Προς το περιεχόμενο

At0m0

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    419
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

At0m0's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. At0m0

    Bridge mode σε 2 router μεσω wifi-ethernet

    @OP Μήπως ρωτάς το παρακάτω; α) έχω ένα modem-router στο οποίο θέλω να συνδέονται όλα τα ... laptop (wireless) και να έχουν πρόσβαση στο internet, και β) έχω ένα ακόμα modem-router στο οποίο θέλω να συνδέονται όλα τα ... desktop (wired) και να έχουν πρόσβαση στο internet, και γ) θέλω όλα να ανήκουν στο ίδιο lan (π.χ. 192.168.1.0/24), προκειμένου τα wireless laptop/τηλέφωνα/άλλες συσκευές/κ.λπ. να επικοινωνούν με τα wired PC και τούμπαλιν.
  2. Ο "πιο πάνω κώδικας" δουλεύει. Μόλις τον έριξα σε μια VB 2010 Express και αν εξαιρέσουμε ένα ")" που έλειπε, βάζοντας ένα "αποδεκτό" path στην sName, δούλεψε κανονικά. O "πιο πάνω κώδικας" κάνει αυτό που ζήτησες. Για την ακρίβεια κάνει αυτό που έγραψες ΚΑΙ ΟΧΙ αυτό που εννοούσες. Του βάζεις ένα "path", που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είναι σωστό, και ο κώδικας σου απαντάει αν βρήκε και πού πρόβλημα στο "path" που έδωσες ή αν δεν βρήκε το αρχείο, στο τέλος του path. Το πως θα διαχειριστείς αυτή την πληροφορία είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου. Ο "πιο πάνω κώδικας" ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, γιατί ΚΑΙ αυτό είναι δική σου δουλειά και όχι δική μου. Κατά κατά τα άλλα, συνέχισε με το ίδιο στυλάκι, θα τα καταφέρεις στο άψε σβήσε.
  3. Το πρόβλημά ξεκινάει από τη φράση: "μου βγάζει οτι δεν ειναι δυνατη η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα ενω βάζω σωστα το path του." Παρόλο που εσύ είσαι ο άνθρωπος και ο υπολογιστής είναι μια (όχι και τόσο) απλή μηχανή, και παρόλο που εσύ είσαι το αφεντικό και η μηχανή θα πρέπει να κάνει ότι της λες, θα πρέπει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ να συνειδητοποιήσεις ότι η μηχανή ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ( ; ) ΨΕΜΑΤΑ Δοκίμασε να παίξεις με το system.io.fileinfo > Dim somevar = new system.io.fileinfo(sName) if somevar.directory.exists = false then msgbox("δεν βρέθηκε η διαδρομή " & somevar.directoryname & " .") else if somevar.exists = false then msgbox(" το αρχείο " & somevar.Name & " δεν βρέθηκε στη διαδρομή " & somevar.directoryname & " ." else ' kane kati me ayto to arxeio. endif endif Επίσης άρχισε να σκέφτεσε ΠΟΛΥ σοβαρά το "For loop_var = 0 To i - 1"
  4. Κανονικά πρέπει να βάλεις έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ router (βλ. Mikrotik) να διαχειρίζεται τα δύο μαϊμου-router που κατ' ανάγκη τα ονοματίζουμε router αλλά τέσπα. Κατά τα άλλα μπορείς να κάνεις αρκετές απλές πιγκουϊνιές όπως π.χ. 1) το δήθεν-router του φίλου σου και το δήθεν-router το δικό σου πρέπει να είναι στο ίδιο υποδίκτυο, δηλαδή στο π.χ. 192.168.20.0/24. 2) το δήθεν-router του φίλου σου θα έχει IP π.χ. 192.168.20.250/24 3) το δήθεν-router το δικό σου θα έχει IP π.χ. 192.168.20.240/24 4) καλό είναι να είναι κλειστό το DHCP στο δήθεν-router του φίλου σου, για να μην σκάσει καμία κόλαση, αλλά για να μην το ζαλίζουμε, βλ. το 5 5) o H/Y σου πρέπει να έχει static IP με τα παρακάτω (π.χ.) στοιχεία: IP:192.168.20.20 subnet mask: 255.255.255.0 default gateway: 192.168.20.240 (το δικό σου δήθεν-router παραμένει η κύρια σύνδεση στο "internet") Με βάση τα παραπάνω έχεις ένα τοπικό δίκτυο (LAN) στο οποίο λόγω του default gateway του βήματος 5 όλα "πηγαινοέρχονται" από και προς το "internet" μέσω του 192.168.20.240. Από εδώ και κάτω είναι θέμα τρόμου, μαζοχισμού, κ.λπ. ώστε να ορίσεις τι ΔΕΝ πρέπει να φεύγει απο το default gateway. Ότι θέλεις να "πηγαινοέρχεται" μέσω του 192.168.20.250 (aka friend on vacation) θα πρέπει να το κάνεις με το χέρι. Οι εντολές (static routing) είναι απλοϊκές. π.χ. αν προσθέσεις τις τέσσερις (4) παρακάτω εγγραφές δρομολόγησης στον Η/Υ σου (από το command prompt) θα έχεις ορίσει "πολύ χοντροκομμένα" ότι όλα τα video από το youtube θα τα βλέπεις από την σύνδεση του φίλου σου. route add -p 64.95.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.20.250 route add -p 72.5.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.20.250 route add -p 173.194.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.20.250 route add -p 209.85.148.0 mask 255.255.255.0 192.168.20.250 το -p στην παραπάνω εντολή σημαίνει ότι οι αλλαγές θα είναι μόνιμες (reboot safe) όταν δεν τις χρειάζεσαι πλέον ή αν κάπου κάνεις λάθος, γράφεις π.χ. route delete 209.85.148.0 και καθάρισες. Το παραπάνω σενάριο είναι "χονδροκομμένο" και προφανώς χωράει βελτιώσεις, αλλά είναι μια αρχή. Αντε καλό καλοκαίρι και σε 2-3 φεγγάρια σε βλέπω να γίνεσαι router-άς
  5. At0m0

    Athens Gaming Forum 2012 EVENT

    Καλή προσπάθεια και σας εύχομαι καλή συνέχεια. Κατά τα άλλα..., εγώ είχα ένα θέμα σε αυτό το video και με τον προφορικό λόγο (επίσης ντροπή μου) καθώς με τα Ελληνικά καλά τα πάω, με τα Αγγλικά καλούτσικα τα πάω, όμως με τo free style mix ΑγγλοΕλληνικών έχω πρόβλημα. Ενδεχομένως αυτή να είναι η γλώσσσα που "μιλιέται" στον χώρο του gaming και να έχω χάσει επεισόδια, οπότε να με συγχωρείται για την τυχόν παραξενιά μου.
  6. At0m0

    Θέλει port forward;

    Μήπως όταν εμφανίζεται το πρόβλημα, όλως τυχαίως έχει πέσει και η σύνδεσή σου και έχεις αλλάξει public IP;
  7. "Idle TimeOut = τιμή ... σε τι αραγε χρησιμευει μια τετοια ρυθμηση? αβυσσος το zyxel...." Αυτό το idle timeout εξυπηρετεί τo "Dial On Demand". Στο interface wan1_ppp που έχεις φτιάξει, είναι επιλεγμένο το "Dial-on-Demand" ή το "Nailed-Up"; (κανονικά πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Nailed-Up") Εάν είναι επιλεγμένο το "Dial-on-Demand" (από την υπόλοιπη περιγραφή του μηνύματός σου υποψιάζομαι πως είναι) ο συνδιασμός του με το idle timeout=0 σημαίνει "κάνε dialup τώρα, τώρα, τώρα, τώρα..." συνέχεια. Εν μέρει το παραπάνω μπορεί να εξηγεί και τα "κολήματα" καθώς κάθε δευτερόλεπτο (και βγάλε) το zyxel προσπαθεί να συνδεθεί ενώ είναι ήδη συνδεμένο (ταλαιπωρείται άδικα η CPU του). Για το compression η προτεινόμενη ρύθμιση είναι "OFF".
  8. At0m0

    Θέλει port forward;

    "Blizzard Downloader: Your computer appears to be behind a firewall"
  9. At0m0

    Guild Wars 2

    Έτσι όπως τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα με τα closed beta events, τα press events, τα beta weekend events, τα stress test closed beta events, και ποιός ξέρει και ποιές άλλες ορολογίες θα μας προκύψουν στο προσεχές μελλον, είναι σχετικά δύσκολο να προβλέψεις τί ΣΚ#$#&Α είναι αυτές οι betas και τι σημαίνουν για την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Από την άλλη μεριά, παρακολουθώντας αντικειμενικά τα gameplay videos, ξεκινώντας από τα μηνύματα "work in progress" στα cinematics (και όχι μόνο), παρατηρώντας τα διάφορα μικρά, μεσαία ή και μεγάλα "προβλήματα" στο gameplay, αλλά και από την τακτική του "σήμερα είδες αυτό, αύριο ξέχνα το και δες κάτι άλλο" (ειδικά σε skills/traits), νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσει το παιχνίδι τέλη Ιουνίου. Μακάρι να τα καταφέρουν και επιτέλους να παίξουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα MMO, αλλά...
  10. Οι χρήστες με σύνδεση στον ISP τους με "dynamic ip", αλλάζουν IP κάθε φορά που "πέφτει" η σύνδεσή τους (PPPoE) με τον ISP τους. Εάν όμως έχουν ρυθμισμένο το adsl-modem-router τους ώς bridged και την σύνδεση (PPPoE) την κάνει κάποιος router πίσω από αυτό, τότε, πολύ δύσκολο να αλλάξουν IP εκτός και αν το adsl-modem-router "κολήσει" ή "απο-συγχρονίσει" για πολύ ώρα. Οι ISP δίνουν IP στους "πελάτες" τους με DHCP, εξαιρουμένων βέβαια των πελατών με static IP.
  11. At0m0

    Guild Wars 2

    Αρχίσανε τα "πανηγυράκια" .... Giveaway - Guild Wars 2 Beta Keys (12k subs) (GetBonkd) Giveaway - Guild Wars 2 Beta Keys (12k subs) (GetBonkd) Overflow Servers... (τέλειο) "Ουρές" τέλος. Το Guild Wars 2, έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά και όσον αφορά το gameplay (και εφόσον δεν κάνω λάθος) είναι έτσι δομημένο ώστε να μην υπάρχουν "ουρές"/camping. Τώρα μόλις είδα σε ένα video ότι έχει κάνει και άλλο ένα τεράστιο βήμα μπροστά όσον αφορά τις ουρές στο "server login". Από ότι φαίνεται και εφόσον ισχύουν αυτά που άκουσα, δεν θα χρειαστεί να ξαναδούμε εκείνα τα απαράδεκτα μηνύματα του στύλ "o server σας είναι γεμάτος. είσαστε στην ουρά για login, έχετε το νούμερο 1.342. Εκτιμώμενος χρόνος αναμονής για login 1:00" /fail Στο Guild Wars 2, εάν ο server σου είναι γεμάτος, θα σε ρωτάει αν θέλεις να μπείς σε "ένα αντίγραφο" του server, ΜΕΧΡΙ, να μπορέσει να σε χωρέσει στον server που βρίσκεται ο "κύριος πληθυσμός". Σε αυτό το αντίγραφο του server σου, κάνεις level up/events/κ.λπ. κανονικά χωρίς να χάνεις το χρόνο σου. Το μόνο που χάνεις είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις για λίγο (ή πολύ) με τους φίλους σου. Μόλις υπάρξει διαθέσιμος χώρος στον "κυρίως" server θα σε ξαναρωτάει αν θες να μετακινηθείς εκεί και όλα μέλι γάλα. Όπως λέει και ο τύπος στο video, αυτά τα "μικρά πράγματα" που διευκολύνουν τον παίχτη είναι αυτά που κάνουν το παιχνίδι τόσο δα πιο θελκτικό.
  12. At0m0

    Guild Wars 2

    Χθές έβλεπα αυτό το gameplay video και το απολάμβανα, μέχρι που έφτασε σε αυτό το θλιβερό σημείο. Πάλι καλά που δεν έβαλαν NDA και για τέτοια "αστεία" θέματα. (Go Yogis, Go!).
  13. At0m0

    Guild Wars 2

    (γκρίνια)Ρίξε το κείμενο σε έναν ορθογράφο... PLEASE !!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν ήταν forum post δεν θα το ανέφερα, αλλά σε ιστοσελίδα; έλεος. ("το οποίο είναι πανταχού παρών" (το) "παρόν" και όχι (ο) "παρών", "κτλπ" = "κ.λπ." ή "κ.τ.λ.", κ.λπ., κ.λπ.) (διόρθωση) Το Level Scaling δεν δουλεύει έτσι πλέον ( βλέπε Dynamic level adjustment) (απορία) "Τα γραφικά του και ο ήχος αγγίζουν την τελειότητα ..." Εχμ, υπάρχει κόσμος, ο οποίος για την beta τουλάχιστον, θα διαφωνήσει με αυτό. Τώρα ποιος έχει δίκιο και γιατί, είναι άλλο θέμα. Εγώ βέβαια συνεχίζω να απορώ με το πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το ίδιο θέμα (προς το παρόν τείνω να πιστέψω ότι υπάρχει έλλειψη αντικειμενικότητας). (εύγε) Κατά τα άλλα, εύγε, εύγε. @Is my copy of Guild Wars 2 tied to my region? Εγώ πάντως κατάλαβα ότι: α) δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι να μπορούν να αγοράσουν On Line την "φτηνή" U.S. digital έκδοση, αλλά να αγοράσουν, υποχρεωτικά, την "ακριβή" E.U. digital έκδοση. β) θέλουν να αποτρέψουν τον Χ. Μαρκυκωστοπουλακτινίδιο να "εισάγει" φτηνά U.S. boxes και να τα πουλήσει στην Ελληνική αγορά. Συνεπώς θα πρέπει να ψάχνουμε τα boxes για να δούμε εαν είναι για EU region. @LRoi I didn't have to buy an EU copy to play WoW, WAR, Aion, GW1, SWTOR, etc... in the USA and EU Αυτός άραγε λέει ψέματα ή ξέρει κάτι παραπάνω; GW2 prepurchase retailers list
  14. At0m0

    Guild Wars 2

    Εσείς τι καταλαβαίνετε από τα παρακάτω... Is my copy of Guild Wars 2 tied to my region? GW2 to be region tied for logins, but you can play on any server
  15. At0m0

    Guild Wars 2

    Περί specs, animation, graphics, κ.λπ., πέτυχα ένα video από ένα μηχάνημα που είναι "έτσι και έτσι" (έτσι μας λέει τουλάχιστον). Το μόνο super duper χαρακτηριστικό που βλέπω εγώ είναι ο δίσκος. Guild Wars 2: The Stealing Hand of the Thief
  • Δημιουργία νέου...