis 07 Άσε τον ssd προσωρινά. Γενικώς ξεχάστε τελείως δίσκους και κουτί.
  10. Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε : 450€ - 500€ Χρήση υπολογιστή : πολύ internet και λίγο gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ship Simulator, Train Simulator, MS Flight Simulator X, X-plane Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δεν χρειαζόμαστε οθόνη. Έχουμε μια 19'' του σωρού και συνδέεται επίσης σε μια 42'' SHARP σε mirror Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). online αγορά - όποιο να'ναι κατάστημα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Κατά προτίμηση από ένα για να μη μπλέκω με χρόνους παράδοσης και λοιπά μεταφορικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα το στήσιμο. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; Εγώ θα βάλω. Κρατάμε σκληρούς δίσκους μόνο (ο ένας έχει αγοραστεί πριν από ένα χρόνο - 500 GB). Κρατάμε επίσης και το κουτί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Νταξ, περισσότερο απάτη είναι πάρα malware. Εξάλλου το λέει και η σελίδα που έδωσες: (και κακώς έβαλε antivirus θα έλεγα)
  12. lexmark

    Προσωπικοί κωδικοί

    βρε στίφτη, 25Κ θα πάρεις και θα μου δώσεις τα 5; xaxaxa
  13. lexmark

    Προσωπικοί κωδικοί

    Είδες τώρα που δεν σου κόβει; (πλακίτσα έτσι;! ) Πιο απλό είναι να μου κόψεις το δάχτυλο
  14. lexmark

    Προσωπικοί κωδικοί

    Μου φαίνεται ότι σας αρέσει να μπερδεύεστε, αλλά anyway, ακολουθεί το δικό μου setup. Ένα κεντρικό email το οποίο δεν φαίνεται πουθενά. Χρησιμεύει ως email ασφαλείας που είναι συνδεδεμένα εκεί όλα τα άλλα email μου. Ένα email στην google για να το δίνω σε 2 ομάδες: γνωστούς μου και έμπιστους από fora. Το ίδιο χρησιμοποιώ αν θέλω να απαντήσω σε άλλα email από google. Ένα hotmail (αυτό είναι παλιό) για κάποιες εγγραφές σε site και fora, που χρησιμεύει επίσης και για email αλληλογραφίας με χρήστες των site/fora. Ένα outlook για όλα τα υπόλοιπα χωρισμένα σε κατηγορίες, αλλά ποτέ δεν το δίνω. Σε αυτό κάνω βαριά χρήση των allias που προσφέρει η υπηρεσία. Οπότε σε αυτό υπάρχουν τα εξής email allias: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] και [email protected] (το «kati» είναι μια τυχαία λέξη, κατά προτίμηση με το «lex» μπροστά). Όταν αρχίσει και παραγίνεται το κακό, σβήνω allias και ξεμπερδεύω. Στο κεντρικό outlook (βλπ. ακριβώς από πάνω) είναι συνδεδεμένο το lastpass. Τώρα το lastpass: Εγκατεστημένο σε όλους μου τους υπολογιστές και ρυθμισμένο να μην θυμάται τον κύριο κωδικό μου, ο οποίος αλλάζει μια φορά το τρίμηνο και στηρίζεται σε γεγονότα της ζωής ενός τυχαίου γείτονά μου - κατά προτίμηση όχι φιλικά προσκείμενο (κι όταν λέω γείτονα εννοώ όπως το είχαν στο μυαλό τους οι παλιοί = 3-4 km περίμετρο ). Στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ κατά κόρον, είναι ρυθμισμένο να δουλεύει με τον fingerprint reader (εντάξει, λίγο εφέ ποτέ δεν έβλαψε κανέναν ). Στο lastpass είναι αποθηκευμένοι όλοι οι κωδικοί εκτός του email ασφαλείας. Ο code generator του lastpass είναι φτιαγμένος όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα: Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να θυμάμαι 2 κωδικούς. Έναν του email ασφαλείας και έναν του lastpass. Την βάση κωδικών την κρατάω αντίγραφο μια φορά τον μήνα τοποθετώντας την σε truecrypt volume με τον ίδιο κωδικό του email ασφαλείας και η οποία είναι αποθηκευμένη σε έναν αρχαίο (αλλά ακόμα λειτουργικότατο) δίσκο 20GB, τον οποίο τον έχω κάνει εξωτερικό, σε ένα φλασάκι και online στο tresorit (cloud υπηρεσία - ψάξτε την ). Το φλασάκι είναι στον χώρο μου, ο δίσκος είναι σε εντελώς διαφορετικό χώρο (δεν σας λέω που να σκάσετε ). Αυτά...
  15. Thank you Πιθανότητες υπάρχουν αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιες και πόσες είναι ακριβώς.
  • Δημιουργία νέου...