Προς το περιεχόμενο

kobe8

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    9
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με kobe8

  • Ημερομηνία γέννησης 28/05/1981

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

kobe8's Achievements

  1. Σίγουρα αν το έχω ανοιχτό όλη μέρα θα είναι καλύτερη η θερμική άνεση αλλά δεν είναι κάθε μέρα πολλές ώρες στο χώρο αυτό κάποιος ώστε να αξίζει η 24ωρη χρήση. το έχω δοκιμάσει και σίγουρα ανέβασε πιο γρήγορα θερμοκρασία (είχε πάει στους 17 το βράδυ). Έχω δοκιμάσει και το swing και τείνω να πιστεύω πως όντως είναι καλύτερα, ακόμη δεν έχω καταλήξει.. κάνω διάφορες δοκιμές. ευχαριστώ για την πρόταση, αν και ακριβούτσικη λύση θα την έχω υπόψη για το μέλλον. κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ, να βγει ο εκτός μηχανήματος ο αισθητήρας χωρίς όμως να βγει εκτός κι η εγγύηση ίσως να κάνω μια ερώτηση στην γραμμή δροσιάς κάαααποια στιγμή.
  2. Εγώ πάντως με το 24shorai, στον δικό μου χώρο, θα ήθελα πολύ να έχει follow me η παρόμοια τεχνολογία μιας και λογικά αυτός είναι ο λόγος που δεν λειτουργεί σωστά στο auto. με ζήτηση 23, θερμοκρασία δωματίου 14, ρίχνει στροφές πάρα πολύ γρήγορα και παρατήρησα ότι ο λόγος είναι πως στο ταβάνι φτάνει τους 21-22 βαθμούς σχετικά γρήγορα, ενώ εκεί που καθόμαστε εμείς μπορεί να έχει ακόμη 15-16 βαθμούς. Αναγκάζομαι λοιπόν, να το δουλεύω πολλές ώρες στη θέση 4 ή 5 του ανεμιστήρα για να ζεσταθεί ο χώρος (και πάλι δεν το έχω δει να πιάνει την επιθυμητή εκεί που καθόμαστε, μέχρι 20 μετά από αρκετές ώρες.) Ίσως αν ανέβαζα επιθυμητή θερμοκρασία στους 26-27 να έπιανε κάνα 20άρι κάτω? Δυστυχώς χωρίς μετρητή ενέργειας είναι δύσκολο να καταλάβω πως θα δουλέψει καλά και ταυτόχρονα οικονομικά στο δικό μου χώρο. Αλήθεια, υπάρχει κάποια after sale λύση σε αυτό? Κάποιος αισθητήρας θερμοκρασίας εκτός του μηχανήματος?
  3. Καλησπέρες, Να ενημερώσω με την σειρά μου όπως είχα πει, ότι ήρθε συνεργάτης της comfort team και επιβεβαίωσε πως είναι φυσιολογικός ο ήχος της εξωτερικής μονάδας. Να υπενθυμίσω ότι με ενοχλεί ο ήχος και όχι η ένταση αυτού. Αφού είναι φυσιολογικός είναι θέμα χρόνου να το συνηθίσω. Μέσα στο σπίτι δεν ακούγεται και έξω πρέπει να περάσεις κοντά για να το ακούσεις και αφού δεν υπάρχει πρόβλημα τότε όλα καλά. Καλό απόγευμα!
  4. Καλημέρα! Απλώς να ξανά αναφέρω το εξής. Τον έντονο θόρυβο τον κάνει μόνο κατά την εκκίνηση για λίγα λεπτά, δεν το έχω μετρήσει, θα έλεγα κάτω από 5. Και πάλι δεν είναι τόσο έντονος ώστε να ενοχλεί εμάς ή τους γείτονες, η ενόχλησή μου είναι προς την πηγή του θορύβου, δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά. Στο auto τις στροφές τις ρίχνει κατά πολύ και η εξωτερική μονάδα δεν ακούγεται ιδιαίτερα αλλά όταν βγω έξω, και περάσω από την μονάδα, πάλι ακούω τον συμπιεστή περισσότερο από τον ανεμιστήρα. Επαναλαμβάνω, δεν είναι η ένταση του θορύβου που με προβληματίζει, μέσα στο σπίτι όταν ρίξει τις στροφές δεν το ακούω καθόλου. Αν είναι φυσιολογικό θα ζήσω με αυτό και πάμε παρακάτω. Συμφωνώ ότι δεν γίνεται σωστή αναπαραγωγή του ήχου από ένα βίντεο. Επίσης το έχω μόλις 2 μέρες και ακόμη δεν έχω προλάβει να βγάλω πολλά συμπεράσματα ή να βρω την βέλτιστη λειτουργία του για τον χώρο, θα την βρω όμως.. Αυτά, καλή συνέχεια και θα επανέλθω όταν έχω νεότερα! *Για να είμαι απόλυτα δίκαιος, αυτή τη στιγμή και στο fujitsu 12άρι, entry level μηχάνημα αλλά και στο Sharp 12άρι (με eurovent) με εξωτερική 6 ακούγεται και ο συμπιεστής. Οπότε ίσως απλά η 1η επαφή με το Toshiba που έγινε σε χαμηλές θερμοκρασίες να μου έχει προκαλέσει την αρνητική εντύπωση ως προς τον θόρυβο του συμπιεστή.
  5. Χμμ. Δεν θα έπρεπε πάντως για τέτοια κατηγορία κλιματιστικού να κάνει έτσι. Θα μιλήσω με Toshiba και θα επανέλθω. Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ.
  6. Στο ζεστό, στο κρύο δεν το έχω δοκιμάσει. Thanks!
  7. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, από ότι καταλαβαίνω δεν γλιτώνω την επικοινωνία με την Toshiba αν και αμφιβάλλω πώς θα βγάλω άκρη. Let's be positive..
  8. Ναι το σπίτι έχει απώλειες. Το σαλόνι το ζεσταίνει άσχετα με το ότι τόσες ώρες τώρα είμαστε στους 19. Στην κουζίνα δεν φτάνει ικανοποιητικά. Θα δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες με διαφορετικές ρυθμίσεις. Συμφωνώ ότι ακούγεται και σε άλλα κλιματιστικά, μάλιστα στο YouTube βρήκα και άλλες γνωστές μάρκες με τον ίδιο θόρυβο. Όμως για τέτοια τιμή μηχάνημα με χαλάει.. Ας ζεστάνει το χώρο και αν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα δεν πειράζει ο θόρυβος, έτσι κι αλλιώς ο έντονος θόρυβος είναι μόνο 2-3 λεπτά στην αρχή που γκαζώνει. Μετά δεν ενοχλεί πουθενά εκτός από μένα όταν πάω από πάνω του και ακούω το συμπιεστή αντί για μόνο τον ανεμιστήρα 😅, όσο είμαι μέσα δεν το ακούω. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση (που μου μαυρίζει την ψυχή χαχα) οκ θα αναμένω άλλους κατόχους από 24αρι thanks!
  10. Αυτό στο auto, δεν ακούγεται ιδιαίτερα
  11. Γύρω στα 2 μέτρα πρέπει να είναι, παραπάνω αποκλείεται.
  12. Είναι η 2η μόλις μέρα που το έχω και ακόμη προσπαθώ να προσαρμοστώ με την λειτουργία του. Σύντομο ιστορικό: πήγαινα για το 18άρι, δεν το είχε ο Κώτσος, πήρα αυτό σε black friday όμως δεν ίσχυσε σε μας η δωρεάν εγκατάσταση γιατί είμαστε σε νησί (άσχετα που με το Total Support έχουν συνεργάτη ψυκτικό για την περιοχή μας..) και παραλάβαμε σε κάτι λιγότερο από μήνα (ήταν κατόπιν παραγγελίας). Η εγκατάσταση έγινε χτες. Δεν έχω μετρητή ράγας και δεν προβλέπεται να βάλω οπότε δεν έχω ιδέα από καταναλώσεις. Μπήκε για να ζεστάνει σαλόνι κουζίνα (χωριστοί χώροι) γύρω στα 40-50 τετραγωνικά στο σύνολο. Έχω τον ανεμιστήρα στο auto και το περίεργο είναι ότι δουλεύει σε χαμηλές στροφές ενώ δεν έχει καν πλησιάσει τον στόχο (23). Ίσως πιάνει το στόχο γύρω του και μπερδεύεται? Σε 2 περίπου ώρες που το έχω ανοιχτό από 14 περίπου βαθμούς, στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το έχει πάει στους 17 (εξωτ. 8). Αν το βάλω στο High power θα ανεβάσει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία αλλά φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί πάλι κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο θα καίει.. τα υπόλοιπα κλιματιστικά στα δωμάτια, τα βάζω επίσης στο auto και όλα πιάνουν την θερμοκρασία στόχο γρήγορα και ρίχνουν στροφές. Όπως είπα είναι μόλις 2η μέρα οπότε θα βρω την σωστή λειτουργία τελικά μετά από δοκιμές. Απόψυξη δεν παρατήρησα ακόμη. γενικά πάντως είμαστε καλύτερα από αίσθηση ζέστης σε σχέση με το καλοριφέρ που έχει το σπίτι (εργατική κατοικία με ότι συνεπάγεται αυτό, ψηλά και μας χτυπάνε όλοι οι άνεμοι). Η εσωτερική μονάδα στο auto δεν ακούγεται, ειδικά με την τηλεόραση δεν καταλαβαίνεις αν δουλεύει. Η εξωτερική επίσης μόλις ρίξει τις στροφές είναι αρκετά καλά και πρέπει πας κοντά για να την ακούσεις απλά ήθελα να ακούω μόνο το ζζζ του ανεμιστήρα και όχι τον θόρυβο που ακούγεται από δεξιά της μονάδας (απλά είμαι παράξενος με τους θορύβους, για άλλους μπορεί να μην είναι ενοχλητικό, έτσι κι αλλιώς δεν το ακούς μέσα και δεν έχουμε καλή μόνωση). Μετά από ημέρες χρήσεις που ίσως έχω βρει τα "κουμπιά" του θα επανέλθω, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος στο ξεκίνημα του, να μου φύγει ο προβληματισμός.
  13. Καλή χρονιά σε όλους. Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual. Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια.. (σόρρυ για την εικόνα, προσπαθούσα να φέρω κοντά το μικρόφωνο)
  14. Καλημέρα, Στα γρήγορα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο, επειδή έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε Fujitsu Ecolandia 12άρι (δεν το έχουμε ανοίξει να επιβεβαιώσουμε το ραγισμένο λεκανάκι αλλά έχουμε αποκλείσει τα υπόλοιπα), του έχουμε δώσει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά και δεν έχει στάξει ξανά μέσα. Αυτό σαν τσαμπέ λύση, εμάς δεν μας ενοχλεί η κλίση, είναι σε δωμάτιο και με ενδιέφερε απλώς να μην στάζει. Καλή συνέχεια!
  15. Λοιπόν εγώ έκανα ότι λέει ο τύπος στο βίντεο, έβγαλα την πλάτη της τηλεόρασης, φύσηξα με blower, και απλά επανατοποθέτησα κάποιες καλωδιοταινίες που πίστευα ότι μπορεί να ευθύνονται για το συγκεκριμένο σημείο που έβγαινε η μπάρα (πράσινη). Εδώ και 3εβδομάδες περίπου δεν έχει εμφανιστεί ξανά η μπάρα. Σημ. η τηλεόραση παίζει σχεδόν όλη μέρα. Θα φανεί αν είναι τυχαίο ή αν όντως έφτιαξε σε βάθος χρόνου..
  • Δημιουργία νέου...