Προς το περιεχόμενο

savvas81

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    17
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με savvas81

  • Ημερομηνία γέννησης 01/10/1981

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.926 προβολές προφίλ

savvas81's Achievements

  1. savvas81

    Τι έγινε το 40ωρο ?

    Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Αν όντως εννοούσε πως το μισάωρο είναι διάλλειμα, θεωρώ ότι θα μου το ξεκαθάριζε στο τηλέφωνο. Όταν μου είπε ξερά 8,5 ώρες και άκουσε τη παύση μου, συνέχισε λέγοντας "...είναι πενθήμερη εργασία". (αυτό έλλειπε) Πιστεύω ότι είναι κάποιο είδος "τρικ". Οι 8,5 ώρες εύκολα γίνονται 9 ή και παραπάνω. Το θεωρώ απαράδεκτο και τους απέρριψα επιτόπου. Βέβαια το να τους απορρίψω είναι και κάτι που μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, αν μιλήσουν με κάποιον άλλο που είναι π.χ. 2 χρόνια άνεργος δεν νομίζω να γινότανε το ίδιο...
  2. savvas81

    Τι έγινε το 40ωρο ?

    Καλημέρα σας, με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. Η ερώτηση είναι : Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι; Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί; ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα, sorry για το off-topic αλλά η τροχαία δεν ...αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις ;
  4. savvas81

    Πόσo να πουλήσω..?

    Καλησπέρα σε όλους, αυτή τη περίοδο ετοιμάζω το νέο desktop και θα ήθελα τη γνώμη σας πόσο μπορεί να πιάσει το παλιό. Ας είναι και λίγο πιο κάτω η τιμή ώστε να 'φύγει' εύκολα. Θα με βοηθούσε ιδιαίτερα η άποψή σας. Corsair Carbide Clear 400C i7-7700k Gigabyte Z270X Ultra Gaming 32 Ram 750 power supply Be quiet Vega 64 - 8 GB (Gigabyte) 256GB ssd CRYORIG H5 Ultimate ευχαριστώ
  5. Ιδιο περιστατικό με Qatar Air. Ακύρωσα Μάρτιο, μία ημέρα πριν τη πτήση και ζήτησα επιστροφή χρημάτων. Να σημειωθεί οτι η πτήση δεν ακυρώθηκε, ήταν επιλογή μου να μην ταξιδέψω. Δεκάδες email και ο ένας να με στέλνει στον άλλον. Ήθελε πολύ υπομονή και να τους πρήζεις όσο δε γίνεται. Το ποσό μου επιστρέψανε στο 100% πριν απο 2-3 εβδομάδες δηλαδή τους πήρε 5 μήνες (!!). Σημασία έχει ότι έγινε η δουλειά αλλά θέλει υπομονή και συνεχές πρήξιμο. Μην απελπίζεσαι. καλό κουράγιο!
  6. Αυτό είναι βέβαιο. Επίσης εκτός από ιούς, έχουν φθορές, παραφουσκωμένους λογαριασμούς και πολλαπλασιαστές βάσει τετραγωνικών. Ο Άνθρωπος ρωτάει για ένα πρακτικό πρόβλημα και ψάχνει να βρει μια λύση. Περνάς σε ένα διαφορετικό θέμα, που μόνο στο δικό σου μυαλό υπάρχει και προσπαθείς να δημιουργήσεις μια κατάσταση από το πουθενά για να τον δείξεις με το δάχτυλο. Γιατί θες να το κάνεις αυτό μόνο εσύ το ξέρεις. Στα του θέματος, ο TS έχει δίκιο 100%. Επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα ενώ άλλοι βγάζουν κέρδος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται πολλά πρακτικά προβλήματα από τη στιγμή που μιλάμε για πολυκατοικία με οικογένειες και όχι κάποιο ξενοδοχείο. Αγαπητέ TS η λύση είναι στο καταστατικό. Η αστυνομία είναι σύμμαχός σου στη συγκεκριμένη περίπτωση και ίσως ένας δικηγόρος να σε βοηθούσε με τα διαδικαστικά. Δεν θα είναι εύκολο να απαλλαγείς από τη δύσκολη αυτή κατάσταση, καθώς θα θιγούν τα οικονομικά συμφέροντα των 'απέναντι'. Καλή τύχη σου εύχομαι και καλό κουράγιο.
  7. Καλησπέρα παιδιά, νέο update για άνοιγμα γυμναστηρίων στις 15/6 https://www.protothema.gr/greece/article/1013011/arsi-metron-anoigoun-noritera-ta-gumnastiria-epanerhetai-i-mousiki-stis-paralies-simera-oi-anakoinoseis/
  8. Καλησπέρα φίλε emanue, Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να περιορίζεις το πιθανό πρόβλημα για να καταλήξεις τι φταίει. Δοκίμασε τη κάρτα γραφικών ξανά στον φίλο σου, να δεις αν ειναι οκ. Ξανα κοίταξε 3 και 4 φορές τις συνδέσεις ρεύματος / πρίζες / αν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα. Ισως να φανει υπερβολικό, αλλά πολλές φορες το πρόβλημα είναι οτι δε το έχουμε στη πρίζα (την έχω πατήσει και εγώ). Ο υπολογιστής σου, είναι πιθανό να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και να μη το γνωρίζεις. Δες το βιβλίο της μητρικής ή ακόμα καλύτερα, κοίταξε στη πίσω μεριά του tower, στο πάνελ της μητρικής σου και θα βρεις κάποια σύνδεση για οθόνη (vga/hdmi/dp). Περιόρισε το πρόβλημα όσο μπορείς για να δεις τι φταίει. περιμένω νέα σου.
  9. Καλησπέρα, όταν λες από FB τι εννοείς; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο group? Κάποια σελίδα; Και εγώ ψάχνω για ενοικίαση Μαρούσι & γύρω περιοχές. Τους μεσίτες δε τους βλέπω με καλό μάτι. Όλοι μου λένε δώσε στοιχεία να σε καλέσουμε και με γράφουνε. Το οποίο, διασταυρώνω ότι συμβαίνει και με άλλους που το έχω συζητήσει. Μα που πάμε!?!
  10. Καλησπέρα σας, σχετικά με το ΝΗΣΙ στην Αγ. Βαρβάρα, το είχα επισκεφθεί πριν 2 χρόνια. Μεγάλος fan των θαλασσινών και είπα να το δοκιμάσω. Πολύ χαμηλή ποιότητα στα πάντα... ακόμα και τα μύδια, ήταν ακαθάριστα(!!) στα σερβίρανε, με όλες τις τρίχες και τα μουστάκια τους και έπρεπε να τα καθαρίσεις εσύ. Επίσης, κάποια στιγμή είδα τους υπαλλήλους να φέρνουν φαγητό για τους ίδιους, από το διπλανό σουβλατζίδικο. Έπρεπε να είχα δώσει σημασία στα παραπάνω σημάδια αλλά.... Τελικά, πρώτη φορά στη ζωή μου που τη πάτησα από φαγητό (γενικά πολύ δυνατό στομάχι) και ξύπναγα στα άγρια χαράματα τρέχοντας. Από τότε δε πάτησα ούτε στο Νησί, ούτε σε κανένα άλλο με προσφορά 'φάε όσο μπορείς' .
  11. Καλησπέρα σας, οταν μου τον πρότειναν μου είπαν πως 'νομίζεις οτι σε κοροιδεύει'. Όντως. Η Θεραπεία κρατάει 2-3 λεπτά και αυτό που κάνει είναι να σε χαϊδεύει με μια βελόνα (!!!). Σε όλο το παραπάνω η λογική μου είναι 100% ενάντια. Όμως 2 λεπτά μετά την πρώτη θεραπεία, έψαχνα να βρω τον πόνο. Η περίεργη θεραπεία που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αποτέλεσμα, έχει γίνει θέμα συζήτησης με όσους τον έχουν επισκεφθεί (και πιο πρόσφατα συνάδελφος από το γραφείο + η αδερφή του). Δε λέω να πάτε να κάνετε θεραπεία, απλά να πάτε να τον δείτε. Με αυτό το σκεπτικό πήγα και εγώ πρώτη φορά, πολύ υποψιασμένος (αλλά και απογοητευμένος γιατί δεν έβρισκα λύση σε κανέναν) και αυτό που έκανε, εκτός από το να μου πάρει το πόνο, ήταν να μου ανατινάξει το κεφάλι με αυτό που έβλεπα. Για τους κοιλιακούς και ραχιαίους μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά τολμούσα να φέρω αντίρρηση στον άνθρωπο που με σήκωσε από το κρεβάτι όταν 7 πριν από αυτόν δεν καταλάβαιναν καν το πρόβλημα μου; Πάντως, για την ιστορία το άκουσα 2η φορά από άλλον γιατρό ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις 'σπάνε' τη μέση και δεν είναι καλές για αυτούς που έχουν πρόβλημα. Σχετικά με το κολύμπι, όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί, ίσα ίσα που το προτείνει μαζί με το περπάτημα. Το πιο σημαντικό να θυμάστε είναι η ηρεμία και η καλή ψυχολογία. Εύχομαι περαστικά και περιμένω να ακούσω την ιστορία σας.
  12. Καλησπέρα σας, Γενικά επιλέγω να μην γράφω στα φορουμ, αλλά το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και είναι κάτι από το οποίο εχω ταλαιπωρηθεί ΠΟΛΥ. Με 2 λόγια: 3 κήλες δίσκου. Δε μπορείς να σηκωθείς καν από το κρεβάτι, 1 μήνας ενέσεις, 7 διαφορετικοί γιατροί (ΟΛΟΙ κορυφαίοι του είδους) και φτάνεις μέχρι και ιατρεία πόνου. Για πολλούς μήνες κανείς δε μπορούσε να δώσει τη λύση. Η λύση είναι η εξής και δοκιμασμένη απο εμένα και από αρκετούς ακόμα που εχω στείλει. Νίκος Μαθιός Νευρολόγος. Ψάχτε τον λίγο στο ιντερνετ, κλείστε ραντεβού και κάντε μια βόλτα με μια πρόσφατη ακτινογραφία ή καλύτερα μαγνητική. Υπολογίζετε περίπου 1000-1200 ευρώ για το σύνολο των θεραπειών. 50% βελτίωση στη πρώτη θεραπεία. Αποτέλεσμα μόνιμο (πάνε 3 χρόνια και δεν είχα κανένα θέμα). Είναι ο μόνος που με βοήθησε και ο μόνος που εμπιστεύομαι. Συμβουλές του (όσο και αν φανεί περίεργο) ποτε μα ποτέ κοιλιακους και ραχιαίους. Είναι καλές ασκήσεις αλλά βλάπτουν εμάς που έχουμε πρόβλημα. Και να θυμάστε πάντα: Περπάτημα, χαλαρότητα, καλή διάθεση και έλλειψη άγχους είναι καταλύτες για να νιώθουμε καλύτερα. Φαντάζομαι πως είναι αυτονόητο, αλλά ας ξεκαθαρίσω πως δεν έχω καμιά οικονομική σχέση με τον συγκεκριμένο γιατρό. Είναι όμως ο άνθρωπος που πέτυχε εκεί, όπου απέτυχαν οι κορυφαίοι συνάδελφοι του και του χρωστάω την ποιότητα ζωής που έχω σήμερα.
  • Δημιουργία νέου...