Προς το περιεχόμενο

Markk

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    81
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Markk

  • Ημερομηνία γέννησης 03/08/1981

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Markk's Achievements

  1. Έχω βρει πατέντα για να μπει σε 2 κινητά. Η ιδέα είναι πως πρέπει να κάνεις το ένα κινητό να φαίνεται σαν tablet για να σε αφήσει να το βάλεις, να γράψεις τον αριθμό σου και να σου βγάλει qr code να σκανάρει το αρχικό σου κινητό. Αυτό μπορεί να γίνει αν το δεύτερο κινητό που θες να μασκαρέψεις ως tablet έχει android από 7 και πάνω. Αφου εγκαταστήσεις την εφαρμογή, δεν την τρέχεις ακόμα καθόλου. Ενεργοποιείς developer settings, και ψάχνεις να βρεις κάπου που γράφει "ελάχιστο πλάτος" σε dpi. Στο δικό μου βλέπω το έχει στην κατηγορία σχέδιο. Σημειώνεις αυτό το νούμερο (συνήθως είναι 360-380dpi, κάπου εκεί). Το αλλάζεις σε κάτι πιο μεγάλο (συνήθως βάζω 720). Θα μικρύνουν πάρα πολύ τα γράμματα, ωστόσο δουλεύει κανονικά και αν τρέξει το viber περνάει την συσκευή για tablet και ενεργοποιείται. Μετά πας ξανά developer settings και επαναφέρεις το πλάτος στο αρχικό νούμερο, και η εφαρμογή συνεχίζει να λειτουργεί. Μοναδικό μειονέκτημα ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν κάνει νομίζω ανάκτηση στο ιστορικό, αλλά για μένα που χρειάζομαι το Viber σε 2 τηλέφωνα, είναι μονόδρομος η λύση αυτή. Α, και όταν πληκτρολογείς κάτι στο "2ο τηλέφωνο" θα βλέπει ο άλλος ότι ο χρήστης τάδε γράφει στο android tablet, αλλά μικρό το κακό.
  2. Markk

    SAMSUNG S7 χάνει κλήσεις

    Μου θυμίζει πολύ αυτό που μου συνέβη εχθές. Έχω ένα S7 3 ετών ως δεύτερο. Χαλάει το S8 του αδερφού μου, και του το δίνω αφού το έκανα hard reset. Το σετάρω κανονικά με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί, παίρνω τηλέφωνο τον δικό μου αριθμό από την δική του sim και όλα καλά. Και οι δύο εδώ έχουμε καρτοκινητό cu. Στη συνέχεια δοκιμάζω το αντίστροφο, δηλαδή να καλέσω εγώ και δεν καλεί καν, αλλά προωθεί την κλήση. Δοκιμάζω να μπω στις ρυθμίσεις προώθησης από τον dialer, και δεν τις ανοίγει καθόλου. Και παρατηρώ το εξής κουφό. Αν καλέσω από Cosmote τον καλεί, από Vodafone όχι. Στη συνέχεια αλλάζω κάρτες sim και βάζω τη δικιά μου στο S7 και παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά. Δεν έδωσα σημασία ιδιαίτερη γιατί το έχω πειραγμένο για να γίνει dual SIM, και λέω πως ίσως να έχει να κάνει. Σήμερα μετά από reset έβαλα την κάρτα τη δικιά μου και δούλευε κανονικά. Επίσης όταν είχε πρόβλημα πρόσεξα πως δεν εμφανιζόταν όταν έβαζα τύπο δικτύου 2G. Για δοκίμασέ το κι εσύ το τελευταίο να δεις αν αλλάζει κάτι.
  3. Πιστεύω πως έχεις σε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ακόμη και το benchmark τον βλέπει τον δίσκο με ελαφρώς διαφορετική χωρητικότητα από του τύπου από το ξένο forum. Εγώ σκέφτηκα να κάνω το εξής. Αφού ο άλλος δοκίμασε δίσκο μάρκας kingspec και δούλευε είπα να ψάξω για κάποιον από την ίδια μάρκα. Βρήκα στο AliExpress έναν 128άρη που μαζί με ένα κουπόνι που μου είχε μου βγήκε 24,5€. Έκανα παραγγελία και αναμένω. Αν έρθει... Αν μετά δεν δουλεύει, τουλάχιστον δεν θα έχω πετάξει πολύ μεγάλο ποσό.
  4. Εγώ τελικά το πήρα το Thomson του θέματος μιας και με το πιστωτικό που είχα από MM πλήρωσα 30€. Γενικά συγκριτικά με το παλιό που είχα με τον Atom, είναι η μέρα με τη νύχτα, ειδικά η οθόνη. Όταν είναι φρέσκια η εγκατάσταση το crystaldiskmark βγάζει γύρω στα 135/35 read write στην πρώτη μέτρηση. Μετά από λίγο ότι και να γίνει πέφτει στα 100-110/15-20. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είχε κάνει ο τύπος από το ξένο φόρουμ και του έχει βγάλει 157/103. Εκτός αν έχει σβήσει/απενεργοποιήσει ένα σωρό πράγματα από τα windows και όσο πιο άδειος ο "δίσκος" τόσο καλύτερα πάει. Έχοντας κάνει αρκετές δοκιμές και μετά από πολύ κόπο κατάφερα να περάσω με update την 1803 έκδοση των Windows, τελικά δοκίμασα να περάσω καθαρή εγκατάσταση μέσω usb και όλα καλά. Έχοντας εγκαταστήσει μόνο office και δουλεύοντας με τον edge που πάει συμπαθητικά, είμαι μόνιμα στα 10 και κάτι GB ελεύθερα. Θα επιχειρήσω να αγοράσω κάποια στιγμή και m.2 δίσκο να δοκιμάσω την τύχη μου.
  5. Όχι, δεν πρέπει να υπάρχει. Πληροφοριακά, έχω αγοράσει το moto e4 και το έχω δώσει στη μάνα μου. Γενικά δεν με τρελαίνει. Να κύρια πλεονεκτήματα από όσα αναφέρθηκαν είναι η αποσπώμενη μπαταρία και οι 2 sim ταυτόρονα με την sd. Μεταξύ των 2 αν ήταν να αγοράσω τώρα χαλαρά θα πήγαινα στο xiaomi. Eίχα πολλά Motorola και το e4 γενικά δεν μου αφήνει την ίδια καλή εντύπωση με τα υπόλοιπα. Μπορεί να είναι λίγο υποκειμενικό αυτό, αλλά δεν ξαναπαίρνω κινητό της κατηγορίας με mediatek.
  6. Καλησπέρα. Είχα πάρει πριν μερικούς μήνες το thomson το 14άρι το λευκό με τον atom. Μετά από κάποια προβλήματα(όχι κάτι ιδιαίτερο λειτουργικά, η οθόνη είχε θέμα) μου το αλλάξανε και έχω ένα πιστωτικό. Με κανένα 30άρι περίπου αν βάλω παίρνω αυτό του θέματος. Το θέλω ως κάτι απλό κυρίως για browsing στις διακοπές. Η οθόνη στο παλιό ήταν ψιλοάθλια. Αυτή εδώ αν είναι ips και με ότι βλέπω δείχνει αρκετά καλύτερη. Επίσης με 4 GB RAM πιστεύω να πηγαίνει και λίγο καλύτερα. Αξίζει λέτε τον κόπο; Μου είπαν να μην μπλέξω ξανά με αυτά και να κοιτάξω κάτι πιο επώνυμο, αλλά από ότι βλέπω ξεφεύγει λιγάκι κάτι αντίστοιχο σε καλύτερη μάρκα. Επιλογή για αγορά από άλλο κατάστημα δεν υπάρχει...
  7. Καλησπέρα σας. Σας γράφω από το εν λόγω λαπτοπάκι. Τελικά το λειτουργικό που έχει εγκατεστημένο είναι 32bit. Έπειτα από απεγκατάσταση διάφορων που που είχε μέσα καΙ δεν χρειάζομαι και κάποιες ενημερώσεις που έκανε έμεινε με 18GB περίπου ελεύθερα. Γενικά δεν πάει τόσο άσχημα, τουλάχιστον όσο περίμενα διαβάζοντας ότι έχει γραφτεί μέχρι τώρα. Εγκατέστησα firefox και όταν τον ανοίγω κάνει 6-7", αλλά μετά θα έλεγα πως δουλεύει άνετα. Δεν είναι όπως στο σταθερό μου που έχει ssd καΙ 8gb, αλλά γενικά δεν παρατηρώ σοβαρά κολήμματα. Μέχρι 5-6 tabs ανοιχτά και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. youtube παίζει άνετα στα 720p. 1080 είχε κάτι σπασίματα, αλλά όταν το δοκίμασα ήταν μόλις άνοιξε και κατέβαζε αναβαθμίσεις. Έτσι κι αλλιώς είναι παραπάνω από την ανάλυση της οθόνης του, και δεν με νοιάζει καθόλου. Σε εγγραφή αρχείων από usb 3 φλασάκι είδα στιγμιαία μέχρι ~70mb/s, να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Κάρτα SD είδε κανονικά 64GB(στο MM νομίζω έγραφε στη σελίδα τους πως παίρνει μέχρι 32). Η μπαταρία μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Το έχω δουλέψει αρκετά από τη στιγμή που το άνοιξα (δεν μπορώ να προσδιορίσω χρήση, αλλά και βίντεο είδα αρκετή ώρα, και έπαιζα γενικά ρυθμίζοντας και εγκαθιστώντας πράγματα) και είναι στο 45% από 95% που είχε. Συγκριτικά με το τελευταίο λάπτοπ που είχα προ 4ετίας και κράταγε 2-2,5 ώρες με την μπαταρία του, μου φαίνεται αρκετά καλύτερο σε αυτονομία. Γενικά το πήρα λόγω της τιμής (144 βγήκε με μια δωροεπιταγή από MM που είχα), και περιστασιακή χρήση ως 2o σε διακοπές κυρίως. Θα έλεγα, συμφωνώντας με κάποιες απόψεις φίλων που έγραψαν πιο πριν, πως αν ξέρεις για τι το παίρνεις μπορεί να είναι καλό και όχι τόσο "σκουπίδι" όσο περιμένει κανείς ενδεχομένως.
  8. Στην τρίτη φόρτιση πέτυχα αυτό. Μέσα σε 32 ώρες, 9 ώρες οθόνη και μισή ώρα κλήσεων. Το πρώτο 12ωρο είχα ανοιχτό το battery saver, αλλά το έκλεισα γιατί μου έκοβε κάποιες ειδοποιήσεις. Περίπου 4-5 ώρες ήταν YouTube και Netflix. Με νορμάλ (προς αρκετή)χρήση γενικά στο τέλος της ημέρας είναι χαλαρά πάνω από το 40%.
  9. Τι να πω παιδιά, δεν ξέρω. Πάντως το Moto X Play που έχω τους αναγνωρίζει όλους σαν turbo charger,και φορτίζει στον ίδιο χρόνο όπως με αυτόν που είναι σίγουρα αυθεντικός.
  10. Λοιπόν, σας βάζω thumbnail και πατήστε αν θέλετε για να ανοίξετε την εικόνα σε μεγάλη ανάλυση. Αριστερά είναι ο πρώτος που αγόρασα, στη μέση αυτός από το e-shop, και δεξιά αυτός που είχε το S7. Είχα παλιά ένα LG Nexus 5 και ο φορτιστής του έκανε έτσι, αλλά σταματούσε όταν συνδεόταν το τηλέφωνο για φόρτιση. Επίσης μια τηλεόραση LG 28" που πήραμε πριν 1,5 χρόνο και έχει εξωτερικό τροφοδοτικό που είναι (εμφανισιακά) σαν μεγάλος φορτιστής κινητού κάνει έτσι συνεχώς στην αναμονή και μειώνεται ο θόρυβος όταν ανάψει για να λειτουργήσει. Δεν ξέρω αν είναι μαϊμού ή όχι, αλλά τον Samsung του e-shop ας τον έχω καλύτερα για περίπτωση ανάγκης, αφού έχω και τον άλλον.
  11. Παιδιά εγώ πήρα έναν, μιας και ήταν σε καλή τιμή, και ας είχα έναν ίδιο. Μου κάνει εντύπωση που από την αρχή που τον δοκίμασα, ενώ λειτουργεί μια χαρά, βγάζει ένα υψίσυχνο σφύριγμα. Διάβασα ότι το κάνουν καμιά φορά και οφείλεται στους πυκνωτές, αλλά δεν εξαφανίζεται εντελώς μόλις συνδεθεί το κινητό. Το θέμα είναι πως ο άλλος που είχα πάρει λίγες μέρες πριν από άλλο κατάστημα λίγο ακριβότερα(ίδιο μοντέλο ακριβώς), είναι εντελώς αθόρυβος. Εμφανισιακά έχουν διαφορά στο σηματάκι με τον κεραυνό που γράφει "Adaptive Fast Charging", που σε αυτόν από το e-shop είναι κάπως πιο αχνό. Μόλις βρω ευκαιρία θα δω και τον (σίγουρα αυθεντικό) ίδιο φορτιστή που είχε το S7 του αδερφού μου, να δω με ποιον από τους 2 μοιάζει περισσότερο.
  12. Κρίμα που αγόρασα τον ίδιο Samsung αυτή τη βδομάδα στα 12€. Τον πήρα για ένα Moto X Play, και φορτίζει αρκετά πιο γρήγορα από ότι με τον δικό του. Το λέω επειδή ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο στην προηγούμενη σελίδα.
  13. Γιατί έχω την εντύπωση ότι ψάχνει αν υπάρχει τρόπος να πάρει internet από το άλλο σπίτι χωρίς να μεταφέρει τη γραμμή σε αυτό;
  14. Καλησπέρα. Τα δεδομένα : Φίλος που μένει στην Αθήνα και έχει double play ΟΤΕ σε isdn, μετακομίζει στον Άγιο Δημήτριο. Θέλει να κρατήσει το νούμερό του, ωστόσο θέλει να καταργήσει την isdn. Από την άλλη επειδή στο συγκριμένο σημείο είναι αρκετά μακριά από το ΑΚ με ταχύτητες κάτω των 5mbps, επιθυμεί να βάλει και vdsl, για το οποίο υπάρχει δυνατότητα, όχι όμως σε ΟΤΕ γιατί είναι αρκετά πιο ακριβά. Η ερώτηση είναι η εξής. Να μεταφέρει τη γραμμή και μετά να προχωρήσει σε φορητότητα ή όλα μαζί; Στο site του cosmote(πλέον) έχει μεταφορά απλής γραμμής ~36€ και isdn ~54€. Μπορεί κατά τη μεταφορά να αλλάξει σε pstn; Σε μια πρώτη επικοινωνία που είχε με τη Wind του είπαν ότι αν πάει σε κατάστημα οτε να ζητήσει μεταφορά δεν θα του το κάνουν γρήγορα χωρίς ανανέωση προγράμματος, κάτι που δεν θέλει με τίποτα. Αν έχει κάποιος κάποια εμπειρία από αντίστοιχη κίνηση σχετικά πρόσφατα θα το εκτιμούσα αν τη μοιραζόταν. Ευχαριστώ.
  • Δημιουργία νέου...