Προς το περιεχόμενο

vakman

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    56
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με vakman

  • Ημερομηνία γέννησης 25/06/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    athens

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

vakman's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Δεν υπερτερεί σε τίποτα η Samsung. Δεν απαγόρευσε η Αμερική στους χρήστες να έχουν πρόσβαση. Απαγόρευσε στην Huawei να έχει επίσημη άδεια διανομής. Απορώ που βλέπω τέτοια σχόλια εδώ μέσα. Σε tech φορουμ που κάνετε σχεδόν όλοι "παπάδες" να συζητάμε για τα Gapps τα οποία τα εγκαθιστάς από οποιοδήποτε σχεδον άλλο store. και άν οχι απο store, με image σε sd card. Υπολογιστές ειναι πλέον τα κινητά. Deal with them.
  2. Οτι συνδεση και να κανεις, ο νομος δινει το δικαιωμα στον ΟΤΕ ο οποιος ειναι ο μονος που εχει προσβαση σε γραμμες, μεχρι 14 εργασιμες για ενεργοποιηση της γραμμης. Αυτο ισχυει απο παντα. Πριν ακομη υπάρξει adsl στην Ελλαδα. Με βαση ολα τα στοιχεια που εχεις δωσει, η ημερομηνια 9-7 για παραδοση της γραμμης ειναι ακριβης και αναμενόμενη. Οσον αφορα το voip τωρα, δεν αφορα τοσο υποχρεωση, οσο cost effecitveness για τον παροχο. Οταν λοιπον ζητας ευρυζωνικο ιντερνετ (βλεπε vdsl) συμφερει πιο πολυ να ειναι voip τα dslam, για να ειναι λιγοτερες οι ζευξεις. Αυτο στο μεγαλυτερο ποσοστο εχει και λιγορτερα προβληματα γραμμης. Αυτο που πρεπει να κανεις προς το παρον, αν σου εχουν στειλει ρουτερ, ειναι να το συνδεσεις, και να δεις αν και ποτε θα σου ερθει το ιντερνετ, και φυσικα αν ο συγχρονισμος θα ειναι σε vdsl. Οι τεχνικοι του ΟΤΕ δεν θα ερθουν στο χωρο σου να σου συνδεσουν καλωδια μεσα στο σπιτι. Ερχονται για μικτονομηση (συνδεση απερχομενου καλωδιου απο καμπινα, και το την εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου), και ελεγχο λειτουργιας στον κατανεμητή.
  3. Αν μου επιτρεπεις φιλε GT-MAN το βασικο λαθος ειναι που συζητατε ακομη για φορητο για παιχνιδια. Το Qosmio ειναι οντως στολιδι, και ειναι σαν να προσπαθει καποιος με mercedes να λαβει μερος σε ραλλυ πιστας με τα saxo-ralla. Δεν ειναι η δουλεια του να παιζει παιχνιδια, και ειλικρινα κανενα φορητο. με 300 ευρω με onboard gpu και i3 σε desktop μηχανημα θα εχεις καλυτερες real world επιδοδεις απο οτι με φορητο με Ι7. οποιος δεν το πιστευει, ας το δοκιμασει, αλλα οχι με πουλημενα benchmark application που ειναι φτιαγμενα να δινουν περισσοτερους ποντους σε καινουργια μηχανηματα, και οχι να κανω πραγματικα benchmark kai stresstests (για πλακα προσεξτε με προγραμμα τις θερμοκρασιες cpu kai gpu οταν τρεχουν αυτες τις απαταιωνιες...που δεν αναβαζουν πανω απο 2 βαθμους!) Το καλυτερο ειναι να κρατησει το qosmio (ελαχιστα καινουργια laptop εχουν τετοια ποιοτητα οθονης) και να μαζεψει χρηματα για επιτραπεζιο για παιχνιδια. Καμια (ΚΑΜΙΑ) οθονη απο φορητο δεν μπορει να συγκριθει με επιτραπεζια, και ειδικα στα παιχνιδα, ποσο μαλλον οι βλαμενες οι καινουργιες οι LED που με 1 μοιρα παραπανω κλιση δεν βλεπεις τιποτα. Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος, και το ιδιο ισχυει και για τα μηχανηματα. Ειναι αυτονοητο οτι αν τωρα με 600-650 παιρνεις μηχανημα με Ι7 που αντιστοιχος την εποχη του qosmio σε συγκριση με αυτα που κυκλοφορουσαν τοτε θα εκανε 2000, δεν θα εχει την αντιστοιχη ποιοτητα. Οι οθονες πλεον κοστιζουν 40-50 ευρω, οι σκληροι χαλανε ο ενας μετα τον αλλον (για να μην πουμε για τα τροφοδοτικα). οτι και να κανει, καλη τυχη με την αγορα.
  4. 1. αυτο που περιγραφεις ειναι το money back guarantee κατα το οποιο ο αγοραστεις δεν εχει μεινει ικανοποιημενος, οχι επειδη ηταν ελαττωματικο ενα προιον. Οποτε το καταστημα εχει καθε νομιμο δικαιωμα να το επαναπωλησει σαν καινουργιο, οποτε θα πρεπει να εχει την συσκευασια ατοφια. ΑΝ εχει σκιστει και καταστραφει η συσκευασια, δεν μπορει να το κανει αυτο, οποτε μπορει να αρνηθει ΝΟΜΙΜΑ να δεχτει το money back guarantee, και ΝΑΙ η συσκευασια θεωρειται παρελκομενο, οποτε πρεπει να παρεχεται με το προιον οπως και το manual. 2. στο money back guarantee, οπως λεει και η νομοθεσια εχεις το δικαιωμα να ζητησεις επιστροφη χρηματων, και οχι πιστωτικο, αρκει να πληρουνται οι προυποθεσεις που αναφερονται στο κομματι που αναφερεις. Πιστωτικο εχουν το νομιμο δικαιωμα να δωσουν τα καταστηματα μονο σε DOA. γιατι εκει υποτιθεται οτι το ηθελες σιγουρα το προιον, απλα δεν δουλεψε και ειναι υποχρεωμενοι να παρεχουν εναλλακτικη πωληση. β) η πωληση ειναι συμβολαιο μεταξυ αγοραστη και πωλητη. Εχουν και οι δυο δικαιωματα και υποχρεωσεις. Ο αγοραστης εχει υποχρεωση να πληρωσει το προιον, και ο πωλητης να παραδωσει λειτουργικο προιον. ΑΛλα δεν μπορει να πει ενας πελατης οτι επειδη δεν δουλεψε κατι, με την πρωτη να ζητησει refund. Η επιστροφη χρηματων ειναι υποχρεωτικη μετα απο ενα χρονικο διαστημα κατα το οποιο δεν εχει παραδοθει λειτουργικο προιον, (το οποιο χρονικο διαστημα δεν το θυμαμαι, και διαφερει αναμεσα στις κατηγοριες προιοντων)
  5. Η συζητηση εχει παρει πολλες διαστασεις: 1. για επιστροφη προϊντος ισχυουν 2 περιπτωσεις: α) DOA που σημαινει οτι το αντικειμενο δεν δουλευει...οποτε αν επιστρεψεις καλωδιο, θα το δοκιμασουν σε δικο τους setup και αν δουλευει, κανονικα δεν θα το δεχτουν πισω. Αναλογα το προιον και την συσκευασια, και αν θα παρεις κατι αλλο. Το σιγουρο ειναι, οτι ειναι υποχρεωμενοι να το δεχτουν πισω ΜΟΝΟ αν δεν δουλευει. β) money back guarantee. Αυτο ισχυει μονο κατα προϊον και μονο αν το εχει δηλώσει για το συγκεκρινο προϊον το καταστημα. Δηλαδη, το eshOp πχ. ειχε για καποια περιοδο που επενδυε πολλα φραγκα, το money back guarantee για 15 μερες. Επαιρνες δηλαδη το φορητο, και αν δεν σου αρεσε, και δεν ειχες καταστρεψει την συσκευασια το επαιρνε πισω και το πουλουσε "as new". ( και ο νομος τους καλυπτει σε αυτο, αρκει να δωσει το καταστημα πληρη εγγυηση) 2. ETHICS!!! κατι το οποιο το εχουν ξεχασει πολλοι Ελληνες, που κοιτανε μονο τα δικαιωματα τους και καμια υποχρεωση. Υπαχρουν τυπακια, οι οποιοι εκμεταλευονται το money back guarantee, εις βαρος του επομενου. ΓΙα να εξηγηθω...το επιστρεγεις, γιατι δεν ικανοποιηθηκες (ενω μπορει να του εχεις σκισει τον πατο, ΑΛΛΑ εν λειτουργια) οποτε δεν ισχυει το DOA για τον επομενο, ο οποιος ειναι αδυνατον να γνωριζει ποσο ακριβως ειναι το efficiency factor του προιοντος, ακριβως επειδη δεν ειναι αμεσα μετρησιμο). Δεν ειναι ζαχαρι να πεις οτι μου εδωσες 900γρ αντι για 1κιλο! Και ετσι ο επομενος πελατης την πληρωνει, χωρις να εχει κανει κατι κακο το καταστημα. 3. Οσον αφορα την Αμερικη που ανεφερε ο φιλος μας...επειδη δεν μπορεις να ξερεις τι γνωσεις κα εμπειριες εχουν τα υπολοιπα μελη σε ενα Forum σου συστηνω να μην κανεις βαρυγδουπες δηλωσεις, γιατι εκει τα καταστηματα ειναι Corporations!!! δεν ειναι ΠΛαισιο και eshop που εχουν ανθρωπο που μπορει να κατηγορηθει για συγκεκριμενο εγκλημα...οποτε κανουν πολυ μεγαλυτερες απατες. Και ΝΑΙ το 80% που πουλανε εκει ειναι refurbished items τα οποια τα εισαγουν απο Ιαπωνια με το καραβι, και οχι με μερικα container που φερνει το Πλαισιο για το συνολικο στοκ. Δεν τους νοιαζει αν παθει κατι ενα πραγμα...εχουν αλλα 100 απο πισω να σου δωσουν για ανταλλαγη, χωρις ιδιαιτερο κοστος. β) στα Corporations, το DOA ειναι DOA! αν κατι δουλευει οταν το επιστρεψεις, δεν πα να κανει και 2 ευρω...δεν το παιρνει πισω οποιον manager και να ζητησεις "company policy"!!! και το DOA ειναι 10 μερες...δεν μπορεσες και πηγες την 11η? στα πα..ρια τους. Και φυσικα η συσκευασια πρεπει να ειναι as new!! οποτε μην θεοποιουμε το εξωτερικο και εδω θελουμε να ειμαστε οι αρχοντες που θα κανουν το super DEAL και "εγω στο .... κανω οτι θελω...!!!" Μπραβο μα..κα, τωρα ξερω ποιον να πλακωσω στο ξυλο αν παρω vga gtx580 και βγαζει λιγοτα fps και απο την gtx460 που ειχα πριν!!! (εχουμε και εμεις γνωριμιες)
  6. Καποιος συνforumιτης ανεφερε για ανθρωπους που κοιτανε γαιδαρο στα δοντια...Η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι που ειχαν απαντησει δεν εχουν ιδεα καν πως να τα κοιταξουν τα δοντια! 1. η Acer εχει πλεον πολυ καλυτερο service και απο την toshiba και απο την HP, και οσοι την εχουν πατησει (ΠΡΟΣΦΑΤΑ) μπορουν να το επιβεβαιωσουν. Και τελευταια εχουν και λιγοτερα hardware fail oi acer απο τον ανταγωνισμο. 2. ο Ρ8400 ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τους τωρινους i3 kai i5 και οσοι δουλευουν encoding kai rendering μπορουν να το επιβεβαιωσουν ( και μην τολμισει κανενας να αναφερει το cpubenchmark.net ....UBER FAIL! βγαζει εναν ΧΕΟΝ με 12ΜΒ cache πιο αργο απο athlonII x3!!!WTF) 3. Επισης οποιος εχει ασχοληθει πιο σοβαρα με hardware, θα ξερει οτι οι φορητοι με 12 ιντσες οθονη ηταν παντα πιο ακριβοι (οπως ειπε και ο Kiros9) επειδη ειναι πιο δυσκολη η κατασκευη τους για να χωρεσουν ολα τα υποσυστηματα. Εξου και το απιστευτο fail των netbook οι οποιοι πλεον για να ειναι λιγο πιο αποδοτικοι και να εχουν λιγοτερα hardware issues εφτασαν τις 13.3 ιντσες στην ιδια τιμη με τα 10αρια! Και τελος, για οσους ηθελαν να κοψουν την τιμη για τα παραθυρα, πως νοιωθουν τωρα με τον εαυτο τους, που η MSystems το εβγαλε απο την σελιδα και εμειναν ολοι οι αλλοι με την σωστη τιμη, που συμφωνουν κιολας με μικροτερες διαφορες::: Το γεγονος οτι μπορει να ειχε κανει λαθος το καταστημα στην τιμη και να μπερδευτηκε δεν περασε απο κανενος το μυαλο, αλλα ολοι σαν ελληναρες εψαξαν να βρουν τροπο να την μειωσουν κι αλλο... Γι'αυτο καποιος μεγαλος (που δυστυχως δεν τον θυμαμαι) ειχε πει οτι "η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας " και εγω θα προσθεσω και πιο επικινδυνη. Δεν ειναι τυχαιο παντως που οι πιο σωστες απαντησεις ηταν του Kiros9 και του Plpapadopoulos οι οποιοι ασχοληθηκαν να αναφερθουν σε συγκεκριμενα πραγματα και νομους και οχι σε καγκουριστικα παζαρια... Ετσι, να πηγαινετε να παιρνετε τις παπαριες απο την toshiba και απο την HP, που γυαλιζουν για να εχουν δουλεια και οι τεχνικοι!!!! Ξεχασα να συμφωνησω με τον Ipal. και η Sony και η lenovo εχουν κανει σοβαρους συμβιβασμους στην κατασκευη στα μοντελα κατω απο 1000 που ειναι στο κεντρικο ενδιαφερον των περισσοτερων.
  • Δημιουργία νέου...