Προς το περιεχόμενο

mmpampiss

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    79
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με mmpampiss

  • Ημερομηνία γέννησης 01/10/1990

mmpampiss's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. Έχω κάνει την ίδια στροφή απο Μηχ/Μηχ σε Πληροφορική, από όταν αποφοίτησα. Η ειδικευση του πτυχίου μετράει αλλα πιο πολύ μετράει η εμπειρία που έχεις. Όσο προχωράς στην καριέρα σου τοσο λιγότερο μετράει το πτυχίο και περισσότερο η εμπειρία. Το 25% των στελεχών που έχω δουλέψει μαζι δεν εχουν πτυχίο πληροφορικής. Οι περισσότεροι έχουν πτυχίο σε κάποιο τεχνολογικό κλάδο και κάποιοι σε κάτι τελείως άσχετο, π.χ. φιλοσοφία. Πολλοί όμως εχουν δικό τους home lab, συνεισφέρουν σε open source projects, γραφουν κάποιο blog κτλ. Όλα αυτά για μεγάλες εταιρείες. Σε niche τομεις και research, τα πραγματα ειναι διαφορετικα.
  2. Ναι αυτό είναι το Midpoint. Πάντως αυτό δεν θεωρείται Linear Interpolation. Είναι απλά μια γεωμετρική σχέση. Αντιθέτως, η γραμμική παρεμβολή δεν έχει να κάνει με Γεωμετρία. Γενικά, ο όρος χρησιμοποιείται για σημεία που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Δεν ξέρω αν στα graphics χρησιμοποιείται και για χώρους με διάσταση μεγαλύτερη του 2. Διάβασε στο Wikipedia περισσότερα για τη γραμμική παρεμβολή.
  3. http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/b.html Στο παραπάνω link υπάρχουν οι συμφωνίες διπλής φορολόγησης που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Το βασικό που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν θα παραμείνεις φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή θα γίνεις φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Στην πρώτη περίπτωση δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημα σου στην Ελλάδα και ο φόρος υπολογίζεται με βάση τη συμφωνία που υπάρχει. Για τη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια, αλλά θα πληρώνεις φόρο μόνο στη χώρα του εργοδότη σου.
  4. Σαν μεγαλύτερος, θα σου έλεγα ότι η σωστή ερώτηση δεν είναι αν μπορείς να κάνεις κάτι στη ρομποτική αλλά που θα μάθεις ρομποτική. Θέλω να πω ότι τα skills που χρειάζονται για οποιοδήποτε τομέα γίνονται ολοένα και πιο εξειδικευμένα και προχωρημένα. Ως αποτέλεσμα, το να γίνεις καλός σε κάτι να απαιτεί εκτός απο σκληρή προσωπική δουλειά να βρίσκεσαι στον κατάλληλο χώρο την κατάλληλη στιγμή.
  5. Aν πάντως γράφεις την εργασία σε Word, το Harvard style ειναι ενσωματωμένο.
  6. Ευχαριστώ, το δεύτερο δούλεψε μετά από μια μικρή τροποποίηση: system("\"C:\\Program Files\\ANSYS Inc\\v150\\ansys\\bin\\winx64\\ansys150\" -b -i MAIN.txt -o matout.txt""");
  7. Καλησπέρα παιδιά, Έχω αυτή την εντολή στο MATLAB: dos( ' "C:\Program Files\ANSYS Inc\v150\ansys\bin\winx64\ansys150" -b -i "MAIN.txt" -o "matout.txt" '); η οποία καλεί το ANSYS και του λέει να τρέξει σε batch mode, να χρησιμοποιήσει ως input το "MAIN.txt" και να γράψει το output στο "matout.txt. Σημειωτέον ότι και τα δύο αρχεία βρίσκονται στο current folder του MATLAB. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να γράψω την ίδια εντολή σε C++ με χρήση της system() γιατί προσπαθώ εδώ και ώρα χωρίς επιτυχία;
  8. Βασικά αυτό που κάνει κάθε επιστήμονας ανεξαρτήτως ειδικότητας είναι το "dealing with uncertainty". Οπότε μεγαλώνοντας θα μάθεις ότι για πολλά πράγματα δεν υπάρχει απάντηση, πρέπει να δοκιμάσεις.
  9. Δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω γιατί αυτά που λες δεν στέκουν. Θα σου δώσω μια συμβουλή επειδή βλέπω ότι αντιμετωπίζεις το πρόβλημα που έχουν πολλά άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1990 σου και οφείλεται στο ότι μεγαλώσετε στην αιχμή της τεχνολογίας. Νομίζετε ότι ο υπολογιστής είναι ένα μαγικό κουτί που πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή. Αν θες να κάνεις κάτι σχετικό με προγραμματισμό, διάβασε για την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.
  10. "Το κάνω για πλάκα" μπορεί να είναι άστοχο, αλλά θέλω να συμπεριλάβω όλα αυτά που λες. Θέλω όμως να δείξω την αντίθεση με το να το κάνεις για ένα σοβαρό στόχο (είτε αυτός λέγεται λεφτά, είτε αναγνώριση, είτε πρόοδος της επιστήμης κτλ.). Δεν πιστεύω ότι χωρίς αυτά μπορείς να κατακτήσεις σοβαρή γνώση. Μέσα σε όλα μην ξεχνάς και τη ρουτίνα της καθημερίνοτητας που δεν αφήνει πολλά περιθώρια να κάνεις κάτι έξω από ορισμένα πλαίσια.
  11. Αυτο που μετράει λέγεται αντίληψη και διάθεση για ψάξιμο . Και αν ρωτάς για τη γλώσσα C αν μπορείς να τη βρεις σε μαγαζιά, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν έχεις τίποτα από τα δύο. Επίσης δεν μπορώ να ακούω για μια επιστήμη δίπλα από τη λέξη χόμπυ. Η γνώση δεν κατακτιέται ως χόμπυ (=το κάνω για πλάκα). Οι εφαρμογές καμιά φορά μπορεί να γίνουν χόμπυ. Π.χ είμαι αεροναυπηγός και φτιάχνω μοντέλα αεροσκαφών σπίτι μου.
  12. Εντάξει έχει παραγίνει αυτό το πράγμα με άτομα που θέλουν να μάθουν πράγματα πριν την ώρα τους. Θα τα πω λίγο βαριά αλλά μόνο έτσι ξυπνάτε εσείς οι νέοι. Τι νομίζεις φίλε μου ότι αν μάθεις C τώρα θα βρεις καλή δουλειά στο μέλλον; Άλλα πράγματα είναι που μετράνε και από τις ερωτήσεις σου βλέπω ότι δεν τα έχεις. Τόσο πολύ σας έχει βαρέσει η κρίση κατακέφαλα που με τα μαθηματικά της Β Λυκείου θέλετε να μάθετε C μπας και ξεχωρίσετε από τη μίζερη πλειοψηφία; Μάλλον δεν σας τα χουν πει καλά.
  13. http://www.mathworks.com/help/gads/mixed-integer-optimization.html Built-in solver που χρησιμοποιεί γενετικό αλγόριθμο για τη λύση. Μια συλλογή από άλλους solver που γίνονται import σε MATLAB μπορείς να βρεις εδώ: http://www.i2c2.aut.ac.nz/Wiki/OPTI/
  14. Εχοντας διαβασει αρκετα απο τα προηγούμενα σχολια και εχοντας αρκετη εμπειρια στα ακαδημαικά εχω να συνοψίσω στα εξης: Το σχεδιο ΑΘΗΝΑ ειναι ενα καλο πρωτο βημα για τον εκσυγχρονισμο των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Εχει ελλειψεις και λαθη και καλο θα ηταν εκτος απο τα ΤΕΙ να επεκταθει και στα ΑΕΙ. Οσον αφορα τις αποψεις των φοιτητων που αντιτάσσονται στο σχεδιο ειδα μια γενικοτερη αντιληψη που μπορω να την περιγραψω ως συγχυση των επαγγελματικων ρολων με τα επιστημονικα αντικειμενα. Για παραδειγμα, λεει καποιος δεν πρεπει να συγχωνευτει η εμπορια και η διαφημιση με τη διοικηση. Διαφημιστης ειναι κυριως ρολος δεν ειναι γνωστικο αντικειμενο. Λιγες ειναι οι επιστημονικες γνωσεις που χρειαζονται για να κανεις το διαφημιστη και καποιες ισως να ειναι απο το χωρο της διοικησης. Αλλος λεει καταργουνται τα τμηματα στατιστικης. Δηλαδη το επαγγελμα του στατιστικολογου δεν μπορει να το κανει ενας μαθηματικος ή μηχανικος. Θα εχουμε ελλειψη απο στατιστικολογους; Αν ειναι δυνατον! Για αυτο συστηνω ψυχραιμια και να μαθουμε να σκεφτομαστε πιο ανοιχτα.
  15. mmpampiss

    Εγκατασταση driver σε vaio

    Εχει τις εξης επεκτασεις: .cat,.sys,.inf,.dll
  • Δημιουργία νέου...