Προς το περιεχόμενο

aredhel_vlsi

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    56
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με aredhel_vlsi

  • Ημερομηνία γέννησης 03/12/1985

aredhel_vlsi's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Γεια σας παιδια ! Εχω το εξης προβλημα. Εχω μια παρουσιαση 25 μ. που θα φαινεται απο 3 προτζεκτορες σε συνεχεια ο ενας του αλλου.Εχω διαθεσιμους 3 προτζεκτορες, όμως φυσικα μπορω να προβαλω 7.5-8 μ. Δεν μπορω να το εχω σε μικροτερη κλιμακα και να κανω συνεχεια zoom in zoom out γιατι θα ειναι κουραστικο. Υπαρχουν ειδικα μηχανηματα γι αυτο, όπως της matrox ή της startech, αλλα είναι μεγαλο το κοστος για μια παρουσιαση και μονο. Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια λυση με software ώστε να συνδεσω 3 υπολογιστες και να χειριζομαι την προβολη απο εναν, ωστε να κανω scrolling και να προχωραει η εικονα. Ειναι υλοποιησιμο? Είχε καποιος αντιστοιχο προβλημα, εχετε να μου προτεινετε κατι? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  2. Ειχα βαλει dynamically allocated εννοειται, αλλα στην επιλογη Virtual Hard Disk νομιζω. Όχι στη Virtual Disk Image. Αν δοκιμασω να προσθεσω το παλιο vhd παντως , μου λεει οτι δεν μπορει να το αντιγραψει, γιατι υπαρχει ηδη (wtf?) Λοιπον ειχαμε προοδο.. Δοκιμασα να φτιαξω καινουριο project, στο οποιο χρησιμοποιω το vhd . Τα windows ανοιγουν και παλι. Το θεμα ειναι τωρα πως θα κανουμε resize... Βρηκα μια αλλη λυση με terminal οπως αυτη : http://www.gubatron.com/blog/2011/08/29/how-to-resize-a-virtualbox-vdi-fixed-size-virtual-drive-on-mac/ Οποτε γραφω και γω VBoxManage modifyhd /Me/VirtualBox VMs/windows xp/windows xp.vdi --resize 40960 το θεμα ειναι οτι δεν αναγνωριζει την εντολη και εχει προβλημα : Syntax error: Invalid parameter 'VMs/windows' τι ειναι αυτο, που κανω λαθος? Να σημειωσω επισης οτι δοκιμασα αν ανοιξω το directory VirtualBox VMs. Ενω το βλεπει με το ls στο φακελο Me, δεν το ανοιγει με cd και βγαζει σφαλμα.
  3. Καλησπέρα παιδιά! Είχα εγκαταστήσει τα Windows XP με τη βοήθεια του Virtualbox στο macbook και όλα δουλευανα μια χαρα ... Ώσπου θελησα να αυξήσω το χώρο που του είχα δώσει και τα εκανα σαλατα!! Βασικα διάβασα κάποιες οδηγίες για το πως να αλλαξεις το μεγεθος αλλα τα μπερδεψα. Επισης κατα τη διαρκεια που εκανα τα πειραματα, αφαιρεσα το εικονιδιο που ειχα και τωρα βλεπω μονο to Guest Additions! ΒΟΗΘΕΙΑ ! Κατ αρχην δεν θυμαμαι καθολου αν το αρχειο που ειχα θεσει σαν primary master στον IDE controller ηταν vhd ή vdi Εγω μεσα στο file που εχει δημιουργηθει βλεπω το επισυναπτομενο. Θερμοπαρακαλω καποιον να με βοηθησει για το πως θα το σεταρω ξανα, αν γινεται, γιατι αν ανοιξω τα παραθυρια τα XP βλεπω fatal error. Δεν ειμαι πολυ εμπειρος με τα virtual... Νομιζω πως σαν primary master ειχα το windows XP.vhd . Τωρα οταν παω να προσθεσω απο την επιλογη διπλα στον IDE controller "an existing disk" δεν δεχεται και μου βγαζει σφαλμα. Επισης η επιλογη πρεπει να ειναι στην PIX3? Τελος, πανω στις αλχημειες μου αλλαξα τελικα το μεγεθος του Guest Additions, τι θα κανω μ αυτο? Ευχαριστω εκ των προτερων. Ελπιζω να γινεται, θα πρεπει παλι να φαω ωρες για να εγκαταστησω ξανα windows και office..
  4. aredhel_vlsi

    προγραμμα σαν το Matlab

    Για ποιο λογο θελεις να αλλαξεις προγραμμα ? Μια χαρα τρεχει το Matlab σε MACOS , και το Simulink (εδω applause ! ) Ασε που ειναι μοναδικη εμπειρια να βλεπεις matlab να μην κολλαει οπως στα βρωμογουιντοουζ...
  5. Ευχαριστω πολυ guys !! για να δουμε ποσο θ αντεξει ! το παλιο μου λαπτοπ το χαλασα γιατι το ειχα συνεχεια στο ρευμα με τη διπλωματικη
  6. Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω τι μπορουμε να κανουμε σχετικα με τη μπαταρια του macbook ωστε να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. προφανως, το ποσο κραταει εξαρταται και απο το τι εφαρμογες τρεχουμε , αλλα επειδη εχω προηγουμενα με laptop ας το συζητησουμε . Σε ενα απλο laptop , βγαζουμε τη μπαταρια και το τροφοδοτουμε απο τη μπριζα ωστε να μη χαλαει γρηγορα, ομως εδω τι μπορουμε να κανουμε? Να το αποφορτιζουμε μεχρι να τερματισει? Οταν το αγορασα κρατουσε περιπου 4 ωρες ομως τωρα πεφτει πιο γρηγορα. Ευχαριστω !
  7. aredhel_vlsi

    Windows σε apple υπολογιστές

    Παιδια ευχαριστουμε πολυ για αυτες τις πληροφοριες και ειδικα τον georgeadams για τις επεξηγησεις. Εβαλα μολις windows xp πανω σε mac osx snow leopard με τη βοηθεια του VirtualBox , γιατι θελω να τρεχω ενα προγραμματακι που δεν τρεχει σε mac . Δε θα τα χρησιμοποιησω για τιποτε αλλο. Εχω ομως ενα προβλημα. Το παραθυρακι που ανοιγει τα windows δεν μεγαλωνει σε μεγεθος και με κουραζει στα ματια, διορθωνεται αυτο ? Ή παιζει να εκανα κατι εγω λαθος στις ρυθμισεις?
  8. aredhel_vlsi

    Λεξικά για Mac

    Ευχαριστω πολυ !
  9. aredhel_vlsi

    Λεξικά για Mac

    Ευχαριστω παιδια, ναι η pons βγαζει καλο λεξικο αλλα δεν βρηκα κατι για mac os x. Με pdf εννοω να κατεβασω λεξικο, βιβλιο δλδ. Απο το τιποτα.. το google translate ειναι τοσο μπακαλης που βγαζει ακυρα αποτελεσματα στα αγγλικα, ποσο μαλλον στα γερμανικα... Δυστυχως για mac μονο αγγλοελληνικο βρηκα της magenta, οποτε τζιφος..
  10. aredhel_vlsi

    Λεξικά για Mac

    οποτε μονο με pdf θα γινει η δουλεια? εστω και με πληρωμη δεν υπαρχει κατι?
  11. aredhel_vlsi

    Λεξικά για Mac

    Παιδια καλησπέρα , μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό λεξικό για mac os x? Δεν βρηκα κατι αξιολογο, κατέβασα το magenta και το babylon αλλά ή δεν έπαιζε, ή δεν είχε τη γλώσσα που ήθελα. Με ενδιαφέρει για Γερμανο-Ελληνικό , κάτι σαν το polylex και να είναι free, δεν θέλω να πάω κατευθείαν σε pdf. Ευχαριστώ!
  12. aredhel_vlsi

    Απορίες για το iMovie

    Παιδια ευχαριστω πολυ! Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα χρονο εκεινη την ωρα και ψιλοκαιγομουν αλλα ναι ειναι σχετικα απλο. Να ρωτησω, δεν το χω βρει πουθενα, μπορεις με το i movie να κοψεις κομματια του τραγουδιου που θελεις να βαλεις? πχ να το βαλεις να ξεκινα απο συγκεκριμενο second.. ή πρεπει να το κανεις σε καποιο μεικτη πρωτα χωριστα, αν δεν κανω λαθος μου ειπαν για καποιο audacity
  13. aredhel_vlsi

    Απορίες για το iMovie

    Παιδια καλησπερα! Σωστε με! Ετοιμαζω ενα βιντεο για μια παρουσιαση και θελω να βαλω καποια κομματια απο video στο imovie και απο πανω να παιζει καποιο mp3. πως το κανω αυτο? το βινετακι που θα βαλω στην αρχη εχει ηχο και θελω να τον βγαλω πως γινεται? Πλιζ , το βιαζομαι και δεν εχω πειραματιστει πολυ με αυτο το προγραμμα!
  14. Ρε παιδια να ρωτησω,δοκιμασα στο msdn αλλα δεν το βρηκα στη μηχανη αναζητησης.εχω εγκαταστησει windows 7 σε ενα pc αλλα ειναι στ αγγλικα . Μπορειτε να μου γραψετε ενα λινκ που θα κατεβσω το greek language pack ?
  • Δημιουργία νέου...