Προς το περιεχόμενο

kreiz

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    81
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.971 προβολές προφίλ

kreiz's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

57

Φήμη

  1. Σίγουρα η επιλογή να βελτιώσεις το desktop είναι πολύ καλύτερη, εφόσον αυτό χρησιμοποιείς κυρίως. Tα λαπτοπ ειναι ακριβά αυτή την περίοδο λόγω των ελλείψεων. Ενδεικτικά το βέλτιστο που μπορείς να παρεις είναι εναν 4600H ryzen σε λαπτοπ των 800 ευρώ και θα κερδίσεις ένα 10% το πολύ σε επιδόσεις συγκριτικά με τον 1600. Τσίμπα μια καλή οθόνη που θα σου μείνει κιόλας και θα τα βγάλει τα λεφτά της. Αν θες να τρέξεις κατι σοβαρό στη σχολή σε Python ή c++ χρησιμοποιείς και το google colab μέσω μιας ελαφριάς διανομής λινουξ στο browser σου. Λογικά κάτι αντίστοιχο θα μπορούσες να βρεις και για matlab/ άλλες γλώσσες. Στην τελική κάνεις ssh στον σταθερό σου αν είναι κάτι τόσο επείγον.
  2. Δεν είναι θέμα αναζήτησης γκόμενας, για πολλούς η κάμερα ειναι εξαιρετικά σημαντική τη συγκεκριμένη περίοδο, με τις εναλλακτικές λύσεις να ειναι υπερκοστολογημένες. Αν χρειάζεται να κανεις μια παρουσίαση στην οποία μιλάς απευθείας στην κάμερα, χωρίς να δείχνεις διαφάνειες, ειναι πιο λογικό να σε τραβάει η κάμερα ευθεία και όχι απο κάτω. Κατα τα άλλα το λαπτοπ ειναι εξαιρετικό από ολες τις απόψεις. Επίσης ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε σε 2020α Matlab στην οποία διορθώνει το παρακάτω πρόβλημα , αν και δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποιες περιπτώσεις επηρεάζει(λογικά όμως παίζει ρόλο σε vector multiplications καθώς έχει να κανει με την βιβλιοθήκη που περιέχει την blas) https://www.extremetech.com/computing/308501-crippled-no-longer-matlab-2020a-runs-amd-cpus-at-full-speed Yπάρχει workaround και για προηγούμενες εκδόσεις.
  3. Τα benchmark τεστ που χρησιμοποιούν για να τεστάρουν θερμοκρασίες μπορούν να χρησιμοποιούν 100% όλους τους πυρήνες με floating point units για όσο διαρκεί το τεστ τόσο στη cpu όσο και στη gpu, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε πραγματικές συνθήκες. Πέραν των πολλαπλασιασμών πινάκων και κάποιων native functions της matlab, ο κώδικας του χρήστη τρέχει σε 1 πυρήνα(εκτός και αν έχουν γραφτεί εξειδικευμένα για να χρησιμοποιούν παραλληλισμό , πχ parfor loops). Οπότε ένα μέγιστο Load επιπέδου 80% είναι πιο ρεαλιστικό , με μηδενική χρήση της gpu και όχι σε όλους τους πυρήνες της cpu. Ένα σημαντικό στοιχείο για το λαπτοπ που ίσως να μην παρατηρήσατε, είναι η θέση της κάμερας που βρίσκεται κρυμμένη στο πληκτρολόγιο. Αν χρησιμοποιείται το λαπτοπ για βιντεοκλήσεις πιθανόν να μην σας αρέσει η θέση, καθώς τραβάει από κάτω και, προσωπικά για μένα, δεν κολακεύει.
  4. Πολύ σημαντικό να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών σε κάθε πόλη που έχει τεφαα για να δεις ποιο σου αρέσει παραπάνω, κοίτα επίσης και τι διαπραγματεύεται κάθε μάθημα , μην μείνεις μόνο στους τίτλους. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις συνειδητοποιημένη επιλογή, οπότε όταν θα συναντήσεις δυσκολίες θα ξέρεις ότι εσύ το διάλεξες και θα τα αντιμετωπίσεις υπεύθυνα. Αν την επιλογή της σχολής στην κάνει άλλος θα έχεις έτοιμο και τον φταίχτη για κάθε πρόβλημα. Από εκεί και πέρα οι σπουδές είναι πολλά παραπάνω από επαγγελματική αποκατάσταση και ας ακούγεται κλισέ. Αυτό που ρωτάς πρακτικά είναι αν θα επιλέξεις το ρίσκο του να κάνεις κάτι που σου αρέσει επάγγελμα(και όχι απαραίτητα η πρώτη σχολή που επέλεξες) ή η ασφάλεια του να κάνεις μια δουλειά σίγουρη που απλά θα ξενοιάσεις από το οικονομικό, χωρίς όμως κάποια εξέλιξη. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να ξέρεις περίπου τι θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, στην πρώτη περίπτωση μαζί με το ρίσκο έρχονται και άπειρες ευκαιρίες. Τέλος, επειδή μια σχολή δεν έχει 100% σίγουρη αποκατάσταση, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποκατάσταση. Προφανώς αν βάλεις σαν στόχο να γίνεις γυμνάστρια σε σχολείο, θα μπεις σε μια σειρά με άπειρο κόσμο. Αν εξειδικευτείς σε κάτι ιδιαίτερο, όπως ανέφερες ότι σου αρέσει η αποκατάσταση τραυματισμών, δεν θα χαθείς. Και τα μεταπτυχιακά δίνουν μόρια για το δημόσιο.
  5. Δεν γίνεται να πουλάνε lidar σκούπα στα 90 ευρώ, τόσο δεν κοστίζει ούτε ο sensor. Όποιος ακόμα δεν πιστεύει ότι ειναι scam ας googlαρει να βρει σκέτο το sensor σε αυτή τη τιμή
  6. Αν και δεν εχω χρησιμοποιήσει g810, δεδομένου οτι λένε οτι οι romer-g ειναι για gaming με tactile feedback, σαν tactile/brown πρεπει να ειναι. Δες κανenα sound test με το g915 για να κρίνεις καλύτερα.
  7. τα Linear(red διακόπτες στις περισσότερες περιπτώσεις) ειναι τα αθόρυβα και ειναι για gaming, clicky(blue) θορυβώδη και ειναι για typing και τα ταctile(brown) ειναι το ενδιάμεσο των linear και clicky και είναι all around χρήση με μέτριο θόρυβο. Για το keyboard, οι διακόπτες ειναι rebranded choc 1350 απο kailh, απο τους καλύτερους Low profile. To keyboard ομως ειναι λίγο Overpriced ακόμα και σε αυτή την τιμή, δεν ξέρω αν το wireless και η ποιότητα κατασκευής δικαιολογούν τόσο υψηλή τιμή αγοράς.
  8. Ναι, δεν πετάς το ζωμό, είναι όλη η γεύση και είναι και θρεπτικός από μόνος του. Ψάξε συνταγές για βραστό - κρεατόσουπα και προσάρμοσε τα λαχανικά και το κρέας σε αυτά που σου αρέσουν. Επίσης κοίτα βελουτέ σούπες.
  9. Μια εύκολη λύση είναι να κάνεις μεγάλες ποσότητες σούπας με λαχανικά(καρότα, κολοκυθάκια ή ότι άλλο θες), πατάτα για τον υδατάνθρακα και κρέας(κοτόπουλο, μοσχάρι). Τα χτυπάς στο blender με το υγρό απο την σούπα και αποκτούν κρεμώδη υφή. Άλλη συνταγή για χαλαρό γεύμα, ειναι μπισκότα(τύπου πτι μπερ ή digestive) γάλα και φρούτα εποχής. Περαστικά, θέλει δυστυχώς υπομονή με τις μονότονες γεύσεις, παθών και εγώ.
  10. kreiz

    Εγκατασταση Ubuntu σε 2ο δισκο

    Κάνε εγκατάσταση κανονικά ubuntu στον σκληρό, βάλε απλα πρώτο boot priority στα bios to ubuntu και απο windows κλείσε το fast startup. Οταν θα μπουτάρεις θα βγαίνει ο grub για να επιλέξεις λειτουργικο
  11. Υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη επιλογή για low budget gaming laptop απο αυτό? https://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-tuf-gaming-fx505dy-bq009t-amd-ryzen-5-3550h-8gb-256gb-ssd-radeon-rx-560x-4gb-full-hd-1221575.html Το budget max 750 και προς τα κάτω. Επίσης περιορισμός να μπορούν να μπουν δόσεις, άρα απο έξω με τίποτα.
  12. Συνδύασε τα δεδομένα που μαζεύεις με χρήση οντολογιών. Ενδεικτικά κοίτα αυτό το πρόγραμμα https://protege.stanford.edu/products.php . Παράδειγμα εφαρμογής οντολογία για διαχείριση βιολογικού καθαρισμού μέσα σε ένα σπίτι. (μαζεύω τα βρώμικα νερά απο πλυντήριο κλπ και τα καθαρίζω και τα πάω στον κήπο για πότισμα)
  13. Παρέλαβα και εγώ το hp απο πλαίσιο, πρώτες εντυπώσεις θετικές. 'Οντως το wifi θέλει Update drivers για να λειτουργήσει καλά. Ενα αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι το ανεμιστηράκι ειναι αρκετά θορυβώδες και δεν ξέρω αν οφείλεται στο hp coolsense που τρέχει.
  14. kreiz

    gtx 1080 low fps

    Για το GTAV δεν ξέρω, αλλά το λολ έχει πρόβλημα με τα fps κανα χρόνο τώρα, ανεξάρτητα το πόσο καλή είναι η κάρτα σου και είναι ψιλογνωστό και απο riot
  • Δημιουργία νέου...