Προς το περιεχόμενο

bestl

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με bestl

  • Ημερομηνία γέννησης 27/06/1976

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.bestl.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

bestl's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

3

Φήμη

  1. bestl

    Δίπλωμα

    Το υπουργείο ειναι συνέχεια ανοικτό. Για 10 μέρες (μέσα Αυγούστου 10-20/08) περίπου δεν γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις γιατί οι περισσότεροι εξεταστές λείπουν σε άδειες. Απο την μέρα που θα καταθέσεις τα δικαιολογητικά σου θες 21 ώρες θεωρητικά , απο 4 ώρες max την ήμέρα θες 6 μέρες. Και μετά 25 ώρες πρακτικά με 3 ώρες max θες 9 ημέρες. 9+6+6 μέρες χαμένες για να γίνει ο προγραμματισμός των εξετάσεων. Το λιγότερο που θες είναι 21 μέρες. Και όλα αυτά αν περάσεις με την πρώτη.
  2. Επειδή έγινε αλλαγή στο site για τις πρακτικές εξετάσεις αυτοκινήτου πατήστε εδώ
  3. όλα τα αυτοκίνητα έχουν το κουμπί ανακύκλωσης του αέρα. Αν το έχεις μόνιμα κλειστό δεν εισέρχεται φρέσκος αέρας και μετα απο λίγες μέρες βρωμάει σαν κλειστή απθήκη.Είναι απλο άλλα είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. ή Μπορεί να έχει κολλήσει και να είναι μόνιμα κλειστό
  4. bestl

    Δίπλωμα A1 beverly

    Το δίπλωμα σου αφου βγήκε το 1999 είναι έως 125 και εως 11kw. Και τα δυο πρέπει να ισχύουν. Άρα δεν οδηγάς ούτε 135cc. Είναι το Α1 το παλιό. Μετά το 2002 άλλαξε το σύστημα και το Α1 έγινε εως 25kw.Και άλλαξε πάλι το 2013. Για να το μεγαλώσεις θες πρακτικά μαθήματα σε σχολή οδηγών και εξετάσεις.
  5. υπάρχει και ο όρος αμυντική οδήγηση. Όταν θέλω να στρίψω αριστερά και θέλει και ο απέναντι , περιμένω και τον αφήνω γιατί θέλω να αποφύγω το ατύχημα (παρόλο που το ιδανικό θα ήταν να περάσουμε και οι δύο). Αν γίνει ατύχημα μπορεί να φταίνε και οι δύο. Σημαντικό ρόλο όμως θα έχει η θέση των οχημάτων την στιγμή του ατυχήματος και το μέρος που ήρθαν σε επαφή. Ρόλο θα παίξει και αν ο δρόμος είναι στενός και τα οχήματα διαφορετικά. Π.χ Αν ειναι φορτηγό με επιβατηγό προτεραιότητα έχει το μεγάλο όταν και τα δυο στρίβουν αριστερά.
  6. bestl

    Μηχανές για α2 δίπλωμα

    προσέξτε και μια άλλη περίπτωση που πιθανόν να ισχύσει απο την νέα χρονία. Παίρνουμε μια μηχανή (οποιαδήποτε) και μας βάζει η αντιπροσωπεία περιοριστή στα 35kw. Όσο έχουμε το Α2 την οδηγάμε έτσι. Όταν πιάσουμε την ιλικία για απεριόριστο βγάζουμε την Α κατηγορία, βγαίνει ο κόφτης και όλα καλά. Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
  7. ρωτα τον δασκαλο σου για να είσαι σίγουρος. μεχρι στιγμής ξέρω ότι κάνουν. θέλουν να αλάξουν τον νόμο (θα γίνει σύντομα) και δεν θα επιτρέπονται σε λίγο καιρό
  8. αν δεν έχεις τα προβλεπόμενα χάνεις τις εξετάσεις και δίνεις μετά απο 6 μήνες (ποινή). Βάλε ότι μποτάκια βρείς (π.χ allstar -στρατού κλπ - ρώτα και τον δάσκαλο σου)
  9. φίλε μου κατέβασε τον κώδικα και πήγαινε στην σελίδα 20 κοκ . Άν η μηχανή δούλευε πάντως δεν την γλιτώνεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να σε βοηθήσει (περίμενω νέα γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ αν μπορείς να την γλιτώσεις με αυτό) 2. Θεωρoύνται ως πεζoί τα πρόσωπα που σπρώχνουν ή σύρουν: α) βρεφικά οχήματα, β) καθίσματα ασθενών ή Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), γ) οποιοδήποτε μικρό όχημα χωρίς κινητήρα ή δίκυκλο ή τρίκυκλο όχημα με κινητήρα, ο οποίος δεν είναι σε λειτουργία, δ) ποδήλατο. Επίσης τα πρόσωπα που κινούνται σε τροχήλατα καθίσματα με ταχύτητα πεζού ή με τροχοπέδιλα (πατίνια).
  10. όσοι έχουν δίπλωμα μοτοποδηλάτου παλιό (τροχαίας) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε υπουργείου (καρτελάκι) γιατί απο 09/01/15 δεν θα ισχύει (καταργούνται). Το καλό είναι βέβαια ότι δεν χρειάζεται να ξαναδώσουν σήματα αν θέλουν να βγάλουν δίπλωμα αυτοκινήτου
  11. και η τροχαία είναι παλιό. τώρα χρειάζεται σχολή οδηγών με υποχρεωτικά μαθήματα και εξετάσεις
  12. με τα παράβολα και κάποια άλλα χαρτιά βγαίνει μια κάρτα στο υπουργείο (ΔΕΕ) η οποία ισχύει για 3 χρόνια. Με την κάρτα αυτή έχεις δικαίωμα να κάνεις μαθήματα σε σχολή οδηγών και να δώσεις εξετάσεις. Να ξέρεις οτι αν λήξει μετά πρέπει να κάνεις όλες τις διαδικασίες απο την αρχή. Η κάρτα αυτή αν αλλάξεις περιφέρεια , και θες, μπορεί να μεταφερθεί , αν και δεν το προτείνω γιατι είναι χρονοβόρο και καλό είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να τελειώνεις εκεί που ξεκίνησες.
  13. το β επαγγελματικό έχει καταργηθεί σίγουρα. Εσύ πρέπει απλώς να κάνεις αλλαγή του διπλώματος (αντικατάσταση θα το έλεγα) και όχι ανανέωση ούτε μετατροπή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περάσεις απο γιατρούς. Δες εδώ για ανανέωση και εδώ για απλή αντικατάσταση. Ο νόμος που μπορείς να το βρείς είναι το πδ51 σελ 22 (κωδ 113 σημαίνει Β επαγγελματικό). Η συμβουλή μου είναι να πας με το πδ51 στο διοικητή του τμηματος που σε έγραψε και με ήρεμο τρόπο να ζητήσεις το δίπλωμα για να μπορέσεις να το αλλάξεις. Γιατί παρόλο που καταργήθηκε το Β επαγγελματικό το δίπλωμα σου θα έπρεπε να έχει αλαχτεί (οπότε πάλι μπορεί να βρείς τον μπελά σου).
  14. bestl

    Honda CB500F

    είναι απο τα πρώτα μηχανακια που μπορούν να οδηγηθούν με Site: http://www.insomnia.gr/topic/448831-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/">δίπλωμα κατηγορίας Α2 (έως 35 kw) . Σύντομα περιμένουμε και απο άλλες μάρκες να βγάλουν μοντέλα για αυτήν την κατηγορία.
  15. αν το δίπλωμα Α1 έχει βγεί μετά απο το 2002 και έως 19/01/2011 (Α1 -> 25kw) γίνεται αυτόματα Α (ανεξάρτητο). Αν έχει βγει απο 19/01/2011 μέχρι 19/01/2013 (Α1--> 25kw) γίνεται αυτόματα Α2 --> 35kw , και για να γίνει Α χρειάζονται πάλι εξετάσεις. Προσοχή !!! Όποιος έβγαλε δίπλωμα μετά απο 19/01/2013 Α1--> οδηγάει έως 125cc και έως 11kw (και οι δυο προυποθέσεις να ισχύουν). Το Α2 είναι για 35kw (ιλικία 20 χρονών και πάνω). Όποιος έχει δίπλωμα μοτοποδηλάτου (χάρτινο τροχαίας) θα πρέπει να το ενσωματώσει ή να το μετατρέψει σε δίπλωμα υπουργείου μεταφορών (καρτελάκι)
  • Δημιουργία νέου...