Προς το περιεχόμενο

ivdimentia

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    157
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με ivdimentia

  • Ημερομηνία γέννησης 21/01/1986

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ivdimentia's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Αναγκαστικά γιατί δεν γίνεται αλλιώς....πρέπει να βγάλω την ψυκτρα για να την καθαρίσω....ο χώρος μου έχει πάρα πολύ σκόνη....
  2. Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.... Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που έχω στην κατοχή μου το motherboard του τιτλου. Μετά από καθαρισμό που έκανα στο σύστημα μου μου καθώς και repaste (διαδικασία που την κάνω 2 φορές τον χρόνο) το σύστημα μου δεν ήθελε να ποσταρει. Έβγαζα ενα-ενα όλα τα κομμάτια του hardware προκειμένου να απομωνοσω το πρόβλημα και κατέληξα ότι δεν βλέπει τον επεξεργαστή (μάλλον όταν καθάριζα την παλιά πάστα, επειδή άνοιξα το καπάκι του socket για να μπορέσω να τον καθαρίσω και από το πλάι, θα κουνήθηκε λίγο και όταν ξαναεκλεισα το καπάκι δεν θα έκανε σωστή επαφή). Έβγαλα τον επεξεργαστή από το socket και τον καθάρισα με μπατονετα και οινόπνευμα από την μεριά που κάνει επαφή με την μητρική. Η αλήθεια είναι πως μετά από τόσα χρόνια που δεν είχε βγει ποτέ από την θέση του και λόγω συνεχούς επαφής είχε πιάσει μια σχετική βρωμιά. Από την ώρα που τον καθάρισα οι χάλκινες επαφές γυαλισαν. Τον έβαλα πάλι στην θέση του και το σύστημα ποσταρε κανονικά, απλά είχαν χαθεί οι ρυθμίσεις του bios και μου πετούσε το γνωστό μυνημα press F1 to enter setup or F2 to load defaults.... Από εκεί και πέρα είτε έκανα την πρώτη επιλογή (να μπω δλδ στα bios και να τα ρυθμισω) είτε να πατήσω F2, όταν συνέχιζε το boot μου πετούσε συνέχεια το μυνημα chasis intruded, system halted...... Το googlara και είδα ότι πρόκειται για προστασία αν ανοίξει το καπάκι ή αν ξεκουμπωσεις από το σύστημα κάτι..... Κοινώς είναι σύστημα προστασίας για δημόσιους χώρους..... Ο,τι και να δοκίμασα από εκεί και έπειτα δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα..... Αφαίρεση μπαταρίας για 5 λεπτά και επανατοποθέτηση...... Clear cmos Τοποθέτηση καινούριας μπαταρίας Με αλλαγή στα jumper, force bios boot 1, 2 και both..... Restore bios default και στο bios 1 και στο 2 Τίποτα από τα παραπάνω δεν έλυσε το πρόβλημα.....το σύστημα μπορούσε να ποσταρει αλλά λίγο πριν μπει στην διαδικασία για να ξεκινήσει να διαβάσει τον boot δίσκο, πετούσε το μύνημα. Από τα bios δεν βρηκα κάποια σχετική επιλογή. Έψαξα στο manual της μητρικής μου και το μόνο σχετικό που λέει για το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα σημείο με 4 pins στα οποία το Νο3 και Νο4 έχουν πανω jumper σαν default ρύθμιση και ότι αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το chasis intrusion feature, αφαιρείς το jumper (προφανώς για να συνδέσεις κάποιον ασθητηρα?) Αφαίρεσα το jumper και προσπάθησα να κανω boot μπας και κάνει κάποιο reset στον αισθητήρα και ξεκολλήσει...... Δεν μπόρεσε να ποσταρει καν.... Από εκεί και πέρα έβαλα πάλι το jumper στην θέση του αλλά συνεχίζει να μην μπορεί να ποσταρει..... Τουλάχιστον πριν το αφαιρέσω το σύστημα ποσταριζε και έμπαινε στα bios κανονικά...... Από εκεί και πέρα δοκιμάζω όλα τα παραπάνω μπαταρία, clear cmos, bios1, bios 2 αλλά τώρα πλέον δεν θέλει να ποσταρει καν... Έχει κανείς κάποια ιδέα ή κάποια λογική εξήγηση ή απλά πρέπει να πάρω σαν δεδομένο ότι το motherboard παρέδωσε πνευμα?
  3. Καλησπέρα στο forum. Μόλις έχω στήσει ένα καινούριο σύστημα και προσπαθώ να κάνω επαναφορά windows από είδωλο που έχω τραβήξει με το Norton Ghost 14 (γνωρίζω ότι είναι πολύ παλιά η εκδοσή, αλλά εφόσον μέχρι τώρα δεν μου είχε παρουσιάσει κάποιο θέμα, δεν ασχολήθηκα για να βάλω κάποιο άλλο πιο καινούριο). Εδώ τώρα και για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ το εν λόγω πρόγραμμα, αντιμετώπισα ένα πολύ περίεργο πρόβλημα. Όταν κάνω boot από το usb stick για να τρέξω το ghost, όλα δουλεύουν κανονικά μέχρι που το app φορτώνει. Από εκεί και έπειτα δεν ξέρω τι φρίκη βαράει αλλά για κάποιον λόγο μου ακυρώνει τις θύρες usb με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το mouse και κατ' επέκταση και τον εξωτερικό σκληρό στον οποίο έχω αποθηκεύσει το image. Το πρόβλημα με το mouse το παρέκαμψα χρησιμοποιώντας ps/2 to usb adaptor, αλλά από εκεί και πέρα το πρόβλημα παραμένει γιατί δεν μπορεί να δει τον εξωτερικό σκληρό εφόσον είναι συνδεδεμένος σε usb θύρα. Δοκίμασα φυσικά να τον συνδέσω και σε άλλη θύρα τόσο usb2 όσο και 3 αλλά δεν αλλάζει κάτι. Έχετε κάποια ιδέα? Είναι ίσως κάποια ρύθμιση από τα bios που μπορεί να μην γνωρίζω? Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ UEFI BIOS και απ' ότι καταλαβαίνω κάποια πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Έπρεπε ας πούμε να κάνω ρυθμίσεις εξ'αρχής μέσα από το bios για να μπορεί να δει το στικάκι σαν bootable device επειδή απ' όσο κατάλαβα είναι συσκευή non-UEFI. Χρησιμοποιώ win 10 και το motherboard είναι το ASUS prime Z390-A. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να πάρω 2 κιτ από τα ανεμηστηράκια του τίτλου. Είδα κάποια reviews σε amazon, φυσικά υπάρχουν κάποια αρνητικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω εάν πρόκειται για κακό προϊόν γενικότερα ή απλά για μεμονωμένες περιπτώσεις. Υπάρχει κάποιος κάτοχος που τα έχει δουλέψει για κάποιο χρονικό διάστημα? Έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά reviews, από αστοχίες στο θέμα των rgb leds, μέχρι και σε προβλήματα στο software και ότι επανέρχεται σε default ρυθμίσεις κάθε φορά που κλείνει το pc. Η επόμενη εναλλακτική για μένα, είναι τα αντίστοιχα της NZXT, αλλά για τα συγκεκριμένα έχω ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα ακόμα και από πληρωμένους reviewers σε youtube. Ευχαριστώ. https://www.skroutz.gr/s/13206655/Corsair-LL120-RGB-3-Fan-Pack-with-Lighting-Node-PRO-120mm.html
  5. ivdimentia

    PC Preview

    Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα/εφαρμογή που να σου κάνει κάποιο 3d preview σε pc parts έτσι ώστε να πάρεις μια ιδέα όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι? Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα στο Forum. Παιδιά βλέπω τελευταία ότι το mining έχει έρθει πολύ στο προσκήνιο. Τι ακριβώς συμβαίνει, γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες ώστε να με διαφωτίσει? Βλέπω πιο συγκεκριμένα τις κάρτες της AMD να είναι συνεχώς out of stock και οι τιμές τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Σαν μη γνώστης του θέματος....αρχικά να ρωτήσω....είναι νόμιμο το mining? Και επίσης, έχει κάποιο ποσοστό επιτυχίας? Αξίζει δλδ κάποιος να επενδύσει? Ευχαριστώ.
  7. ivdimentia

    Amilo L7310w

    Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια
  8. Γεια χαρά παιδιά. Έχω το λάπτοπ του τίτλου. Θέλω να συνδέσω το σκληρό του δίσκο σε έναν άλλο υπολογιστή αλλά προς έκλπηξή μου διαπίστωσα ότι η συνδεσμολογία του δίσκου είναι "ιδίαίτερη". Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Ο δίσκος είναι IDE, αλλά δεν έχει ξεχωριστή υποδοχή για ρεύμα. Είναι μια ενιαία διάταξη όπως οι παλιοί καλοί IDE δίσκοι που είχαμε στα Pentium 4 με τη διαφορά όμως πως δεν υπάρχει ξεχωριστή υποδοχή για ρεύμα και ούτε συμβατική καλωδιοταινία κουμπώνει επάνω. Έχετε καμιά ιδέα? Ευχαριστώ.
  9. Γεια χαρά παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για τον δέκτη του τίτλου. http://www.kotsovolos.gr/site/products.jsp?catid=10094663 Πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματά του ή θα υπάρχουν προβλήματα? Ευχαριστώ.
  10. ivdimentia

    Paypal

    Ναι ε? Δεν το γνώριζα... Πρώτη φορά βλέπεις.... Ευχαριστώ για τη βοήθεια παίδες.
  11. ivdimentia

    Paypal

    Λες να είναι από αυτό δηλαδή ε?. Πάντως προσπάθησα να στείλω και μύνημα στο Paypal με τη φόρμα επικοινωνίας που δίνει και δεν τακατάφερα διότι σαν επαλήθευση για την αποστολή του μυνήματος θέλει να εισάγεις τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας αλλά και πάλι ακόμη και εκεί δεν το δέχεται.
  12. ivdimentia

    Paypal

    Γεια χαρά παιδιά. Πρόσφατα έβγαλα μιά προπληρωμένη κάρτα από την ΑΤΕ. Προσπαθώ να την κάνω προσθήκη στο Paypal αλλά δεν τη δεχεται. Η κάρτα είναι ενεργοποιημένη αλλά δεν έχει μέσα χρήματα. Λέτε να είναι αυτός ο λόγος που δημιουργείται το πρόβλημα? Ευχαριστώ.
  13. ivdimentia

    Ιος αστυνομιας

    Γεια χαρα παιδια. Εχω κολλησει το ιο της αστυνομιας και δεν μπορω να βρω τροπο να τον αφαιρέσω. Δοκίμασα να αλλάξω την τιμη του "shell" απο την registry αλλα δεν έγινε τιποτα. υπαρχει κάποιο patch που μπορώ να κατεβάσω?
  • Δημιουργία νέου...