Προς το περιεχόμενο

mharis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    57
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  • Τοποθεσία
    Heraklion
  • Ενδιαφέροντα
    Computers, Diving, Music

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο, Κρήτης
  • Απασχόληση
    Telecommunications Engineer

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

mharis's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 10 Classifieds
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Και να θες νομίζω οτι καινούργιο hub δε θα βρεις, τα switch είναι η εξέλιξη των hubs... Η συμαντικότερη διαφορά τους είναι ότι τα hub προωθούν κάθε εισερχόμενο πακέτο σε όλες τις πόρτες τους προκαλώντας έτσι πολλά collisions ενώ τα switch γνωρίζουν σε ποια πόρτα ακριβώς πρέπει να πάει το πακέτο και το προωθούν μονάχα στη συγκεκριμένη.
  2. Φαντάζομαι ότι η κάμερα είναι wireless ε? Λογικά πρέπει να έχει κάποιο web configuration από το οποίο θα φτιάχνεις της ρυθμίσεις για το wireless, αν πληκτρολογίσεις την IP της καμερας στον browser σου δε σου ανοίγει κάποια σελίδα? Για να τη δείς από το Internet θα πρέπει καταρχήν να βρείς τρόπο (δες dyndns.org , no-ip.com) να ξέρεις κάθε φορά την ip σου εφόσον δεν έχεις Static IP από τον ISP σου και να κάνεις στο router σου κάποιες πόρτες forward (θα πρέπει να λέει στο manual της κάμερας)
  3. Μπορείς να κάνεις ping στο host που έχει το shared folder? είναι το ίδιο που σηκώνει το vpn? τι vpn είναι pptp, openvpn, ipsec ?
  4. Πάρε ένα μικρό τηλεφωνικό κέντρο, φυσικά τα voip κέντρα που τρέχουν asterisk όπως το elastix, trixbox κτλ έχουν απίστευτες δυνατότητες αλλά πέρα του οτι θα σου στοιχίσει αρκετά με τις voip συσκευες που είναι κάπως ακριβές αν δε θες να πειραματιστείς και να παίξεις δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάλεις voip κέντρο για οικιακή χρήση. Αν θές κάτι φτηνιάρικο δες για κανένα Tele TC-108C (δε κρατάνε και πολύ).
  5. Έχω και εγώ ένα WL-5460AP και λειτουργεί μια χαρά σαν client, το έχω δοκιμάσει σχεδόν με όλα τα security mode (wep/wpa/wpa2). είσαι σίγουρος ότι βάζεις σωστές ρυθμίσεις ασφαλείας? μπορείς να απενεργοποιήσεις για λίγο το wireless security στοThomson και να δοκιμάσεις. Δες αν έχεις το πιο πρόσφατο firmware στο wl-5400
  6. Ακόμα και στα δυναμικά site όπως joomla, drupal, wordpress αυτό που βλέπεις στον browser σου είναι κατα κανόνα html και javascript, τώρα το αν παράγονται δυναμικά είναι άλλη υπόθεση. Μέσα στο 2012 βγήκε και η HTML5! 1+ wordpress είναι για μένα πλέον το ποίο user-friendly cms και ξεκάθαρα πιο καθαρογραμμένο από το Joomla. Η βασική του χρήση είναι για blog αλλά φτιάχνεις εξίσου ευκολα website που δε μοιάζουν καθόλου με blog, θα βρείς πολλά template και plugins.
  7. Που τη βρήκες αυτή την εταιρία ρε συ? φαίνεται ότι το site σου φιλοξενείται στη Τουρκία http://www.what-ipaddress.com/whatip/46.20.2.146 . Από otenet έχει περίπου 110ms RTT που είναι ο σχεδόν ο διπλάσιος χρόνος σε σχέση με τα ευρωπαικά datacenter. Ο πιθανότερος λόγος που σέρνεται είναι οτι ο server που το φιλοξενείς πέρα του οτι έχει μεγάλο RTT φαντάζομαι ότι θα είναι και οτι καλύτερο. To forum του φίλου (όπως και αυτό το forum που βρισκόμαστε) είναι φτιαγμένο με IP.Board το λέει κάτω χαμηλά...
  8. mharis

    Πλατφορμα για forum

    Αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι το phpBB, IP.Board και vBulletin ρίξε μια ματιά και διάλεξε, νομίζω οτι τα script που σου αναφέρω είναι αρκετά πλήρη εκτός αν θες κάτι πολύ συγκεκριμένο για να δείς και κάποια custom λύση
  9. Κατέβασε ένα Subnet calculator αν θες να δουλέψεις (εγώ χρησιμοποιώ της solarwinds), αν θες απλά να μάθεις γράψε στο google "ip subnetting" και θα βρείς αρκετή πληροφορία.
  10. mharis

    ip camera

    Όταν λές να βάλω internet μέσω OTE εννοείς PSTN ? γιατί στην αρχή λες ότι δεν έχει dslam κάποιου παρόχου ενώ στη συνέχεια ότι μπορείς να βάλεις internet από τον ΟΤΕ. Με 3G δεν είμαι σίγουρος οτι θα κάνεις δουλειά γιατί έχει αρκετά μεγάλο LAG (καθυστέρηση)και δεν νομίζω να μείνεις ευχαριστημένος.
  11. Το pfsense είναι μια διανομή που προορίζεται για Router - Firewall, αν ο κύριος σκοπός του server θα είναι να σερβίρει ιστοσελίδες δηλαδή webserver (apache, mysql, php κτλ ) τότε δες τις κλασικές διανομές για αυτη τη δουλειά Centos, Debian, FreeBSD κτλ.
  12. Δημιουργείς ένα αρχείο .htaccess και βάζεις μέσα το παρακάτω > RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^([^\.]+)$ $1.html[NC,L] Aν είναι ενεργοποιημένο το mod_rewrite στον apache ότι γράφεις στο url θα προστίθεται αυτόματα η κατάληξη .html πχ το test.com/test θα γίνετε www.test.com/test.html
  13. Ωραία προσπάθεια, για front end δεν έχεις κάνει τίποτα?
  14. Μήπως κάνει το script timeout? δες τι τιμή έχεις στη μεταβλητή max_execution_time και ανέβασε τη να δοκιμάσεις
  15. mharis

    PHP mkdir και XAMPP

    Αυτό πάντως δουλεύει σε μένα μια χαρά SignUp.php > <form method="post"> <input type="text" name="txtname" > <input type="submit" value="test"> </form> <?php include("classes/UserClasses.php"); //include("classes/DataConnect.php"); //$newConnection = new GetConnection(); //$con = $newConnection->Connect(); if(isset($_POST['txtname'])) { $username = $_POST['txtname']; $psw = $_POST['txtpsw']; $email = $_POST['txtemail']; $psw = md5($psw); $NameExists = false; if(!$NameExists){ //mkdir($username); NewUser($username, $psw, $email,$con); Header('location:index.php'); }else{ Header('location:index.php?UserExists=true'); } } ?> UserClasses.php > <?php function NewUser($username,$psw,$email, $con){ $folder = $username; mkdir($folder); $sql="INSERT INTO Users (UserName, Password, Email, Enabled, Type) VALUES ('$username','$psw','$email', 1, 1) "; if (!mysql_query($sql,$con)) { die('Error: ' . mysql_error()); } } ?>
  • Δημιουργία νέου...