Προς το περιεχόμενο

Makaros1994

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    245
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Makaros1994

  • Ημερομηνία γέννησης 05/07/1994

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.280 προβολές προφίλ

Makaros1994's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

91

Φήμη

  1. Makaros1994

    Στρατός

    Μακάρι να είναι λάθος του διαχειριστή. Για το 12μηνο το άκουσα μόλις από "σκουριασμένο τηλέφωνο" με στρατολογία. Γι' αυτό μπήκα να ψάξω και το μόνο που βρήκα ήταν αυτό (αν και χωρίς ημερομηνία). Τα τηλέφωνα από στρατολογίες κλειστά και ψάχνω να μάθω για τις αναβολές τώρα, γιατί είμαι λίγο σ' αναμμένα κάρβουνα. Μάλλον λάθος συνεννόηση θα ήταν.
  2. Makaros1994

    Στρατός

    Καλησπέρα. Γνωρίζουμε κάτι γι' αυτήν την ανακοίνωση; Αναφέρει αύξηση θητείας στους 12 μήνες και τέλος στις αναβολές. Κυρίως το δεύτερο κομμάτι με απασχολεί. Τι εννοεί τέλος; Δεν παίρνουν οι νέοι μετά το λύκειο ή κόβονται σε όλους και μπαίνουν υποχρεωτικά στρατό; http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=84648&cat_id=55
  3. Makaros1994

    Rust

    Υπάρχει κανείς που παίζει Rust και θέλει να συνεργαστεί για χαλαρή βάση και χαβαλέ; Δε μπορώ να στήσω κάτι πάνω από τσαντίρι μόνος μου . Όλοι παίζουν σε 2άδες και 3άδες.
  4. Μην ανοίγω νέο θέμα. Κι εγώ μια ερώτηση περί ΕΛΤΑ έχω. Έχω παραγγείλει από eBay ένα πραγματάκι μια σταλιά 4$. Το δέμα είναι πάρα πολύ μικρό, οπότε δεν πιστεύω να κρατήθηκε στο τελωνείο. Το tracking number του μου λέει ότι έφτασε αεροδρόμιο εδώ και 16 μέρες. Δεν έχει αλλάξει κατάσταση από τότε, π.χ. ότι έφτασε στο ΕΛΤΑ της περιοχής μου. Είναι φυσιολογικό τόσες πολλές μέρες; Έψαξα το tracking number σε σελίδες ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Courier, ACS, Γενική, DHL μπας και το πήραν αυτοί, πράγμα απίθανο, και δεν το αναγνωρίζουν.
  5. Μπορεί κάποιος σχετικός και έμπειρος να μου πει τη γνώμη του για το βιογραφικό μου; Αν ναι, ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ.
  6. Έχουν ανοιχτεί πολλά παρόμοια θέματα στο forum. Δείτε εδώ.
  7. Καταρχάς υπάρχουν έτοιμα πρότυπα βιογραφικών στο ίντερνετ. Αν ψάξεις "CV templates" ή "resume templates" θα σου βγάλει πολλά. Τα ανοίγεις με κάποιον επεξεργαστή κειμένου, όπως το Microsoft Word, το συμπληρώνεις με τα στοιχεία που θες και το αποθηκεύεις. Η πιο συνηθισμένη μορφή ηλεκτρονικών εγγράφων είναι η PDF. Ανοίγει ακόμη και με τον browser, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην το διαβάσει κάποιος υπολογιστής. Άλλες μορφές μετά είναι οι ".DOC" και ".DOCX". Η διαφορά τους είναι ότι το PDF δεν μπορείς να το επεξεργαστείς μετά τη δημιουργία του, ενώ τα άλλα δύο μπορείς. Οπότε αν θες αποθήκευσέ το και με στις δύο μορφές, ώστε τη μία (PDF) να την εκτυπώνεις και την άλλη (DOC) να την επεξεργάζεσαι όποτε χρειάζεται. Αν θες να ετοιμάσεις κάτι πιο απλό ή δεν έχεις κάποιον καλό επεξεργαστή κειμένου, γράψε στο σημειωματάριο του υπολογιστή και αποθήκευσε με κατάληξη ".txt". Αλλά δε θα στο πρότεινα, γιατί θα είναι πολύ πενιχρό και δε θα κάνει τη δουλειά που θες να κάνει. Καλύτερα να κάτσεις σε υπολογιστή με Word. Συμβουλές για το τι να γράψεις και τι όχι δε μπορώ να σου δώσω, γιατί ούτε εγώ ξέρω. Εδώ έχει αρκετά πρότυπα. Σύνδεσμος
  8. Καλησπέρα. Δεν συνηθίζω να αγοράζω από κατάστημα Public, Multirama, Πλαίσιο, αλλά τις τελευταίες φορές που αγόρασα κάποιο προϊόν (τεχνολογικό μέχρι τώρα), μου ζητάνε προσωπικά στοιχεία. Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό. Τους ρώτησα που χρειάζονται και μου είπαν στην εγγύηση. Λέω ας πάει στο διάολο, δεν αγοράζω συχνά. Δε δοκίμασα με άλλα προϊόντα, όπως βιβλία για να δω αν κι εκεί ζητάνε στοιχεία (τι εγγύηση να έχουν). Πρόκειται για κάποιου είδους φακέλωμα; Θα μου πείτε φακέλωμα πλέον υπάρχει παντού, τα στοιχεία μου παίζουν πάσες από εταιρία σε εταιρία και τι σημασία έχει πια. Φακέλωμα υπάρχει και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, αλλά εκεί έχουν τη δικαιολογία ότι χρειάζονται τα στοιχεία του παραλήπτη. Ένας λόγος που θέλω να μάθω τι παίζει είναι ότι με βάζουν στις αυτόματες λίστες τους, χωρίς να με ρωτήσουν, και μου σπάνε τις μπάλες στο κινητό με διαφημιστικά SMS, από τα οποία διαγράφομαι αμέσως με ένα τηλεφώνημα. Και αν θυμάμαι καλά, παλαιότερα η απόδειξη προϊόντος έφτανε. Λάθος θυμάμαι; Χρειάζονται όντως όλα αυτά τα στοιχεία;
  9. Έκανα τον έλεγχο ασφαλείας, μου λέει ότι μου έκαναν δώρο τα 2GB χώρου, αλλά στο google drive πάλι δείχνει ποσοστό επί των 15GB. Τι γίνεται;
  10. Προσπάθησε να είσαι κοινωνικός. Και μια καλημέρα να λες, κομπλέ είσαι. Να κάνεις παρέα με όλους. Με το που τελειώσεις το πρώτο έτος θα ξεκαθαρίσεις ποιοι αξίζουν να κάνεις παρέα και ποιοι όχι. Το ελπίζω τουλάχιστον. Μην πας προκατειλημμένος ότι όλοι θέλουν κάτι από σένα. Στην τελική, και λίγα σκατά να φας από δήθεν φίλους και "ωχαδερφιστές", μάθημα θα σου γίνει. Παρέες βρίσκεις εύκολα, για την ακρίβεια σε βρίσκουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίσεις, κανέναν αν πηγαίνεις στα μαθήματα. Το κινητό σου μην το δίνεις σχεδόν σε κανέναν στην αρχή, γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι κομματικοί, εκτός κι αν θες να σε πρήζουν μετά. Δώσε κάνα facebook στη χειρότερη, που τους σβήνεις και εύκολα. Και εμένα μου την είχε πέσει ΔΑΠίτης στην αρχή και με βοηθούσε να συμπληρώσω το ονοματεπώνυμο μου. Ζητούσε κλασικά τηλέφωνο να πάμε για καφέ. Δεν του έδωσα και έφυγα. Πολύ πιθανό να σε ψαρώσουν με γκομενάκι. Γενικά μην το ψάχνεις πολύ και γεμίζεις προδιάθεση για όλα. Πάνε με όρεξη και χαμόγελο και κάνε ότι θες. Όλα μέσ'το πρόγραμμα είναι. Καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή!
  11. Makaros1994

    Αγορές από το εξωτερικό

    Edit: Δεν είδα τις χώρες.
  12. Makaros1994

    Αγορές από το εξωτερικό

    Λέγεται "διασάφηση εισαγωγών". Συμπληρώνεται για να ελέγχει το κράτος τις εισαγωγές της χώρας (απ'ότι κατάλαβα). Για να μπεις στο gsis, χρειάζεσαι λογαριασμό στο taxisnet. Ο εκτελωνιστής μόνο το ΑΦΜ μου ήθελε, δεν ζήτησε το λογαριασμό του taxisnet.
  13. Makaros1994

    Αγορές από το εξωτερικό

    Χαίρετε. Σας γράφω τη δικιά μου ιστορία, για το πως έγινε ο εκτελωνισμός μου στη Θεσσαλονίκη. Παρήγγειλα από Χονγκ Κονγκ, μέσω ebay, μέσω paypal προϊόν αξίας 121€, με DHL (μέγα λάθος η DHL). Έφτασε σε 5 μέρες το δέμα στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος και μόλις είδα στην παρακολούθηση αποστολής ότι κόλλησε στο τελωνείο, πήρα τηλέφωνο να ενημερωθώ τι γίνεται. Μου είπαν από την DHL, ότι το δέμα πρέπει να εκτελωνιστεί. Μου δώσανε δύο επιλογές: 1. Να το εκτελωνίσουν αυτοί, με κόστος 101€, συν τον φόρο που θα έδινα για το προϊόν μου (ΦΠΑ - 23%). 2. Να το εκτελωνίσω εγώ στο Ελ. Βενιζέλος ή στο τελωνείο του αεροδρομίου Μακεδονίας, δίνοντας τους 33€, για τη διατακτική, συν κάποια έξοδα που έπρεπε να κάνω στο τελωνείο για τα εργατικά, συν το ΦΠΑ (23%) πάλι. Διαλέγω τη δεύτερη επιλογή. Πήρα μαζί μου ταυτότητα, ΑΦΜ και απόδειξη paypal και πήγα στο τελωνείο. Πλήρωσα στη DHL 33€ (διατακτική) και πήρα τα χαρτιά μου. Πήγα πάνω στους ελεγκτές, όπου μου είπαν ότι το έντυπο διασάφησης που πρέπει να συμπληρώσω, πλέον γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο "gsis". Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στην Αθήνα. Το έντυπο όμως, έχει πάρα πολλά πεδία (το είδα ο ίδιος, όταν συνδέθηκα στην σελίδα) και δε μπορείς να τα συμπληρώσεις μόνος σου, οπότε αναγκαστικά ζητάς βοήθεια εκτελωνιστή. Οι τιμές ήταν πολύ καλές. Έχει ένα γραφείο μέσα στο τελωνείο, δίπλα στην DHL με τρεις εκτελωνιστές, που σου κάνουν τη δουλειά με 20€ μόνο. Σε σχέση με τα 100€ που ακούω, ήταν μέλι. Οπότε και του ζήτησα να με βοηθήσει. Είχα ξεμπερδέψει σε μισή ώρα. Ο εκτελωνιστής (Φώτης, αν θυμάμαι καλά) ήταν πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Δεν ήταν όσο άσχημα είχα διαβάσει στο ίντερνετ. Συνολικό κόστος: 33€ (DHL - διατακτική) + 20€ (εκτελωνιστής) + 28€ (ΦΠΑ) + 5€ (εργατικά στην αποθήκη) + 4€ (εισιτήρια λεωφορείου) = 90€ Όποιος μπορεί να το εκτελωνίσει μόνος του στην Αθήνα, ας το κάνει. Στη Θεσσαλονίκη, το έντυπο συμπληρώνεται μόνο ηλεκτρονικά και ο εκτελωνιστής σου ζητάει 20€, για να σου κάνει όλη τη δουλειά μέσα σε μισή ώρα. Το ΦΠΑ και τα εργατικά, είναι έξοδα προς το τελωνείο και τις αποθήκες, τα οποία θα έδινες έτσι κι αλλιώς. Συμβουλή μου: Μη χρησιμοποιείτε εταιρίες courier (DHL, UPS, FedEx κλπ). Από 45€ και πάνω, σας το στέλνουν τελωνείο σίγουρα. Αν αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε, μην επιλέξετε DHL, γιατί απ'ότι έμαθα η διατακτική στις άλλες είναι γύρω στα 16€, τα μισά δηλαδή. Αυτά. Το τελωνείο είναι στις αποθήκες, στρίβοντας αριστερά στο σταυροδρόμι της αστυνομίας ,πηγαίνοντας προς το αεροδρόμιο. Edit: Μόλις βρήκα την ιστοσελίδα του εκτελωνιστή που με βοήθησε (είναι τρεις στο ίδιο όνομα). Όποιος θέλει επιβεβαίωση ή συγκεκριμένες πληροφορίες, ας ψάξει εδώ.
  14. Καλησπέρα, έχω μπλέξει και εγώ με τον εκτελωνισμό παραγγελίας μου. Το δέμα βρίσκεται στο τελωνείο αεροδρομίου Θεσσαλονίκης και οι κύριοι αρνούνται να με βοηθήσουν στην συμπλήρωση της διασάφησης. Μου είπαν ότι πρέπει να συμπληρωθεί online στο gsis και ανέφεραν καμιά 20αριά φορές ότι: "Δε μπορείς να την συμπληρώσεις μόνος σου, γιατί έχει δύσκολα πεδία. Ζήτα από κάποιον κύριο έξω να στην συμπληρώσει, με το αντίστοιχο αντίτιμο." Προφανώς ο κύριος έξω ήταν εκτελωνιστής (αφού ήρθε και με έπιασε πρώτος, πριν πάω στο γραφείο) ΚΑΙ φίλος τους, μιας και άραζε στο γραφείο τους με την καφεδιά του, όσο μου εξηγούσε ο ελεγκτής, ότι δε μπορεί να με βοηθήσει ο ίδιος. Την οικονομική άνεση να πληρώσω εκτελωνιστή δεν την έχω, μιας και είμαι φοιτητής. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Η συμπλήρωση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και τα περισσότερα πεδία μου είναι άγνωστα... Έμπλεξα χωρίς να το θέλω και χωρίς να το ξέρω. Δε γίνεται να στείλω πίσω το προϊόν, ούτε θέλω να πάνε τα λεφτά που έδωσα μέχρι στιγμής χαμένα.
  15. Για τα 33€ μιλάμε, που τα δίνω με το καλημέρα, σωστά; Αν κλαυτώ που είμαι φοιτητής και χαρτζιλικάς, λες να λυπηθούν; https://www.youtube.com/watch?v=7ODcC5z6Ca0
  • Δημιουργία νέου...