Προς το περιεχόμενο

whirlwind

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    106
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με whirlwind

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1985

whirlwind's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

14

Φήμη

  1. Και γω outlook έχω, αρκετά ευχαριστημένος, αλλά από firefox δεν μου κατεβάζει τα συνημμένα για κάποιον λόγο...
  2. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Καλησπέρα παιδιά, μετά από αρκετούς μήνες ξαναγράφω σε αυτό το θέμα γιατί αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα... Πριν από κανένα χρόνο εμφάνισα δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά με το γιαούρτι δεν είχα κάποιο θέμα. Οπότε για την πρωτείνη μου είχα επιλέξει να τρώω αρκετό στραγγιστό γιαούρτι (μπόμπα πρωτείνης). Πλέον όμως νομίζω ότι ο οργανισμός μου δεν το αντέχει ούτε αυτό και δυστυχώς πρέπει να καταφύγω σε άλλη λύση. Από τη μία στα σούπερ μάρκετ πια υπάρχουν ασπράδια αυγού (γύρω στο 1.35 ευρώ τα 25 γρ πρωτείνης), από την άλλη υπάρχει η λύση της σκόνης που δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Αλλά και στη σκόνη να καταφύγω, η απλή whey concentrate είναι off limits από ό,τι διαβάζω για σημαντική δυσανεξία στη λακτόζη, οπότε είτε πάω σε whey isolate ή σε πρωτείνες από άλλες πηγές. Οπότε και οι σκόνες πάνω κάτω στην τιμή του φυσικού ασπραδιού βγαίνουν και μάλιστα φοβάμαι λίγο για την πρέλευση τους (μεταλλαγμένη σόγια (?), φαρμακωμένο μοσχάρι (?)) Τι έχετε να προτείνετε; Thanks
  3. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Είναι καλύτερο από το MyFitnessPal? Αυτό που δεν μου αρέσει στο MFP είναι τα τρόφιμα που έχει είναι λίγο χαοτικά και δεν έχεις εύκολα πρόσβαση σε generic τρόφιμα, αλλά όλα βασίζονται σε μάρκες/μαγαζιά. Επίσης πολλά από αυτά έχουν λανθασμένα στοιχεία.
  4. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Εγώ κάνω υποθερμιδική εδώ και 1.5 μήνα, αλλά με -500 θερμίδες και με έχει επηρεάσει σαφέστατα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Αρχικά, το ανοσοποιητικό μου έπεσε με τη μία. Γύρω στις αρχές υπήρχε φάση 2-3 μερών που είχα πάθει κατάθλιψη για σχετικά ασήμαντο λόγο και το αποδίδω σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή. Επίσης, έχω πιο ανήσυχο ύπνο, όταν μάλιστα κάνω έντονη προπόνηση μπορεί να τύχει να ξυπνήσω πολύ πρωί με το μάτι γαρίδα, χωρίς άγχος δουλειάς κλπ και να μην μπορώ να ξανακοιμηθώ. Οπότε και σε αυτό πιστεύω φταίει η ελλιπής διατροφή. Αλλά για μείον 200 θερμίδες δεν μου φαίνονται πιθανά τέτοια συμπτώματα.
  5. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Για συγκέντρωση, μνήμη, αφομοίωση θα ενοχοποιούσα πολύ περισσότερο τις λίγες ώρες ύπνου πάντως (4-5;). Το παρατηρώ και γω όταν τυχαίνει να μην κοιμάμαι καλά και μάλιστα ούτε καν σε καθημερινή βάση... Μπορεί ο ύπνος να είναι σημαντικός για το σώμα, αλλά για πνευματική εργασία είναι δυστυχώς πολύ πιο σημαντικός.
  6. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Να 'σαι καλά! (και πάλι...) Ισοθερμιδικά ε; Με κολάζεις μέρα που είναι. Δύο πιτόγυρα απ' όλα τότε! Πλάκα κάνω προφανώς... Η αλήθεια είναι ότι τη διατροφή μου την είχα παραμελήσει γενικώς, αλλά πλέον έχω αρχίσει να βάζω μία τάξη. Βάρη κάνω, απλά το αποτέλεσμα έρχεται σιγά σιγά... Ίσως αν προσέξω περισσότερο τη διατροφή θα δω αποτέλεσμα πιο γρήγορα είναι η αλήθεια.
  7. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Συγγνώμη για το εμβόλιμο ποστ, επανέρχομαι λίγο σε ένα παλιό θεματάκι που είχα ρωτήσει... Παρέλαβα σήμερα ένα παχύμετρο για μέτρηση λίπους που είχα παραγγείλει και συγκεκριμένα ένα accu-measure. Κάνοντας διάφορες μετρήσεις και βάζοντας τα αποτελέσματα σε calculators με διάφορες φόρμουλες, προκύπτουν εξωπραγματικά νούμερα, του στυλ 10-12% λίπος. Σε ηλεκτρονική ζυγαριά που μετριέμαι, δείχνει 19% λίπος. Το ξέρω ότι καμιά τέτοια μέθοδος δεν είναι ακριβής, αλλά τόσο μεγάλη απόκλιση; Συγκρίνοντας με φωτογραφίες στο net θεωρώ ότι είμαι περίπου 15-20%. Όπως και να χει, όπως είχα γράψει και παλιότερα, θεωρώ ότι ενώ γενικά δεν μοιάζω να έχω πολύ παραπάνω λίπος, η περιοχή της κοιλιάς μοιάζει αρκετά φουσκωμένη. Όπως ίσως και κάποια πιασιματάκια από πίσω. Παίζει το σώμα μου να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις περιοχές αυτές για αποθήκευση λίπους και θα πρέπει να μειώσω αρκετά το λίπος για να γίνει πιο επίπεδη; Ή τελικά οφείλεται και στη δομή των κάτω κοιλιακών όπως είχε ειπωθεί ως λόγος; Όταν την πιέζω πάντως, υπάρχει αρκετή αντίσταση, αλλά όταν κάθομαι, σακουλιάζει... Βάζω και μια φωτό αυτή τη φορά, proceed with caution! Έχω αρχίσει πάντως εδώ και καμιά βδομάδα+ υποθερμιδική διατροφή και όντως έχω δει κάποιο μικρό αποτέλεσμα. Να τη συνεχίσω; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  8. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, πολύ πιθανόν και η λανθασμένη διατροφή. Πάντως δεν είναι απαραίτητο να έχω πάει πολύ βράδυ στο gym για να συμβεί. Κυρίως συμβαίνει όταν πηγαίνω συνεχόμενες μέρες με εντατική άσκηση, οπότε το αποφεύγω...
  9. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Παρόλα αυτά, προσωπικά μου έχει τύχει φορές που έχω ρίξει αρκετό πόνο, αντί να μου φέρει αυτό υπνηλία, να μου προκαλέσει αϋπνία. Δεν είμαι 100% σίγουρος αν οφειλόταν στην υπερβολική άσκηση, αλλά έχω παρατηρήσει μια συσχέτιση.
  10. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Τα ασπράδια σε συσκευασία γάλακτος που έχουν εμφανιστεί στα σούπερ μάρκετ τα εμπιστεύεστε; Θεωρώ αμαρτία (και αντιοικονομικό...) να πετιέται ο κρόκος και μέχρι τώρα προτιμούσα να φάω λιγότερα αυγά, αλλά με τον κρόκο. Όπως λέγεται άλλωστε μέχρι 3 ολόκληρα αυγά τη μέρα θεωρείται αποδεκτή ποσότητα σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.
  11. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Μια χαρά είναι το γιαουρτάκι, έχει και σχετικά υψηλή ποσότητα πρωτεϊνης σε σχέση με θερμίδες κλπ (πόσο είναι ίδιας αξίας με αυγά, κρέας δεν ξέρω). Αυτό που δεν τρώγεται είναι ο τόνος, μόνο σε στιγμές πείνας! Και είναι και ακριβός ο άτιμος. Τον προτιμάτε εσείς;
  12. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Thanks! Ωραίο το myfitnesspal, με "έψησε"
  13. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Μιας και πιάσαμε χθες το θέμα γυμναστήριο και σήμερα τη διατροφή, ας επανέλθω και γω με κάποιες απορίες, μιας και θέλω να μπω σε ένα πρόγραμμα. Γενικά φτιάχνετε διατροφικό πρόγραμμα πχ από την αρχή της βδομάδας με ποσά θερμίδων, πρωτεϊνης, λίπους, υδατανθράκων ή απλά ό,τι σας κατέβει κάθε μέρα και υπολογίζετε περίπου με το μάτι τι δίνουν αυτά που τρώτε; Θεωρείτε την πρώτη προσέγγιση πιο πολύ για επαγγελματίες ή είναι κάτι βιώσιμο και για τον μέσο άνθρωπο, εφόσον θέλει να δει αποτέλεσμα; Αυτό που έκανα μέχρι τώρα είναι να έχω ένα γενικά υγιεινό τρόπο διατροφής και υπολόγιζα με το μάτι να μην ξεπεράσω την ποσότητα φαγητού που έπρεπε να καταναλώσω (λαμβάνοντας υπόψη και θερμίδες κλπ σε συσκευασμένα προϊόντα). Επίσης, φρόντιζα να τρώω καθημερινά κάποια στάνταρ τρόφιμα, δηλαδή 2-3 αυγά, γιαούρτι 2%, και συνήθως ένα τουλάχιστον γεύμα με κρέας, τόνο ή όσπρια, ώστε να πλησιάζω όσο γίνεται κάποιο στάνταρ επίπεδο λαμβανόμενης πρωτεϊνης, ίσως κατώτερο από το βέλτιστο όμως, 1.6( ; )*73, περίπου 120gr. Επίσης, με αφορμή διάφορα που είδα με ένα μικρό ψάξιμο, μπαίνετε στη διαδικασία να χωρίσετε υδατανθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και εύκολα αξιοποιήσιμες πρωτείνες για πριν/μετά την προπόνηση από τα υπόλοιπα ή και αυτό είναι too much για τον απλό άνθρωπο; Να σημειώσω βέβαια ότι θα ήθελα να αποφύγω να χρησιμοποιώ σκόνες πρωτεϊνης κλπ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  14. whirlwind

    Das Fitness Thread #1

    Όντως πολύ πιθανό να παίζει και αυτό ένα α' ρόλο, το πρόβλημα εστιάζεται αρκετά χαμηλά θα έλεγα. Μωρέ το 'ξερα εγώ ότι είναι λόγω του 6-pack Μάλλον θα πρέπει να το αποδεχτώ κάποια στιγμή, αλλά θα φροντίσω και λίγο τη διατροφή μου να δω πόσο μπορεί να βελτιωθεί. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Στην επόμενη αλλαγή του προγράμματος θα σκεφτώ να το σπάσω upper/lower ή κάπως παρόμοια.
  • Δημιουργία νέου...