Προς το περιεχόμενο

positivecreep21

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    10
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με positivecreep21

  • Ημερομηνία γέννησης 28/11/1986

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

positivecreep21's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

7

Φήμη

  1. Σπουδαζω αργυροχρυσοχοια σε μια σχολη και αναρωτιεμαι αν το πτυχιο της σχολης ειναι απαραιτητο αν θελω να ανοιξω εργαστηριο αργοτερα. Τοσο εμπειρικοι αργυροχρυσοχοοι πως ανοιγουν εργαστηριο? Μηπως υπαρχουν 2 επιλογες? Ή πτυχιο σχολης ή προυπηρεσια?
  2. positivecreep21

    Στρατός

    Καλησπερα, σε 8 μηνες ληγει η αναβολη που ειχα παρει λογω σπουδων. Ουτε θελω και πιστευω οτι ουτε μπορω να πηρετησω στον στρατο αφου τωρα ειμαι 26 και απο τα 21 μου παιρνω βαρια ψυχοφαρμακα (zyprexa των 10mg που τα πηγα στα 7.5 τον τελευταιο καιρο) λογω αγοραφοβιας ψυχωσεων κτλ. Με τα φαρμακα νιωθω σχετικα καλα και αν φαινεται οτι εχω κατι πιστευω οτι δεν φαινεται πολυ. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι,φτανει το βιβλιαριο μου με τις συνταγες και η γνωματευση του γιατρου μου για να παρω την απαλλαγη?Ή ειναι στο χερι του στρατιωτικου γιατρου το αν θα παρω απαλλαγη ή οχι? Υπαρχει περιπτωση να μου πουν να υπηρετησω με αυτα τα χαπια που παιρνω?
  3. Τι πιστευετε οτι πουλιεται πιο ευκολα door to door? Ημερολογια (στην σεζον τους)? Ή χειροποιητα κοσμηματα? Λιγο πιο παλια πουλαγα ημερολογια σαν πλασιε και εβγαζα καποια χρηματα.Τωρα που ξερω να φτιαχνω κοσμηματα θελω να δοκιμασω και με αυτα.
  4. Απο πωλησεις μεσω φεισμπουκ κινδυνευεις??
  5. Δεν ειμαι λογιστης αλλα νομιζω οτι στη πρωτη περιπτωση εσυ εισαι νομιμος γιατι εχεις στα χερια σου την αποδειξη λιανικης,ο αλλος ομως δεν ειναι γιατι εκανε μεταπωληση,δηλαδη αγορασε χονδρικη και πουλησε λιανικη και χρειαζεται τιμολογιο και οχι αποδειξη.Αλλα για να ισχυει αυτο που λεω πρεπει ο αλλος να αγοραζει και να πουλαει συστηματικα,για λιγες πωλησεις νομιζω δεν υπαρχει προβλημα,γιατι δεν ειναι παρανομο να πουλησεις ενα παλιο κινητο σου πχ. Καλυτερα παντως να ρωτησεις και εναν λογιστη, και εγω αυτο θα κανω
  6. Να σε ρωτησω και κατι αλλο? Αυτο ισχυει μονο για τα ελληνικα ή και για τα ξενα site? Δηλαδη στο Etsy πχ που ειναι αμερικανικο μπορουν να σε εντοπισουν αν δεν εχεις χαρτια? Και αν εχεις χαρτια με το φπα τι γινεται αν πουλας στο εξωτερικο?
  7. Αν ζουσαμε σε μια ιδανικη κοινωνια,ή στην σουηδια θα προσπαθουσα να ειμαι νομιμος,αλλα στην Ελλαδα,δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα... Και βασικα και να θελω να ειμαι νομιμος με την συγγεκριμενη δουλεια εχει γινει πολυ δυσκολο. Αλλη λυση ειναι να βρω μια αλλη δουλεια και να παιρνω 500 ευρω,στην καλυτερη περιπτωση που θα βρω δουλεια. Με αλλα λογια οταν σε κλεβουν απο παντου και σε κοροιδευουν μπροστα στα μουτρα σου ειναι αφελες να σκεφτεσαι οπως εσυ.
  8. Καλησπερα, φτιαχνω χειροποιητα κοσμηματα εδω και καιρο και τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει να τα προωθω και στο ιντερνετ.Αρχικα δεν το πολυσκεφτομουνα,αλλα τωρα που αρχιζω να κανω μερικες πωλησεις ανησυχω για το σδοε,γιατι ουτε αποδειξεις κοβω,ουτε εχω χαρτια.Επισης καπου διαβασα οτι πιασαν εναν που πουλαγε μεσω ινερνετ και του βαλαν προστιμο 600 ευρω για καθε αποδειξη που δεν εκοψε!! Anyway ξερει κανεις τι παιζει γενικα στο ιντερνετ,και ειδικοτερα με τα χειροποιητα? (πχ στο Etsy κοβουν αποδειξεις?) Γιατι στον δρομο οταν πουλας κατι που το φτιαχνεις μονος σου δεν εχεις και μεγαλο προβλημα. Υπαρχει καποιο οριο στις πωλησεις που αν ξεπερασεις θα εχεις προβλημα?
  9. καλησπερα, ας πουμε πως καποιος τελειωνει φιλολογος και θελει να δουλεψει ως καθηγητης σε σχολειο,απο τι διαδικασιες περναει? Μπορει να δουλεψει ως αναπληρωτης χωρις να δωσει ΑΣΕΠ ή πρεπει να περασει το ΑΣΕΠ και να γινει μονιμος? Επισεις,μπορει να επιλεξει σε ποιο μερος θελει να δουλεψει ή αναλογα με τα μορια του διοριζεται σε οποια περιοχη του επιτρεπει ο βαθμος του,δηλαδη Αθηνα αν εχει πολλα μορια και κρητη αν εχει λιγοτερα?
  10. Θελω να σπουδασω αρφυροχρυσοχοια με σκοπο να ανοιξω εργαστηριο κοσμηματος γιατι για μαγαζι λιγο δυσκολο και εχω καποιες αποριες. -οταν πουλας χονδρικη σε μαγαζια ποσο % ριχνεις την τιμη? -ποσο ειναι το φπα για χονδρικη πωληση κοσμηματων? -Αν πουλας στο εξωτερικο το φπα ειναι του εξωτερικου? -Υπαρχει περιθωριο κερδους για ενα μικρο εργαστηριο να εχει εμπορικο αντιπροσωπο με ποσοστα? Γενικα υπαρχουν προοπτικες για αυτο το επαγγελμα?
  11. Σπουδαζα ιχθυολογια σε ΑΕΙ ομως δεν μου αρεσε καθολου,βασικα το σιχαινομουν και ετσι τα παρατησα.Εψαξα για δουλεια απο'δω κι απο'κει και τελικα κατεληξα να φτιαχνω και να πουλαω κοσμηματα στο μοναστηρακι.Αν και δεν εχω ασχοληθει και παρα πολυ με αυτο νομιζω οτι ειμαι αρκετα καλος και γενικα καταλαβα οτι το να φτιαχνω κοσμηματα ειναι ενα απο τα λιγα πραγματα που θα μπορουσα να κανω επαγγελματικα.Αλλα η σημερινη οικονομικη κατασταση με βαζει σε σκεψεις. Τωρα θελω να σπουδασω αργυροχρυσοχοια (2 χρονια ειναι μονο) και προσπαθω να βρω επαγγελματικες προοπτικες και εχω σκεφτει μερικες. -Να ανοιξω δικο μου μαγαζι (στην Αθηνα ή στην επαρχεια) -Να φτιαξω εργαστηριο και να προμηθευω μαγαζια -Να βρω καποιον εμπειρο πλασιε να πουλαει τα πραγματα μου σε σπιτια ή σε μαγαζια με ποσοστα -Να εχω εργαστηριο στην Ελλαδα και να βρω εμπορικους αντιπροσωπους στην Γερμανια (ειμαι ελληνογερμανος) για να κανουν το προηγουμενο -και να φτιαξω μαγαζι στο etsy ενα site που ειναι αποκλειστικα για χειροτεχνηματα και απ'το οποιο πολλοι βγαζουν κανονικο μισθο (το οποιο ειναι αμερικανικο ομως) Επισης σκεφτομαι να συνεχισω τα γερμανικα και τα αγγλικα και να παρω την επαρκεια και στα δυο. Και αναρωτιεμαι μπορω να στηριχθω σε αυτες τις ιδεες (με την σημερινη κατασταση)ή με το οτι παρατησα το πανεπιστημιο κατεστρεψα την ζωη μου??
  12. Βασικα αυτο ακριβως,θελω να φτιαξω δικτιο πωλησης.Φτηνων προιοντων οπως διακοσμητικα των 8 ευρω,γι'αυτο θα χρειαστω πολλους πωλητες.Και επισης επειδη ειναι δυσκολη δουλεια χρειαζεται περισσοτερη διαφημηση.
  13. Αυτη την στιγμη εχω το lower στα αγγλικα και το αντιστοιχο στα γερμανικα και θελω να φτασω στο ειπεδο του proficiency και στα δυο. Τι επαγγελματικες προοπτικες θα εχω?
  14. αν ψαχνω για υπαλληλους ή συνεργατες??
  • Δημιουργία νέου...