Προς το περιεχόμενο

hewey

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    22
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με hewey

  • Ημερομηνία γέννησης 07/04/1982

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

hewey's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

209

Φήμη

  1. Μιας και ανοίξατε θέμα για Xiaomi από Aliexpress, ξέρει κανείς αν αυτό εδώ το κατάστημα είναι αξιόπιστο; https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-4-Prime-3GB-32GB-4000mAh-Snapdragon-625-Octa-Core-FDD-LTE-4G-5/32761541780.html?spm=2114.30010308.8.15.ns4Rgh Κι αν έχετε να προτείνετε κάποιο πιο "σίγουρο"...
  2. hewey

    Ψάχνω για...

    Έχω μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από Public και θέλω να βάλω άλλα 250-300 ευρώ για ένα απλό λάπτοπ (για ταινίες, office, άντε και χαλαρό WoW). Αξίζει αυτό http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-lenovo-g50-45-156-e2-38004gb500gbhd-8280/prod7601481pp/ ή κανένα άλλο; Ή να εξαργυρώσω τη δωροεπιταγή σε κάτι που το Public έχει τιμή της προκοπής και να παρω λάπτοπ από αλλού;
  3. hewey

    'σιτε' ή 'ιστιοσελιδα'

    Δίκιο έχεις, βιάστηκα να συγχυστώ με την ψηφοφορία. Αλλά δε μετανιώνω για το κράξιμο γιατί ευελπιστώ να το δουν επίδοξοι χρήστες της "ιστΙοσελίδας" που θα το ψαξουν στο google.
  4. hewey

    Eπιστημονικά Νέα!

    Το έδειχνε στο Fringe, - μαμάτη σειρά κατ' εμέ - και δεν το λέω για να υποβαθμίσω το θέμα. Άλλωστε πάντα με εξιτάριζε η ιδέα ότι κάπου σε κάποιο παράλληλο σύμπαν είμαι, ας πούμε, πλανητάρχης, ή κάτι άλλο ωραίο.
  5. hewey

    'σιτε' ή 'ιστιοσελιδα'

    Δεν καταλαβαίνω το σκοπο αυτού του thread, ειλικρινά. Εδώ και χρόνια η φιλολογική κοινότητα της χώρας μας έχει μεταφράσει επίσημα (βλέπε Μπαμπινιώτη, λεξικό Ακαδημίας Αθηνών κλπ.) το website ως ιστοσελίδα ή ιστότοπο. Από πού κι ως πού πέντε δέκα είκοσι άνθρωποι στο φόρουμ θα αποφασίσουμε ή θα ψηφίσουμε για 2 λέξεις που είναι έτσι κι αλλιώς λάθος... By the way το ιστίο (όπως ιστιοφόρο) έχει την ίδια ρίζα με τον ιστό (για την ακρίβεια είναι υποκοριστικό του), αλλά εντελώς διαφορετική σημασία. Τώρα για το "σιτε" τι να πω, άμα βαριέσαι να το γράψεις site ή να πληκτρολογήσεις έξι παραπάνω γράμματα και να γράψεις ιστοσελίδα, κάντο τουλάχιστον "σάιτ". Πονάει λιγότερο.
  6. Αφιερωμένο σε όσους αρέσκονται στο να εξισώνουν την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, την κτηνοβασία και άλλα τέτοια: 175. A male who commits lewd and lascivious acts with another male or permits himself to be so abused for lewd and lascivious acts, shall be punished by imprisonment. In a case of a participant under 21 years of age at the time of the commission of the act, the court may, in especially slight cases, refrain from punishment. 175a. Confinement in a penitentiary not to exceed ten years and, under extenuating circumstances, imprisonment for not less than three months shall be imposed:1. Upon a male who, with force or with threat of imminent danger to life and limb, compels another male to commit lewd and lascivious acts with him or compels the other party to submit to abuse for lewd and lascivious acts; 2. Upon a male who, by abuse of a relationship of dependence upon him, in consequence of service, employment, or subordination, induces another male to commit lewd and lascivious acts with him or to submit to being abused for such acts; 3. Upon a male who being over 21 years of age induces another male under 21 years of age to commit lewd and lascivious acts with him or to submit to being abused for such acts; 4. Upon a male who professionally engages in lewd and lascivious acts with other men, or submits to such abuse by other men, or offers himself for lewd and lascivious acts with other men. 175b. Lewd and lascivious acts contrary to nature between human beings and animals shall be punished by imprisonment; loss of civil rights may also be imposed. Παρ. 175 του Ποινικού Κώδικα της Ναζιστικής Γερμανίας (Αναθεώρηση Σεπ. 1935) - § 175 des deutschen Strafgesetzbuches Διότι μόνον σε τέτοια καθεστώτα μπαίνει η ομοφυλοφιλία στο ίδιο "τσουβάλι" με ό,τι άλλο θεωρείτο αφύσικο. Και ήταν και το αιτιολογικό της καταδίκης, φυλάκισης και βασανισμού χιλιάδων ανθρώπων που ήταν ή φέρονταν ομοφυλόφιλοι (κάποιοι τους κατηγορούσαν μόνο για να τους βγάλουν απ τη μέση).
  7. Θα χαρώ πολύ να την εγκαινιάσω παρόλο που ψεύδεσαι γιατί την επίθεση την ξεκίνησες εσύ και δεν απάντησες επί του θέματος σε αυτό που σου πρότεινα, το οποίο ήταν και πάλι επί του θέματος.
  8. Ρητορικό ήταν, general comprehension ανύπαρκτο ε; Πάντως ένα καλό τρόλ δεν παραδέχεται ότι σφάζει και ράβει τον κόσμο απ' έναν καναπέ. Πρέπει να βαριέσαι πολύ.
  9. Τον "φτιαξατε"; Ποιοι εσείς; 3 βαριεστημένοι σε έναν καναπέ; δεν είναι σαφές. Αλλά έπρεπε να μας πεις από την αρχή ότι το χεις χόμπι να δίνεις ό,τι ορισμούς θες σε επιστημονικές έννοιες (ναι η παραφιλία υπάρχει και έχει οριστεί, γι' αυτό λέμε άνοιξε κανένα βιβλίο, ίσως αυτό που σου υπέδειξα είναι προχωρημένο για τις δυνατότητές σου). Να δώσουμε κι ένα νέο ορισμό στη βαρύτητα βρε παιδί μου τότε, να τη βαφτίσουμε γκάτζετ και να την παίρνουμε μαζί όποτε θέλουμε.
  10. Να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο πριν πετάξουμε το κουκουτσάκι, ναι; Η ομοφυλοφιλία έχει ΕΠΙΣΗΜΩΣ αποκλειστεί από την κατηγορία της παραφιλίας από το 1973 - βλέπε American Psychiatric Association. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Fourth Edition, Revised. Δεν το έχω online, αν κάνεις τον κόπο όμως θα το βρεις. Παιδοφιλίες, ζωοφιλίες, φετιχ, νεκροφιλίες και άλλα τέτοια θεωρούνται αντικείμενο του DSM (diagnostic manual of mental disorders), αλλά όχι η ομοφυλοφιλία. Γιατί πολύ απλά δεν είναι ούτε disorder για να θεραπευθεί, ούτε deviation για να περιθωριοποιηθεί. Μπορείς να είσαι όσο ομοφοβικός ή μισάνθρωπος θέλεις, έχεις κάθε δικαιώμα, αλλά όχι να κάνουμε καλσόν και την επιστήμη για να "ταιριάζει" στις απόψεις μας...
  11. Για να είμαι ειλικρινής δε διάβασα όλο το 15σέλιδο για να καταλάβω πώς καταφέρατε και φτάσατε από τον Τιμ Κουκ στο Δαρβίνο, αλλά να διευκρινίσω το εξής: Πρώτο, επουδενί η βιολογική επιστήμη δεν ορίζει ότι η ομοφυλοφιλία αντίκεινται στους "κανόνες" της φυσικής επιλογής. Αντίθετα έχει δειχθεί ότι η φυσική επιλογή δεν επαρκεί για να εξηγήσει το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας. Δεύτερο, η φυσική επιλογή δεν αφορά μόνο στη δυνατότητα αναπαραγωγής, αλλά κι αν αυτό ακόμα ίσχυε δεν υπάρχει καμία μα καμία μελέτη ή εμπειρική έρευνα που να δείχνει ότι η ομοφυλοφιλία μειώνει τις πιθανότητες των ανθρώπων να αναπαραχθούν. Αυτή ήταν μια άποψη που κυριαρχούσε μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ο λόγος είναι απλός. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι exclusive trait, δηλαδή δεν εμποδίζει τον ομοφυλόφιλο να ζευγαρώσει με το άλλο φύλο και να έχει απογόνους. Συμβαίνει ήδη στις συντηρητικές κοινωνίες με ομοφυλόφιλους ανθρώπους να παντρέυονται και να κάνουν παιδιά, συχνά καταπιέζοντας τη σεξουαλικότητά τους. Ή κάνουν παιδιά γιατί το θέλουν, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας. Σήμερα οι βιολόγοι θεωρούν ότι σε μια πιο φιλελεύθερη κοινωνία τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είχαν θεσμικά δικαιώματα ώστε να αποκτούσαν παιδί με παρένθετη μητέρα ή άλλο τρόπο πιο εύκολα. Μια ακόμη θεωρία που είναι δημοφιλής είναι ότι η ομοφυλοφιλία ενισχύει την αναπαραγωγή των εαυτών γονιδίων μέσω της φροντίδας ή υποστήριξης των συγγενών και των παιδιών τους. Σε κάθε περίπτωση ο συλλογισμός ότι η ομοφυλοφιλία μειώνει το reproduction fitness θεωρείται 100% ξεπερασμένος και αναχρονιστικός. Το αν σήμερα είναι δυσκολότερο για τους ομοφυλόφιλους να κάνουν οικογένεια οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς και πολιτισμικούς λόγους. Πλέον είναι πολύ επιφανειακό να ερμηνεύεις τη φυσική επιλογή μονο ως την επιβίωση του δυνατότερου γονιδίου ή την εξάλειψη των πιο αδύναμων (πόσο μάλλον ν αποδείξεις ότι το "gay gene" είναι ανάμεσα σε αυτά). Κάποιοι όντως θεωρούν ότι η φυσική επιλογή έχει σταματήσει, γιατί πχ. η παιδική θνησιμότητα είναι μικρή, πολλοί όμως μιλούν για προσαρμογή της φυσικής επιλογής στην ταχύτατη εξέλιξη του ανθρωπινου πολιτισμού χάριν τεχνολογίας και κουλτούρας. Όσο για τον Τιμ Κουκ, τσάμπα το παιδεύετε. Το μάρκετινγκ κάνει τη δουλειά του, και ο τύπος μπορεί να μην είναι καν γκέι.
  12. Η ISIS δεν έχει δυναμικό 20.000 αλλά 5-10.000, αλλά δεν κρατάνε σκουριασμένα καλάσνικοφ. Έχουν μαζέψει αμερικανικά τανκς, ελικόπτερα και πυροβόλα από τις πόλεις που κατέλαβαν αλλά και από τον εξοπλισμό που έστελναν οι ΗΠΑ στους αντάρτες της Συρίας. Επίσης υποστηρίζονται από τις σουνιτικές σέκτες που έχουν εγκαταλείψει τον Μαλίκι. Για τους Κούρδους που λες, φυσικά και "είναι και δικό τους πρόβλημα", γιατί από τα μέσα Ιουλίου οι τζιχαντιστές πάνε καρφί για το Ιρμπίλ, την κουρδική πρωτεύσουσα, έχουν πάρει όλα τα περίχωρα του Κιρκουκ και έχουν βάλει στο μάτι τα κοιτάσματα πετρελαίου των Κούρδων. Αυτός είναι ο λόγος που έτρεξαν οι Αμερικανοί να βοηθήσουν τους Κούρδους, για να μη χαλάσουν και οι πετρελαϊκές μπίζνες της Mobil, της Chevron και της Total στο ιρακινό Κουρδιστάν. Για τη Συρία, ο Άσαντ δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος όπως λες, γιατί η ISIS έχει βάλει στο μάτι ολόκληρη τη Συρία και είναι πολυ πιο σκληρός αντίπαλος απ' ό,τι οι αντάρτες του Free Syrian Army. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να αποβει χρήσιμη για τον Άσαντ είναι αν η Δύση αποφασίσει να "συμμαχήσει" μαζί του εναντίον της ISIS. Για το Ιράκ που λες, συμφωνώ σε όλα. Να προσθέσω βέβαια ότι ο λόγος που σαν κράτος καταρρέει είναι σε μεγάλο βαθμό η αμερικανική κατοχή και διάλυση της συναίνεσης που υπήρχε παλαιότερα. Η ISIS χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από Κατάρ, Σαουδ. Αραβία κλπ. τα κράτη του Κόλπου δηλαδή που θέλουν να διαλύσουν τα τελευταία προπύργια των Σιιτών, δηλαδή Συρία, Ιράν και μέρος του Ιράκ. Το ποιος βγαίνει κερδισμένος είναι εύκολο να το δεις: αυτός που βγαίνει πάντα κερδισμένος στις πολεμικές αναφλέξεις. Σιγά σιγά θα ξανα "μπουκάρουν" κανονικά οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή, τώρα με "πάτημα" το ISIL, ιδίως αν οι σουνιτικές σέκτες τα "βρουν" με την Ουάσιγκτον και εγκαταλείψουν τους τζιχαντιστές. Φυσικά και δεν είναι ψυχοπαθείς. Αδίστακτοι δολοφόνοι ναι. Μυρίστηκαν ψητό και πήραν τα όπλα, με την ανοχή, αν θέλεις, ή και τη συνδρομή, λένε κάποιοι, της Δύσης. Έπρεπε να εφευρεθεί μια νέα τρομοκρατική απειλή, για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όμως οι Δυτικοί δεν μπορούν να "ελέγξουν" το ISIS κι ακόμα και το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να "βοηθήσει" στην αντιμετώπισή του (αναλυτικά δες τη Haaretz).
  13. 1. Συρία. Φυσικά και είχαν άμεση εμπλοκή. Έστελναν οπλισμό, χρήματα και εφόδια συστηματικά μέσω CIA και ΝΑΤΟ, ακόμα και στο CNN βγήκε το θέμα. Επίσης, εκτός από τα παιδιά του Κόλπου, δεν ανέφερες την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί το αρχηγείο των ανταρτών. 2. Ουκρανία. Ποιά ΕΕ; Σοβαρολογείς; Όταν βγήκε η Νούλαντ και είπε "fuck the EU" και στήσαν γραφεία της CIA στο Κίεβο οι Ευρωπαίοι ακόμα κοιμώνταν. Στην Ουκρανία οι ΗΠΑ παίξαν μπάλα και ακόμα παίζουν, αυτοί έστειλαν Νατοική δύναμη στη Μαύρη Θάλασσα, αυτοί πρώτοι εφάρμοσαν κυρώσεις κατά Ρωσίας. Η ΕΕ δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα, γιατί πολύ απλά εξαρτάται από το ρωσικό αέριο + τις εξαγωγές τους προς Ρωσία. 3. Ιράκ. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός κορυφώθηκε μετά την πτώση του Σαντάμ, γιατί πολύ απλά ο δικτάτορας τα είχε βρει με τους φυλάρχους και κρατούσε τις ισορροπίες. Μπουκάρανε οι Αμερικάνοι, τα κάνανε μαντάρα και στήσαν μια φυγόκεντρο κυβέρνηση που τώρα καταρρέει. Πραγματικά έχεις καταλάβει τα πάντα ανάποδα. Συμφωνώ πάντως με την αναφορά σου στους Γερμανούς.
  14. Δεν υπάρχει καμία "ανικανότητα" κυβερνήσεων να τακτοποιήσουν το θέμα με το χαράτσι, γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν ποτέ να το τακτοποιήσουν. Η πλειονότητα των φόρων που επιβλήθηκαν από το 2010 και μετά δεν είχαν στόχο να είναι δίκαιοι, ούτε είχαν στόχο να κατανείμουν ισομερώς τα νέα "βάρη" στον κόσμο. Αν υπήρχε λογική ή δικαιοσύνη στη φορολόγηση τότε κάθε φόρος θα ήταν αναλογικός με το πραγματικό εισόδημα του καθενός, θα λάμβανε υπόψη τη φοροδοτική ικανότητα του κόσμου αλλά και τις επιπτώσεις της υψηλής φορολογίας στην κατανάλωση. Επίσης η εφορία θα "έπιανε" και την περίφημη λίστα Βενιζέλου με τους μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου, από τις σκανδαλώδεις περιπτώσεις τύπου Mall και τις αυθαίρετες βίλες μέχρι τους μπαταχτσήδες που χρωστάνε συνολικά 15 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμα. Τα μέτρα ήταν καθαρά εισπρακτικά και "αρπακτικά" για να εμφανίσουν γρήγορο και κοντοπρόθεσμο εισόδημα στα κρατικά ταμεία από σίγουρη πηγή, ώστε τον επόμενο μήνα που θα ερχόταν η τρόικα να έχουν "πετύχει τους στόχους τους". Δηλαδή επεδίωξαν να εισπράξουν το συντομότερο δυνατό ό,τι μπορεί ν αρπάξει ο κώλος τους. Είναι καθαρό μαγείρεμα και το να μιλάμε για φορολογική δικαιοσύνη είναι σα να μας κλέβουν το σπίτι κι εμείς να αναρωτιόμαστε αν οι κλέφτες δεν είναι κλέφτες. Τέλος, ακόμη ένας λόγος που επίτηδες υπερφορολογούν τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία είναι γιατί θέλουν να τη μετατρέψουν σε μεγάλη. Λένε κάποιοι "πουλήστε τα" ή "χαρίστε τα", για όποιον δε μπορεί να πληρώσει. Μα αυτός ακριβώς είναι ο στόχος τους, να περάσουν εκατοντάδες ακίνητα στο δημόσιο και στις τράπεζες για να δοθούν μετά σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων του εξωτερικού. Στις εκθέσεις του ΔΝΤ έχει αναφερθεί πολλές φορές ως "αξιοποιήσιμο" το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας. Και ο μόνος λόγος που δεν τα "πείραξαν" νωρίτερα με μαζικές εξώσεις και κατασχέσεις όπως στην Ισπανία, είναι το πολιτικό κόστος - καθότι το ακίνητο για τον Έλληνα είναι "ιερό" και είναι το μόνο πράγμα που του άφησαν ως "αποκούμπι" για να κάθεται στα αυγά του και να λέει "νταξ έχω το σπιτάκι ή το χωραφάκι και θα τα κουτσοκαταφέρω". Το λοιπόν, σίγουρα πρέπει από μια αξία περιουσίας και άνω, ο ιδιοκτήτης να πληρώνει φόρο, αλλά όποιος πιστεύει ότι το θέμα τελειώνει μια τέτοια τεχνικής φύσεως κουβέντα, πλανάται πλάνην οικτρά.
  15. Παραβλέπεις τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως και τις κυρώσεις που σε άλλες περιπτώσεις - πχ Ρωσία - έχουν περάσει. Διαφωνώ με την ύπαρξη στρατού, γιατί τότε ο ΟΗΕ θα γινόταν ένα 2ο ΝΑΤΟ. Δεν αντιλέγω στην ανεπάρκειά του, όμως πρέπει να καταλάβεις ότι η λογική ενός συλλογικού διεθνούς οργάνου είναι να συγκεντρώνει τις φωνές των χωρών του κόσμου και να νομιμοποιεί διεθνώς τις απόψεις στις οποίες συγκλίνουν, με βάση το διεθνές δίκαιο κλπ. Τώρα αν στην περίπτωση του Παλαιστινιακού δεν έχει καταφέρει τίποτα, είναι κυρίως γιατί υπερισχύουν οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ. Θέλω να πώ, το πρόβλημα δεν είναι ο θεσμός, αλλά οι πολιτικοί συμμετέχοντες σε αυτόν. Σε κάθε περίπτωση τη λογική "πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι" τη θεωρώ επικίνδυνη, και πιστεύω κι εσύ το ίδιο.
  • Δημιουργία νέου...