Προς το περιεχόμενο

gepafav

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    82
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με gepafav

  • Ημερομηνία γέννησης 31/08/1975

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

gepafav's Achievements

  1. Καλησπέρα. Στο παρακάτω link θα βρεις το σχηματικό για την μητρική σου (είναι ένα απο τα 3). https://onedrive.live.com/?authkey=%21AIrF51qROi91cAA&cid=91E527FB2CD42704&id=91E527FB2CD42704%213617&parId=91E527FB2CD42704%21110&action=locate Αν νομίζεις ότι μπορείς να ασχοληθείς προσπάθησε. Καλη επιτυχία.
  2. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις reflow μόνος σου. Οι λόγοι είναι οι εξής: 1. Κόστος μηδέν. 2. Πιθανά να κάνεις την δουλειά σου για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα. 3. Και να χαλάσει δεν έδωσες χρήματα σε κάποιον άλλο (το χάλασες μόνος σου και όχι κάποιος άλλος). Η διαδικασία: Τυλίγεις την μητρική με αλουμινόχαρτο εκτός την κεραμική κεφαλή της κάρτας γραφικών. Θερμαίνεις την κεραμική κεφαλή με πιστολάκι μαλιών γύρω στο 15 λεπτο αν έχεις θερμοπίστολο (200 - 500 βαθμοί κελσίου) γύρω στο 3 λεπτο. Αφήνεις να κρυώσει ένα μισάωρο και μαζευεις τον φορητό σου. Εφαρμόζεις καλή πάστα και κατά την χρήση χρησιμοποιείς βάση με ανεμιστήρα. Αν τελικά σου κάνει αμέσως τα ίδια, βάλε αγγελία και πούλησε το για τα λειτουργικά μέρη του ή ολοκληρο. Αν πας για νέα μητρική, κανείς δεν σου εγγυάται ότι αυτή που θα πάρεις δεν θα σου βγάλει ξανά πρόβλημα.
  3. Είναι η κάρτα. Άσε που δεν είναι καν η δική του.
  4. Δυστυχώς θα βρεις τον μπελά σου. Απόδειξη σου έκοψε; Υπάρχει αποδεικτικό για το τι έχει συμφωνηθεί. Το πλαίσιο δεν δίνει εγγύηση για τα συστήματα πλήν τα turbo-x αρα πιθανά πήγες εκεί διότι ζήτησες κάποιο κατάστημα που να αναλαμβάνει επισκευές για sony. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εξουσιοδοτημένο service απο την sony. Να στο πω με απλά λόγια δεν θα βγάλεις άκρη. Μην πας το μηχάνημα σου ποτέ ξανά εκεί και μην στείλεις κανέναν άλλο.
  5. Από όσο έχω καταλάβει ο τεχνικός ξεκαθάρισε πως έχει κάνει επέμβαση στο υλικό. Δυο τρόποι υπάρχουν για αυτό. Αν ο ανεμιστήρας έχει τρία καλώδια από την μητρική ο τεχνικός αντάλλαξε το κόκκινο με το κίτρινο (με αυτόν τον τρόπο γυρίζει ο ανεμιστήρας συνεχώς από την αρχή που ενεργοποιείται ο φορητός μέχρι να τον σβήσεις). Αν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί συνεχώς τότε έχει πάρει τροφοδοσία από άλλο σημείο ή από usb θύρα που βρίσκεται κοντά πράγμα επικίνδυνο διότι αν βάλεις συσκευή άλλη επάνω στο Usb μπορεί να καεί ο usb controller από την μεγάλη ζήτηση σε ενέργεια. Επιζήμια και τα δυο καθότι στην πρώτη περίπτωση η επιστροφή του ανεμιστήρα που δίνει στο bios στροφές και θερμοκρασία χρησιμοποιείται ως παροχή για να περιστρέφεται ο ανεμιστήρας με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την μακροζωϊα της μητρικής. Την δεύτερη περίπτωση την αναλύσαμε παραπάνω.
  6. Οχι ξεγέλασε τον πελάτη γιατί είπε ότι αντικατέστησε την κάρτα γραφικών και όχι ότι έκανε reflow. Το πιθανότερο πήρε την κάρτα γραφικών και την αντικατέστησε με κάποια πολύ ταλαιπωρημένη από κάποιον αντίστοιχο χαλασμένο φορητό που είχε παίξει άπειρα παιχνίδια. Ολες οι κάρτες γραφικών όταν καούν την πρώτη φορά έχουν κάποια ευαισθησία αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Από την δεύτερη και τρίτη φορά και μετά αποκτούν σοβαρή ευαισθησία. Αν είχε αντικατασταθεί η κάρτα θα έπρεπε να παραδοθεί η χαλασμένη στον ιδιοκτήτη του φορητού το οποίο υποθέτω ότι δεν έγινε.
  7. Είναι πολύ πιθανό να δημιούργησες πρόβλημα στον σκληρό δίσκο (να καταστράφηκαν κάποια αρχεία απαραίτητα για την εκκίνηση). Αν είσαι σε εγγύηση πήγαινε τον φορητό στο service. Αν όχι και έχεις λειτουργικό windows κατά την εκκίνηση πάτησε f8 να δεις αν σου βγαζει επιλογές για safe mode εκκίνηση. Αν σου βγάλει τέτοια λίστα επέλεξε την safe mode εκκίνηση για να δεις μήπως μπορέσεις με εξέταση σκληρού να διορθώσεις το πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση κάνε ένα reset στο bios με την ακόλουθη διαδικασία : Κατά την εκκίνηση πάτησε το novo πλήκτρο δίπλα στο power πλήκτρο. Έπειτα πάτησε το F9 το οποίο αποτελεί προεπιλογή για reset στο bios σε αυτόν τον φορητό. Στο παράθυρο που θα σου εμφανίσει επέλεξε το yes. Κατόπιν πάτησε το πληκτρο F10 και στην επιλογή save and exit επέλεξε το yes. O Φορητός σου θα κάνει επανεκίνηση και reset στο bios.
  8. Θα σου προτείνω να κατεβάσεις κάποιο δωρεάν πρόγραμμα θερμοκρασιών (εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα της εγκατάστασης των windows). Με αυτό να τρέχει θα μπορείς να γνωρίζεις τι θερμοκρασίες έχουν τα υποσυστήματα σου και έτσι αν δεις ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 80 βαθμούς θα έχεις τον νού σου να σταματήσεις αυτό που κάνεις (πχ να βλέπεις video). Προσωπικά χρησιμοποιώ το speedfan και κάνω μια χαρά την δουλειά μου με αυτό. http://www.almico.com/sfdownload.php Το δεύτερο που θα σου προτείνω είναι να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρα για την καλύτερη ψύξη του. Ήσουν άτυχη με τον τεχνικό που ανέλαβε την επισκευή. Τα χρόνια που ασχολείται κάποιος με ένα αντικείμενο (πχ επισκευή Η/Υ) δεν αποτελούν απόδειξη των ικανοτήτων του ούτε των γνώσεων του.
  9. Φίλε ss13 δεν κρίνουμε την δουλειά κανενός τεχνικού εδώ ειδικά όταν οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελλιπής. Δεν γνωρίζουμε σε τι φορητό δούλεψε ο τεχνικός και τι αντιμετώπισε. Εφόσον επέστρεψε τον φορητό λειτουργικό και σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παρέλαβε αποδεικνύει πως διαθέτει επισκευαστικές ικανότητες. Τα υπόλοιπα αφορούν τον ιδιοκτήτη του φορητού, τον τεχνικό, την μεταξύ τους συμφωνία, επικοινωνία και εμπιστοσύνη.
  10. Η επιλογή να γυρίζει ο ανεμιστήρας συνέχεια δεν είναι σωστή λύση. Ο λόγος είναι ότι η συνεχή χρήση θα καταστρέψει γρήγορα τον ανεμιστήρα ή πολύ απλά στον μισό χρόνο θα χρειάστει καθάρισμα. Η επιλογή σωστής θερμοαγώγιμης πάστας, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και η χρήση κατάλληλων thermal pads είναι η ορθή οδός για την λύση των θερμοκρασιών. Ακόμα η χρήση σε σωστούς χώρους βοηθάει στην καλή και μακροχρόνια λειτουργία ενός φορητού. (όχι επάνω σε κουβέρτες ή σε χώρους με πολύ σκόνη και υγρασία). Τέλος ο κατασκευαστής που επέλεξε να φτιάξει το μοντέλο αυτό με τις προδιαγραφές αυτές το έκανε κατόπιν μελέτης και όχι πρόχειρα. Η επιλογή του bios για αυξηση στροφών του ανεμιστήρα ή της συνεχούς λειτουργίας του έχει νόημα σε πολύ θερμά κλίματα. (Ασία, Αφρική κλπ).
  11. Μου έχει τύχει στο παρελθόν. Hp dv6000 δεν έκανε καθόλου θόρυβο. Καθαρίστηκε ο ανεμιστήρας ο οποίος είχε ένα πάπλωμα μέσα και εφόσον δεν κινούνταν καθόλου ήταν εντελώς αθόρυβος. Μόλις καθαρίστηκε και μπήκε σε λειτουργία κατάλαβα τι θα πει ανεμιστήρας σε hp.
  12. Οτι κόλλα και να βάλεις αργά ή γρήγορα θα σπάσει γιατί βρίσκεται κοντά σε σημείο που ασκούνται δυνάμεις. Το παθαίνουν πολλά συστήματα που έχουν κακής ποιότητας πλαστικά (lenovo πιο πρόσφατα, hp, Αcer, Fujitsu και toshiba παλαιότερα).
  13. Δυστυχώς σε τέτοιου είδους φορητούς είναι δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεσαι service manual (αν θέλεις να εξακολουθήσεις να έχεις φορητό). Αλλά δες εδω μήπως και σε βοηθήσει. https://www.youtube.com/watch?v=s2lj59Tognw
  • Δημιουργία νέου...