Προς το περιεχόμενο

mernides

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    50
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με mernides

  • Ημερομηνία γέννησης 24/03/1990

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

mernides's Achievements

  1. Περισσότερο η είδηση είναι ότι αν βάλεις μπροστάρη κάποιον διάσημο σε ενα brand, αυτο παίζει και να 10πλασιάσει την πραγματική του αξία, επειδή στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης πλέον δεν έχει σημασία η ουσία, αλλά οι εντυπώσεις.
  2. Συνήθως, αν σε έχει εγκρίνει ο μάνατζερ της θέσης για την οποία κάνεις τη συνέντευξη και η επόμενη συνέντευξη δεν είναι με τον μάνατζερ του προαναφερθέντος μάνατζερ αλλά με το HR (όπως εδώ), αυτή θα είναι τυπική και θα πρέπει να κάνεις κάτι πραγματικά αρνητικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να σε απορρίψουν. Τώρα αν έχεις πέσει στην περίπτωση που η συνεντευξη με το HR είναι μη τυπική, τι να πω; Απίθανο μου φαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
  3. Τι έγινε βρε παιδιά, νόμιζα ότι εδώ μέσα η τεχνολογία μας αρέσε. Μάλλον μπήκα στο reddit! In that case...username checks out!
  4. H αναφορά που έκανα ήταν συγκεκριμένα για Software Engineer στην Google US, με την πηγή που παρέθεσες να συμφωνεί με το Glassdoor. Προφανώς αυτοι μισθοί δεν είναι το σύνηθες γενικά, στο σημείο όμως που ξεκίνησε η αντιπαράθεση η αναφορά ήταν στην εταιρεία και στη χώρα συγκεκριμένα. Τώρα αν είναι κάποιος να διαβάσει το νούμερο και να κάνει τη γενίκευση ότι στο εξωτερικό είναι παντού τόσο πολύ καλύτερα από την Ελλάδα, ε σόρρυ αλλά δε με νοιάζει κιόλας, άλλη κουβέντα κάνουμε. Άσχετό, αλλά για εισοδήματα πάντα μιλάμε προ φόρων και κρατήσεων. Ακόμα και στην Ελλάδα δεν εχω μιλήσει ποτέ με εργοδότη ή μάνατζερ και να γίνεται αναφορά σε ποσά μετά φόρων.
  5. Έγραψες "Τέτοια ακαθάριστα ποστά το χρόνο παίρνουν μόνο μεγαλοστελέχη. 50-80Κ ακαθάριστα παίρνει το 80% σε τέτοιες εταιρείες." Σου απάντησα ότι στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι της Google -και άλλων εταιριών τεχνολογίας που θέλουν top talent- παίρνουν 200+ χιλιάρικα, με το Glassdoor να υποστηρίζει τα γραφόμενά μου: https://www.glassdoor.com/Salary/Google-Software-Engineer-Salaries-E9079_D_KO7,24.htm Και προφανώς ΔΕΝ μιλούσα για Senior. Επίσης εξωτερικό είναι και η Αγγλία που έχει μισθούς πείνας σε σχέση με το κόστος ζωής, εξωτερικό είναι και η Ελβετία που ο φούρνος τη γειτονιάς βγάζει τον χρόνο 300 χιλιάρικα καθαρά.
  6. Software engineer στη Google (USA) παίρνει 200+k τον χρόνο, ανάλογα με την ομάδα που. Και από τη στιγμή που δεν έχετε ιδέα, μη λέτε ό,τι να 'ναι. Δεν σας έβαλε κάποιος με το ζόρι να γράφετε (ελπίζω).
  7. Καθυστερημένη απάντηση: 1) Screening βιογραφικού και ίσως μια σύντομη συζήτηση με HR. 2) Τεστ (απλά μαθηματικά, στα αγγλικά και απλοποιημένα προβλήματα για να δουν τον τρόπο σκέψης σου). Το πρόβλημα που έχουν οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι ότι ο διαθέσιμος χρόνος φαίνεται λίγος. 3) Συνέντευξη με μάνατζερ της ομάδας που ανήκει η θέση, με τον οποίο θα έχετε άμεση συνεργασία αν πας εντέλει στην εταιρία. Περιλαμβάνει και case. Συνήθως κρατάει περίπου 2 ώρες και είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Μέχρι και αυτό το step σκέψου σαν κανόνα ότι κόβονται περίπου 8 στα 10 άτομα, σε κάθε ένα. 4) Μισή ώρα με partner/principal, κυρίως για να σε γνωρίσει και να δει ότι είσαι καλό fit με την ομάδα.Σε έχει προεγκρίνει ωστόσο ο μάνατζερ, άρα σπάνια χαλάει εκεί, αφού έχεις περάσει το 3ο βήμα. Αν έχεις κάποιον τρόπο να σε προωθήσουν από μέσα (πχ να μιλήσει ένας γνωστός σου -analyst ή μάνατζερ- για σένα) τότε απλά ξεκινάς από το βήμα 2.
  8. Έχεις δίκιο, x50 ήταν. Πάντως, επειδή μετά ενημερώθηκα για το πώς λειτουργεί το promo για Alpha Bonus, ο κάθε πόντος έχει αξία €0,002 (και προφανώς τον πληρώνει ο έμπορος, σιγά μην τα έβαζε η τράπεζα). Άρα το x20 σημαίνει ότι, έστω €100 η τιμή του προϊόντος: 100 x 20 x 0,002 = 4€, δηλαδή 4% έμμεση έκπτωση. Το x50 του 2019, σήμαινε έμμεσα 10%.
  9. Οι πόντοι όντως είναι μόνο για πιστωτικές. Έχω σχετική εμπειρία από Κώτσο, Black Friday 2019, αγορά air-condition με κάρτα χρεωστική "Bonus". Μπήκαν οι default πόντοι αντί για το x20 που έλεγε το promo.
  10. Διαβάζοντας για τα χαρακτηριστικά του 13 pro ως ενδιαφερόμενος αγοραστής, είδα ότι οι εκδόσεις που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι οι μοναδικές που υποστηρίζουν mmWave 5G. Να υποθέσω ότι στην Ευρώπη δεν θα το έχουμε εντός των επόμενων ετών, μέχρι το 2024-25 ας πούμε (πόσο μάλλον στην Ελλάδα, με το καρτέλ), άρα δεν κάνει ουσιαστική διαφορά; Σκέφτομαι να πω να μου το φέρουν από US και ζυγίζω υπέρ και κατά. Βέβαια το μόνο κατά είναι η μειωμένη εγγύηση, ενώ τα υπέρ είναι η τιμή και (ενδεχομένως) το mmWave support? Μου ξεφεύγει κάτι; Επίσης, όσο αφορά την εγγύηση για αγορά εδώ, έχω μείνει στο ότι πρέπει να τους κυνηγήσεις για να πάρεις τον 2ο χρόνο που προβλέπει η οδηγία της ΕΕ. Ισχύει ακόμα αυτό;
  11. Έχουμε εικόνα για το πώς είναι η κατάσταση για το απλό pro; Θέλω να το παραγγείλω αλλά έχω δεύτερες σκέψεις μόνο και μόνο επειδή βλέπω το χάος που περιγράφετε εδώ. Σκεφτόμουν istorm αλλά φαίνεται ότι είναι το ίδιο (ή και χειρότερο; ) από κώτσο και λοιπούς.
  12. Για το ποσό είμαι αρκετά βέβαιος. Μιλάμε για consulting, για audit δε γνωρίζω. Προφανώς και δουλεύουν 11+ ώρες κατά μέσο όρο και δεν καταγράφονται υπερωρίες, αυτές είναι πρακτικές που συμβαίνουν ακόμα και στην Ευρώπη σε αυτές τις εταιρείες. Και προφανώς γι' αυτό πολλοί φεύγουν στη 2ετία. Όμως αν κάποιος πάει για mid-senior ρόλο αυτά τα γνωρίζει ήδη. Η ευθύνη είναι σχετικό ζήτημα. Στο consulting δεν έχεις καμία ευθύνη πέρα από την ποιότητα της δουλειάς σου και τη φήμη που θες να δημιουργήσεις στον επαγγελματικό σου κύκλο μέσω αυτής. Φόρτος εργασίας προφανώς πολύ υψηλός και λίγοι το θέλουν αυτό για πολλά χρόνια, το ανέφερα και παραπάνω. Ωστόσο θεωρώ ότι για Ελλάδα είναι το μοναδικό business που δικαιολογεί τα αρνητικά του, αφού αυτα (12ωρα και μισθός χαμηλότερος των απαιτήσεων) ισχύουν και σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μάλιστα στις κορυφαίες του χώρου (ΜΒΒ) το 14ωρο είναι η νόρμα. Απλά το 90% όσων το κάνουν στοχεύει στην εμπειρία. Δείτε στο Linkedin πόσες σοβαρές mid-level θέσεις σε μεγάλες εταιρείες θέλουν, μεταξύ άλλων, "3ετή προϋπηρεσία σε management consulting".
  13. Σε 1 από τις 4, για την οποία έχω εικόνα στο consulting, ο manager είναι στο εύρος 2800-3300 μικτά + αυτοκίνητο. Senior manager "γύρω στα 4", όπως μου είχαν πει. Από εκεί και πάνω δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για ρόλους που προφανώς ανεβαίνουν τα ποσά και υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαπραγμάτευση.
  14. Η 65άρα είναι διαθέσιμη για αποστολή τώρα που το κοιτάω. Έμμεσα βγαίνει στα €960 με κάρτα Εθνικης. Πολύ καλή τιμή για 65άρα OLED, αλλά δεν ξέρω εάν επηρεάζει αρνητικα που είναι Panasonic.
  15. Αν σου αρέσει η ιδέα του διαβάσματος για 4-5 χρόνια, τότε φουλ για διδακτορικό έξω, κατά προτίμηση ΗΠΑ ή Ελβετία. Μπορεί να μην κάνεις άνετη ζωάρα (με σπιταρώνα και αμαξάρα και ταξιδάρες) για όσο κάνεις το διδακτορικό, αλλά αυτά θα έρθουν σίγουρα μετά, αφού είναι τρομερό differentiating factor, ειδικά στο αντικείμενό σου. Τα χρήματα που θα παίρνεις κατά τη διάρκεια του διδακτορικού (είτε από έρευνα είτε επειδή θα διδάσκεις κάποιο μάθημα/εργαστήριο σε undergrads) σε αυτές τις 2 χώρες θα είναι αρκετά για ένα μικρό σπίτι και μια ζωή που θα μοιάζει με την φοιτητική που έκανες μέχρι τώρα (στις ΗΠΑ θα έχεις και αυτοκίνητο, αν δεν μένεις σε μεγάλη πόλη, άρα θα πληρώνεις χαμηλότερο ενοίκιο). Με ένα πτυχίο ΗΜΜΥ, αν μείνεις Ελλάδα χωρίς κονέ, θα παλεύεις κάθε μέρα για να αποδείξεις την αξία σου με ρεαλιστικό στόχο έναν μισθό μεταξύ €1500-2000 μικτά ύστερα από 5 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας (όταν θα τελείωνες το διδακτορικό έξω). Και ύστερα από 15 χρόνια, αν δεν έχεις κάνει επαγγελματικά κονέ στο μεταξύ, που είναι θέμα προσωπικότητας αλλά και τύχης, θα έχεις από πάνω σου έναν μάνατζερ στην ηλικία σου ή λίγο μεγαλύτερο που θα έχει γυρίσει από το εξωτερικό και θα παίρνει τα τριπλάσια από σένα.
  • Δημιουργία νέου...